Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Σήμερα "έφυγε" ένα κομμάτι μας....

 


Αν και δεν είμαι η ..ειδική.. να μιλήσω γι' αυτό που σήμερα έκανε πιο φτωχή την Ελλάδα απλά επιτρέψτε μου να ... του πω αυτά που στη νιότη μου έζησα μαζί του.

Σε θυμάμαι φοιτήτρια βυθισμένη στο φόβο της Χούντας να σε ...ψιθυρίζω μαζί με συναδέλφους καθώς ζωγραφίζαμε σε καμβά τα όνειρα μας. Συγχρόνως κρυφοκοιτούσαμε από το παράθυρο μη τάχα κάποιος μας " καρφώσει" και βρεθούμε σε κρατητήρια..

Σε θυμάμαι σε σπίτια συνφοιτητών παρέα με .. βερμούτ και κάποια τσιγάρα να μας ξεσηκώνεις , να μας κάνεις να τραγουδούμε ποίηση και κάποιος να σηκώνεται να κάνει μια γύρα το συρτάκι σου. Ένας ένας έμπαινε χτυπόντας συνθηματικά την πόρτα και έφευγε τοίχο τοίχο μέσα στο ξημέρωμα.

" Σώπα..όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες" μέσα στη ξεσηκωματική μουσική σου.. μας έκανες τότε να θαβουμε τους φόβους και να βάφουμε τοίχους.

Ευλογημένος φεύγεις.. είναι σημαντικό να " φεύγεις" και όμως να ΜΕΝΕΙΣ...σε αναμνήσεις στιγμών της νιότης, στην Ιστορία μιας χώρας, στο παγκόσμιο πεντάγραμμο όλων των χωρών.

Σε θυμάμαι ...να είσαι καλά εκεί που πας.. τα τραγούδια σου θα μας συνοδεύουν πάντα... θα τα τραγουδώ κι εγώ κάποιες στιγμές να είσαι σίγουρος... Άφησες πίσω χνάρι που δεν σβήνει ευτυχώς.

Καλό Παράδεισο...σ'ευχαριστώ για όσα έζησα μαζί σου .

               Αχτιδένια φιλάκια

8 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Με συγκίνησες πολύ με τα λόγια σου Γεωργία μου! Τιμή σου να αφήσεις έτι την καρδιά σου να εκφραστεί για το δικό μας Μίκη.
Το πέρασμα στην αθανασία καλή μου φίλη. Ενός μεγάλου δημιουργού που ενέπνευσε όλο το λαό μας.
Την καλησπέρα μου.

Τάσος Γ. Κάβουρας είπε...

Αποχαιρετάμε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες της νεώτερης ιστορίας μας.. Παγκόσμιος μουσικός δημιουργός, ποιητής, διακρίθηκε για την τολμηρή και άφοβη παρουσία του στους Αντιστασιακούς αγώνες, καθώς και στα πολιτικά δρώμενα και τους Κοινωνικούς αγώνες με πρωτοπορία και προχωρημένη ριζοσπαστική αντίληψη..
Κρατάμε τα Μεγάλα Μεγέθη του Μίκης μας.. Αθάνατος..

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Μετά από αυτόν, τί;
Ποιος θα εμψυχώσει τις επόμενες γενιές;
Η σημερινή εποχή δεν βγάζει πια τέτοιους γίγαντες.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αννίκα είπε...

"ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ" Αθάνατος!
Καλό κι ευλογημένο μήνα Γεωργία μου! Καλά να είστε!

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου είναι τυχερή η δικιά μας γενιά που έζησε τη μουσική του Μίκη, αυτή τη μουσική, αυτά τα τραγούδια, που μας έδιναν ώθηση, που ανύψωναν το ηθικό μας, που μας έμαθε να αγωνιζόμαστε.
Καλό του ταξίδι!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

τι να πουμε εχουν τοσα ειπωθει !!!!!
απλα υπεροχος ...... ανθρωπος κ καλλιτεχνης
ευλογημενος ο τοπος που θα τον φιλοξενησει!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανοιξε απλόχερα ο Θεός τα χέρια Του και σώριασε το ταλέντο πάνω του! Και μαζί μ αυτό του χάρισε και τη σπάνια αθανασία. Όσοι έχουν τέτοια δώρα πορεύονται με απλοτητα, δεν χρειαζονται φιοριτούρια για να καταξιωθουν. Τέτοιος ήταν ο Μίκης της Ελλαδος, μεγάλος και απλός και έτσι θα τον θυμόμαστε.... Ας είναι ελαφρύ το χώμα του.
Γιαγιά Φαίη.

Γιάννα είπε...

Πολυ ωραία λόγια❤️❤️