Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Πλησιάζοντας στο τέλος του καλοκαιριού..


 Η κληματαριά μου όπως βλέπετε άρχισε να μου φωνάζει πως το καλοκαίρι πάει προς το τέλος του, κάθε μέρα το μπαλκόνι μας γεμίζει κιτρινιασμένα ξερά φύλλα και βέβαια άρχισε να με βλέπει η περίεργη γειτόνισσα με την.. τσιριχτή φωνή από απέναντι που με μαλώνει όταν ταΐζω τις δεκοχτούρες.

Κι εγώ κόντρα σε όλα παλεύω να κρατήσω μέσα μου αυτό το καλοκαίρι που... δεν το χάρηκα βρε παιδιά για προφανείς λόγους μα όχι, δεν γκρινιάζω , δεν παραπονιέμαι γιατί έχω μέσα μου άπειρα καλοκαίρια, καλοκαίρια αξέχαστα.. με όσους αγάπησα.

Σπίτι αυτό το διάστημα έπρεπε να επισκεφτώ γιατρούς , να δω πως παν τα.. πράγματα γιατί  αυτό το διάστημα με τον covid είχε γίνει η μόνιμη δικαιολογία μου να τους αποφεύγω. Άλλωστε για πιο λόγο, δεν αλλάζει κάτι, δεν.." επιδιορθώνομαι"  όμως έχω τις κόρες μου να απαντώ και να απολογούμαι. Όλα καλά λοιπόν, σήμερα πια τελείωσα τα τσεκ απ , βγήκα σωστή, δεν αλλάζει κάτι που να μπορούσα να αλλάξω . 

                    


Απίστευτο μα έχω μία υπέροχα ήρεμη διάθεση μέσα μου να κανω πολλά, να δημιουργήσω, να στείλω δωράκια, να δώσω και να πάρω χαρά, να γίνω χρήσιμη. Έτσι τελευταία ανέλαβα να κάνω δωράκι ΟΛΑ τα σχετικά με την βάπτιση της εγγονής μία φίλης μου από τις μπομπονιέρες , το βιβλίο ευχών, τα μαρτυρικά και ότι στολιδάκι μου έρχεται στο μυαλό και με κάνει να νοιώθω "ζωντανή" και γεμάτη ενθουσιασμό. Βέβαια.. θα σας τα δείξω όταν έρθει η ώρα, σαν εγωιστική καλλιτεχνική φύση ο ναρκισσισμός μάλλον βρίσκεται σαν σιγανή φωτίτσα μέσα μου.

Σε ένα κόσμο γύρω μας που τα πάντα μας κάνουν να χάνουμε το χαμόγελο και το άγχος κυριαρχεί.. εγώ θέλω να ξεπεράσω .. αν και όπως μπορώ αυτή την κατάσταση που με τσατίζει κι όλας. Νομίζω πως ήρθε η ώρα της γκρίνιας μου!!!  Απίστευτο μου φαίνεται που ο κόσμος ζει και τρέφεται με πολέμους, αφανισμό, διχόνοια, όταν το θέμα του Πλανήτη μας που όσο πάει και χειροτερεύει τους αφήνει παντελώς αδιάφορους!!! Άσε τα νέα τρέυλερ της τηλεόρασης πλούσια σε.. ( δεν ξέρω και τα ονόματα τους) βασιλόπουλο και ..νεαρές υποψήφιες για νύφες ( αλήθεια οι παλιές τι έγιναν;), το νέο ..μπανιστήρ ντουλάπ.. που θα βλέπουμε ( όχι εγώ.. σας ορκίζομαι) ακόμα και τι κάνουν σε κάθε δωμάτιο. Α! είναι εκείνο και με τα ταλέντα, μετά το άλλο με τους μάγειρες, δύο μάλιστα.. , άλλο που θα τις μεταμορφώνουν από άσχημες σε κούκλες ( κατά τη δική τους βέβαια γνώμη ).

Φίλοι μου οδηγούμαστε καθαρά σε καλωδιακές τηλεοράσεις, βλέπω στη cosmote το  κανάλι history που είναι φανταστικό αφού περιλαμβάνει τα πάντα, είδα την ιστορία της πόλης μου Θεσσαλονίκης και πιστέψτε με ντράπηκα για όσα ΔΕΝ ήξερα μέχρι τώρα. Άντε.. σας τα είπα και ..ηρέμησα! 

Αύριο φεύγω πάλι για το κτήμα μετά από 15 μέρες στο πολιτισμό , γυρίζω στο πράσινο, σε ...γεννήτρια, στα βατόμουρα μου,  στο κέντημα έξω στο καναπεδάκι μου , στο Κανέλλο και θα ηρεμήσω από την πρωινή βόλτα της Κάντυ αφού εκεί σπρώχνει τη πόρτα από το τροχόσπιτο και φεύγει μόνη της!

Επιθύμησα Φθινόπωρο.. φανελάκια με μανικάκι, μία ζακετούλα τα βραδάκια, φορμίτσα και σπορτέξ !  ΘΕΛΩ προετοιμασία για τα Χριστουγεννιάτικα, θέλω κάρτες και ευχές.. κάνω την προσευχή μου να είναι ο κόσμος καλά, να γίνουν όλα μαγικά όπως πριν.. θέλω πολλά; Γιατί άραγε;

                                 


 Φίλοι μου να είστε καλά και.. ευχαριστώ για τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα . Είναι υπέροχο να σε ρωτούν γιατί.. δεν γράφεις.. μήπως δεν είσαι καλά...

                          Αχτιδένια φιλάκια 

5 σχόλια:

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ βρε φιλενάδα βρισκόμαστε στο ίδιο αστερισμό των εξετάσεων 🤣 να σου πω όμως το ότι είμαστε στάσιμες αυτό καλό είναι ε;
Εχεις και την επιλογή να ξεφύγεις και λίγο από την πόλη στο κτήμα και αυτό σε ανανεώνει... αφού αλλάζεις παρατάσεις, μόνο καλά να είστε...και εγώ θέλω Φθινόπωρο, λίγη βροχούλα...να μυρίσει το χώμα!!😊 καλο σου ξημερωμα 🌙
Καλό υπόλοιπο καλοκαιρακι αχτιδα μου φιλιααααα 🌞🍉

ANNA FLO είπε...

Τέλος καλοκαιριού, μάλλον τέλος διακοπών για τους περισσότερους. Κι εγω γυρίζω από βδομάδα. Να πηγαίνετε στο κτήμα, ανάσα ζωής είναι.Να περνάτε καλά όπου κι αν είστε.Και να δημιουργείς...
Εδώ στην Κεφαλλονιά έχουμε βροχές και χορταστικές...μύρισε το χώμα και φθινόπωρο.
Φιλιά πολλά

Giannis Pit. είπε...

Είσαι καλά, είσαι γερή, είσαι γεμάτη σαν άνθρωπος. Νομίζω αυτό είναι σημαντικό και αρκεί για πολλά Γεωργία μου. Φυσικά πάντα προσδοκούμε το καλύτερο και καλά κάνουμε.
Δεν βλέπω το καλοκαίρι να έχει διάθεση να φύγει και προσωπικά δεν βιάζομαι αν και η ζέστη με έχει εξαντλήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μάλλον μαζί με την ανέχεια θα έλεγα και την κλεισούρα.
Ολόγυρά μας στήνεται το γνωστό σκηνικό. Έξω από εμάς, για μας. Αυτό είναι μια άλλη λυπητερή ιστορία.
Γεωργία μου, κοίτα να περνάς καλά κορίτσι μου. Στέλνω τα φιλιά μου.

ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ γιατί μας κάνετε παρέα και χαίρομαι πολύ που σας διαβάζω.Να έχετε υγεία πάντα εσείς και η οικογένεια σας!

Ανώνυμος είπε...

Αχ γλυκια κυρια Αχτιδα, μηπως η γειτονισσα σας μαλωνει γιατι οι καλοταισμενες δεκαοχτουρες κανουν την αναγκη τους στο δικο της το μπαλκονι? Λαβετε υποψη σας αυτο το ενδεχομενο πριν να την χαρακτηρισετε... START2!!