Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Γίνονται θαύματα παιδιά;...

 

           Γυρίσαμε φίλοι μου από το κτήμα γιατί η ζέστη η ξαφνική μας βρήκε  απροετοίμαστους και την 2η κι όλας μέρα αρχίσαμε τα...στριπ τιζ στην ύπαιθρο! Ήμουν τυχερή που βρήκα ένα ξεχασμένο φόρεμα θαλάσσης και το φόρεσα.     Βέβαια περάσαμε υπέροχα, ο Δημήτρης κουράστηκε όμως με την...μανία του να βλέπει το χόρτο κοντοκομμένο και..ε! δεν ήμαστε πια για δυσκολίες!   
                                   
                               

Γυρίσαμε λοιπόν..πτώματα και σήμερα άρχισα να βγάζω τα καλοκαιρινά και να μαζεύω τα χειμωνιάτικα! 
Απίστευτο..γίνονται θαύματα..και αρχίζω από το ανοιξιάτικο μου τζιν που μου...μπήκε...μου μπήκε κανονικά χωρίς..σπρωξίματα ανάσκελα στο κρεβάτι για να κλείσει το φερμουάρ! Θαύμα..θαύμα ανεφώνησα γιατί σκεπτόμουν κι όλας το ..κονδύλι για ανανέωση!
Πολλή κούραση το μάζεμα να πάρει η ευχή και τα πλυντήρια για παπλώματα και κουβέρτες. Άσε μετά τά...γλυκόλογα στον άνδρα μου για να τα βάλει στα πάνω ντουλάπια. Αυτό το ύψος μου βρε παιδιά.. ίσαμε τα μεσαία φθάνω και τις πονηριές να κατεβάσω κάτι με δικές μου πατέντες.
Έχετε κατεβάσει πράγματα εσείς του..ύψους μου με..κουτάλες και το ξύλο για τις πίτες; Τα φλιτζάνια που τα βάζει ο ψηλός στα επάνω ράφια;
Όμως είμαι ευτυχισμένη με τα ανοιχτά πια παράθυρα, με τα κοντομάνικα μακό και τις..σαγιονάρες που έβγαλα από το κουτί και αποχαιρέτησα τις χειμωνιάτικες με τη γούνα και τα καλτσάκια.
Βέβαια δεν μπορώ να αποχαιρετήσω τα ...σπορτέξ που με συμβούλεψε ο γιατρός να φοράω πάντα έξω για την σταθερότητα στο βήμα μου.
Το μόνο μου πρόβλημα που γύρισα από το κτήμα είναι που έχασα εκείνη η πρωινή ευτυχία που άνοιγα τη πόρτα από το τροχόσπιτο και έλεγα στη Κάντυ:
- Άντε πάνε βόλτα όπου και όπως θες!
Μου είναι δύσκολο πια οι βόλτες της το πρωί, πονάω πολύ χωρίς μπαστούνι και η αστάθεια μου από το γνωστό πρόβλημα με δυσκολεύει. Ευτυχώς το απόγευμα είναι η σειρά του Δημήτρη και αν είμαι τυχερή έρχεται κάποιος.
Φίλοι μου δεν θα σας κουράζω πια πολύ, δεν ξέρω τι με κρατάει ακόμα στο χώρο αυτό.. ή μάλλον ξέρω καλά..είναι η παρεούλα σας..ο καθένας από εσάς ένα κομμάτι στη ψυχή μου..το fb δεν είναι για μένα κι όταν μπω είναι για να βρω πάλι..εσάς.
Κλείνοντας θα πω πως η κληματαριά μας στο μπαλκόνι γέμισε με τα φύλλα της και πριν λίγο ο Δημήτρης μου μάζεψε τα πρώτα...60.. να του κάνω για αύριο ντολμαδάκια αυγολέμονο!
                          Αχτιδένια φιλάκια





16 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Πολύ το λες το ''τι κάνω εδώ''...Φυσικά και θα μας λείψεις αν σε πιάσουν οι τεμπελιές και δεν μας γράφεις τα νέα σου. Μεγάλη έλλειψη να το ξέρεις.
Χαίρομαι που περάσατε καλά και ναι αυτή η αλλαγή σεζόν είναι η χειρότερη. Εγώ έχω ένα ξύλο μεγάλο που στην άκρη του μου έχει βάλει ο άντρας μου δυο πιαστράκια σας της κρεμαστρούλας για τις πετσέτες. Και πιάνω τις κρεμάστρες μια χαρά.
Καλή ξεκούραση και καλό μαγείρεμα τα ντολμαδάκια σας
Φιλιά πολλά

fish eye είπε...

Ακου τί κάνεις εσύ εδώ; Με στενοχωρεί αυτή σου η σκέψη. Αφού ξλερεις πόσο σ'αγαπάμε :)
Μ'αρέσει αυτή η δεύτερη ζωή σας στο τροχόσπιτο και την εξοχή! Και φαντάζομαι την ευτυχία της Κάντυ. Όπως και την ευτυχία του συζύγου που θα φάει ντολμαδάκια χεχε

Αχτίδα μου έχω ζυμώσει ένα ψωμάκι ολικής και στέκεται από το πρωί, ελπίζω να μη μου χάλασε, τρέχω να το ψήσω γιατί αύριο το πρωί δεν θα έχω ψωμάκι για το μέλι και το ταχίνι μου :)

σε φιλώ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Άννα μου η αλήθεια είναι ότι έχω γίνει λιγουλάκιτεμπελούλα, απίστευτο για μένα που ήμουν πάντα υπερκινητική. Νάναι καλά το τάμπλετ...έχω να ανοίξω υπολογιστή κάτι...μήνες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Fish eye, Το ψωμάκι στο κτήμα έχει γίνει συνήθεια και θαρρείς στο φτωχό μας φουρνάκι αερίου γίνεται πενανόστιμο. Λοιπόν δοκίμασε να βάλεις λίγο ηλιέλαιο ( 3 κτσ ηλιέλαιο ) μέσα και στο ταψί που θα το ψήσεις, θα δεις τη διαφορά!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΑΥΤΟ το ''τι κάνω εδώ''ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΔΕΝ Τ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ,ΑΚΟΥΣ;;;ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ!Μόνο αν υπάρχουν λόγοι που σου το απαγορεύουν θα γίνει σεβαστό,αλλά τέτοιοι δεν υπάρχουν.Και θα μείνεις και θα τα λέμε και θα παραπονιόμαστε,και θα γκρινιάζουμε και θα λέμε τις αρρωστιες μας και θα κλαίμε ,αλλά θάμαστε ΕΔΩ ,ΜΑΖΙ!
Οσο για τα βοηθητικά εργαλεία να κατεβάζουμε πράγματα απο ψηλά,χαχαχχα κι εγω εχω κάνει χρήση αυτών...κάτι μακριές ξυλινες κουτάλες και πηρουνες,μια χαρά βοηθάνε!!!χαχαχχα Τι να γίνει ξαναγινόμαστε παιδιά με τα χρόνια ;)
Αχτίδα μου εύχομαι να ξαναπάτε σύντομα στην απλωσιά και την ομορφιά της φύσης και να αισθανθείς πιο ελεύθερη και νάσαι πάντα αισιόδοξη.
Φιλιά πολλά με όλη μου την κατανόηση και σκέψη κοντά σου <3

Marina Tsardakli είπε...

Μην αναρωτιέσαι Αχτίδα μου τι κάνεις εδώ, κάνεις ότι κάνουμε όλοι, μοιράζεσαι τις σκέψεις σου!
Πάντα να περνάς όμορφα!
Με το καλό να κάνεις τα ντολμαδάκια σου!
Σε φιλώ πολύ γλυκά!!!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία! Για να σου πω! Μην ...διανοηθείς να αμολύσεις ξανά το "τι κάνω εδώ" γιατί, μα την Παναγία, θα κουβαληθώ εκεί πάνω μετά ...Βαίων και κλάδων και θα σε σέρνω να ανεβάσεις θέμα! Ακούς εκεί λέει τι κάνω εδώ; Δηλαδή έτσι θα αφήσεις τα φιλαράκια σου; Χωρίς την παρουσία σου; Τις αναφορές, το κτήμα, τα έργα σου, την Κάντυ, τον Κανέλλο, τον Δημήτρη; Δεν έχεις καρδιά βρε; Απαπαπαπαπα Ούτε να το ακούσω εντάξει; Α μπράβο!

Καλό πρώιμο καλοκαιράκι λοιπόν Γεωργία μου και όμορφα να περάσουμε και υγιεινά. Στέλνω φιλιά.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Για ν' απαντήσω κι εγώ στο αυτοαναλυτικό σου ερώτημα, είσαι τα "σπορτεξάκια" μου τ' αγαπημένα που βοηθούν στη σταθερότητα της ψυχής μου.
Νιώθω τη χαρά σου με το τζιν που μπήκε αβασάνιστα!
Αυτό κι αν ήταν θαύμα! Πόσο σε καταλαβαίνω, Γεωργία μου ♥

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τέτοια μου λέτε ατιμούλια και μου ανεβάζετε το ηθικό! Όμορφο πράγμα οι φίλοι, υπέροχο να σου δίνουν χέρι να σηκωθείς. Κάτι για τους πόνους έχετε παιδιά;

Αννίκα είπε...

Χάπια για τους πόνους της καρδιάς, άλλωστε το άλγος του νόστου για το σπίτι όταν θα είσαι στο κτήμα θα ισορροπεί το άλγος για τη ζωή στο κτήμα. Τι λέω; Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει (?) Κάπως έτσι.
Κι επειδή χρειαζόμαστε αισιόδοξα ξανανταμώματα, η παρέα είναι κάτι σαν επουλωτική έκφραση επικοινωνίας, κάτι σαν δημιουργική συγγένεια, που αποθηκεύει στιγμές και μνήμες για να τις μοιραστεί αργότερα μαζί της.
Αυτό και μόνο είναι αρκετό για την παρουσία σου.
Καλά ξεμπερδέματα για τις δουλειές της εποχής με όποιο τρόπο μπορείς και γρήγορα πίσω, εκεί που είναι η ζωή!
Γεωργία μου να είσαι καλά, να περνάς ακόμη καλύτερα!
Χρόνια Πολλά!

Okosmostisranias είπε...

Δεν θέλω να ακούσω ξανά τι κάνεις εδώ.......κάνεις τη ζωή μας πιο όμορφη και περιμένουμε πώς και πώς τις αναρτήσεις σου γιατί Σ ΑΓΑΠΑΜΕ !!!!!
Κι εγώ τις ίδιες ακριβώς δουλειές.....ρούχα και κλιματόφυλλα ζεμάτισμα, ντολμαδάκια και τα υπόλοιπα κατάψυξη και βέβαια τις κορφές τουρσί .... και είχε μπόλικα η κλιματαριά οπότε θα φάω μ αυτά μία μέρα...... Σου συμπαραστέκομαι λοιπόν εξ αποστάσεως και σε φιλώ !!!!!!

litsa t. είπε...

Ουτε που να σου περναει απο το μυαλο να μας αφησεις χωρις την παρεα σου.Μπορει να ειναι χαμηλη η επισκεψιμοτητα μας εφαγε βλεπεις το f.b ομως εχεις φανατικους θαυμαστες.Τυχερουλα.μπηκε το τζιν χωρις προσπαθεια?Μπραβο σου.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι λες τώρα φιλενάδα...αφού εδώ είναι η παρεούλα μας που θα βρεις καλύτερα από εδώ;
Και μια καλημέρα να μπαίνουμε να λέμε είναι κέρδος συναισθηματικό, είναι η έγνοια για το αν είναι καλά οι φίλες. είναι η αγάπη που μας παρακινεί να περνάμε να τα λέμε όσο και αν καθυστερούμε στις επισκέψεις μου (για μένα το λέω χα.χα φιλενάδα που έχω γίνει αργοκίνητο καράβι..χα..χα. με αγάπη πάντα να είσαι εδώ να τα λέμε!! φιλιαααα ❤🌻🌼🤗 αγκαλιά μεγάλη!!

Marie-Anne είπε...

Είναι κι αυτές οι δουλειές της εποχής αρκετά κουραστικές, αλλά το καλό με μένα είναι πως δεν αγχώνομαι καθόλου και τις κάνω σιγά-σιγά αφού ζούμε στην εξοχή (και στην απομόνωση λόγω της πανδημίας). Με το καλό να ξαναπάτε στο κτήμα... με τα καλοκαιρινά σας!!!
Οσο για την μπλογκογειτονιά, δεν σε φοβάμαι...εσύ είσαι πολύ πιό τακτική από εμένα και από κάποιες άλλες, και μην διανοηθείς να ξεκόψεις, για ποιόν λόγο άλλωστε? Νά'σαι πάντα καλά!!!

Unknown είπε...

Πραγματικα ομορφαινεις τη ζωη μας και ειναι τοσο δυσκολη καποιες φορες!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

εισαι φαινομενο!!!!
τετοια εποχη κανεναςκ καμια δεν μπαινει στα ρουχα του
χαχαχαχαα μπραβοοοοοοοοοοοο