Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Φωτογραφίες

 Στο κτήμα όπως καταλαβαίνετε, σκέφτηκα να μη σας κουράσω με δικές μου σκέψεις,  όμως οι φωτογραφίες ίσως σας μιλήσουν για στιγμές..γιατί τι άλλο είναι η ζωή από στιγμές όπως μια φωτογραφία.


Τζα! Σας στέλνω Αχτιδένια φιλάκια έτσι για..αρχή!
Πέστε μου ποιά έχει πάρει ...ανθοδέσμη από..γλυστρίδες! Εγώ! Βέβαια η ανθοδέσμη είχε ρεαλιστικό σκοπό, να μπει στη μεσημεριανή σαλάτα, πάει ο ρομαντισμός!


Φέτος σας είπα τα δένδρα μας δεν έκαναν σοδειά γιατί από τη μια μεριά η καραντίνα που πέρασε καλοκαίρι χωρίς πότισμα, από την άλλη ο καιρός , όλα τα λουλούδια τα έκαψε η παγωνιά. Όμως υπάρχουν αρκετά για μας και για τους γείτονες.

Εδώ ήμαστε  φίλοι, εγώ προσφέρω ότι έχω σήμερα όπως τα κεράσια και εκείνοι έρχονται με αυγά από τις κότες τους.


Ο διπλανός έβαλε καρπουζιές και έτσι δεν θα βάλουμε εμείς αφού μας είπε να παίρνουμε όποτε θέλουμε.

Δέστε την βερικοκιά..ένα όμορφο υγιές δένδρο χωρίς φέτος ούτε ένα βερίκοκο για δείγμα!


 
Ο Δημήτρης παλεύει με το χόρτο, μεταξύ μας..το έχει μανιούλα να το βλέπει σαν πράσινο χαλάκι ή όπως λέει η γειτόνισσα του αρέσει το ..παιχνιδάκι του.


Εδώ πίσω από τις τριανταφυλλιές είναι το "δωματιάκι"έξω από τη πόρτα στο τροχόσπιτο φτιαγμένο από μεταλική σίτα για να μείνουν έξω οι..παλιόμυγες και τα ..παλιοκούνουπα που προκαλούν ντελίριουμ στον άνδρα μου! Έχει όλη τη συλλογή από αντικουνουπικά που κυκλοφορούν στην αγορά.






Φθάσαμε στη γωνιά της λατρεμένης Κλώντης μου, σε λίγους μήνες γίνονται 3 χρόνια που μας λείπει.



Όμως η ζωή γυρίζει σελίδες και χρειάζεται και χιούμορ, όπως το να βλέπεις τι τραβάει ο καλοκάγαθος γίγαντας Κανέλλος από την Κάντυ!
Πήγε ο έρμος να βρει δροσιά κάτω από την φουντουκιά, αγαπημένη του γωνιά..όμως..όμως..τον ανακάλυψε!





                 Έφυγε να βρεί ησυχία..αμ! Δε!....κολυτσίδα!


Έτσι τον ακολουθεί όλη μέρα..φίλοι μου, το βράδυ την λούζω και πάει στη γωνιά της για ξεκούραση! Κάτι από..πατσαβούρα μου θυμίζει...



Τα λίγα ροδάκινα μικρά ακόμη.


Η μία από τις δύο πλατανομουριές, αυτή που μας δροσίζει το τροχόσπιτο.


Τα..λατρεμένα μου βατόμουρα (καλλιεργημένα) που θα γίνουν υπέροχο γλυκό και μαρμελάδα για παγωτό και τάρτες. 


Είναι ένα φυτό που πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα, ανθεκτικό και δεν καταλαβαίνει καιρό! Βέβαια έχουμε πολλά από αυτά γιατί... μου αρέσουν.
Αύριο θα πάμε βολτίτσα στη λίμνη και στο ποταμάκι για να μαζέψω υλικά για τις κατασκευές μου. Ελπίζω δηλαδή...γιατί ομολογώ πως έχει πολλά να κάνει στο κτήμα και....μεγαλώσαμε φίλοι μου,
Οπότε..αν πάμε..αν..οι φωτογραφίες θα έχουν πιο ενδιαφέρον.
          Αχτιδένια φιλάκια


8 σχόλια:

Okosmostisranias είπε...

Κι αυτές οι φωτογραφίες έχουν ενδιαφέρον !!!!!
Τι πιο όμορφο οι φωτογραφόες που μας βάζεις απ το κτήμα και απ τις καλλειέργιες....καλοφάφωτα τα κεράσια σας και με το καλό να είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα για μαρμελάδες !!!! Α...και η γλυστρίδα, απ τις πιο ωραίες σαλάτες !!!! Καλά να περνάτε και πολλά φιλιά !!!!

Okosmostisranias είπε...

Τη λέξη καλλιέργειες τη σκότωσα πριν λόγω κινητού χαχαχα.....

Giannis Pit. είπε...

Ευχαριστούμε Γεωργία μου για τις υπέροχες εικόνες. Λατρεύω να μοιράζομαι πράγματα με φίλους. Και ειδικά με στιγμές όμορφες κοντά στη φύση.
Τι να σχολιάσεις τώρα μπροστά σε αυτά που βλέπω. Τίποτα. Κάθε εικόνα έχει τη δική της ομορφιά, κλείνει τη δική της σημαντική στιγμή.
Φιλιά πολλά Γεωργία μου. Να χαίρεστε κάθε σας στιγμή.

ANNA FLO είπε...

Τι όμορφες φωτογραφίες! Γαληνεύει η ψυχή. Μπορεί να μην έχει μεγάλη σοδειά φέτος το κτήμα αλλά δίνει πράσινο και αποζημιώνει. Να περνάτε καλά και όμορφα.
Και τα σκυλάκια αυτό θέλουν παρέα...αν και όχι πάντα. Μου αρέσει που τα βλέπω μαζί και η Κάντυ σου είναι μια σταλιά μπροστά στον Κανέλλο σου.
Να είσαι καλά και πολλές ευχαριστίες για την όμορφη φύση που μας χάρισες

fish eye είπε...

Θα ήθελα να καθόμουν σ αυτό το τραπεζάκι και να πίνω το καφεδάκι μου Αχτίδα. Να νιώθω όλη αυτή τη φύση γύρω μου! Το μόνο που με λυπεί είναι ο χώρος όπου βρίσκεται το σκυλάκι. Νοσταλγικό παρελθόν που μου θυμίζει πως τα όμορφα κάποτε τελειώνουν αλλά έρχονται μετά κ Κανέλος και η Κάντυ με τις γλύκες τους και μου θυμίζουν πως τίποτα δεν τελειώνει όσο εμείς είμαστε εδώ.
Σας χαίρομαι!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οντως οι φωτογραφίες σου φιλενάδα μας φέρνουν κοντά σας, σαν να είμαστε και εμείς εκεί μαζί σας... απολαύσετε όσο μπορείτε ότι έχετε κάνει με τόσο κόπο...
Είστε τυχεροί που μπορείτε και ξεκλέβετε στιγμές ηρεμίας στο κτήμα, μαζί με τους γείτονες και
τα σκυλάκια σας!! την αγάπη μου πάντα φιλιααα!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

χαιρομαι που επεστρεψες στο κτημα!!!
μεινε εκει οσο πιο πολυ μπορεις...
χαχχχαααα νομιζα οτι εβλεπα την Κλοντι
πολυ μορφη και αυτο το πλασμααααααααα!!! ψυχουλαααααααα

LitsArt είπε...

πωωωω τι όμορφες φωτογραφίες είναι αυτές?!!!γεμισε χρώμα η οθονη!!
ευχαριστουμε!