Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Πάει και αυτό!

 


Τελείωσα με το εμβόλιο φίλοι μου πολύ εύκολα και χωρίς φόβο και μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα οπότε.. λέω αύριο να αμαρτήσω και να φύγω με τον ανδρούλη μου για το κτήμα.

Είναι που η γειτόνισσα μου είπε στο τηλέφωνο πως η Πασχαλιά μας άνθισε και της .. παραπονέθηκε πως ούτε πέρσι την πρόλαβα ανθισμένη και φοβάται πως και φέτος θα γίνει το ίδιο.


Η Πασχαλιά είναι και ήταν πάντα το αγαπημένο μου λουλούδι, το πρώτο που φυτεύτηκε για χάρη μου από το Δημήτρη σε αυτό το κτήμα . Πάντα την "κανάκευα", ακόμα και πριν μεγαλώσει όπως τώρα και πριν κάνει την πρώτη της άνθιση. Έχετε μιλήσει σε φυτά;.. Σίγουρα, είστε όλοι σας τρυφερά πλάσματα, την χάϊδευα λοιπόν και της έλεγα πως λατρεύω την μυρωδιά, το χρώμα και αυτό που μου θυμίζει η άνθιση της ..το Πάσχα και ότι το πλαισιώνουν. Ο Δημήτρης πάντα τέτοιο καιρό μου έφερνε Πασχαλιές να πάω στον Επιτάφειο και βέβαια να στολίσω τα βάζα μου.

Σας υπόσχομαι φωτογραφίες λοιπόν από την Πασχαλιά μου και φεύγω για το κτήμα να δοκιμάσω και μία εφαρμογή που έβαλα στο κινητό για..( δεν θέλω γελάκια..σας βλέπω..) να αναγνωρίζω κάθε φυτό, τι αρρώστιες έχει και τι χρειάζεται!! Βέβαια ,περιμένω δούλεμα από τον άνδρα μου γι'αυτό δεν του είπα τίποτα και θα κάνω δοκιμές πρώτα μόνη. Αν.. αν πετύχει..ε! θα κάνω την φιγούρα μου. Ποιά γελάει..σας βλέπω τερατάκια!

Όταν διαβάζεις όμορφες αναρτήσεις σε άλλα μπλοκ όπως το Απάγκιο ή στη Μαρίνα ή στο Γιάννη και στην Άννα και ένα σωρό άλλα τότε νοιώθω πως η δική μου κουβεντούλα είναι χαζολόγημα όμως φίλοι μου εγώ αγαπώ τις κουβεντούλες αυτές. Είναι σαν να βλέπω από ένα ανοιχτό παράθυρο πρόσωπα χαμογελαστά που με χαιρετούν και μου μιλούν κι εγώ τους καλώ να μπουν μέσα και τρέχω να κόψω κομμάτι από το απογευματινό κέικ να φιλέψω..


Λοιπόν..μια καληνύχτα να σας πω λίγο πριν  ταξιδέψω στα όνειρα και αύριο ξανά χαρτί με δήλωση, ξανά προσευχές μη μας πιάσουν, ξανά χτυποκάρδι και..σου έρχομαι Πασχαλίτσα μου να σε χαίδέψω και να κουρσέψω λίγα από τα άνθη σου.

                             Αχτιδένια φιλάκια.

9 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Μπράβο Αχτιδούλα μου που έκανες το εμβόλιο, σιδερένια να είσαι. Η Πασχαλιά είναι τέλειο λουλούδι , πάντα θυμίζει Πάσχα, θυμάμαι που μου στόλιζε το καλαθάκι μου για να πάω να τραγουδήσω η μαμά μου των Βαίων, με πασχαλιές. Στολίζαμε τον επιτάφιο στο χωριό, πριν παρουσιαστεί η μόδα των ανθοπωλείων και το κάνουν και αυτό φαστ φουντ!

ANNA FLO είπε...

Χαίρομαι που έκανες το εμβόλιο. Τον άλλο μήνα εγώ, τότε μπήκε το ραντεβού. Να περάσετε καλά και ναι θέλουμε φωτογραφίες εγώ από όλο το κτήμα. Και της πασχαλιάς που την αγαπώ κι εγώ.
Μη σταματάς αυτήν την κουβεντούλα σου. Είναι υπέροχα ζεστή και ανθρώπινη. Σαν να είμαστε αντικριστά και συζητάμε.
Καλή επιτυχία με την εφαρμογή και ...δεν γέλασα!!
Καλό Σ/Κο

Marina Tsardakli είπε...

Και εγώ τις αγαπώ αυτές τις κουβεντούλες. Καμιά ανάρτηση δεν είναι χαζολόγημα. Όλοι μέσα από τα blogs, ανοίγουμε τη ψυχή μας.
Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Αν πετύχει η εφαρμογή, να μας πεις ποια είναι Αχτίδα μου!
Σου στέλνω γλυκό φιλί!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Συνέχισε εσύ το κουβεντολόι σου και μη σε νοιάζει. Κάθε παρουσία στην παρέα μας είναι μοναδική και πολύτιμη. Σιδερένια με το εμβόλιο και καλές επιδρομές στα ανοιξιάτικα χωράφια. Οι πασχαλιές είναι αγαπημένες, μάζεψε μπόλικες και στείλε φωτογραφίες για να τις καμαρώσουμε.
Φιλί γλυκό, Γεωργία μου ♥

Giannis Pit. είπε...

Μπράβο κορίτσι μου! Σιδερένια! Να προσέχεις έτσι; Μην αφεθείς! Ακόμα δεν τελείωσε η δουλειά. Δεν έχουμε τίποτα μέχρι και τη 2η δόση!
Κοίτα να περάσετε όμορφα στο κτήμα.
Να έχεις την αγάπη μας, το ξέρεις δα πάντα ότι σε σκεφτόμαστε και είμαστε κοντά σας.
Στέλνω ...αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

marypertax είπε...

Γεωργία μου η πασχαλιά ανθισμένη είναι ένα θέαμα που αξίζει να το βλέπει κανείς! Επίσης θα σου κάνει καλό η αλλαγή παραστάσεων. Θα δεις και φίλους και το υπέροχο σκυλί σας! Μπράβο κορίτσι μου πολλά φιλιά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Λοιπόν φιλεναδα κανόνισε να περάσετε όμορφα που θα περάσετε δηλαδή είμαι σίγουρη αλλά θα περιμένω όμως οπωσδήποτε μια κοντινή φωτογραφία από την πασχαλιά σου θέλω την φωτό για ένα παραμύθι, αν τα καταφέρω...χα.. χα. καλές και ελεύθερες αναπνοές φιλενάδα.. καλό σου ξημερωμα φιλιάαα!! ❤🌻🌼🌙

Mia είπε...

Μπράβο για το εμβόλιο, Γεωργία μου. Να περάσεις όμορφα στο κτήμα και να γεμίσεις όμορφες εικόνες με τις ανθισμένες πασχαλιές. Σε φιλώ.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μπραβο αγαπη μου!
καθε καλο ευχομαι
φιλια πολλα