Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ας γιορτάσουμε όπως μπορούμε..

                            


Καλή Τσικνοπέμπτη φίλοι μου έστω και διαφορετική μα έστω.. σκεφτείτε.. έχουμε ο ένας τον άλλο  μέσα στη καρδιά μας , βλέπετε εκεί δεν υπάρχουν αποστάσεις υπάρχει μόνο αγάπη !

Δεν τα πάω καλά με τις Απόκριες νομίζω το έχω ξαναπεί , γεμάτη η ζωή και η κοινωνία μας με ..μασκαράδες οπότε.. τι τη θέλουμε και την επίσημη; όμως ο Έλληνας κρατάει παραδόσεις έστω και για τους δικούς του λόγους και σήμερα τσικνοπέμπτη το είδα ολόγυρα. Βγαίνοντας το πρωί για την Κάντυ έπεσα επάνω σε ένα συγκάτοικο στη πολυκατοικία μας με.. 2 καρότσια λαϊκής γεμάτα ψώνια , κάρβουνα, ποτά για.. Είδε το έκπληκτο βλέμμα μου έστω και πάνω από τη μάσκα...

-Ε! Κυρία.. θα ψήσουμε στο μπαλκόνι σήμερα, Καλή Σαρακοστή!

-Να περάσετε όπως επιθυμείτε κύριε, Χρόνια σας Πολλά και.. προσοχή.. μασκούλα στους επισκέπτες.

                   


Λίγο μετά μαθαίνω από την απέναντι γειτόνισσα πως έχουμε λέει λοκ ντάουν στη πόλη μας ολικό!!! Να τι συμβαίνει που δεν θέλετε να βλέπω ειδήσεις,  όχι ότι θα πήγαινα πουθενά. Εμείς θα το γιορτάσουμε οι δυο μας όπως πάντα με  παιδάκια που αγόρασα το πρωί από το σούπερ μάρκετ που έχω απέναντι μας  για τον αγαπημένο μου που τα λατρεύει και για μένα φρόντισε εκείνος από προχθές που τα αγόρασε .. Θα μείνετε έκπληκτοί μα.. αγαπώ τα ψητά κεφαλάκια που τα τσιμπολογώ. 

 Τώρα για γλυκό θα του κάνω ότι μου ζήτησε χθες βράδυ δειλά δειλά:

- Κορίτσι μου .. θυμάσαι τα τρίγωνα Πανοράματος που μου έφτιαχνε παλιά, μικρά μικρά.. σαν μπουκίτσες!!!!!!!!

Του χαλάω εγώ χατίρι , ποτέ.

Λοιπόν φίλοι μου Τσικνοπέμπτη σπίτι.. νομίζω ότι πια το.. χωνέψαμε, το συνηθίσαμε, η κόρη μας η Ειρήνη μόνο που δεν έκλαιγε στο τηλέφωνο, έχουμε μήνες να την δούμε....

Ας κάνουμε ότι μπορούμε πια, με χαμόγελο , με ελπίδα, με προσπάθεια να δείχνουμε την αγάπη μας ακόμα και στην.. μοναξιά μας.

 Να που το.. παρελθόν με.. κυνηγάει.. μία μπαλαρίνα, κολομπίνα.. ( δεν θυμάμαι)  από τα χεράκια της γιαγιάς στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης γιατί δίπλα ήταν το δημοτικό μου σχολείο 43ο !

                     


 Καλή σαρακοστή να πω, λυπάμαι όσους έχουν μικρά παιδάκι , θυμάμαι πόσο διαφορετικά ήταν στα παιδικά μας χρόνια έστω και που.. απλά με έντυναν με το.. ζόρι καρναβαλάκι!

 Φίλοι μου να είστε καλά και γεροί πάνω από όλα.

                             Αχτιδένια φιλάκια


5 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου να ευχηθώ ολόψυχα Χρόνια πολλά και καλή Τσικνοπέμπτη! Με το δικό μας ταπεινό τρόπο. Και εμείς έτσι τόσα χρόνια. Στο ίδιο στυλ. Χωρίς εξόδους, απεχθάνομαι το έξω γενικά σε τέτοιες εκδηλώσεις. Σεμνά και ταπεινά λοιπόν στο σπιτάκι μας όπως κάθε χρόνο.
Να απολαύσετε τις στιγμές σας Γεωργία μου και μακάρι του χρόνου να είμαστε απείρως καλύτερα.
Φιλιά πολλά.

Αννίκα είπε...

Στιγμές είναι βέβαια κι η Τσικνοπέμπτη, ένα τίποτα στο χρόνο δηλαδή. Χωράει όμως όλες τις όμορφες αναμνήσεις. Κι αυτό φτάνει.
Να περάσετε όμορφα Γεωργία μου και του χρόνου μακάρι καλύτερα!
Φιλιά!

Χελώνα είπε...

Μα τι γλυκιά μπαλαρίνα!! Καλή σαρακοστή να έχουμε. Μας λίγωσες πάλι με τα τρίγωνα πανοράματος για πες συνταγή.

Marina Tsardakli είπε...

Ελπίζω να τα περάσατε όμορφα χθες Αχτίδα μου κι ας ήταν πιο μοναχικά από άλλες χρονιές.
Τα τρίγωνα πανοράματος είναι γιάμι, αλλά έχω να φάω χρόνια, γιατί έχω αναπτύξει δυσανεξία στη λακτόζη!
Και του χρόνου με υγεία κι ελευθερία!
Σε φιλώ γλυκά!

ANNA FLO είπε...

Μπορεί να μην είχαμε καλεσμένους αλλά δεν μπορείς να πεις, η καραντίνα σύσφιξε τους οικογενειακούς δεσμούς. Τα ζευγάρια κάνουν παρέα μαζί και τα παιδιά που είναι ελεύθερα μένουν με τους γονείς... Η οικογένεια είναι θεσμός όπως της αρμόζει
Πού θα πάει όμως; Θα τον νικήσουμε το κορωνότέτοιο και ποιος μας πιάνει
Καλή Καθαρά Δευτέρα τώρα