Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Γκρίζες στιγμές υπάρχουν..

 

Το είδα και ήθελα..θέλω .. να το πιστέψω.. είμαι σε στιγμές που δεν αναγνωρίζω εκείνη που άνοιξε αυτό το μπλοκ ανεβασμένη στο ροζ συννεφάκι της. Όλα έχουν φως σκεπτόμουν, οι άνθρωποι, η ζωή, ακόμη και οι δυσκολίες..

Ίσως γιατί δεν φανταζόμουν ότι υπήρχαν γκρίζες μέρες, μέρες που δεν μπορώ να κρατήσω σταθερά κάτι, που δεν μπορώ να πλύνω το πιάτο, που τα μανταλάκια δεν ανοίγουν, τα ρούχα πέφτουν , που κουράζω εκείνον που αγαπώ για να φορέσω την μπλούζα μου, να κουμπώσω το σουτιέν μου ,που τα χάπια έχουν θέση στις ώρες της ημέρας μου. Άρχισα να σκέπτομαι ..να κάνω λίστες στο μυαλό μου που θα χαρίσω τα πινέλα μου, το καβαλέτο, τους λευκούς καμβάδες, τα άπειρα υλικά μου...την Κάντυ..

Είναι από εκείνες τις..γκρίζες μέρες..που στεναχωριέμαι ακόμα και που δεν αντέδρασα όπως παλιά με τα μοσχοβολιστά ζουμπούλια του Δημήτρη , που τα έβαλα απλά σε βάζο χωρίς να..χοροπηδώ όπως παλιά. Μόνο που το βάζο ήταν βαρύ για τα χέρια μου φαίνεται...

Τι αχάριστη είμαι.. εγώ στο καναπέ με το πλεκτό κουβερτάκι της μαμάς μου.. ο Δημήτρης ( τι ντροπή πια) πλένει τα βραδινά πιάτα.. η Κάντυ κουρνιασμένη στα πόδια μου και το παρεάκι μου το τάμπλετ. ..Ξέρω πως αύριο θα μετανοιώσω που τα γράφω.. όχι ότι θα είναι διαφορετικά.. απλά θα είναι ίσως ( λέτε;) μία άλλη μέρα.

                                                 Αχτιδένια φιλάκια

17 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Αχτιδούλα μου, τι μαυρίλα είναι αυτή; Δεν πειράζει, λίγο οι συνθήκες που περνάμε, λίγο η Μήδεια, έκρυψαν την αχτίδα. Η επόμενη μέρα όμως θα ναι καλύτερη, άσπρη από το χιόνι μα μια αχτίδα όλο και από κάπου θα βρει να περάσει. Φιλάκια.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλημέρα Αχτιδα μου κι ευχομαι να μη σου λείπει η ΑΓΑΠΗ ουτε μια μέρα!Λόγω της ημέρα ςκαι της κάθε μέρας μεταξύ δυο ανθρώπων που αγαπιούνται .
Μη στεναχωριέσαι καλή μου.Δυστυχώς τα χρόνια περνούν και μας φορτώνουν προβλήματα υγείας,πόσο μάλλον τωρα που ολα τα επέτεινε και η καραντίνα.Οσοι είμαστε σ αυτή την κατάσταση σκεφτόμαστε όλο και πιο απαισιοδοξα. Αλλά οταν βλέπεις γύρω σου οτι ο καιρός αλλάζει,η Γη αλλάζει, κάτι όμορφο έρχεται που είμαστε τυχεροί που το ζούμε,χαμογελάμε ξανά και αισιοδοξούμε.
Οι άνθρωποι που μας αγαπάνε και μας νοιάζονται ειναι δίπλα μας και για τα καλά και για τα άσχημα και ο Δημήτρης σου ο,τι κάνει δε το κάνει βαρυγκομώντας αλλά σου ανταποδίδει ο,τι έκανες εσύ τόσα χρόνια γαι κείνον.Μην αισθάνεσαι άσχημα λοιπόν.ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΗΣ.ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΖΟΥΜΕ.Σε φιλώ γλυκά

Marina Tsardakli είπε...

Αχτίδα μου, όλοι ζούμε δύσκολες μέρες. Καθένας με άλλη αφορμή κάθε φορά.
Σημασία έχει να βρίσκουμε μέσα μας αφορμές να συνεχίζουμε.
Σου στέλνω μια αγκαλιά κι εύχομαι σήμερα το χαμόγελο να συντροφεύει τα χείλη σου.

...irida... είπε...

γλυκια μου Αχτιδα!!
καλη σου μερα!!
σου στελνω φιλι.....
κιαγκαλιτσα!!!

Maria είπε...

Σε όλους μας έχει συμβεί να επιβιωνουμε δύσκολες στιγμές, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας και την ελπίδα μας στον Θεό.Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και ελπίζω σήμερα να είσαι καλύτερα και να έλαμψε το χαμόγελο στα χείλη σου, γλυκιά μου αχτιδουλα! Φιλάκια από την βροχερή Νάξο!

ANNA FLO είπε...

Ναι γκρίζες μέρες υπάρχουν για όλους μας. Μην χάνεις την αισιοδοξία σου. Μια έτσι, μια αλλιώς είμαστε όσο μεγαλώνουμε. Και ο άντρας σου -μην το ξαναπείς -ντροπή δεν είναι να σε βοηθά. Τώρα που γράφω ο δικός μου τελειώνει το μαγείρεμα. Και δεν ντρέπομαι καθόλου
Αγάπη να υπάρχει και όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται
Τα φιλιά μου

Αμαλία είπε...

Γλυκειά μου,

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η σημερινή μέρα σε βρίσκει αλλιώς. Δεν κάμπτεσαι εσύ. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην απαισιοδοξία (προσωρινά βέβαια) αλλά ανακάμπτουμε. Εσύ διδάσκεις την ανάκαμψη και το έχεις πολλές φορές αποδείξει.
Σου στέλνω τα φιλιά μου.

Ανώνυμος είπε...

Κουράγιο γλυκιά μου Αχτίδα! Μακάρι αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα! Μήπως φταίει η απότομη αλλαγή του καιρού; Ολα καλά θα πάνε ❤️ Σου κάνω μια μεγάλη αγκαλιά. Βάσω Άργος

Unknown είπε...

Αχτίδα μου .σε γνώρισα από το διαδυκτιό πριν πάρα πολλά χρόνια είχαμε μιλήσει κ σε θαύμαζα κ σε θαυμάζω ,εχω λάβει κ δωράκι σου κάποια Χριστούγεννα κ το λατρεύω. Είμαι σίγουρη οτι αύριο θα είναι μια καινούργια κ θα λάμπει πάλι η αχτίδα σου....σου στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια όπως στέλνεις κ εσύ όταν κάποιος χρειάζεται, φιλιά πολλά πολλα

Giannis Pit. είπε...

Κάθε αύριο Γεωργία μου είναι μια καινούργια μέρα. Καλλιτέχνιδα είσαι. Να σου θυμίσω τώρα την Σκάρλετ στο "Όσα παίρνει ο άνεμος"; Τη φράση που κλείνει την ταινία εν μέσω καταστροφής;
Σίγουρα σέβομαι κάθε σου ανησυχία και δυσκολία. Και την κατανοώ απόλυτα. Αλλά αύριο είναι μια άλλη μέρα.
Τίποτα δεν είναι ντροπή καρδιά μου. Και έχεις έναν υπέροχο σύντροφο που μαζί αγαπιέστε και έχεις και εμάς τους φίλους σου που είμαστε κοντά σου στις μικρές και μεγάλες καθημερινές σου στιγμές.
Στέλνω φιλιά και χαμόγελα. Άντε σε παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

" Ο υπομείνας εις τέλος, σωθήσεται".... Ιησούς Χριστός και Θεός μας.

Γιαγιά Φανή

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Θέλει τσαγανό να βάλεις κάτω τον πόνο σου και να τον μοιράσεις αντίδωρο στους φίλους.
Γιατί τέτοιες στιγμές ανυμπόριας που περιγράφεις, τις ζούμε όλοι λίγο-πολύ, Γεωργία μου.
Κι όσο σε διαβάζω, τόσο παίρνω δύναμη απ' το μεγαλείο της ψυχής σου.
Η αγάπη των δικών σου ανθρώπων είναι η ασπίδα και το όπλο σου.
Κουράγιο μέχρι να περάσει κι αυτή η κακοχειμωνιά ♥

marypertax είπε...

Γεωργία μου οι άσχημες στιγμές ξορκίζονται την ώρα που τις βιώνεις με τις στιγμές αγάπης που είναι φορτωμένες στη μνήμη, μέχρι να ξημερώσει η επόμενη μέρα που το καινούργιο φως θα μας δώσει κουράγιο. Απόφυγε να σκέφτεσαι πράγματα όπως πού θα δώσεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα, και σκέψου την αγάπη και τις στιγμές χαράς που σου έδωσαν. Αυτό θα δυναμώνει το κουράγιο σου καθώς και η αγάπη των φίλων σου. Αυτές οι γκρίζες μέρες υπάρχουν στην ζωή μας! Πολλές φορές δεν μπορώ να κοιμηθώ από κάποιο πόνο στο κορμί μου, ή από το κενό που έχουν αφήσει άτομα που έχασα! Όμως δεν πρέπει κανείς μας να το βάζει κάτω. Όχι όσο υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που αξίζουν μας αγαπούν και τους αγαπάμε! Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Οι γκρίζες μέρες είναι και για άλλους, και μάλιστα πολύ γκρίζες.Αλλά οι γενναίοι δεν περπατάνε πετάνε. Είναι υπέροχο να είσαι γενναίος γιατί ακουμπάς τα σύννεφα.Αύριο είναι μια καινούρια ημέρα...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Είναι οι δικές μας στιγμές φιλεναδα πότε γκρίζες και πότε ροζ...αυτές τις ροζ κρατάμε και πορευόμαστε ..υπάρχει πολύ πολύ μοναξιά εκεί εξω, το ότι έχεις τον Δημήτρης σου και την οικογένεια σου καλά, να σου δίνει υπομονή και κουράγιο.. να είσαι χαρούμενη για ότι σου προφέρεται με αγάπη, έστω και μια καλημέρα αχτίδα μου που ακούμε..
Αυριο όπως λέμε είναι μια άλλη μέρα...την αγάπη μου φιλιαααα!! ❤

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά για τα γενέθλια της κόρης σου

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σας καταλαβαίνω απολύτως! Ο πόνος και η ανημπόρια δεν αντέχεται! START2