Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ένα βιβλίο και μία κουβεντούλα..

                     


Είπα να φέρω έστω και μέσα στο κρύο την Άνοιξη έτσι απλά και πρώιμα όπως η παπαρούνα που πάντα στο κτήμα μας μαζί με τις κίτρινες μαργαρίτες τολμούσε να ξεπεράσει τις .. ασπρόμαυρες μέρες του καιρού και να δηλώσει: -Δεν με νοιάζει.. ας ζήσω λίγες μέρες.. ας σκορπίσω στο ξαφνικό παγωμένο αεράκι από τα βουνά.. εγώ δηλώνω την τόλμη μου να ανοίξω.. να ανθίσω.. να νοιώσω πως ζω!

Αυτό το μπλοκ το ξεκίνησα σαν.. ημερολόγιο κάποτε.. μετά έβαλα και ένα καναπέ για.. φίλους.. τελικά έγινε ένα .. τραπέζι κατά κάποιο τρόπο που ακουμπούσα τα όσα με βάραιναν ή με έκαναν να χοροπηδώ από χαρά. Δεν δήλωσα ποτέ μπλοκ με υψηλά ενδιαφέροντα για όσους θέλουν μία πιο .. παρουσίαση κουλτούρας μα .. σαν χαρακτήρας αυθόρμητος και απίστευτα ειλικρινής ( μέχρι βλακείας) έκανα τις προσπάθειες μου.

Θυμάστε την απλή και φτωχική στα μέτρα μου ανάρτηση για το βιβλίο της φίλης μου Ιουλία Ζαφειράκη- Παπαδάκη από την Κρήτη για το Κουφονήσι; Λοιπόν μία άλλη μπλοκερ πιο ειδική σε αυτά  έκανε μία υπέροχη παρουσίαση και σας βάζω το λινγκ για να θαυμάσετε από σωστή παρουσίαση το βιβλίο της φίλης μου.

Πρόκειται για την κα Ιουστίνη Φραγκούλη- Αργύρη και θα  βρείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση . Ένα μπλοκ τόσο ενδιαφέρον, με θέματα συγγραφικά και ποιητικά, με αναλύσεις και γνώμες. https://ioustini.blogspot.com/?m=1


Αγαπώ τις φίλες μου και η Ιουλία είναι μία από αυτές , κέρδος μου από τα χρόνια αυτά που είμαι στο χώρο του διαδικτύου.

Είμαι πάλι σε μία άσχημη φάση από .. υγεία.. τι άλλο πια.. αφόρητοι πόνοι από την οστεοαρθρίτιδα που επηρεάζει την κατάσταση με την Πάρκινσον . Το γεγονός πως στερήθηκα ότι αγαπούσα από τα 5 μου χρόνια .. την ζωγραφική.. με φθείρει φίλοι μου , έρχονται μέρες που δεν μπορώ να κλείσω καν τα χέρια μου .. όμως αντιστέκομαι .. και το μόνο που με κρατάει είναι το.. πείσμα μου κόντρα σε ότι μου την αφαιρεί. 

Γκρινιάζω;.. που να τα πω;.. συνήθως σε ανθρώπους δίπλα μου χαρίζω μόνο χαμόγελα.. γιατί.. έτσι πρέπει.. Σας στέλνω την αγάπη μου και τη σκέψη μου και βέβαια..

                       Αχτιδένια φιλάκι ..όπως πάντα.

10 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημέρα αγαπημένη μου αχτίδα
ευχαριστούμε για το μοιρασμα

καλο σκ να εχεις
σε φιλω πολυ

Giannis Pit. είπε...

Εδώ θα τα λες όλα Γεωργία μου! Όλα! Και μια δεκτική ζεστή αγκαλιά, αυτή των φίλων, θα σε υποδέχεται πάντα για ότι σε πονά, σε κάνει να γελάς, να κλαις, να παρουσιάζεις. Δύναμη στέλνω και κρατώ την παραπομπή που μας έδωσες.
Να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο καλή μου.

Αννίκα είπε...

Τη γνώρισα την Ιουστίνη Αργύρη-Φραγκούλη Γεωργία μου μέσα απ' τις σελίδες του Fractal που συνενώνει το άρρητο και το άδηλο με τον κόσμο όλο. Δεν διάβασα βιβλία της, αλλά οι συνεντεύξεις της με εντυπωσίασαν. Νομίζω πως βρήκε ένα παράθυρο στο φως που ψάχνει για να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή αχτίδα του ήλιου.
Σ' ευχαριστούμε για την παρουσίαση!
Για όλα τα υπόλοιπα.....σα θέλει η ψυχή, όλα τα μπορούμε!
Καλή δύναμη και καλό Σαββατοκύριακο!

ANNA FLO είπε...

Ναι τη θυμάμαι την παρουσίαση που έκανες και εγώ τη βρήκα υπέροχη. Θα μπω στο λινκ που μας δίνεις να δω και την νέα παρουσίαση αυτού του ενδιαφέροντος βιβλίου. Να είσαι καλά, να μιλάς εδώ και εμείς σε περιμένουμε να πούμε τα δικά μας
Τα φιλιά μου

Χελώνα είπε...

Υπομονή καλή μου φίλη και όλα θα περάσουν. Μια άσχημη φάση είναι.

...irida... είπε...

καλη σου μερα γλυκια μου!
καλη δυναμη!
σου αφηνω ενα φιλι και μια αγκαλια!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Το ζητούμενο σε μια μπλογκοπαρέα είναι όλα αυτά που περιγράφεις, Γεωργία μου. Και τα διαθέτεις στο έπακρον. Γι' αυτό και είμαστε μια συντροφιά που αλληλεπιδρά και μοιράζεται βιώματα και συναισθήματα. Ίσως και είναι (ψυχο)θεραπευτικό όλο αυτό, πού ξέρεις;
Ευχαριστούμε που μας έφερες σ' επαφή με την συγγραφέα!
Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή να έχεις!

Μαρία Έλενα είπε...

Να προσέχεις
Φιλάκια ...

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδουλα μου παντα σε θαυμάζω για το πεισμα και το χαμόγελο σου! Ένα φιλί και μια γλυκιά αγκαλιά σου στέλνω!

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη σου στέλνω κι εγώ, Αχτίδα !
Θα΄ρθουν και πάλι οι παπαρούνες, κι η φύση θα γεμίσει την ψυχή σου !
Καλό μήνα ! Χριστίνα Γ.