Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ματαιοδοξία; μόδα των καιρών .

                     


Είναι αλήθεια πως άπειρες φορές την λέξη "ματαιοδοξία" την βλέπω "φωτεινή "ολόγυρα μου  , στα ΜΜΕ με τα βίντεο τους, στα σχόλια εκπομπών , ακόμα και στο FB  σε ευτυχώς ελάχιστες αναρτήσεις ίσως γιατί όλοι οι δικοί μου φίλοι έχουν άλλα να σκεφτούν και να κάνουν που τους δίνουν χαρά.

Αν ήθελα να σας αναφέρω περιπτώσεις που είδα, έζησα ή άκουσα θα ήθελα πολλές σελίδες στο μπλοκ μου. Σήμερα όμως άκουσα και είδα ένα βίντεο που .. να πάρει η ευχή με έκανε να ξεσπάσω στον έρμο αποδέκτη μου τον Δημήτρη με τις διαμαρτυρίες μου κόντρα σε όσα με βγάζουν από τα ρούχα μου βρε παιδιά!. 

Κάποια λέει το ρεπορτάζ Γουίλι Σμιθ , δεν την ξέρω την κυρία, αγόρασε το σπίτι των ονείρων της 150.000 εκτάρια όπου έχτισε κάτι σαν σπίτι.. μικρή πολιτεία αξίας δις, φανταστείτε πως είναι τόσο μεγάλη η έκταση που της έδωσαν δικό της κωδικό περιοχής. Δικά της τα χρήματα.. δικαίωμα της.. δεν θα σταθώ στο.. πλούσιος και φτωχός.. χορτάτος ή πεινασμένος..

Τι είναι αυτό φίλοι μου που κάνει όμως τους ανθρώπους μόλις αποκτούν τη θέση ή τα χρήματα που ονειρευόντουσαν να θέλουν να "δείξουν " το γεγονός στο κόσμο που τους περιβάλει για να επιβεβαιώσουν με τον θαυμασμό ή.. ενίοτε την ζήλια τους τα όσα απέκτησαν , το πόσο ψηλά έφθασαν... 

Να πάρει η ευχή.. στα 150.000 στρέμματα θα μπορούσε να φτιάξει κάτι που το όνομα της θα βασίλευε στη ψυχή και στη θύμιση όλων.. ένα ξενώνα ανθρώπων με ανάγκες.. ένα καταφύγιο παιδιών.. ζώων.. αστέγων.. κυνηγημένων από το κατεστημένο.. Ήξερα φίλο μας κολλητό  που το όνειρο του ήταν μόλις φθάσει εκεί που ήθελε να αγοράσει.. Μερσεντές (την πήρε τελικά) , να κάνει αλυσσίδα καταστημάτων ( την..μισοέφτιαξε), να χτίσει σπίτι με.. κίονες στην είσοδο ( το έφτιαξε) και.. καλούσε πλέον στο σπίτι του στις γιορτές τους σε.. δεξίωση , όρθιοι, με σερβιτόρους γιατί όπως μου είπε: -Είναι της.. μόδας , έτσι κάνουν οι .. επώνυμοι!!! Τα έκανε φίλοι μου, η ματαιοδοξία βασιλεύει σε αυτούς που ανεβαίνουν χωρίς να σκεφτούν πως κάθε σκάλα έχει και το.. κατέβασμα της. Η αγαπημένη παλιά οικογένεια του διαλύθηκε σύντομα, η σπάταλη ζωή του ( μέχρι πρόεδρος ομάδας έγινε) τον οδήγησε σε άσχημες καταστάσεις και τότε.. όλοι όσοι ήταν κόλακες  στην αυλή του εξαφανίστηκαν και η λύση του ήταν η .. φυγή σε μέρη που ίσως.. ίσως φτιαχνόταν από την αρχή.

Δεν δηλώνω Αριστερή φίλοι μου.. δηλώνω.. Άνθρωπος και αυτές είναι οι ιδέες μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μία καλή οικονομικώς οικογένεια, δεν μου έλλειψαν ποτέ  σχεδόν τίποτα και αργότερα με την δουλειά μου χάρηκα πάρα πολλά , τώρα στα όρια της σύνταξης προσαρμόζομαι με τα μέτρα της.  Δεν με απασχόλησε ποτέ η πολυτελή και επώνυμη ένδυση και όταν άκουσα από φίλη πως έδωσε ..6.000 ευρώ για τσάντα γνωστής φίρμας δεν κρατήθηκα και της.. έκραξα!!

Ματαιοδοξία : επιθυμία για επίδειξη μάταιων και ασήμαντων στο βάθος πραγμάτων για επίδειξη των αποκτημάτων τους στη ζωή  και επιβεβαίωση της . 

       


Σας ζάλισα φίλοι μου όμως.. ε! αυτό με το 150 εκτάρια δεν το χώνεψα σε καιρούς που υπάρχουν γύρω μας σιωπηλοί και  αξιοπρεπείς άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθηθούν . Μαζεύονται πολλές φορές από όλους εμάς χρήματα για εγχείριση κάποιου παιδιού ενώ το ποσό είναι ασήμαντο για πολλούς από αυτούς τους ..ασήμαντα σημαντικούς επώνυμους!

Τα είπα και.. ηρέμησα...

Σήμερα ημέρα σκύλων λέει  η google..σήμερα πήραμε την σύνταξη και είναι η μέρα που πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ για εφόδια αφού δεν βγαίνουμε συχνά και για λίγο να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα του μπλοκόσπιτου....

         


Από εμάς τους δύο και από την Κάντυ μας ...

                        Αχτιδένια φιλάκια 

7 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Δυστυχώς αχτιδα μου, υπάρχουν και αυτοί! Ας χαίροντε με την ψευδαίσθηση, τι να πούμε; 6.000 μια τσάντα ε; Τι λες βρε παιδί μου; Αυτή την απορία έχει ο χελώνοσύζυγος και με ρωτάει συνέχεια, μα τι ΄μπορεί να έχουν αυτές οι τσάντες και κοστίζουν τόσο; Θα μου πεις ο "γνωστός" οίκος μόδας, αλλά έλεος βρε παιδί μου, ακούς κάτι για πολλές χιλιάδες ευρώ όσο κοστίζει ένα σπίτι δηλ.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

εχεις απολυτο δικιο αχτιδουλα μου
θα συμφωνησω μαζι σου
με εξεφρασες

φιλια πολλα
καλημερα

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Δε νομίζω να πιστεύεις οτι δεν μας εκφράζεις όλους μ αυτά που γραφεις;Το κακό ειναι οτι το προβάλουν τα κανάλια και οι διάφορες ξκουτσομπολοεκπομπές και παίρνουν αερα τα μυαλά νέων ανθρώπων,οτι αυτό ειναι τελίκά το νόημα της ζωής.Εγω ενοχλούμαι και με το "ο τάδε ή ο δέινα επώνυμος". ΣΩΩΩΠΑ ΡΕ!Τι εμείς είμαστε ανώνυμοι;;;;σταυρό βάζουμε αντί για όνομα και επώνυμο;;; Ας πουν αναγνωρίσιμοι,αλλά βλέπεις το επώνυμος γράφει αλλιώς και κολακεύει τη ματαιοδοξία του κάθε μλκ(σόρρυ)
Οπως η κυρία με τα 150 εκτάρια άλλο τόσο και η κυρία με τα 6000Ε τσάντα. Και η μία θα πάρει τελικά τα 2 μέτρα που αναλογουν σ όλους μας και τα εκτάρια κάποιος θα τα τρωγοπίνει εις υγείαν του κορόιδου κι αν τη θυμάται και η άλλη μπορέι νάχει τόσα η τσάντα αλλά αν δεν βάλει μία επιγραφή πάνω της να τη φωνάζει την αξία της μπορεί να την μπερδεύουν τόσο με τις μαιμουδες που κυκλοφορούν που θα συγχίζεται οταν της την αμφισβητουν.Ασε που μπορεί άλλες απο τα Κινέζικα νάναι απείρως καλλίτερες.Γιατί για όλα η εμφάνιση μετράει.
Τι κατάλαβες τωρα που με συγχισες κι εμένα; γιατί αυτές ειναι συμπεριφορές απαράδεκτες,ειδικά στις μέρες μας που είμαστε όλοι κάτω απο την ανάσα ενος θανατηφόρου ιού ανά πάσα ώρα και στιγμήκαι μόνο για φιγουρα δεν υπάρχει σκέψη

Giannis Pit. είπε...

Δεν μας ζαλίζεις και δεν μας κουράζεις ποτέ Αχτίδα μου. Ο λόγος σου, άλλες φορές καταγγελτικός, άλλες φορές γλυκός, έχει τη δική του αλήθεια και σηκώνει προβληματισμούς.
Δυστυχώς η ματαιοδοξία είναι δείγμα του απόλυτου κενού που υπάρχει στο πνεύμα αυτών που την μετέρχονται.
Συνήθως η αντίληψη του πλούτου και της εξουσίας των άλλων οδηγεί τον άνθρωπο ταχύτατα στο κενό και στην ματαιοδοξία. Στην ουσία ένα τίποτα δηλαδή.
Στέλνω τα φιλιά μου.
Να χαιρόμαστε τα σκυλάκια μας.

Marina Tsardakli είπε...

Αχτίδα μου, ακόμα κι αν κάποια στιγμή στη ζωή μου έφτανα σε σημείο να μπορούσα να αποκτήσω τσάντα 6000 ευρώ, δε θα το έκανα. Γιατί αν κάποιος μου την έκλεβε, θα φορούσα 40 μέρες μαύρα χαχα Θα πενθούσα κανονικά.
Τώρα τα 150.000 στρέμματα κάπως μου ακούγονται. Εγώ θα αγριευόμουν τη νύχτα. Τι να πω, να τα χαρεί η κυρία. Αφού είναι θύμα της εποχής και θεωρεί πως η ευτυχία κρίνεται από τα υλικά αγαθά.
Καλό βράδυ Αχτίδα μου! Σε φιλώ!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Θελω βάλω πολλές γελαστές φατσούλες για το σχόλιο της Χαράς 🤣🤣🤣🤣🤣όλοι θα παρουν δυο μέτρα γης!!
Τα ίδια θα εγραφα και εγώ, φιλεναδα.. ασε δεν που συμφωνώ και επαξανω σε όσα λες, αμάν πιά!!
Για σενα στελνω την αγαπη μου ❤και μια αγκαλιά!!φιλιααα!!😘

Αννίκα είπε...

Να δω τι θα τα κάνουν. Και τα εκτάρια και τις τσάντες, και τη ματαιοδοξία τους. Ο πατέρας έλεγε τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Στο τέλος δυο μέτρα αναλογεί στον καθένα, η τσάντα...χωράει πάντως... (Θέε μου συχώρα με!)
Φιλιά Αχτίδα μου