Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Το δένδρο των bloggers!

 Η συμμετοχή μου είναι φίλοι μου στα δρώμενα για το  Xmas δένδρο των bloggers που μας έδωσε μία νότα χαρούμενης Χριστουγεννιάτικης επαφής η δυναμική Μαρίνα!                     https://marinaslovelylife.com/

           


  Το γράμμα μου που μου έτυχε είναι το.. "Τ" και η λέξη που επιλέγω  είναι " Τύχη".

                   


Ήταν αυτό το Φως που προσφέρουν τα Χριστούγεννα ... γέμιζε το δωμάτιο μαζί με αυτό το ανεξήγητο αίσθημα  Αγάπης που πλημμυρίζει κάθε ψυχή τέτοιες μέρες , πόση ζεστασιά ένοιωθε...
 Κράτησε η γιαγιά στην αγκαλιά την.. δισεγγόνα της πολύτιμο απόκτημα από την πρώτη εγγονή της. Πέρασε σαν αστραπή στο μυαλό που αχνόφευγε πια η ανάμνηση της δικής της γιαγιάς που την αγκάλιαζε και την κανάκευε με ιστορίες και παραινέσεις. 
Το ζαρωμένο χέρι της κράτησε τα μικρά δακτυλάκια , την έπνιξε η συγκίνηση ..τι δώρο Θεού στο γέρμα της ζωής της σκέφτηκε. 
-Μάνα δώσε την ευχή σου είπε η κόρη της με φωνή που ταλαντεβόταν από την συγκίνηση της στιγμής. Αξιώθηκε εκείνη να γίνει γιαγιά και η μητέρα της να κρατήσει δισέγγονο.
Τρεμόπαιξαν οι σκέψεις.. τρεμόπαιξε ο χτύπος της καρδιάς.. Την κοίταξε γεμάτη ευγνωμοσύνη και πληρότητα ψυχής:
-ΤΎΧΗ θα σου ευχηθώ μωράκι μου, ΤΥΧΗ σε ότι σου φέρει η ζωή μπροστά σου, ΤΥΧΗ στις επιλογές που θα κάνεις , ΤΥΧΗ σε όσους ανθρώπους βρεθούν στο δρόμο σου, ΤΥΧΗ στις δύσκολες στιγμές και σε ότι πιστέψεις πως έχασες  ή  πληγώθηκες άδικα και αποδειχθεί μετά .. ΤΥΧΗ!
Έβγαλε από το τσεπάκι της το τυλιγμένο φλουρί που η δική της γιαγιά της έραψε στο ποδόγυρο όταν έφυγαν κυνηγημένοι από τη Σμύρνη. Αμέτρητες φορές το κοίταξε η οικογένεια και σκέφτηκαν πως έπρεπε να χαλάσουν για φαγητό και χρειαζούμενα μα ..πάντα το φυλούσαν ξανά στη θέση του γιατί κάτι τους έφερνε στο δρόμο την λύση. 
Παντρεύτηκε η κόρη και το κράτησαν με το ζόρι, φτιάξανε το σπίτι της, τα προικιά και πάλι το έβαλαν στο τραπέζι για ξόδεμα  και η.. δεισιδαιμονία που το είχε στολίσει στο μυαλό τους το κράτησε πάλι κρυμμένο.. 
Η ΤΥΧΗ πολλές φορές δένει με ένα αντικείμενο, του δίνει δυνάμεις μυθικές και σε κάνει σκλάβο του σκέφτηκε ώστε να το κρατάς για ... γούρι! Η δική της ζωή  συμπέρανε η κα Ειρήνη δεν χρειαζόταν πια φλουριά και γούρια παρά μόνο τα Χριστούγεννα αυτά να είναι γεμάτα από αγάπη , γαλήνη ψυχής και οικογένεια. Μήπως αυτό δεν ήταν η.. ΤΥΧΗ; 
Με τρεμάμενα χέρια αγκίστρωσε στο ροζ μαξιλάρι το τυχερό φλουρί της οικογένειας τυλιγμένο σε τούλι και κόκκινη κορδέλα. Φίλησε το χεράκι του μωρού και είπε απλά:  -Να έχεις την ευχή μου μωρό μου !
Χριστούγεννα σκέφτηκε.. κάθε μωρό έχει το Φως και την Τύχη του!

  

                                           Η ΕΥΧΗ
Χριστέ μου εύχομαι να μη πεινάει κανείς, να υπάρχει Ειρήνη στο κόσμο, να νοιάζεται ο καθένας για τον διπλανό του χωρίς συμφέρον και να είναι η Υγεία προνόμιο για όλο το κόσμο χωρίς διαχωρισμούς .  
                             

Δεν θέλω δώρο για μένα Άγιε μου Βασίλη, θέλω απλά να είναι καλά όσοι αγαπώ.
Υ.Γ Να μπορώ να ζωγραφίσω ξανά; μπορώ;
                                          
                                          ΤΡΑΓΟΥΔΙ
            https://www.youtube.com/watch?v=m3Ilcd6QaCA


Την.. έβαψα φίλοι μου, δεν μπορώ να βρω το τρόπο να ανεβάσω βίντεο, δεν ξέρω πως.. δεν τα κατάφερα όσο κι αν το πάλεψα ... όμως το κλασσικό Άγια Νύχτα είναι το αγαπημένο μου και με υπερηφάνεια σας λέω πως το ξέρω να το τραγουδώ σε..3 γλώσσες, Ελληνικά, Γαλλικά και Γερμανικά! Σας κατέπληξα η ατιμούλα;
Ας ευχαριστήσω την Μαρίνα για την ευκαιρία που μας έδωσε να πιάσουμε τα χέρια σε μία αλυσσίδα φιλίας και Χριστουγεννιάτικης ομορφιάς αισθημάτων.
                                 Αχτιδένια φιλάκια



                 


     







22 σχόλια:

Marina Tsardakli είπε...

Αχτίδα μου, πανέμορφο το Τ σου. Με συγκίνησε η ιστορία σου.
Μακάρι το '21 και να 'ναι τυχερό και να μας φέρει τύχη.
Μια χαρά το είδαμε το τραγούδι σου με αντιγραφή κι επικόλληση. Η Άγια Νύχτα είναι ένα τραγούδι που πάντα με συγκινεί. Μου θυμίζει τις σχολικές γιορτές ως παιδί.
Να 'σαι καλά Αχτίδα μου. Να 'χουμε καλές γιορτές με υγεία.
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και το πανέμορφο στολίδι!!

Βασίλειος Διακοβασίλης είπε...

Τύχη και ευχή μαζί! Όμορφη ιστορία, μέσα από τις μνήμες της πρόσφατης ιστορίας μας. Όχι από αυτές που μας πληγώνουν αλλά αυτές που μας κράτησαν, μας έδωσαν δύναμη για να συνεχίσουμε ως λαός να πορευόμαστε!
Την καλημέρα μου, Αχτίδα!

Άιναφετς είπε...

Μέρα με τη μέρα το δέντρο ομορφαίνει και πλουτίζει!
Η Τύχη που διάλεξες, η ιστορία σου και οι ευχές θα εισακουστούν γιατί έχουμε όλοι μας δουλέψει γι αυτό!
Καλό είναι να θυμόμαστε πως, "Αθηνά και χείρα κίνει", γι αυτό ας βάλουμε πρώτα Αγάπη και το χεράκι μας!
Καλές γιορτές στην όμορφη και φωτεινή Αχτίδα!

ANNA FLO είπε...

Τύχη!Και μας είναι απαραίτητη ειδικά για όσα δεν περνάνε από το χέρι μας. Υπέροχη ΄λέξη γι αυτό και είναι θαυμάσιο στολίδι. Την πιστεύω την Τύχη Όσο και αν προσπαθείς, όσο και αν όλα τα έχεις τακτοποιήσει, υπεισέρχεται η τύχη πάντα για να τα κάνει εύκολα ή δύσκολα. Ναι θαυμαστή και η ιστορία σου. Συγκινητική πολύ. Και ναι ταυτιζόμαστε με τα ''γούρια'' που τους δίνουμε μαγικές ιδιότητες. ΄Γιατί όλοι θέλουμε την τύχη με το μέρος μας
Το τραγούδι σου αγαπημένο και δικό μου
Η ευχή σου εύχομαι να εισακουστεί και ναι το εύχομαι πολύ να μπορείς να ζωγραφίζεις
Τα φιλιά μου και ευχές πολλές για ήρεμα και ασφαλή Χριστούγεννα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτίδα
Βλέπω πως Φως και Τύχη διαπερνά το κείμενο-στολίδι της ημέρας. Ωραία. Και φθάνει στις ψυχές μας, να μας γεμίσει με ζεστασιά.
Ανοίγω την παστέλ τσάντα μου, να βάλω μέσα την πρότασή σου για το νόημα της τύχης: "αγάπη, γαλήνη ψυχής και οικογένεια". Σημαντικό
Καλές γιορτές, φωτεινές, με τύχη και γαλήνη

Giannis Pit. είπε...

Τύχη Γεωργία μου ναι! Τύχη καλή μου φίλη! Είναι μια ευχή, ένα στολίδι, μια εμπειρία που την έχουμε ανάγκη. Δεν μιλάμε για ακρότητες, δεν μιλάμε για προκλητική εύνοια. Μιλάμε για μια θετική ακολουθία γεγονότων και καταστάσεων που έχουν ανάγκη τη βοήθειά της για να προχωρήσουμε με περισσότερες δυνατότητες στη ζωή μας.

Προσωπικά θέλω να σου ευχηθώ το καλύτερο Γεωργία μου! Θέλω να ζωγραφίσεις ξανά και θα το κάνεις. Να έχεις υγεία και εσύ και όλοι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι. Χάρηκα πάρα πολύ το στολίδι σου καλή μου φίλη.
Φιλιά.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Τύχη! Η πιο γλυκιά ευχή, για ένα μωρό, αλλά και για όλους μας.
Πολύ συγκινητική η ιστορία σου Γεωργία.
Μακάρι το 2021 να έχει όλες τις ευχές που κάναμε και η τύχη να είναι με το μέρος μας.
Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία.

fish eye είπε...

Υπεροχη λέξη για να στολίσει το δέντρο μας Αχτλιδα μου.

Εύχομαι μια χρονιά φυσιολογική, τίποτα άλλο, μια χρονιά με υγεία

καλά χριστούγεννα εύχομαι
καλές γιορτές

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Συγκινήθηκα με την ιστορία σου, Γεωργία μου.
Διάλεξες μια λέξη που είναι κοινή επιδίωξη για όλους, κυρίως σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Εύχομαι η τύχη να είναι με το μέρος των αδύναμων & των αδικημένων, να συνοδεύει όλους όσους υποφέρουν από προβλήματα υγείας και οικονομικά ζόρια.
Να έχεις πάντα την τύχη σύμμαχό σου και να εκπληρωθούν οι κρυφές ευχές σου, αγαπημένη φίλη!

Ελένη Φλογερά είπε...

Αν έχεις τύχη διάβαινε που λέει και ο λαός μας. Χρειάζεται η τύχη, αυτή η αίσθηση ότι το σύμπαν συνωμοτεί να αποκτήσεις αυτά που θέλεις. Η τύχη λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από το δέντρο μας.
Αχτίδα μου σου εύχομαι καλές γιορτές, υγεία και χαρά και να πιάσεις και πάλι τα πινέλα σου και να αρχίσεις να ζωγραφίζεις.
Φιλιά!

Μαρία Πλατάκη είπε...

Τύχη Γεωργία μου Εύχομαι να έχουμε όλοι μας την νέα χρονιά Εξαιρετικό στολίδι για το δέντρο μας Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου Αχτίδα μου!
Σε ευχαριστούμε
Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία Πολλά φιλιά!

Marie-Anne είπε...

Με συγκίνησε η ευχή που κρέμασες στο δέντρο των bloggers φίλη μου διότι η τύχη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στην ζωή του καθενός.

Ακριβώς σήμερα, έλαβα μήνυμα από την ξαδέλφη μου στην Γαλλία πως γεννήθηκε η εγγονούλα της στην οποία και ευχήθηκα τί άλλο; υγεία, αγάπη και καλοτυχία στην ζωή της.
Φυσικά και θα συνεχίσεις να ζωγραφίζεις, καλή μου, τόσα πράγματα φτιάχνουν τα χεράκια σου!!!!
Καλά Χριστούγεννα!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ενα ακομη όμορφο στολίδι στο δέντρο μας η λέξη σου αχτίδα μου ΤΥΧΗ!!.
Και την έντυσες με μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που η τύχη ήταν παρούσα και παντού στην πολύ τυχερή προγιαγιά που αξιώθηκε να ζήσει με την βοήθεια του θεού και για να αγκαλιάσει την δυσεγγόνα της..
Σου εύχομαι και νιώθω πως δεν είναι μακριά ο καιρός ότι θα έχεις την τύχη, να νιώσεις και εσύ αυτή την χαρά ...(προς το παρόν προηγούμεθα χα χα )
Ας ευχηθούμε να έχει ό κόσμος καλύτερη τύχη στην καινούργια χρονιά..
Καλά Χριστούγεννα να έχεις φιλενάδα του χρόνου να είμαστε όλοι στις αγκαλιές των αγαπημένων μας με υγεία..!!🧡🎄✨

Αννίκα είπε...

Όλο και πιο πλούσιο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο Αχτίδα μου σε συναισθήματα και ευχές. Μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία καλογραμμένη με τις πιο όμορφες ευχές της γιαγιάς που η γεμάτη αγάπη ψυχή της που αναθυμάται τα δικά της πολύτιμα που αξιώθηκε, απλόχερα σκορπίζει στη μικρή δισέγγονη.
Εύχομαι όλες οι «φάσεις» οι δύσκολες να είναι απλά αναβολές και η τύχη να είναι πιο τρυφερή μαζί σου τον καινούργιο χρόνο.
Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευ-τυχία!

marypertax είπε...

Γεωργία μου τι πολυτιμότερη ευχή από αυτήν; Τύχη για όλους για να ξεπεράσουμε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής μαζί με τους αγαπημένους μας. Γιατί η μεγαλύτερη τύχη είναι να τους έχεις κοντά σου με υγεία και να μοιράζεσαι στιγμές αγάπης και χαράς μαζί τους! Καλές γιορτές να έχουμε φιλιά πολλά!

Ανέσπερη είπε...

Τύχη εύχομαι κι εγώ, Γεωργία, για ΄σένα και τους αγαπημένους σου. Τύχη και για όλον το κόσμο που καρτερικά υπομένει και αισιοδοξεί για ένα καλύτερο αύριο.
Όμορφο το στολίδι σου για το δέντρο μας! Πληθαίνουν τα στολίδια στα κλαδιά του κι ομορφαίνει!
Καλά Χριστούγεννα, αρμονικά, χαρούμενα, ευτυχισμένα!!!

hamomilaki gr είπε...

Καλά Χριστούγεννα με Ειρήνη και Υγεία :-)

My thoughts είπε...

Τι όμορφη ευχή και πόσο υπέροχη ιστορία.
Όμορφα Χριστούγεννα γεμάτα με τύχη, υγεία , αισιοδοξία, γαλήνη, ηρεμία και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας μας.

Κλαυδία είπε...

Συγκινήθηκα με την τόσο ανθρώπινη ιστορία σου, την πολύτιμη ευχή σου και το πολυαγαπημένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι....Πόση ευτυχία γιά μια γιαγιά να κρατήσει στα χέρια της δισέγγονο....εύχομαι να είναι γερό και καλότυχο κι εμείς να έχουμε την τύχη να αξιωθούμε....Στόλισες με ένα ξεχωριστό στολίδι το δέντρο μας Γεωργία μου και επαύξησες την ομορφιά του με την ευχή που έδωσες. Μακάρι το 2021 να πραγματοποιηθούν όλες τις ευχές που κάναμε και η υγεία, η αγάπη και η τύχη να μην λείψουν σε κανέναν. Θυμήθηκα και την ρήση του Οδύσσέα Ελύτη: Τα τρία ταυ της επιτυχίας : ταλέντο τόλμη τύχη γιατί σου ταιριάζουν όσο πολύ, και με ευλογημένο ταλέντο σε προίκισε ο Θεός, και με τόλμη να πορευτείς στην ζωή σου και με τύχη να αποκτήσεις μία εξαιρετική οικογένεια και πολλούς αγαπημένους φίλους .Σου εύχομαι τα καλύτερα , και φυσικά να δημιουργείς με αγάπη ζωγραφίζοντας... !!! Σε φιλώ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές που ταυτίζονται με τις δικές μου για όλο το κόσμο. Η Μαρίνα μας έδωσε μία μοναδική ευκαιρία σε τόσο..διαφορετικές μέρες από αυτές που ελπίζαμε, που έχουμε ζήσει, που αναπολούμε. Φτιάχνουμε ένα όμορφο δένδρο και το στολίζουμε με γράμματα που βγάζουν ίσως από μέσα μας και μία λέξη που μας κάνει να ευχόμαστε να πάει σε όλο το κόσμο, στα πέρατα του.Φέτος.. δεν έφτιαξα γούρια, φέτος μόνο να είστε όλοι καλά θα παρακαλέσω στο Θεό. Η σωματική μου κατάσταση έχει πάρει το..δρόμο της πιο δύσκολα και το .. ροζ συννεφακι που είχα παντα αγκαλιά με εγκαταλείπει. Ελπίζω..δεν εύχομαι..να είμαι εδώ του χρόνου και γιατί όχι.. να πάρω μέρος στη νέα ιδέα της Μαρίνας μας. Σας ευχαριστώ.

Ανέσπερη είπε...

Αχτίδα μου,
Πόσο πολύ μου άρεσε η πρόταση που ολοκληρώνεις την ιστορία σου
"...κάθε μωρό έχει το Φως και την Τύχη του!"
Υπέροχο το στολίδι σου, ομόρφυνε ακόμη περισσότερο το δέντρο μας! Σ' ευχαριστούμε!
Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι, από καρδιάς!!!

Little Hope Flags είπε...

Υπέροχη η τύχη, μας κατευθύνει προς τον καλύτερο δρόμο για εμάς! Τύχη λοιπόν για το 2021 να μας προστατέψει από τα λάθη και τις κακές επιλογές! Καλή Χρονιά!