Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Είπα να ..ξεσκονίσω!!!

                                  


Τέτοια σκόνη το μπλοκόσπιτο μου!!!! Από που να αρχίσω.. σας "έβλεπα" κρυφά από τα παράθυρα σας, πότε πότε έγραφα και ένα σχόλιο.. μα αυτή η άτιμη η καραντίνα και τι δεν κάνει στις ψυχές και στο σώμα μας συν και η αρθρίτιδα.. ε! το άφησα να αραχνιάσει.

Με την παρεούλα του άνδρα μου , μόνοι μας φίλοι μου, η Κάντυ μαζί μας, δύο βόλτες την ημέρα σύντομες όσο αντέχω, η ψυχική διάθεση ανεβοκατεβαίνει σκαλιά μα όταν νοιάζεσαι για τον σύντροφο σου χαμογελάς.. μόνο χαμογελάς και του δίνεις κουράγιο να ξεπεράσει την απραγία. Βέβαια υπάρχει και το διαδίκτυο που κακά τα ψέματα μας βοηθάει να έχουμε επαφές και να μη ξεχνάμε να λέμε καλημέρα από καρδιάς.

                       


 Έχουμε κάνει μία παρεούλα η Ποδηλάτισσα, η Μαιρούλα η κολλητή μου και η ..μικρή σχετικά με εμάς Γεωργία από το Αγρίνιο και κάθε μέρα τα λέμε και φορτώνουμε το..messager με απίστευτες σκέψεις, τα έργα μας, γελάκια, παράπονα, κλαίμε πότε πότε με τους καημούς μας μα στο τέλος της μέρας λέμε το "καληνύχτα" και με ευχή να ξανασυναντηθούμε στο σπίτι μου όπως την άλλη φορά.

Χθες είδα μία ταινία φανταστική στο netflix κατά.. λάθος ψάχνοντας για κάτι με κοινωνικό περιεχόμενο γιατί φίλοι μου έχει κατακλειστεί από ταινίες με .. ιούς και συνομωσίες. Ονομάζεται "37 δευτερόλεπτα" και μη σας φοβίσει η ένδειξη σεξουαλικές σκηνές στην αρχή γιατί πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού ανάπηρου από την γέννηση της που παλεύει με την υπερπροστασία της μητέρας της, την διάκριση των γύρω της, την εκμετάλλευση της εργοδότριας της . Μετά  ξαφνιάζεσαι πως ένα τέτοιο πλάσμα δεν έχει ίχνος κακίας λόγω της κατάστασης της ,παρά μόνο αγάπη και ανάγκη να ανήκει στο σύνολο, να βρει την θέση της στο σεξ και να αποδεσμευτεί από τις διακρίσεις και την υπερπροστασία που από αγάπη βέβαια της προσφέρει η μητέρα της . Όμως.. κανένα κλουβί δεν παύει να είναι ψευτοπροστασία (βλ. καραντίνα) αν ΕΣΥ ο ίδιος δεν μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου. Μετά από αυτή την ταινία φίλοι μου.. κλείσαμε την τηλεόραση γιατί ότι κι αν βλέπαμε μας απογοήτευε όπως και κάθε σύγκριση αυθεντικού με απομίμηση. Μακάρι να μπορέσετε να την δείτε για να με δικαιώσετε.

Δεν ξέρω πως αισθάνεστε εσείς.. μπαίνω στο εργαστήρι για την.. δόση μου.. φτιάχνω πράγματα και τα.. ονοματίζω για κάποιον από εσάς.. έκανα μία προσπάθεια με κούριερ μα απίστευτο για να στείλω κάτι που ήθελα πάλεψα με το τηλέφωνο 2 ολόκληρες μέρες και το χρυσοπλήρωσα λόγω λέει.. απόστασης!!!

                        


Όπως βλέπετε.. η παρεούλα αυτή δίπλα μου πάντα.. με κάνει να παραβλέπω την δυσκολία και να παίρνω το λουρί για σύντομες βολτίτσες ολόγυρα. Πάντως δεν χάνω το κουράγιο, την ελπίδα για καλύτερες μέρες, το χαμόγελο και απλά συμμορφώνομαι ... συνθηκολογώ με την όλη κατάσταση. Φίλοι ου να είστε καλά και σας ευχαριστώ που ίσως με διαβάζετε.
                          Αχτιδένια φιλάκια



14 σχόλια:

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου
Την έχω δει την ταινία και πράγματι είναι εξαιρετική.
Κουράγιο με την καραντίνα, θα περάσει και αυτό.

ANNA FLO είπε...

Κουράγιο, υπομονή και θα περάσει.
Φτιάχνε εσύ να παίρνεις θετική δόση για την ημε΄ρα σου και η Κάντυ όντως είναι γιατρικό ως παρέα.
Να είστε καλά και ασφαλείς
Τις καλημέρες μου

Mia είπε...

Αχτιδένια μου, όλη η μπλογκοπαρέα μια παρεούλα είναι. Μπορεί για παράδειγμα εγώ να έχω μεσάνυχτα από messenger αλλά έχω μαιλ για κουβεντούλα. Να το θυμάσαι, ΟΚ? Εγώ το ζήτημα του ταχυδρομείου το έλυσα ως εξής: αγόρασα γραμματόσημα (πολλά γραμματόσημα), βάζω σε κουτάκι (όχι πιο ψηλό από 8 εκατοστά) ή σε φακελάκι ό,τι θέλω να στείλω και το βάζω στο ταχυδρομικό κουτί. Πολλά φιλιά, φίλη μου. Καραντίνα είναι, θα περάσει.

Giannis Pit. είπε...

Εγώ μια χαρά πεντακάθαρο το βλέπω το μπλογκόσπιτό σου Γεωργία μου. Ακμαίο, δυνατό, όμορφο, ζωντανό. Εντάξει, λίγες μέρες απουσίας δεν είναι δα και μεγάλο "αμάρτημα". Έχουμε και υποχρεώσεις, προβλήματα αλλά και εξωτερική ζωή με φίλους.
Χάρηκα πάρα πολύ για τη συντροφιά σας και τις δραστηριότητές σας. Πολύ ωραία και καλά το κάνατε.
Υπομονή και βαστάμε γερά καλή μου φίλη. Όλα θα φτιάξουν. Είμαστε εδώ, ο ένας δίπλα στον άλλο Αχτίδα μου!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Θα την δω την ταινία που προτείνεις Γεωργία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο κριτήριό σου. Όσο για το "ξεσκόνισμα", όλα λάμπουν εδώ μέσα! Όσο κι αν περνάει απαρατήρητο στη ρουτίνα της καθημερινότητας, ο καθένας δίνει τις μικρές του μάχες και στο τέλος της μέρας κάνει ταμείο. Κι εσύ έχεις αποδείξει πως όλα αντιμετωπίζονται, αν υπάρχει θετική σκέψη και πείσμα.
Να είσαι καλά ♥

Ανώνυμος είπε...

Σας ακολουθώ πολλά χρόνια και μου δίνεται πάντα μεγάλη χαρά και αισιοδοξία! Θα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω...

Αμαλία είπε...

Καλέ, γειά σας.
Πήγα λίγο να βαρύνω στην αρχή, αλλά μετά είδα τη φωτό με τις κούκλες και ήρθα στα ίσια μου.
Φιλιά και στις δυό σας.

Unknown είπε...

Σε διαβαζω πολλα χρονια γιατι εισαι ενας αξιολατρευτος ανθρωπος να εισαι καλα !!!

Αννίκα είπε...

Πως να εγκλωβίσεις το μυαλό όταν χάνεται στις σκέψεις. Προσπαθώντας να βρούμε τρόπους επικοινωνίας μοιραζόμαστε οτιδήποτε που υπό άλλες συνθήκες θα μας φαινόταν ανούσιο. Μια καλή ταινία βοηθάει το παρόν να γίνει πιο υποφερτό. Όπως και να χει θα αντέξουμε, έχουμε περάσει και χειρότερα. Φτάνει να είμαστε υγιείς. Υπομονή Αχτίδα μου!

Unknown είπε...

Σας διαβαζω πολλά χρόνια και παίρνω δύναμη από εσάς. Σας εύχομαι υγεία σε σας και την οικογένειά σας.

Χελώνα είπε...

Ξέρεις αμα περάσουν δυο με τρεις μέρες χωρίς ξεσκόνισμα, ανησυχούμε σε ψάχνουμε. Όλα καλά λοιπόν ...Καλημέρααα

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αντε σιγα σιγα πρεπει κ γω να καθαρισω
αλλα γινεται χαμος στο σαλονι απο τις κατασκευες
μερες μετραω να στολισω
φετος θελω πιο νωρις κ για πιο πολυ να μεινουν
ααααχ ναι καλα που ναι κ τα ιντερνετια κ μιλαμε με ανθρωπους
αλλιως θα ημασταν πολυ αντικοινωνικοι....
σε φιλωωωωω
χοχοοχοχοοχο

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκουλα μου
να περνας ομορφα ψυχη μου
εισαι μια πραγματικη αχτιδα

σε φιλω πολυ

Mia είπε...

Γεωργία μου, ξαναπερνώ για να σου πω ότι έχω δωράκια για τα γενέθλιά μου στο μπλογκ μου. Σε φιλώ.