Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τραβήξτε τη κουρτίνα στα άσχημα.

                 


Τελειώσαμε  φίλοι μου σήμερα με μία σειρά από εξετάσεις και ραντεβού σε γιατρούς και μπορώ να πω πως ανέπνευσα όχι γιατί  όλα είναι τέλεια μα γιατί είναι πράγματα που μπορούμε να χειριστούμε και να τα.. βγάζουμε πέρα!

Πάντως την πρωινή μου βόλτα στις 7.30 δεν την απέφυγα με την Κάντυ που καταλαβαίνει μόνο ότι την.. βολεύει, λουράκι στο στόμα και γαύγισμα στο κρεβάτι μου.. ξύπνα ..μαμά να με πας βόλτα. Υπάρχει και.. μπαμπάς.. δεν το ξέρεις;

Προχθές φίλοι μου πήγα σε τάπερ μελιτζάνες παπουτσάκια και τυρί  και ένα κομμάτι πάστα φλόρα στο φορτηγάκι που σας έλεγα και τον ..κάτοικο του . Όσο μπορούσα αθόρυβα το έβαλα από το μπροστινό παράθυρο στο κάθισμα μα.. με πήρε είδηση και μου άρχισε..μπενιλίκια. Γρήγορα εξαφανίστηκα σέρνοντας την κατάπληκτη  Κάντυ από το λουρί, γύρισα σπίτι και αποφάσισα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Χθες δεν πέρασα γιατί είχα γιατρό εγώ από το πρωί και να πω την αλήθεια έκανα μία σύντομη βόλτα με το σκυλάκι μου από την.. αντίθετη μεριά.

Σήμερα του πήγα μία σακούλα με κριτσίνια και τα πέρασα στο καθρέπτη τον εξωτερικό, τα τάπερ μου το ένα πεταμένο έξω ..αύριο..  βλέπουμε ! Μετά τρεχάτη ( όσο μπορώ δηλαδή) σπίτι για να φύγουμε για τα ραντεβού μας.

Ευτυχώς βρήκαμε και πάρκιν εύκολα πράγμα ..έκπληξη για την Θεσσαλονίκη αφού το νοσοκομείο αυτό ήταν κέντρο. Βλέπουμε όμως μία.. παρέα από δημοτικούς αστυνόμους να κόβουν κλήσεις. Ευγενικά τους ρώτησα τι έπρεπε να κάνω για να παραμείνουμε εκεί αφού ήμασταν σχεδόν στην είσοδο του Νοσοκομείου. Μου υπέδειξε ένα κρυμμένο από τα δένδρα περίπτερο για να πληρώσω το αντίτιμο. Εκεί είχε και λιγάκι γέλιο γιατί ο περιπτεράς στη θέα του 20ευρω που λέει με σχετική ..γλύκα: - Κυρία δεν παίρνετε κανένα ..πατατάκι, κανένα χυμό , ένα νεράκι τέλος πάντων να βγάλω κι εγώ κάτι;

Τελικά βρέθηκα να περιμένω τον άνδρα μου στην αίθουσα αναμονής έξω από το γιατρό με το νεράκι στο χέρι που με τη μάσκα δεν μπορούσα βέβαια να πιώ μα που δεν με εμπόδισε να πιάσω κουβέντα με τον απέναντι που "κουτσουμπολέψαμε" τους πάντες και τα πάντα χα! χα!. 

Φθινοπωρινός αρχίζει ο καιρός, οι ανεμιστήρες ξεκουράζονται και εύχομαι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την μελαγχολία της πιο σύντομης μέρα . Δεν βλέπουμε λόγω ιού και τα εγγόνια μας εκτός από την μεγάλη μου εγγονή που ανεξάρτητη πια από κηδεμονίες με την μασκούλα της έρχεται και μας βλέπει. Το εργαστήρι μου ..μοναξιές κι αυτό ..μπαίνω μέσα για λίγα λεπτά και λερώνω τα χέρια μου με μπογιές.

Χεράκια είπα;.. Προχθές έκανα την επανάσταση μου στην αδράνεια που έχω εδώ και καιρό για τον εαυτό μου. Έκλεισα ραντεβού σε κέντρο περιποίησης κοντά μας και έκανα.. ρεκτιφιέ στον εαυτό μου. Ξέρετε.. πάντα.. από μαλλί , σώμα , χέρια μέχρι ποδαράκι! Μου έβαλαν και ένα διακριτικό βερνικάκι για.. τσαχπινιά.  Μπήκα μέσα πρωί ( μετά τα..ταπεράκια που σας είπα) και βγήκα μεσημέρι και στο σπίτι βρήκα ένα Δημήτρη έτοιμο να πάρει το..100 !!!!

Θα μου πείτε.. ε! πέρασες το στάδιο του καλλωπισμού μα πότε πότε μία τέτοια βουτιά σε περιποιήσεις ( την τσάκισα τη κάρτα μου) μας κάνει και νοιώθουμε πιο όμορφα ιδιαίτερα στις δικές μας ηλικίες . Αποζημιώθηκα από το γιατρό μετά που επιτέλους με έκανε να ..χαμογελάσω.

Φίλοι μου πρέπει να χαμογελάς πότε πότε στον εαυτό σου, να τραβάς τη κουρτίνα στα άσχημα και να αφήνεις να γεμίζει το σπίτι με φως.

                           Αχτιδένια φιλάκια

13 σχόλια:

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Θα ξεκινήσω από το τέλος και την απόφασή σου φιλενάδα να χαρίσεις στο εαυτό σου την ευχαρίστηση να κοιτάξεις και λίγο την Γιωργία και πολύ καλά έκανες κορ5ίτσι μου
Αντε να βρούμε την καθημερινότητα μας αν και αυτό εξω από το σπίτι μας είναι δύσκολο...
Οσο για τους άστεγους, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι τους εφερε μέχρι αυτό το σημείο φιλεναδα.. και πολλές φορές ίσως να μην δέχονται την προσφορά μας.. απλα δεχόμαστε τις αποφάσεις τους...
Να είστε καλά φίλη μου να προσέχετε τα δυό σας... να απολαμβάνεις πια την καθημερινότητα σας.. όποια και να είναι.. την αγάπη μου φιλιααα!! ❤

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Και πολύ καλά έκανες που φρόντισες την Αχτίδα.... όλες το κάνουμε αυτό όποτε είναι δυνατόν... έτσι μπράβο για να αισθανόμαστε και ωραία με τις αλλαγές !!!
Ο άστεγος πάντως προς το παρόν δεν δέχεται τίποτα...
Σε φιλώ καλή μου !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτίδα της καρδιάς μου, εσύ που μου κάνεις παρέα εδώ και χρόνια στη δική μου μοναξιά.Διαβάζοντας τα γραφόμενα σου αισθάνομαι πως έχω μία φίλη που κάθεται δίπλα μου και μου μιλάει.

Χελώνα είπε...

Μπράβο, επιτέλους σε βλέπω αισιόδοξη και χαρούμενη. Εγώ πάλι μη μου πεις να τρέχω σε τέτοια.

ANNA FLO είπε...

Μπράβο για το ρεκτιφιέ!!! Όλα καλά και όμορφα,ναι;
Χαίρομαι που οι εξετάσεις βγήκαν καλές και αντιμετωπίσιμες.
Όσο για τον άστεγο μην πιέζεις για βοήθεια όταν δεν θέλει.
Πού ξέρεις; Μπορεί να έχει σύνταξη πχ αλλά να μένει στο αυτοκίνητο γιατί διώχθηκε από το σπίτι του. Οτιδήποτε να συμβαίνει ίσως αισθάνεται προσβολή όταν τον βοηθάς...
Να περνάς καλά και να γεμίζεις τα χέρια σου με μπογιές
Καλή σου μέρα

Giannis Pit. είπε...

Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι για τα καλά ιατρικά νέα Γεωργία μου. Μοιράστηκες τη χαρά σου μαζί μας και σε ευχαριστούμε. Να ακούσουμε βρε παιδί μου και μια καλή είδηση.
Και το δώρο στον εαυτό σου, δικαιωματικό και πολύ καλά έκανες.
Στέλνω φιλιά με χαμόγελα αισιόδοξα Γεωργία μου.

Ανώνυμος είπε...

Παλιά, στην Τοσίτσα δίπλα στο Πολυτεχνείο Αθηνών, έμενε χρόνια ένας άστεγος, ο κυρ-Θόδωρος. Με τον καιρό μιλάγαμε καθημερινά. Ήταν από την Θεσσαλονίκη, κάτι έγινε στο σπίτι με την γυναίκα και τα παιδιά του, και τους παράτησε και έφυγε. Έλεγε ότι είχε περιουσία εκεί, αλλά τον άφηνε αδιάφορο. Πάντως λεφτά για φαγητό και τις μπουκάλες κρασί, είχε μπόλικα. Τελικά με τα πολλά τον πείσαμε να νοικιάσει μια γκαρσονιέρα πράγμα που έκανε. Πού έβρισκε λεφτά, πώς τα κανόνιζε, δεν ξέρω. Ξέρω ότι πέθανε από το συκώτι του, λόγω ποτού. Όταν του λέγαμε να πάει στον Δήμο, ή όταν ο Δήμος τον πλησίαζε, αρνιόταν να πάει, έστω να κάνει ένα μπάνιο ή να κοιμηθεί κάπου ζεστά τον χειμώνα. Πού να πάω, που βρωμάνε τα πόδια του καθενός;;; έλεγε. Δεν ξέρουμε τι ιστορία κουβαλάει ο καθένας. Άλλοι είναι σαν τον κυρ-Θόδωρο με τα γέλια και τα καλαμπούρια του, άλλοι σαν αυτόν που προσπαθείτε να βοηθήσετε και δεν δέχεται. Οπότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να βοηθάτε κάποιον που δεν θέλει να βοηθηθεί και το δείχνει με τέτοιον τρόπο. Την αγάπη μου. Σοφία

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Πρωτίστως, χαίρομαι για τα αποτελέσματα των εξετασεών σας.
Κατά δεύτερον, πολύ καλά έκανες σε όλα. Και στο φαγητό που πήγες στον ταλαιπωρημένο αυτό άνθρωπο και βεβαίως-βεβαίως στο beaute που πήγες κι έκανες. Πάντα τέτοια. Μόνο ενημέρωνε το έρμο το Δημήτρη μην σε ψάχνει στη Νικολούλη.
Πολλά φιλιά στον λιλιπούτειο τριχωτό δικτάτορα.

Rena είπε...

Πάντα μου δίνεις αισιοδοξία οπότε σε επισκέπτομαι μακάρι να βρισκουμε όλοι το κουράγιο να κλείνουμε τις κουρτίνες στα δύσκολα όπως λες!!!
Φιλάκια πολλά Καλό φθινόπωρο!!!

Αννίκα είπε...

Σε συνθήκες άχαρες, ασφυκτικές, φιλτραρισμένες κατά πως τους βολεύει παραμένουμε καθηλωμένοι και ανήμποροι να κάνουμε οτιδήποτε και σε κακή, κάκιστη διάθεση. Όταν υπάρχει οδός διαφυγής καλό είναι να την ακολουθούμε και έκανες άριστα που φρόντισες την Γεωργία. Κάτι τέτοιες στιγμές έχουν την ζεστασιά τους.
Αχτίδα μου καλή εβδομάδα!

Mia είπε...

Αχτιδένια μου, να προσέχεις τον εαυτό σου γιατί ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Ελπίζω σύντομα να ξεφύγουμε από όλα αυτά. Όσο για την... υπόσχεση, καλέ ακόμη τη θυμάσαι? Πω πω, μνημονικό! Αγάπη μου, μόνον ΑΝ και ΟΠΟΤΕ μπορείς. Αλλιώς, όλα καλά. Πολλά πολλά φιλιά, φίλη μου.

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αυτη εισαι!!!!!!!!!!!! σε χαιρομαι

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Πάντα μα πάντα να'στε καλά!!
Σας χαίρομαι!!