Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Από το..καναπέ..

            


Τέρμα.. έχω γρουσουζέψει.. όπως κάτι γιαγιάδες που κάποτε κορόιδευα! Αυτές τις μέρες έχω αφιερώσει στη τηλεόραση περισσότερο χρόνο από ότι της αξίζει και όλα με νευριάζουν και όλα τα βρίσκω χαζά και όλα με κάνουν να μουρμουρώ μέχρι που ο άνδρας μου που με ακούει να μονολογώ γελάει με μένα.

Όχι ότι βλέπω κάτι ολόκληρο, το τηλεκοντρόλ έχει γίνει εξάρτηση στα νεύρα μου, είναι και αυτά τα τρέιλερ ανάμεσα σε κάτι που παρακολουθείς και σου το τραβάνε μέχρι αργά.

Απίστευτο μου φαίνεται ότι σε ολόκληρη τηλεόραση δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον ικανό να με κάνει να το παρακολουθήσω με ενδιαφέρον και πάλι θα φανώ λιγάκι σνομπ αν θα πω πως καλά που υπάρχει το κανάλι cosmote historie που γεμίζει το κενό. Όμως δεν μπορώ να μη διαμαρτυρηθώ γιατί όλος ο κόσμος δεν διαθέτει την πολυτέλεια τελικά να βλέπει καλωδιακή. 

Δεν θέλω να σας ρωτήσω αν βλέπετε όλα αυτά τα ριάλυτι γιατί αν μου πείτε ναι  θα.. συγχιστώ!!!!!

Με ενοχλεί και αυτός ο νεαρούλης που μαγειρεύει ότι χαζομάρα σκεφτεί και βάζει τόσα υλικά που αν του βάλω δίπλα τιμοκατάλογο θέλω να μου πει αν αξίζει το κόπο αυτό το φαγητό.

Όμως το πιο μεγάλο μου σημείο νεύρων.. κάτι σαν κόκκινο πανί είναι τα διαφημιστικά από το Μπάτσελορ που έτσι και τις έπιανα όλες από το μαλλί θα τις είχατε δει φαλακρές! Θεούλη μου μανούλες δεν έχουν αυτά τα κοριτσάκια; Θα μου πείτε.. τι να κάνει η έρμη μάνα, την ακούνε;

Σηκώθηκα λοιπόν και μπήκα στη κουζίνα αγριοκοιτάζοντας τον άνδρα μου που αποχώρησε από την.. κουζίνα του και επανήλθα στο.. θρόνο.

- Μπάμιες θα μαγειρέψω με κοτόπουλο.. είπες τίποτα; Που να τολμήσει..

-Λίγα κουλουράκια από εκείνα με σουσάμι που φτιάχνει η γειτόνισσα στο κτήμα θα μου φτιάξεις ;..

                

 

Είναι μία απλή εύκολη συνταγή , πανεύκολη δηλαδή που επειδή βαριόμουν για πλεξουδάκια τα έκοψα με κουπ και απλά μείωσα τη ζάχαρη στο ήμισυ .

1 Ηλιέλαιο, 1/2 ζάχαρη , 1 μπύρα, άρωμα ότι θέλετε ( εγώ βάζω ξύσμα πορτοκαλολεμονιού του Δημήτρη), 1 μπέικιν, 1/4 σόδα, αλεύρι όσο πάρει , εγώ έβαλα 3 1/2 φλιτζ. Σε μερικά έβαλα επάνω και λίγα φουντούκια από το κτήμα.

Αύριο λοιπόν πάμε κτήμα, να δούμε τον Κανέλλο, να χαρεί και η Κάντυ που βαριέται στο σπίτι κι εγώ να ξεφύγω από την πρωινή βόλτα της που με δυσκολεύει..

              


Καλοπερνάει πάντως.. αγκαλίτσες και χαδάκια κάθε μέρα..

Φίλοι μου με ανησυχεί ο Ιός όχι για μένα.. αλλά για τα εγγόνια, τα παιδιά μου και τους φίλους μου, εγώ αντέχω το μέσα όμως τα νέα παιδιά.. δύσκολο. Προσέξτε λοιπόν φίλοι μου όσο μπορείτε.

                              Αχτιδένια φιλάκια


13 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα Γεωργία μου.
Εδώ στην οικογένεια η τηλεόραση ανοίγει μονάχα για .....αθλητικές μεταδόσεις και κάποιες παλιές σειρές που αξίζουν. Για τίποτα άλλο καλή μου φίλη. Όλα τα άλλα έρχονται από το διαδίκτυο και τον κόσμο του ιντερνετ.
Να είσαι καλά, να περνάς όμορφα και κλείσε τους να μην σε νευριάζουν.
Φιλιά.

Σιάφου Κατερίνα είπε...

Η τηλεόραση έχει αποσυνδεθεί! Οπότε από νεύρα, φυσιολογικά! Η ζωή συνεχίζεται και χρειάζεται να κάνουμε πράγματα πού μάς κάνουν να χαιρόμαστε! Το κτήμα σας είναι ανάσα ζωής, ευτυχισμενοι άνθρωποι και ζώα! Ο Κανελος ήρεμη δύναμη! Η Καντυ θα είναι πανευτυχής! Καλά να περάσετε. Τα καλούδια τού κτήματος τα τιμήσαμε! Ευχαριστώ.

fish eye είπε...

Τηλεόραση έχω ανοιχτή κάνοντας συγχρόνως άλλα πράγματα, το βράδυ όμως μόνο ταινίες!
Οπότε δεν ξέρω να σου πω για τα ριαλιτι γιατί δεν τα βλέπω.
Τις συνταγές στην οθόνη δεν τις αντέχω πια, ποτέ δεν τις άντεχα βέβαια, από τα πιο κουραστικά πράγματα, μ αρέσει να μαγειρεύω κλασσικά κι όταν θέλω καινούργια συνταγή ψάχνω στο διαδίκτυο.
Αν λες για τον Άκη είναι ο αγαπημένος σεφ των παιδιών μου, πραγματικά όμως κάποιες συνταγές του έχουν τόσα πολλά υλικά, λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο, που και κουραστικές είναι και κοστίζουν, οπότε πάλι διαλέγω τις πιο απλές, έχει κι από αυτές :)
Να περνάτε όμορφα Αχτίδα μου!
φιλιά :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Γιάννη μου είμαι από τις τυχερές που ο άνδρας της ΔΕΝ βλέπει ποδόσφαιρο!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Άνθρωποι μεγάλοι σαν κι εμάς δυστυχώς την χρειαζόμαστε την τηλεόραση. Όμως κι εδώ.. netflix!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Όχι τον Άκη κσλέ τον γλυκούλη..λέω για τον καινούργιο δεν θυμάμαι το όνομα του. Έφτιαξε μακαρονάδα που είχε μέσα της τουλάχιστον 70 ευρώ σε θαλασδονσ.

Αννίκα είπε...

Φτάνει να δούμε την συμπεριφορά των παιδιών, των εφήβων κυρίως για τις προσωπικές τους σχέσεις, τη λεκτική ή σωματική βία και το ανάρμοστο λεξιλόγιο για να καταλάβουμε πόσο.....επιμορφωτικό ρόλο έχει η τηλεόραση.
Καλό ξημέρωμα Αχτίδα μου!

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου,
Η τηλεόραση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι για τα σκουπίδια. Δυστυχώς. Κλείστη τη ρημάδα.
Είσαι ευτυχής που ασχολείσαι με τον αγαπημένο σου σύντροφο και το γλυκύτατο σκυλάκι σας.Να το κρατήσεις αυτό το συνήθειο.
Λίγο κοτοπουλάκι με τρεις-τέσσερις μπαμιούλες μπορώ να έχω;
Σας φιλώ όλους.

Αρτίστα του βωβού είπε...

Δεν έχουμε καλωδιακή και ούτε θα βάλουμε, καθώς μου αρέσει η παρανομία και κατεβάζω σωρηδόν σειρές και ταινίες, οπότε βλέπουμε αυτά.
Από την τηλεόραση βλέπουμε μόνο ένα βουκολικό δράμα που φέρει τον τίτλο "Άγριες Μέλισσες" και το ξεκινήσαμε πέρυσι που άρχισε και το παρακολουθούμε κι εφέτος μετά μανίας.
Επίσης, ο Ήρωας (το στεφάνι μου) βλέπει στην τηλεόραση ειδήσεις. Εγώ δεν τις βλέπω γιατί τρομάζω και δεν θέλω...
Φαίνεται να είναι πολύ ωραία αυτή η συνταγή για τα κουλουράκια!
Όσο για την Κάντυ, αλλά και όλα τα σκυλάκια, έτσι πρέπει να τα έχουμε. Όλο χαδάκια και αγκαλίτσες!
Καλό Σαββατοκύριακο Αχτίδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Δυστυχώς..όμως υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Προ ημερών που ήμασταν σε αξονική ήρθε ένα νεαρό παιδί που με ευγένεια μας ζήτησε σειρά για να ρωτήσει κάτι. Μετά μας ευχαρίστησε κσι έφυγε. Όλοι εκεί είπαμε το ίδιο πράγμα...τι ευγενικό παίδι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καταρχάς τα κουλουράκια αυτά είναι πανεύκολα κάτι που μας βολεύει. Ειδήσεις βλέπουμε αν..τύχει, πιο πολύ τσινίες βλέπουμε και ντοκυμαντέρ.

Χελώνα είπε...

Τηλεόραση πονεμένη ιστορία.Σπάνια να βρεις κάτι καλό. Άσε δε αυτά τα ριάλιτι .Απ τη μία θίγονται οι γυναίκες στο "Μπιγκ μπραδερ" και απ την άλλη γίνονται να μη πω καλύτερα στο "Μπάτσελορ".Εγώ έχω το πλεχτό μου και δεν την χρειάζομαι ευτυχώς. Άσε αυτές οι συνταγές πανεύκολες σου λένε με απλά υλικά λες και υπάρχουν όλα αυτά που βάζουν σε κάθε σπίτι.Εμείς είμαστε της παραδοσιακής κουζίνας και δεν μας αρέσουν τα περίεργα.Καλά να περάσετε.

ANNA FLO είπε...

Καλώς την μου. Τηλεόραση δεν παρακολουθώ εκτός και αν μάθω ότι δείχνει ΄κάποια ταινία που θέλω να δω. Ακόμη και το χαλασμό του κυκλώνα στην Κεφαλλονιά το έμαθα από τα σάιτ του διαδικτύου.
Αλλά η συνταγή σου κρατήθηκε και οι μπάμιες αγαπημένες.
Η Κάντυ σου αξίζει χαδάκια ναι;
Γκρίνιαζε εσύ, είσαι η φωνή όλων των φυσιολογικών ανθρώπων
Τα φιλιά μου