Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ο αγαπημένος μου μήνας!


Ο αγαπημένος μου μήνας ήταν πάντα φίλοι μου, Μαγιάτικη κι εγώ..Μαγιάτικα και τα κορίτσια μου..
Όταν ήμουν μικρή και η Θεσσαλονίκη μας τότε ήταν γεμάτη αυλές και λουλούδια τέτοια μέρα με τους γονείς μου πηγαίναμε στις γύρω περιοχές για να χαρούμε το Μάη και να φτιάξουμε το Μαγιάτικο στεφάνι . 
Ο πατέρας μου το κρεμούσε στη πόρτα του σπιτιού μέχρι με το καιρό να ξεραθεί και να το κάψουμε του Άη Γιαννιού που πηδούσαν τις φωτιές ακόμη και στη..Τσιμισκή τα νέα παιδιά!
Έβαφε η γιαγιά μου κόκκινα αυγά αυτή τη μέρα φίλοι μου , με ξυπνούσε να πιω ένα ποτήρι γάλα για να μη...με πιάνουν τα ..μάγια όπως λέγαν τότε.
Μετά γρήγορα ετοιμαζόμασταν για την Πρωτομαγιάτικη εξόρμηση..κεφτεδάκια, ντολμαδάκια, ψωμί και τυρί, τα κοκκινα αυγά, λίγο κρασάκι για το καλό . Μη ξεχάσω το καρώ τραπεζομάντηλο και καναδυό μαξιλαράκια για να κάτσουμε..
Στο αυτοκίνητο όμορφα τραγουδάκια που σιγοτραγουδούσαμε όλοι μας και η...διάλλεξη του πατέρα μου για την σημασία της ημέρας. Εργατική Πρωτομαγιά κόρη μου!
Εγώ ήξερα πως θα τρέξω στα χόρτα, πως θα μαζέψω χαμομήλια και παπαρούνες και όταν κουραζόμουν θα μασουλούσα και τα υπέροχα κεφτεδάκια της γιαγιάς,
Το φετινό μου Μαγιάτικο στεφάνι φίλοι μου είναι με ..πηλό και το αφιερώνω σε όλες σας.
Πρίν λίγο μου έκοψε τα πρώτα φύλλα ο Δημήτρης  από την κληματαριά μας, έφτιαξα στα γρήγορα την γέμιση ,και τα τύλιξα όσο βλέπαμε τηλεόραση. Το σπίτι μοσχομύρισε Μάη..δυόσμος, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος.. Μόνο κοκκινά αυγά λείπουν. 
Η καραντίνα τελειώνει και ο άνδρας μου δεν κρατιέται...δεν τον σταματάει τίποτα φίλοι μου έτσι..παίρνω κι εγώ την κουρεμένη στις 4 του Μάη  Κάντυ , τα κεντήματα μου, όλα τα...συμπράγκαλα και βέβαια τα κεφτεδάκια μας. 



Δεν θα ξεχάσω να κάνω και γλυκό για την γειτόνισσα που φρόντιζε τον Κανέλλο μας και βέβαια θα προσπαθήσω να τραβήξω βίντεο την συνάντηση του Κανέλλου με την Κάντυ που σίγουρα θα είναι ιστορική!
Φίλοι μου καλό σας μήνα, ας ελπίσουμε να πάνε τα πράγματα καλά, να σταματήσει αυτό το κακό που άλλαξε την ζωή μας. Φωτό μπόλικες από το κτήμα, θα προσπαθήσω να περπατήσω όσο δεν περπάτησα αυτό το καιρό ( όσο μπορώ βέβαια),
                           Αχτιδένια φιλάκια.

16 σχόλια:

Okosmostisranias είπε...

Καλό μήνα φιλενάδα και εύχομαι να περάσει αυτή η κατάσταση και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής ελεύθερα ...καλά να περάσετε και περιμένουμε ανταπόκριση !!!!

Συννεφάκι είπε...

Χριστός Ανέστη και καλό μήνα με υγεία και χαρά!
Ας απολαύσουμε την Άνοιξη και με αισιοδοξία ας χαιρόμαστε την κάθε μέρα.
Φιλιά πολλά

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΤΟ πια Αχτίδα μου!!!
Ευχομαι ν απολαύσετε αυτήν την αναμενόμενη ελευθερία όπως ποθείτε με το Δημήτρη σου!
Εχω κι εγω ενα μαγιάτικο στεφάνι σε καμβαδάκι απο τα χεράκια σου με ημερομηνία 30/4/2014 (ειδες που κι εγω ξεχνώ κι έκανα λάθος χρονιά οταν στο έγραφα;;)
Μακάρι να ξαναβρεθούμε σύντομα
Φιλάκια πολλά εαρινά!

drastiria είπε...

Καλή Πρωτομαγιά και καλο μήνα Αχτίδα μου! Τα ντολμαδάκια μας άνοιξαν την όρεξη. Χαίρομαι να μαθαίνω κατι που αγαπάς πολύ, όπως είναι ο Μάης. Να είναι ξεχωριστός για σένα εύχομαι. Να περάσετε τέλεια στο κτήμα από Δευτέρα και μακάρι όλα να τελειώσουν γρήγορα. Φιλιά πολλά καλή μου φίλη. Θα περιμένω τις φωτογραφίας από τη βόλτα σας στο κτήμα αλλά και το βίντεο της συνάντησης της Κάντυ και του Κανελλου. Μας γεμίζεις αισιόδοξα με τις αναρτήσεις σου. Να μου είσαι καλά!

Αμαλία είπε...

Καλό μήνα με υγεία καλή μου.
Να περάσετε όμορφα (αναδρομικώς) στο κτήμα σας με τους αγαπημένους σας φίλους και, βεβαίως, αναμένουμε το βίντεο της ιστορικής επανένωσης.
Φιλιά πολλά.

Ariadni St. είπε...

Καλό μήνα με υγεία! Μου αρέσει το άρωμα του δυόσμου και τα ντολμαδάκια φυσικά χεχεχε

Maria είπε...

Φανταστικός ο Μάης σου, γλυκιά μου αχτιδουλα!
Καλό και ευλογημένο μήνα!
Φιλάκια!

Giannis Pit. είπε...

Όλα καλά θα πάνε Γεωργία μου. Καλό μήνα καλή μου φίλη. Όλα θα πορευτούν σιγά-σιγά. Το κτήμα σας περιμένει στην αγκαλιά του. Και θα χαρείτε τον αγαπημένο σου μήνα όπως σας αξίζει.
Όμορφα τα καλούδια σου, υπέροχες οι αναμνήσεις σου.
Καλό μήνα Γεωργία μου.

ANNA FLO είπε...

Καλό μήνα! Ας είναι γλυκός και ήρεμος αυτός ο μήνας και βέβαια να πας στο κτήμα, να αλλάξεις παραστάσεις μέσα στη φύση...τι πιο όμορφο!!
Κι εμείς περιμένουμε την άδεια να φύγουμε...
''Ζωγραφιστά'' τα ντολμαδάκια σου! Καλοφάγωτα.
Να είστε καλά και ναι πολλές φωτογραφίες περιμένουμε.
Φιλιά πολλά

Marie-Anne είπε...

Καλό κι ευλογημένο μήνα, Αχτίδα μου! Με το καλό να ξαναδείτε και να χαρείτε το κτήμα σας!
Καλά να περάσετε!!!!
Φιλιά!!!

Αννίκα είπε...

Καλό μήνα με υγεία και ελπίδα να πάνε όλα καλά!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Καλό μήνα Γεωργία μου.
Με το καλό να πάτε στο κτήμα σας.
Κι εμείς αυτό περιμένουμε 😁😁
Τα ντολμαδάκια σου, είναι πολύ καλλιτεχνικά τυλιγμένα !
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

Sophie είπε...

Καλό και δημιουργικό μήνα Αχτίδα μου!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλό και μήνα Γιωργία μου με το καλό να πατε στο κτημα να ξαναβρήτε την χαρα της ελευθερίας εκει να χαρείτε την φύση και να αναζωογωνηθητε στον καθαρό αέρα..
Καλά να περάσετε φιλενάδα την αγάπη μου πάντα καλό Μάιο..φιλιάααα!!🌺🌻🌼🌷🌸

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.ΕΙΧΑΜΕ ΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ 13 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ BLOG.ΕΝΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ PLAYER ΤΟΥ.
ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.
ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ.

ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
http://www.e-radio.gr/Imagine-897-Thessaloniki-i762/live

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα και καλο μηνα!
με υγεια και καθε καλο!
φιλια πολλα