Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Αυτές τις κρύες μέρες...


             


Αυτές τις κρύες μέρες πάρτε δίπλα σας ότι αγαπάτε..τον σύντροφο σας, τον σκύλο ή την γάτα σας, ένα βιβλίο, ένα κέντημα, τα χρώματα και τα πινέλα σας ίσως, το..τάμπλετ ή το ζεστό τσάι σας και..πιάστε θέση στο καναπέ που οφείλω να απαιτώ να είναι άκρως αναπαυτικός, κάτι σαν αγκαλιά.
Σαν συμπλήρωμα την πλεκτή κουβερτούλα της γιαγιάς και ένα μπολ με τα πιο αγαπημένα σας σοκολατάκια. Προσωπικά αν θέλετε να μάθετε  προτιμώ εκείνα με αμύγδαλο και μαύρη σοκολάτα!
Μια τέτοια μέρα λοιπόν σήμερα ..είναι από αυτές τις μέρες..
που έξω το κρύο είναι σκληρό, που δεν έχουμε καν ξεκλειδώσει την πόρτα από την χθεσινή νύχτα, που η..φασολάδα βράζει από το προηγούμενο βράδυ σε σιγανή φλόγα ( είμαι και..πεζή καμιά φορά!), που η Κάντυ έχει κολλήσει από την διάθεση μου να χωθώ στη ζεστασιά και που ο καλός μου ( γλυκούλης!!)  μου φέρνει τον καφέ από τα χεράκια του στο τραπέζι δίπλα μου.
Είναι από αυτά τα πρωινά που διαβάζεις στο ίντερνετ πως επιτέλους βρέχει στην Αυστραλία και λες πως ο θεός σε άκουσε , που κλείνεις την τηλεόραση κόντρα στην επιθυμία να δεις την συνέχεια σου..που δεν σε νοιάζει αν ο Τραμπ ή ο Ερντογάν υπάρχουν στο κόσμο..
Χαμογελάμε απλά, τραβούμε το κουβερτάκι πιο πάνω, ξεχνάμε τα χάπια, κάνουμε όνειρα για διακοπές στο κόσμο όπου δεν θα μας βρίσκει ποτέ ο Χειμώνας..πως το τζόκερ το επόμενο θα έρθει σε μας και πως θα το ξοδέψουμε σε..μισή μέρα κάνοντας δωράκια ολόγυρα.
Καλημέρα φίλοι μου..κάθε μέρα λέμε ευχαριστώ που ξημέρωσε ,που ελπίζουμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη...
Η Ελπίδα είναι το πιο μεγάλο δώρο του Θεού μετά τη ζωή φίλοι μου και όπως διάβασα πριν λίγο σε ένα τυχαίο βιβλίο που πήρα από το ράφι μου με σοφές φράσεις:



                « Όλα όσα έχω μάθει στη ζωή συνοψίζονται σε τρεις μόνο λέξεις «Η ζωή συνεχίζεται» Robert Frost

                      Χαμογελάστε..Αχτιδένια φιλάκια

3 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Όμορφη χειμωνιάτικη εικόνα !!!!
Σε φιλώ !!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

θα δανειστω το γνωμικο φιλη μου
υπεροχο
και ακρως τρυφερες οι εικονες που μας χαρισες

σε φιλω πολυ
να περνας ομορφα

Ανώνυμος είπε...

Ετσι αισθανομαστε τη βαρυχειμωνια και παρακαλουμε το Θεο να ειμαστε με το ταιρι μας για πολλα χρονια για να μπορουμε ν αντεχουμε.....
Καλη χρονια σε σενα και στην οικογενεκα σου και σ ολους εδω τους σχολιαστες-φιλους.
Γιαγια Φαιη