Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Όσα παραβλέπουμε..

             
Πόσο παράξενη η ζωή φίλοι μου..πόσο απρόβλεπτη..είναι κάτι που το λέω συχνά και να πάρει η ευχή όλο και κάτι έρχεται να μου το επιβεβαιώσει..
Χθες ακόμη έλεγα πόσο όμορφη είναι η αρχή της χρονιάς λίγες ώρες μετά έμαθα για..3 θανάτους φίλοι μου που ο ένας με πόνεσε πολύ. Μετά το το αισιόδοξο πνεύμα μου άρχισε να υποχωρεί με τις εικόνες από την Αυστραλία και με έκανε να σκεφτώ πόσα πράγματα γίνονται για μας απλά μία είδηση..μία σελίδα που την γυρνάμε..
Είδα τόσες εικόνες.. τόση καταστροφή ,θέλησα να πολεμήσω τη φρίκη με μία τρυφερή εικόνα που δείχνει αυτό που θέλουμε να αγνοούμε..Τα ζώα είναι ζωντανές υπάρξεις και κόντρα σε όσους έχουν αντίθετη γνώμη από μένα εγώ βλέπω αισθήματα στα μάτια και στις κινήσεις τους, βλέπω πόνο ψυχικό , βλέπω ανάγκη για στοργή και αγάπη.
Πίσω τα δένδρα..κι αυτά ζωντανές υπάρξεις..νεκρές ενώ μας προσφέρουν τόσα..
            Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Χθες πήγαμε στο κτήμα να ανανεώσουμε τις κονσέρβες και τις κροκέτες για τον Κανέλο μας και να ταΐσουμε το ανώνυμο..αδέσποτο μας κάπου κοντά σε μας που μας περιμένει φίλοι μου και μόνο με το άκουσμα της μηχανής του αυτοκινήτου τρέχει μέσα από τα χωράφια.
Η μέρα ηλιόλουστη όμως..τόσο κρύο πως μπόρεσε να περάσει από αυτό τον ήλιο;


Όπως βλέπετε αυτό είναι το αποτέλεσμα από το κλάδεμα του άνδρα μου...έτσι και δούμε φρούτο την Άνοιξη και το καλοκαίρι εμένα αν μου γράφετε!!!!
Περάσαμε τη νύχτα στο τροχόσπιτο και να η..αντίθεση..η μαντεμένια σόμπα μας  και το θέμα της καρβουνιάς από τα ξύλα έκανε όλη την ημέρα να ήμαστε μέσα με το..φανελάκι! Σκέφτηκα τους άστεγους..
Σήμερα τα φώτα..

                             Loveteaching: Γιατί ο Χριστός επέλεξε τον Ιορδάνη ποταμό για να ...

Εγώ το μόνο που θέλω είναι να Φωτίσει ο Θεός τους Μεγάλους..αυτούς που εμείς κάναμε μεγάλους δηλαδή..να φωτίσει τις ψυχές μας να παίρνουμε σωστές αποφάσεις, να φωτίσει όσους βρίσκονται σε σκοτάδι...  
Θα ομολογήσω πως σήμερα αισθάνομαι .."πεσμένη", όλα γύρω μου με πιέζουν και μου αφαιρούν κάθε καλή και αισιόδοξη διάθεση φίλοι μου.. Παρόλα αυτά..θα σταθώ όρθια, θα πω Χρόνια  Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν και θα κάνω την ανθρώπινη άσχημη ίσως πλευρά επιβίωσης..
Θα συνεχίσω τις ημέρες δυστυχώς αποφεύγοντας κάθε εικόνα και είδηση που με στεναχωρεί και σε λίγο..θα ξεχάσω τα όσα δεν βρίσκονται στην.."αυλή " μου και η ζωή συνεχίζεται..
                                    Αχτιδένια φιλάκια 

7 σχόλια:

drastiria είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά ελπίζω το σχόλιο μου να σε βρίσκει ήδη σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Η ζωή συνεχίζεται, φίλη μου αν και πολλές φορές μας δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο. Με συγκίνησε η εικόνα που έβαλες και τα λέει όλα. Να είσαι καλά, Αχτιδα μου και συμφωνώ κι επαυξάνω για να φωτιστουν οι Μεγάλοι και να παίρνουν τις σωστές και δίκαιες αποφάσεις που κάνουν καλό σε όλους μας.

Κωνσταντίνα είπε...

Αξιαγάπητη αχτιδουλα,
Καλή φώτιση την σημερινή ημέρα με την Χαρά του Θεού!
Δεν ταιριάζει η θλίψη σε ένα πρόσωπο τόσο αισιοδοξο όπως εσύ!Και ο θάνατος είναι μες την ζωή!Δεν είμαστε περαστικοί από εδώ όλοι;
Όταν τοποθετούμαστε στην ζωή μας με γνώμονα τον Χριστό ο θάνατος είναι καταργημενος!Θλιβομαστε από τον αποχωρισμό αλλά παρηγορουμαστε με την πίστη ότι θα βρεθούμε πάλι μαζί στον ολοφωτεινο Παράδεισο!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, χρόνια πολλά σας καλή μου φίλη για την σημερινή μεγάλη γιορτή.
Δυστυχώς το φως του Θεού ουδεμία σχέση έχει με τα δρώμενα των αφεντάδων και των μεγάλων του κόσμου. Και ούτε ταιριάζει στο παραμικρό με την υφή της εξουσίας τους και των πεπραγμένων τους. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε τέτοια μεσολάβηση.
Το φως της Θεϊκής δημιουργίας αναφέρεται σε ανθρώπους ταπεινούς, απλούς, με ανοιχτές αγκαλιές και ανθρωπιά γεμάτους. Ουδεμία σχέση είχε, έχει ή θα έχει με Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτάδες.
Καλά να περνάς καλή μου φίλη.
Υ.Γ. Ναι η απώλεια γνωστών και αγαπημένων φίλων είναι πάντα ένα σοκ μη διαχειρίσιμο εύκολα. Ειδικά στην ηλικία μας.

Αννίκα είπε...

Χρόνια Πολλά Γεωργία μου και φωτισμένα.Είναι θλιβερές οι σκέψεις και οι εικόνες απ' τις καταστροφές. Δεν ξέρω πια αν είναι στο χέρι μας να ισιώσουμε ότι έχει στραβώσει. Μπορούμε να στηλιτεύσουμε την υποκρισία των ισχυρών και να αντιταχθούμε σ' αυτούς που υψώνουν τείχη .....για τις τύχες του κόσμου.
Να είσαι καλά, να θυμάσαι με αγάπη αυτούς που έφυγαν.

Maria είπε...

Καλή φώτιση!!!
Χρόνια Πολλά!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

λυπαμαι πολυ γλυκια μου
για ολα και ολους
δυναμη, κουραγιο, ελπιδα και προσευχη

ευχομαι ομορφα πραγματα απο δω και περα
σε φιλω

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αχ Γεωργια μου ετσι ξεκινησε και μας η χρονια με θανατους 2 νεοτατων πατεραδων μικρων παιδιων!!! και ολες αυτες οι εικονες απ ολο τον κοσμο και οσα γινονται γυρω μας...
πραγματι μια ειναι ευχη να βαλουν μυαλο οι "μεγαλοι"... οντως καθολου τυπικες οι ευχες...
ΕΙΡΗΝΗ
ΑΓΑΠΗ
ΥΓΕΙΑ.......... και ολα τ αλλα γινονται!!!