Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Κάθε ..καλημέρα..μία αρχή.

                                    

Φίλοι μου νιώσατε ποτέ πόσο όμορφη στιγμή είναι όταν έχουμε  το..ευτύχημα να λέμε αυτή τη λέξη;..Καλημέρα..κάτι νέο ξεκινά κάθε πρωί, κάτι ολοκαίνουργιο, ελπιδοφόρο. Κάνουμε σχέδια από την ώρα που ανοίγουμε τα μάτια μας και ίσως κάποιες από εσάς αναρωτιέστε όπως εγώ:..-Τι μέρα είναι βρε παιδιά;
Μετά λες την μαγική λέξη στον άνθρωπο σου πάντα με χαμόγελο και ίσως..ε! και ένα χαδάκι για να τον πείσεις για την έννοια της λέξης! 
Αν είσαι μόνη την λες στο..σκύλο σου , τη γάτα ή στον εαυτό σου στο καθρέπτη όταν βλέπεις τα ανάκατα μαλλιά, τα μισόκλειστα μάτια, και ίσως με μία στιγμιαία ..φρίκη για τη ρυτίδα που δεν είχες δει μέχρι τώρα.
Καλημέρα λέω πάντα και στον εαυτό μου λοιπόν γιατί θέλω να τα έχω καλά μαζί μου και μετά..ω! μετά η απόλαυση το καφέ φίλοι μου για τους δυο μας.
 Είναι η στιγμή που κάνεις το πρόγραμμα της ημέρας σου .. στραβομουτσουνιάζεις για τα άσχημα.. ωχ! τι λογαριασμούς έχουμε σήμερα;..χαμογελάς με τα χαρούμενα και ..ελπίζεις για τα καλύτερα.
Μία ευκαιρία φίλοι μου στον εαυτό μας να γίνει η κάθε μέρα μας καλύτερη!
Βέβαια και λίγη γκρίνια ιδιαίτερα για άτομα της ..ηλικίας μου..ε! αναγκαία καθότι ..γρουσουζεύουμε κακά τα ψέμματα.
Αυτές τις μέρες με τη φίλη μου περάσαμε υπέροχα , την πήγαμε και για ψώνια στο COSMOS κι εγώ με το μπαστουνάκι μου άραζα σε κάθε κάθισμα που έβλεπα.
 Θυμήθηκα την εποχή που φοιτήτριες τρέχαμε σαν τρελές στα μαγαζιά απλά για να χαζεύουμε ή να ψωνίζουμε όταν είχαμε χρήματα. 
Λοιπόν αυτές τις μέρες από ευγένεια της παραχωρήσαμε το δικαίωμα να βλέπει τις εκπομπές που ήθελε ( αναστεναγμούς ο Δημήτρης) και έτσι παρακολούθησα όλες αυτές τις εκπομπές που κορόιδεψα με star και και κοριτσάκια που θέλουν να γίνουν το όνειρο τους με όποιο τρόπο μπορούν και..τι να πω..ένοιωσα λύπη που έβλεπα τέτοιες καταστάσεις.
Έβαζαν ρούχα ότι τους ερχόταν στο κεφάλι, περήφανες για τον εαυτό τους που γινόντουσαν αντικείμενα για κρίση και διάλεγμα  από άτομα..ίσως ικανά στο τομέα τους όμως..όμως..γρουσουζεύω..σας το είπα.. Μέχρι παντόφλες με γουνάκι και φτερό έβαλε μία για να κάνει λέει βόλτα με τον δικό της στη..γόνδολα στη Βενετία..Ε!!! ε!! 
-Λίτσα θα τρελαθώ..κοίτα τι πρότυπα και τι όνειρα έχουν αυτά τα κορίτσια..
Σας ζάλισα;..το ξέρω..είπαμε..γρουσούζεψα, μεγάλωσα και έχω ίσως ιδέες ξεπερασμένες αφού και η μία μαθήτρια μου λέει!
-Κυρία δεν το βλέπετε;το άλλο με το τραγούδι; το άλλο με τα μανεκέν;
-Κοίτα την πινελιά σου εσύ μικρή και άσε αυτά στους..κριτές με τη άσπρη φράντζα και τα σκουλαρίκια. Φτου! φύλαγε το στόμα μου Κύριε!
Να πω και για τις αμερικάνικες λέξεις ατάκες που πετάνε και σκέπτεσαι στιγμιαία τι σημαίνει  η κάθε μία ανάλογα στα ελληνικά.
Τα είπα και ..ξέσπασα..πάω τώρα στο εργαστήρι μου να παλέψω με τα χρώματα μου και σκέπτομαι ότι αν με έβλεπαν ίσως έλεγαν το ίδιο για μένα: - Η ..γριέτζω..ζωγραφίζει και παίζει με το πηλό για τους γύψους..
Καλημέρα φίλοι μου, καλημέρα από καρδιάς και αύριο ..θα είναι μία ακόμη αρχή μη το ξεχνάτε οπότε..κάντε το σήμερα καλύτερο.
                                           Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

...irida... είπε...

καλημερα γλυκια μου!!σε ολα μαζι σου!!μα πανω απολα σευχαριστω.....ναι....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ..........την αγαπη μου!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδένια μου μία καλημέρα από εμένα και όλους εδώ στη Κόρινθο που σε διαβάζουν μαζί μου! Κάτια

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γεια σου Αχτίδα με τα ωραία σου !!!!!
Σε φιλώ !!!!

Giannis Pit. είπε...

"Καλημέρα"
Πράγματι Γεωργία μου, μεγάλη λέξη! Που έχουμε ξεχάσει τη σημασία της. Και την αποφεύγουμε. Όπως και το χαμόγελο. Αυτά τα δύο στον συνάνθρωπό μας στο δρόμο πόσο θα άλλαζαν τη ζωή και τη διάθεσή μας! Δεν το έχουμε υπολογίσει.
Καλό βράδυ καλή μου φίλη και να είσαι πάντα έτσι ακμαία και δυνατή.

Αστοριανή είπε...

.κάντε το σήμερα καλύτερο. Α.

Χρόνια σου πολλά.
Σε χάρηκα με την λεπτή αυτοειρωνία σου... με τα χέρια σου βουτηγμένα στον πηλό!!!

Να είστε Πάντα καλά,

και Καλή χρονιά

Φιλί μακρινό, κουρασμένο... Χειμώνας είναι, θα περάσει.

Από Νεα Υόρκη,

"Αστοριανή"

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω τίποτα τέτοια! Ούτε τα πρωινά, άλλωστε με τόσες δουλειές , που καιρός! Να πω την αλήθεια με εκνευρίζουν αυτά τα κοριτσάκια, με κάνουν να τα λυπάμαι. Καμία μόρφωση, κανένα στυλ, μόνο κενό αέρος στα μυαλά. Και αν κάποιες είναι μορφωμένες, χάνουν τα πάντα. Βγάζουν και περιφέρουν το κορμί τους και δέχονται την κριτική του καθενός. Ποιο χαμόγελο; εδώ γείτονας με γείτονα συναντιούνται, και ανταλλάσσουν ένα μουγκρητό για καλημέρα. Ποιο πολύ μου χαμογελάει και με καλημερίζει εύθυμα και δυνατά ο Πακιστανός του ισογείου, παρά ο Έλληνας του δεύτερου. (Παράδειγμα έδωσα, που όμως είναι αληθινό). Όλοι έχουμε τα προβλήματά μας, δουλειάς, οικογενειακά, αν σας πω τι περνάω από υγεία (μικροπράγματα βέβαια αλλά με ταλαιπωρούν) θα γελάσετε, αλλά δεν το βάζω κάτω. Μέχρι πέτρα στον σαλιογόνο αδένα έχω, με ένα πρήξιμο που φτάνει στο μισό λαιμό μου! Και άλλα. Αλλά είπαμε! Χαμογελαστή καλημέρα και φεύγω για τρέξιμο στις δουλειές! Σοφία

Κική Κωνσταντίνου είπε...

δημιουργικες καλημερες γλυκια μου

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Μια χαρά τα λες, κι ας ακούγονται ως παρωχημένα από κάποιους λάτρεις των τηλεοπτικών σκουπιδιών. Η "Καλημέρα" σου είναι η καλύτερη απάντηση στη μιζέρια και στο ψευτο-σταριλίκι που μας πνίγει.
Κράτα δυνατή τη φωνή σου και ζωντανή τη διάθεσή σου. Aυτό είναι το "top model" του ανθρώπου!