Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Μία φίλη στο σπίτι μου!

              

Πάλι σε βροχερή μέρα ανοίγω το μπλοκόσπιτο μα έτσι και αλλιώς την βλέπω από το παράθυρο και..μου αρέσει!
Πολλά μου συνέβησαν αυτές τις μέρες , βλέπετε η Πάρκινσον δεν θέλει συγκινήσεις, άγχος και ..γενικά να ξεφεύγεις από την ηρεμία της ψυχής σου. Εκείνο το πρωινό με τον Δημήτρη στο νοσοκομείο και έπειτα η επίσκεψη μου σε οφθαλμίατρο που μου έβγαλε ένα σωρό ..φασούλια για εγχειρήσεις περίπλοκες με οδήγησαν σε ένα 2ο ισχαιμικό επεισόδιο το ίδιο βράδυ που προσπάθησα να το περάσω μόνη μου για να μην στεναχωρήσω τον άνδρα μου.
Θα ομολογήσω πως όπως είπα και στο γιατρό δεν έπαιρνα το 2ο φάρμακο για την πίεση που τότε με είχε οδηγήσει σε ελαφρύ εγκεφαλικό. Έφαγα την σχετική κατσάδα από όλους ..
Μη μου αγχώνεστε φίλοι μου ..όλα καλά.. όρθια ! Σκληρό καρύδι εγώ και πάνω από όλα δεν χάνω το χαμόγελο μου και μάλιστα το έκανα τεράστιο αφού καλωσόρισα την φίλη μου και παλιά συμφοιτήτρια και πρώτη μου συνέταιρο στο πρώτο μας γραφείο την Λίτσα από Λάρισα που θα μείνει σε μένα μέχρι και την Τρίτη. 
Και τι δεν είπαμε φίλοι μου..κάλεσα μάλιστα και φίλες από εσάς την επόμενη μέρα για να της αποδείξω πως μπορεί να γεμίσει τα "κενά" της μοναξιάς της με φίλες και ενδιαφέροντα κοινά σαν τα δικά μας. Η φίλη μου έχασε τον άνδρα της πρόσφατα, φίλος σαν αδελφός θα έλεγα..
Έτσι λοιπόν την επόμενη μέρα που ήρθε στείλαμε τον Δημήτρη μου στο κτήμα ( άλλο που δεν ήθελε..) κι εμείς παρεούλα, κουβεντούλα, αλλαγή επόψεων , αναμνήσεις από τα ταξίδια μας, την δουλειά μας. 
Δυστυχώς η Λίτσα άφησε το δίπλωμα και την τέχνη της να αραχνιάζουν και είναι κάτι που την μαλώνω ασταμάτητα γιατί ήταν πολλή καλή έστω και σε διαφορετικό τρόπο από μένα. Γι΄αυτό ήμασταν δύο επιτυχημένες συνεταίροι αφού η μία συμπλήρωνε την άλλη. Χωρίσαμε λόγω επιστροφής της με τον άνδρα της στα..πάτρια εδάφη της Λάρισας μα δεν χωρίσαμε ποτέ..
Τώρα προσπαθώ να την βάλω να μπει στη..παρέα μας γι' αυτό της έφερα τις φίλες μου και μου είπε :
-Θαύμασα τον ενθουσιασμό σας σε τόσα που σχεδιάζετε να φτιάξετε, τα κοινά σας ενδιαφέροντα, τα σχέδια σας για το..Πάσχα από τώρα!!!
Από Τρίτη μάλιστα  αρχίζω να φτιάχνω διάφορα για το μπαζάρ που οργάνωσαν οι Χρυσομέλισσες και η Ποδηλάτισσα στη μνήμη της φίλης bloger Ελένης Γαζής που "έφυγε" προημερών από την μάστιγα της εποχής. 
Φίλοι μου, αγαπημένη μου παρεούλα, αποδέκτες της αμπελοφιλοσοφίας μου εκάστοτε, της μουρμούρας και της ακατάπαυστης φλυαρίας μου είστε αναντικατάστατοι για μένα.
Καλή εβδομάδα να έχουμε και βέβαια..μη ξεχνιόμαστε.. Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, στενοχωριέμαι με αυτά που ακούω. Πρόσεχε βρε κοπέλα μου! Σε παρακαλώ! Δεν είναι τώρα χρόνος να έχουμε τέτοιες ιστορίες.
Εντάξει; Άντε, φιλάκια πολλά, μου υπόσχεσαι να είσαι ...καλό κορίτσι και υπάκουο.
Καλή βδομάδα να έχεις.

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου θα σε μαλώσω και εγώ. Πρόσεχε την υγεία σου, μην αμελείς να παίρνεις τα χάπια σου.
Να είσαι καλά.
Φιλάκια!

ANNA FLO είπε...

Αχ αυτά τα άγχη!! Δεν μπορείς να τα αποφύγεις και οι επιπτώσεις δύσκολες.
Πρόσεχε, ξέρω ότι είσαι σκληρό καρύδι αλλά γίνε και λίγο ψυχραιμη σε ό,τι αφορά άλλους.
Χαίρομαι για τη φίλη σου και εύχομαι πάντα να περνάτε καλά όλες μαζί
Και τι είναι η διάγνωση για το μάτι; Δεν κατάλαβα....
Περαστικά εύχομαι και να μην ξαναγυρίσουν
Καλή σου εβδομάδα

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου.
Θα σε παρακαλούσα, όπως όλοι εδώ, να μην κάνεις του κεφαλιού σου με τη φαρμακευτική σου αγωγή.
Μεγαλώνουμε καλή μου και δεν είμαστε από μάρμαρο, έστω κι αν νοιώθουμε έτσι.
Πρόσεχε. Σου στέλνω τα φιλιά μου και την ευχή μου να είναι όλα καλά.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Μια από τα ίδια θα πω κι εγώ Γεωργία μου.
Πρόσεχε τον εαυτό σου.
Μην παραμελείς τα φάρμακα σου.
Χαίρομαι που ο Δημήτρης σου είναι καλά.
Εύχομαι να περάσετε όμορφα με τη φίλη σου.
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχτίδα μας.... σ αγαπάμε, σε λατρεύουμε, σε νοιαζόμαστε, αλλά ...θα σε μαλώσω γιατί δεν προσέχεις τον εαυτό σου ....αααα δε θέλω τέτοια, να κάνεις αυτά που πρέπει ... θα σου τραβήξω το αυτί ..... Και βάλε τη φίλη σου με το ζόρι να αρχίσει πάλι τη ζωγραφική ή ότι άλλο μπορεί ή ξέρει που την ευχαριστεί... είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία !!!
Τα φιλιά μου !!!

nikol είπε...

Είναι πολύ όμορφες αυτές οι συναντήσεις Γεωργία μου και μάλιστα για σένα που το σπίτι σου είναι ανοιχτό για όλους !! Φίλη μου να προσέχεις , μην κάνεις του κεφαλιού σου !!
Διάβασα και την προηγούμενη ανάρτηση σου και καταλαβαίνω την ταραχή σου !! Και εγώ έχω ήδη ξεκινήσει δημιουργίες για πολλά μέρη . Την Ελένη την έχω γνωρίσει και η απώλεια της με θλίβει πολύ Γεωργία μου . Η ομάδα που η ίδια δημιούργησε αποφάσισε να κάνει μια τεράστια κίνηση αγάπης για την ΄΄Πνοή Αγάπης΄΄ που η Ελένη στήριζε και αγαπούσε !! Σαν εθελόντρια σε αυτό το σύλλογο βλέπουν τόσα πολλά τα μάτια μας !!
Πολλά φιλιά

Κική Κωνσταντίνου είπε...

να περνας ομροφα ψυχουλα μου