Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Λίγο πριν τη Πρωτοχρονιά!

                                               

       Είμαι σίγουρη ότι περάσατε όμορφα τα Άγια Χριστούγεννα φίλοι μου  και εύχομαι και του χρόνου ακόμη καλύτερα. 
Εμείς περάσαμε οι δυο μας , η μία κόρη με την οικογένεια της Πήλιο η άλλη με τη δική της Αθήνα όμως εμείς το γιορτάσαμε φίλοι μου μόνοι μας μια χαρά!
 Ο Δημήτρης μου σκάρωσε ένα μίνι..ρεβεγιόν με υπέροχο πιάτο σπεσιαλιτέ του και μία ..μίνι σαμπάνια να μη μεθύσουμε .
Είχαμε και..ορχήστρα..νάναι καλά το "Στην υγειά σας βρε παιδιά!" και το..κάψαμε μέχρι αργά ξεπερνώντας τα..μέτρα μου να χώνομαι νωρίς στο κρεβάτι. 
Την επομένη απαντούσαμε σε ευχές, σε τηλεφωνήματα και δεχθήκαμε ένα τεράστιο δέμα από την φίλη μας την Ιουλία από την Κρήτη που ήταν παιδιά μου κάτι σαν..κουτί με θησαυρό!! Δεν θα σας πω για τους υπέροχους λουκουμάδες της που ξέρει πως τους λατρεύω, για την τσικουδιά που θα τιμήσουμε την Πρωτοχρονιά, τα κρητικά παξιμάδια, το σπιτικό κρασί και τα θαυμάσια λεμόνια της από την αυλή, τη ρίγανη, το ανάλατο τυρί της,  το Χριστόψωμο , το αλάτι από το Κουφονήσι, τις μικρές πράσινες ελίτσες από τα δένδρα της και το δίκταμο για τα κρύα βράδια.. Ιουλίτσα μου το ευχαριστώ είναι λίγο...
Η Ιουλία Παπαδάκη ήταν ένα από τα "δώρα" που μου έδωσε το διαδίκτυο , κάτι σαν αδελφή θα έλεγα που μπήκε δίπλα στη Μαιρούλα. Είχα τη χαρά να την γνωρίσω από κοντά και να περάσω υπέροχες μέρες στη Κρήτη που ως γνωστόν λατρεύω.
Αν φίλοι μου διάλεγα ένα άλλο τόπο να μείνω εκτός από την Θεσσαλονίκη μου σίγουρα θα ήταν η Κρήτη.
Και για να μη νομίζεται πως ξέχασα τα πινέλα μου..ένας πίνακας για τη κόρη μιας φίλης μου ( εκείνη το διάλεξε) , ο τελευταίος της χρονιάς.

                                             

Αύριο είναι μέρα γιορτής, έρχεται η Ειρηνούλα μου και ο Νίκος ο άνδρας της από την Αθήνα και από το πρωί ο άνδρας μου προετοιμάζει το..πρόγραμμα κουζίνας του κι εγώ το..ζαχαρωτό μέρος.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς θα τους έχω όλους μαζί, παιδιά και εγγόνια και ναι..είναι χαρά γιορτή για μας.
Φίλοι μου ποτέ δεν δάκρυσα που τα παιδιά μας είναι μακριά, εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να είναι ευτυχισμένα όπου και να βρίσκονται, η ζωή τους τους ανήκει και τους αφήσαμε να την χαράξουν μόνοι τους γιατί..έτσι πρέπει.
Εμείς οι γονείς πρέπει απλά να προετοιμάζουμε τα παιδιά μας να μάθουν να στηρίζονται στα πόδια και τις δυνάμεις τους , να παίρνουν λογικές αποφάσεις, να κάνουν ακόμα και λάθη και να μαθαίνουν από αυτά, να αγαπούν, να κάνουν το καλό, να είναι τίμια και εργατικά. Το έχουμε καταφέρει και ευχόμαστε να είναι καλά όπου και να είναι.
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα χρόνο γεμάτο Υγεία, Αγάπη, Ευκολία στα δύσκολα και να ζήσετε σε ένα κόσμο όπως τον ονειρεύεστε. 
Καλή χρονιά φίλοι μου και..Αχτιδένια φιλάκια!
                  

10 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, στέκομαι πολύ στον πίνακά σου! Μου άρεσε πάρα πολύ! Ειδικά αυτή η τεχνοτροπία που έχει ένα κάτι τι στο "αφηρημένο" αλλά δεν αλλοιώνει εντελώς τα πρόσωπα. Και τα χρώματα εξαιρετικά. Μπράβο!
Όσο για το ρεβεγιόν, πολύ όμορφο, οικογενειακό, αγαπημένο.
Και του χρόνου να είσαι καλά αγαπημένη μου φίλη με πάντα κάτι τι το καλύτερο.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την ευτυχία των παιδιών όπου κι αν βρίσκονται αρκεί να περνάνε καλά. Φαντάζομαι το δέμα της φίλης σου με τόσα καλούδια !!!!! Ο πίνακας καταπληκτικός και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει πολύ !!!! Με το καλό να δεχτείς τα παιδιά σου και καλά να περάσετε !!!!! Τα φιλιά μου !!!!

Marie-Anne είπε...

Σε διαβάζω και χαμογελώ....σήμερα έχουμε την 41η επέτειο γάμου μας και την γιορτάζουμε μόνοι μας μακριά από τα παιδιά, και περνάμε μιά χαρά!!! Θα μας έρθουν κι εμάς την πρωτοχρονιά !
Να χαρείς τα όμορφα δώρα που έλαβες από την φίλη σου και να περάσετε όμορφα τις τελευταίας μέρες του χρόνου που φεύγει! Με το καλό, ο καινούργιος να σας φέρει μόνο υγεία, ευτυχία και αγάπη γύρω σας!
Φιλάκια και χρόνια πολλά!

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου χρόνια πολλά με υγεία και να περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας!
Καλή χρονιά!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

απο όλη την ανάρτηση σου που πάντα μου αφήνει μία υπέροχη γεύση αγάπης καλοσύνης ευγνωμοσύνης και τρυφερότητας κόλλησα στον πίνακα σου και δικαίως ζήτησα να γίνω το πινελο σου για να μπορώ να απολαμβάνω απο την αρχή όλη την πορεία του πίνακα και να ευφραίνομαι τις μυρωδιές των χρωμάτων!!!Ευχομαι να περασετε όμορφα την πρωτοχρονιά με φιλιά ευχές και αγκαλιές!!! Τυχερή και γεμάτη από υγεία νάναι η φετεινή χρονιά!!!! φιλάκια πολλά

Μαρια είπε...

Χρόνια πολλά Γιάννη. Είσαι φίλη με την Γεωργία .Ένα θα σου πω χρυσός άνθρωπος γενικά όλη η οικογένεια. Η Χαλαζία είμαι

ANNA FLO είπε...

Χαίρομαι που περάσατε όμορφα και είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε ακόμη ομορφότερα την παραμονή.
Όλα υπέροχα και να χαρείς τα δώρα σου και ο πίνακάς σου θαυμάσιος
Καλή και ευλογημένη χρονιά Γεωργία μου
Με υγεία και χαμόγελα φορτωμένη
Φιλιά ΄πολλά

Σοφία Τσιμάρη είπε...

γλυκια μου αυτες οι μερες ειναι για τα παιδια τους φιλους
την οικογενεια την προσφορα κ εισαι εσυ μεσα σε ολα!!!!
καλη χρονια με το καλοοοοοοοοοοοο

Αννίκα είπε...

Να νιώθεις πως αυτό που κάνεις είναι από καρδιάς. Τότε η προσφορά έχει αξία. Να χαρείτε τα δώρα σας με υγεία και να περάσετε όμορφα
Με χαμόγελα, αισιοδοξία και χαρά ο καινούργιος χρόνος!

Ariadni St. είπε...

Να περασετε ομορφα κυρια Γεωργία!
Καλη πρωτοχρονια!
Σας φιλώ