Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Κάτι ενδιαφέρον για να διαβάσετε...

                                                    

Μετά από ένα υπέροχο 3ήμερο στο κτήμα με φίλους που γέμισαν την Κυριακή μας εγώ θα σας ξαφνιάσω με ένα θέμα καθαρά..λογοτεχνικό αφού αυτές τις μέρες γνώρισα με δύο έργα της στο παιδικό τομέα την συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου .
Θα συμβούλευα τις νέες μητέρες να αγοράσουν ένα από τα βιβλία της και να τα διαβάσουν στα παιδιά τους. Θα δείτε τότε πως θέματα που στο σχολικό βιβλίο "ακούγεται" κουραστικό όταν μπείτε σε κάποιο βιβλίο της θα γίνει ένα υπέροχο διήγημα σαν παραμύθι για το παιδί.
Ο εγγονός μου ο Δημήτρης 10 ετών είναι ένα συνηθισμένο παιδί της ηλικίας του , παίζει στη γειτονιά, ανοίγει το τάμπλετ για παιχνίδια της εποχής μα..και διαβάζει αφού είναι ο εγγονός που με ζητάει να του αγοράσω βιβλία και..μπογιές για ζωγραφική. Έτσι αγόρασα ένα βιβλίο της Αγγελίδου αφού κούρασα την πωλήτρια στη βιβλιοκίνηση της γειτονιάς μου να με βλέπει να διαβάζω το ..πίσω ρεζουμέ ή να χαζεύω τη ζωγραφική στο εξώφυλλο. 
Τελικά πήρα δύο που με κέντρισε το θέμα  τους γιατί μου κίνησε την περιέργεια ο..τίτλος.
1ο Η ιστορία που την είπε η αγορά (2012)
2ο Η ιστορία που την είπε ο πόλεμος.(2013)
Λοιπόν θα ανακαλύψετε δύο αλήθειες "πίσω" από τον Αίσωπο και τον Λεωνίδα, θα προβάλει στο παιδί την αλήθεια της ιστορίας πίσω από τα καθιερωμένα των σχολικών βιβλίων.
Μπείτε φίλοι μου στον σύνδεσμο που σας έβαλα με το όνομα της , αγοράστε ένα μόνο βιβλίο της και θα δείτε πως την επόμενη μέρα θα ..τρέξετε να αγοράσετε όλα τα βιβλία της για..εσάς και με δικαιολογία το παιδί σας. 
Χθες βράδυ πάντως γυρίζοντας από το κτήμα πηγαίνοντας τα προϊόντα του κτήματος στη κόρη μας ο Δημητράκης μου το πήρε και χώθηκε στο δωμάτιο του.Λίγο μετά βγήκε και μου είπε πως ήταν φοβερό και πήγε ξανά μέσα να το συνεχίσει.
Η χαζογιαγιά χάρηκε, πήρε τη Κάντυ από την αγκαλιά του Κωνσταντίνου, το κέικ από την κόρη της, τα φιλιά από τον Πασχάλη και την Βάσια και ..έφυγε να ξεκουραστεί στη γωνιά της στο σπίτι της.
Πάρτε και λίγες στιγμές από το κτήμα μας, τα λουλούδια μας, το νέο μας ΗΛΙΑΚΟ τραντζιστοράκι και τα αγαπημένα μου τζίτζιφα που σίγουρα δεν τα ξέρετε και που είναι υπέροχα!


                       Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Τα κυδώνια μας, δεύτερη φουρνιά από την παραγωγικότατη κυδωνιά μας 

                                  Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φαγητό και φύση

και τον αγαθό μας γίγαντα το Κανέλλο που η μικρή Κάντυ του κάνει τη ζωή αφόρητη !

                       

                       

                           

                           

Δεν ξέρω αν είναι ένας ..έρωτας μεγάλος μα ξέρω σίγουρα πως μόλις την βλέπει αρχίζει το τρεχαλητό στο κτήμα για να γλυτώσει
Ευχαριστώ τους φίλους μας την Αρετή και τον Σπύρο πού πάλι γνωριστήκαμε και με αυτούς από εδώ μέσα πριν..χρόνια βέβαια , που πέρασαν μαζί μας μία τόσο όμορφη μέρα αφού μας διαβεβαίωσαν πως θα ξανάρθουν χωρίς πρόσκληση!
                          ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ

9 σχόλια:

drastiria είπε...

Τι όμορφα όλα στο κτήμα Αχτίδα μου! Πόσα πολλά κυδώνια η κυδωνια σας. Γλυκό κυδώνι είναι το αγαπημένο μου. Ο Κανελος και οι Καντυ είναι αξιαγάπητοι. Ευχαριστούμε για τις προτάσεις για τα βιβλία. Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα Αχτίδα μου!

Giannis Pit. είπε...

Η Ζωή στο κτήμα είναι όνειρο. Είδα το καροτσάκι με τα κυδώνια και το χάζευα. Καλά.... βλέπω τον Κανέλλο καμιά μέρα να ...μαλώνει την Κάντυ και να την βάζει στη θέση της χαχαχαχαχα.
Όσο για το βιβλίο, σημαντικά όσα μας λες Γεωργία. Κράτησα σημείωση.
Στέλνω ευχές για καλή βδομάδα.

ANNA FLO είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες Γεωργία μου από τον παράδεισό σας.
Και τα σκυλάκια σου λατρεμένα.
Όσο για τα βιβλία τα σημείωσα για τη μικρή μας και πάω να δω το λινκ
Να περνάς καλά
Σε φιλώ

Ράνια είπε...

Πλούσια συγκομιδή από κυδώνια...μπράβο στον άξιο κηπουρό !!!
Τα ωραία της ζωής στην εξοχή !!!
Σε φιλώ !!!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα.
Ζηλευτό το κτήμα και αυτά που παράγει. Εγώ όμως λατρεύω τις φωτό του Δαυίδ με το Γολιάθ.
Φιλιά σε όλους.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Σίγουρα θα πάω να τα πάρω για τις εγγονές μου.
Τέλειες οι φωτογραφίες από το κτήμα σας.
Θα σας επισκεφθούμε κι εμείς.
Θα τηλεφωνήσω φυσικά πρώτα.
Καλό μήνα και φιλάκια πολλά.

Αρτίστα του βωβού είπε...

Τι ωραία!
Και το κτήμα και τα κυδώνια και ο Κανέλλος, όλα!
Αλλά, με το συμπάθιο κιόλας, σαν την Κάντυ δεν έχει!
Τα αγαπάμε όλα τα σκυλάκια πάρα πολύ, αλλά στα γιόρκι έχουμε τρελή αδυναμία. Έχουμε κι εμείς ένα, τον Σήφη, που είναι 7 χρονών και 2 κιλά.
Είχα πάντα σκυλιά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Αδεσποτάκια όλα, αλλά ευτυχώς μας έβγαιναν μικρού μεγέθους, μέχρι 5-6 κιλά. Και λέω ευτυχώς γιατί μια ζωή σε διαμερίσματα πολυκατοικιών κατοικούσαμε και κατοικούμε ακόμα και ένα μεγάλο σκυλί δεν θα πέρναγε καλά.
Τον Σήφη δεν τον βρήκαμε στον δρόμο, αλλά ήταν κάποια οικογένεια που μετανάστευε στο εξωτερικό και δεν μπορούσαν να τον πάρουν και μας τον χάρισαν, όταν ήταν 5 μηνών.
Είναι τέλειο σκυλάκι.
Να χαίρεσαι κι εσύ την Κάντυ σου!
Καλό μήνα κι από εδώ!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Γι αυτες τις ομορφες στιγμες ξενιασιας αλλα και ευχαριστης κουρασης φιλεναδα αξιζει να χαιρεσε και να καμαρωνεις τον Δημητρη σου που εχει κανει εκει ενα παραδεισο..και για σας και για τα σκυλακια σας..
Καλοφαγωτα τα καλουδια σας απο το κτημα..να περνατε ομορφα.. καλο μηνα Γιωργια μου..

Dawn είπε...

Τα κίτρινα λουλούδια έχουν κάτω βολβούς τρώγονται ακριβώς όπως και οι πατάτες!! Γίνονται τηγανιτές υπέροχες γίνονται και τουρσι.Το φυτό λέγεται τοπιναμπουρ!! Σε παρακολουθώ χρόνια μου δίνεις ζωή. Αυγή.
.