Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Καλό μας Μήνα..Επέστρεψα!!!!!

Θεωρείστε το ...απειλή..επέστρεψα! Ναι φίλοι μου ..επέστρεψα και μου αρέσει..όπως λένε ..σαν το σπίτι σου πουθενά! Βέβαιον είναι  πως θα μου λείψει το άγνωστο του προορισμού της κάθε μέρας και η...πισίνα , αν μπορούσα σας ορκίζομαι θα την έπαιρνε μαζί μου!!!


Η Κέρκυρα ήταν πανέμορφη αν και δεν την γυρίσαμε λόγω αποστάσεων και της μικρής Κάντυ που σαν κι εμένα δεν ήταν για περιηγήσεις.


 Λοιπόν εκτός από μικρές ταξιδιωτικές βολτίτσες περάσαμε την εβδομάδα μας στο Nikos Villages που μέναμε και βέβαια το προσκύνημα  μας στον Άγιο Σπυρίδωνα και η σύντομη βόλτα μας στη Παλιά Πόλη . Σύντομη γιατί..δεν είμαι για περπάτημα πολύ, δεν είχα πάρει και το μπαστουνάκι μου μαζί μας ( το έπαιζα τζόβενο τρομάρα μου) και η επίσκεψη μας στο Βυζαντινό μουσείο.




Και επειδή μου αρέσουν τα ..κολάζ..η Κέρκυρα σε ένα μάζωμα θα έλεγα!


Ένα ..κακό παιδί πήγε να μαζέψει φραγκόσυκα και μετά βγάζαμε στο εστιατόριο και στο ξενοδοχείο αγκάθια συν η πετσετούλα μου που πετάξαμε γιατί μου την πήρε για να τα πιάνει!!!


Το εστιατόριο όπου εργαζόταν η άγνωστη μέχρι πριν φίλη από το διαδίκτυο μας άφησε τις πιο όμορφες εικόνες από ομορφιά.



Βέβαια ο υπέροχος ψητός ξιφίας που φάγαμε σε μία τεράστια μερίδα που δεν μπόρεσα να καταναλώσω και ας με λέτε..χοντρή!
Μη ξεχνάμε τον Αμμόλοφο που βρεθήκαμε τυχαία καθώς στρίβαμε κουτουρού σε κάθε δρομάκι προς την θάλασσα που όμως δεν τιμήσαμε γιατί το μόνο που βλέπεις είναι ξαπλώστρες μέσα στον ήλιο και που μία ομπρέλα δεν μπορεί να καλύψει. Με το σκυλάκι μαζί μας δύσκολο να βρούμε δροσιά και καταλήξαμε στην ..λατρεμένη πισίνα!




Όμως το ..μεράκι δεν κόβεται και μαγείρεψε για μας ο καλός μου γαρίδες σαγανάκι με..μπόλικο..μπλουμ όπως βλέπετε , μπαρμπουνάκια και το τουρσί του που κουβάλησε από το σπίτι φτιαγμένο βέβαια από εκείνον.


Η Κάντυ μας απεδείχθη ένα βολικό σκυλάκι, δεν μας κούρασε αν και λίγο αταχτούλι αφού  κοντέψαμε να βάλουμε τσιπάκι στις παντόφλες μας!!! Και..μας βγήκε ερωτιάρα γιατί  φλέρταρε ασυστόλως με τον Πίπη της ξενοδόχου!



Κάθε μέρα είχαμε επίσκεψη!!
- Παρακαλώ μπορώ να σε δω Κάντυ;
-Να ρωτήσω τον μπαμπά μου είναι αυστηρός!


Είχαμε και ένα ευτράπελο όταν την βγάλαμε από το παρκάκι της στη πισίνα  γιατί την λυπηθήκαμε που μας φώναζε.



Μόλις μπήκα εγώ στο νερό όρμησε και πήδηξε μέσα γιατί μάλλον το πέρασε για..έδαφος!Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα γέλια όλων των ξένων, γιατί είναι άκρως φιλική με το κόσμο, πάει παντού! Όλο το πλοίο την έπαιρνε αγκαλιά στο σύντομο ταξιδάκι μας.
Ένα ξύλινο ποδήλατο πουλούσαν, δεν τόλμησα να ρωτήσω τιμή.


Επίσκεψη σε παλιό πελάτη μας, δίναμε εμπόρευμα μόνο σε ένα πελάτη σε κάθε μέρος. λυπηθήκαμε που έλειπε μα μετά σκεφτήκαμε πως τότε ήταν μεγαλύτερος από εμάς που ήμασταν νέοι..Ο χρόνος που περνάει λες και δεν μετράει στο μυαλό μας.


Ε! Που πας;.Δημήτρη..Δημήτρη..εδώ ..μία βιτρίνα που μου αρέσει..Κάνει πως δεν ακούει!


Τώρα θα δείξω τον Άγιο Σπυρίδωνα και το σύντομο προσκύνημα μας 


Εδώ αρχίζει η...μουρμούρα μου ( ε! καιρός ήταν να με δείτε και να την ακούσετε!)

Πράγματι μου έκανε εντύπωση βέβαια η ευλαβική στάση των ξένων και όλων των ανθρώπων που προσκυνούσαν μα  κάτι που δεν μου άρεσε ήταν το μικρό δωμάτιο μέσα στο ναό όπου έβλεπες το "εμπόριο"και αισθάνθηκα πως θα έβλεπα τον Κύριο να ρίχνει τους πάγκους και να λέει πως εδώ είναι ο Οίκος Του. 
Το μικρό αυτό..παραμάγαζο πλήρες οργανωμένο με εμπόρευμα σε ρωσική γλώσσα ως επί το πλείστον και τον υπάλληλο που μιλούσε ένα σωρό γλώσσες ήταν γεμάτο κόσμο και  "έβλεπε" μέσα στο υπερυψωμένο χώρο που ήταν το ιερό και το προσκύνημα του Αγίου. Η φίλη μου Μαιρούλα μου είπε ότι έτσι είναι σε κάθε προσκύνημα όμως εγώ δεν το βρήκα σωστό και ας με συγχωρέσει ο Θεός για την κρίση μου αυτή. Θα προτιμούσα να ήταν έξω τουλάχιστον δίπλα ίσως στο χώρο που άναβαν τα κεριά 
Θα σας πω για τις γεμάτες ομπρέλες και ξαπλώστρες ακρογιαλιές με τιμές ανάλογα με το κέφι του ιδιοκτήτη που είναι ακατάλληλες για άτομα μεγάλα όπως εμείς αφού η σκιά από τις μικρές ομπρέλες είναι ανύπαρκτη.
Πάμε λοιπόν στο Κάβο που ήταν 10 χιλιόμετρα από το μέρος που μέναμε .Τον επισκεφτήκαμε πρωί  μας έκανε εντύπωση τα..αμέτρητα μπαράκια με..αμέτρητα σκαμπώ όπως βλέπεις σε ταινίες αμερικάνικες!!!! Τότε άρχισα να μετράω Ιατρεία φίλοι μου εγκατεστημένα σε μαγαζιά και με φωτεινό σήμα" 24 ώρες χειρουργείο" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). 
Μπήκαμε σε ένα μαγαζί για κάτι σουβενίρ και μας κοίταξαν με περιέργεια, μας ρώτησε αν μένουμε εδώ..στο Κάβο..και γέλασε με τις ερωτήσεις μου για τα ιατρεία και τα μπαρ. Το μέρος ήταν άδειο το πρωί και είχα λυπηθεί τα μαγαζιά!
-Κυρία μου , τώρα όλοι κοιμούνται, το βράδυ δεν έχει χώρο να σταθείς, δεν είναι για σας κυρία μου εδώ  , όσο για τα ιατρεία είναι για τα..σπασμένα γυαλιά στα κεφάλια, το μεθύσι από τα ποτά μπόμπες και τα..μαχαιρώματα!
Η ειλικρίνεια του με ..σκότωσε φίλοι μου! Πάμε.. λέω στον καλό μου στη πισίνα μας, στο μπαλκονάκι μας, στο όμορφο χώρο για καφέ και πρωινό μέσα στο ξενοδοχείο και μη βγεις όλη μέρα.


Γυρίσαμε φίλοι μου, είμαι ευτυχής γιατί πέρασα καλά μα ..επιθύμησα το σπιτάκι και το κτήμα μας που θα πάμε αύριο να δούμε τους γείτονες μας που μας τηλεφωνούσαν συνέχεια.
Εύχομαι να ήμαστε γεροί να πάμε και του χρόνου κάπου κατάλληλο για μας και να περάσουμε όμορφα, υγεία να υπάρχει φίλοι μου και όλος ο κόσμος να είναι σε καλύτερη θέση. Καλό μας μήνα, τα σχολεία ανοίγουν και η..ρουτίνα επιστρέφει στη ζωή μας , αυτή η ευχάριστη ρουτίνα που την εκτιμάς περισσότερο όταν σου..λείπει. Ελπίζω να μπορέσω να ζωγραφίσω ξανά, να φτιάξω πράγματα για τα μπαζάρ και για φίλους.
                                                            Αχτιδένια φιλάκια!





17 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Καλό γλυκό σου μήνα
Μετά από καιρό άρχισα τις επισκέψεις
Χαίρομαι που πέρασες καλά. Και ναι σε κάθε τουριστικό προορισμό τα ίδια συναντάς με ομπρέλλες και ξαπλώστρες που πιάνουν όλη την παραλία. Ευτυχώς στην Κεφαλλονιά δεν είδα ακόμη ιατρεία και ούτε άκουσα για μεθυσια και σπασίματα.
Καλή προσαρμογή Γεωργία μου και η Κάντυ σου κουκλίτσα

Giannis Pit. είπε...

Βρε βρε καλώς την!
Άντε ένας ένας να μαζευόσαστε! μας αφήσατε εδώ έρημους και μόνους και πήρατε τα ...βουνά και τις θάλασσες.
Και βεβαίως βεβαίως καλά κάνατε Γεωργία μου!
Ξέρεις, λατρεύω, μόλις επιστρέφουν φίλες και φίλοι από διακοπές να μοιράζονται μαζί μας όμορφες στιγμές με τις φωτογραφίες και τις εμπειρίες τους. Από παιδί το αγαπούσα αυτό.
Ειλικρινά να ξέρεις ταξίδεψα μαζί σας στην υπέροχη Κέρκυρα που γνωρίζω μόνο από το παλιό αγαπημένο μου σήριαλ "Περί ανέμων και υδάτων"
Χαίρομαι απ την καρδιά μου που περάσατε καλά και εύχομαι μια ήρεμη μεταβατική περίοδο προς το Φθινόπωρο.
Καλό μήνα Γεωργία μου.

Mia είπε...

Καλή μας επιστροφή, Γεωργία μου. Αχ πόσο αγαπώ την Κέρκυρα! Και πόσο μου άρεσε το φλογερό ειδύλιο ανάμεσα στα σκυλάκια! Πες στο σύζυγο την επόμενη φορά θα πάω εγώ για φραγκόσυκα (σύκαλους τα λέμε στην Κρήτη) που έχω πολυετή εμπειρία και δεν κινδυνεύω από αγκάθια. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου με υγεία. Δυνατό το προσκύνημα σας!!! Να σας φυλάει ο Άγιος από κάθε κακοτοπια.

drastiria είπε...

Και του χρόνου Αχτίδα μου, να πάτε σε ένα πιο κατάλληλο μέρος και να χαρείτε τη θάλασσα αυτή τη φορά. Καλό φθινόπωρο!

Μαρία Γ. είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου, να είστε υγιείς και να περάσετε ένα όμορφο φθινόπωρο!
Καλό είναι να αλλάζουμε παραστάσεις το καλοκαίρι και να ξεφεύγουμε απ'την καθημερινή ρουτίνα. Να είστε καλά να πάτε και του χρόνου :)

Αννίκα είπε...

Καλώς τους, καλώς τους!
Καλό κι ευλογημένο μήνα Αχτίδα μου. Λατρεμένη Κέρκυρα από βορρά μέχρι το νότο, μέχρι λίγο πριν τη Λευκίμμη. Ο Κάβος είναι η Μύκονος (όχι σε ομορφιά) στη χειρότερη μορφή της. Πριν αρκετά χρόνια επίσκεψη πήγαμε και φύγαμε το ίδιο βράδυ. Εκχυδαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο. Είναι κρίμα να χαλάει την τόσο όμορφη εικόνα της Κέρκυρας. Χαίρομαι για το ταξίδι σου και σου εύχομαι και σε άλλα ομορφότερα.
Καλό φθινόπωρο!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Όντας Ζακυνθινιά, αποφεύγω να επισκεφθώ το νησί κατά τον Ιούλιο-Αύγουστο. Ξέρω τι γίνεται και ειδικά στη παραλία του Λαγανά. Ό,τι γράψατε για την Κέρκυρα, γίνεται και εκεί. Ειδικά με τους Άγγλους. Πας στην παραλία, μπαίνεις στη θάλασσα και είναι σα να πατάς σε λάσπη, τόσος κόσμος και τόσο ανακατωμένη. Ξέχωρα που κάποιοι ημιάγριοι ενοχλούν τα χελωνάκια, που βγαίνουν από τις φωλιές τους τότε. Τώρα τον Σεπτέμβρη, είναι η καλύτερη εποχή. Ηρεμία, καθαρά, ο κόσμος φεύγει μετά τις 24 Αυγούστου που είναι του Αγίου Διονυσίου, κυριολεκτικά το νησί αδειάζει σε μια μέρα. Οπότε, το προτιμώ. Πάντως είναι πανέμορφα και καταπράσινα τα νησιά αυτά. Ελπίζω την άλλη φορά σε κάποιο ποιο ήσυχο. Καλό φθινόπωρο. Σοφία

Αμαλία είπε...

Καλώς ήλθατε στην βάση σας και καλό μήνα.
Πολύ χαίρομαι που περάσατε τόσο καλά και γεμίσατε τις μπαταρίες σας.
Επίσης, πολύ χαίρομαι για τη σχέση που έχεις ήδη αναπτύξει με την Κάντυ, όχι ότι δεν θα γινόταν κομμάτι σου και αυτή δηλαδή, αλλά λέμε τώρα. Γλυκύτατο ζωάκι,ίσως σταλμένο και από την προκάτοχό της (κι ας γελάσουν κάποιοι τώρα) για να γιατρέψει πληγές.
Τα φιλιά μου και την αγάπη μου και στις δύο σας.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) είπε...

Γεωργία ,ου, του χρόνου ακόμα καλύτερα κι έτσι ακριβώς όπως το επιθυμείτε.
Καλό σας Σεπτέμβρη!

Ευα Αμαξοπουλου. είπε...

Και του χρονου να ειστε καλα. Καλο φθινοπωρο.
Φιλια στην γλυκια Καντυ.



Ευα Αμαξοπουλου. είπε...

Και του χρονου να ειστε καλα. Καλο φθινοπωρο.
Φιλια στην γλυκια Καντυ.



fish eye είπε...

Είδες τί σου κάνει ένα ταξιδάκι μακριά από την καθημερινότητα!!!
Κοίτα με τι πράγματα γέμισες την ψυχή σου Αχτίδα μου.
Όλα στα μάτια σου μοναδικά, όλα ένα κι ένα.
Καλώς ήρθες,
φιλάκια πολλά

Woman in Blogs είπε...

Με το καλό ο καινούριος μήνας! Η Κέρκυρα πανέμορφη! Φιλιά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλως ορίσατε από τις διακοπές σας φιλενάδα ...γι αυτό τις λένε διακοπές να αλλάζουμε παραστάσεις και να νοσταλγούμε το σπιτάκι μας..χα.χα... έλα σε πειράζω..χρειάζονται και αυτές μια χαρά είναι να μπορείς να ξεφεύγεις λίγο..γεμίσατε τις μπαταρίες σας..και τα ματια σας ομορφιες...και του χρόνου με το καλό..
Καλως όρισες στην καθημερινότητα.. αχτίδα μου και καλό και ευλογημένο Σεπτέμβρη
Την αγαπη μου φιλακιααααα!! 😀😘

yugaganteng είπε...

paito warna terlengkap
paito warna china
paito warna singapore
live draw hk
live hongkongpools

Doddy είπε...

sistem lotere terbaik untuk menang adalah lotre pick 3. Yang akan Anda lakukan adalah memilih tiga digit, bertaruh dan harap Anda melakukannya dengan benar. Dibandingkan dengan sistem lotere lainnya, pilihan 3 adalah yang termudah dan banyak orang bertaruh 98toto