Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Μία μικρή έξοδος

    
                     

Δεν σας το λέω για νέο σίγουρα..η ζέστη έχει μπει στη καθημερινότητα μας και εκείνο που με απασχολεί πιο πολύ είναι αυτή η ριζική αλλαγή στο κλίμα παντού, σε όλο το κόσμο φίλοι μου και ο θυμός μου γιατί όλοι εμείς ήμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό.
Βλέπω τα βουνά τα σκουπίδια κάθε πρωί, βλέπω ότι το κάθε τι πλέον έχει προφυλακτική κάλυψη από ναύλον που θα καταλήξει στα..σκουπίδια!
Η ηλικία μου δίνει την δυνατότητα να θυμηθώ τότε που η γιαγιά μου με έστελνε στο μπακάλικο γωνία Τσιμισκή με Παλαιών Πατρών για να αγοράσω..το λάδι σε μεγάλη γυάλινη συσκευασία καλυμμένη με ψάθα, την σάλτσα σε λαδόκολλα ζυγισμένη και μετά στο πορσελάνινο βάζο με καπάκι που έβαζε στο ψυγείο.
 Ήταν και η Φυτίνη σε τενεκεδάκι, το ρύζι, τα φασόλια , η φακή, η ζάχαρη από το τσουβάλι μέσα στο μαγαζί, τα ξύλινα μανταλάκια, ο ..πολτός τρυλ για τα πιάτα, η φέτα που σου ζύγιζε στη λαδόκολλα.. Φεύγοντας..2-3 καραμέλες που μου έδινε τραβώντας την πλεκτή κοτσίδα μου!
Βέβαια ο..πολιτισμός προχωράει και είναι φυσικό επακόλουθο μαζί του να έρχεται και το άσχημο επακόλουθο..είναι το..πολυτελές σελοφάν που τον καλύπτει αναγκαστικά.
Χθες πήγαμε βολτίτσα στο εξοχικό της συννυφάδας μου και του αγαπημένου μου κουνιάδου και περάσαμε υπέροχα, ήταν και η πρώτη έξοδος της μικρής μας Κάντυ που είναι ένα τελικά γλυκό και ήσυχο σκυλάκι. 


Η συννυφάδα μου είναι χρυσοχέρα στο κέντημα , από τότε που την γνώρισα θυμάμαι τα υπέροχα της κεντήματα που κεντούσε για άλλους και τώρα το κεντάει για τα εγγόνια της πλέον που τα έχει 5 παρακαλώ.


Όταν μεγαλώνεις χωρίς αδέλφια και ξαδέλφια σαν κι εμένα τότε φίλοι μου αγαπάς τους πάντες και διαλέγεις να κάνεις αδέλφια από αυτά που σου στέλνει ο καλός Θεός στη διάρκεια της ζωής σου, τα αδέλφια του άνδρα σου και τις φίλες που ξεχώρισες.
Περάσαμε λοιπόν υπέροχα με την Φωτεινή μου κάτω από το δένδρο που δεν ήθελα να αποχωριστώ γιατί αν και έχει σκιά παντού εγώ θα προτιμώ πάντα την δροσερή σκιά του δένδρου.
Σήμερα ..σπίτι, ο Δημήτρης στο κτήμα για τριήμερο κι εγώ εδώ στη δροσιά του σπιτιού γιατί μέχρι τις 12 που θα εμβολιαστεί το σκυλάκι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τον Κανέλλο που έχει όλα τα εμβόλια. 
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα όμορφο ΣΚ και να περάσετε όπως επιθυμείτε να το ζήσετε.
                                     Αχτιδένια φιλάκια

1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Την καλησπέρα μου Γεωργία!
ναι κάνει ζέστες. Καλοκαίρι γαρ. Καλά να περνάτε καλή μου φίλη.