Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Μη σχεδιάζεις..

Σας το έχω γράψει πολλές φορές πως η ζωή είναι απρόβλεπτη όπως και η σχεδίαση μας η ανθρώπινη στα ..μονοπάτια της. Διάβαζα την προηγούμενη ανάρτηση μου και έβλεπα τα "ποτέ" και τα "πάντοτε" των σχεδίων μου στο σήμερα και το αύριο και..γέλασα για το πόσο "άνθρωπος" είμαι με τις αδυναμίες και τα σχέδια μου.
Κάτι άλλαξε λοιπόν από εκείνη μέχρι σήμερα, λίγες μόνο μέρες μπορούν να δώσουν άλλη πλεύση στο ταξίδι σου στη θάλασσα σου.
Προχθές λοιπόν είχα μία προσχεδιασμένη έκπληξη από τη κόρη μου την Ιωάννα που έχει όλα τα...κουσούρια του μπαμπά της, μπορεί να ..αγοράσει καράβι όπως έλεγε η γιαγιά μου μέσα σε 5 λεπτά και να πάρει αποφάσεις ζωής το ίδιο γρήγορα όμως..δεν βαριέσαι ποτέ μαζί τους γιατί κάθε μέρα κοντά τους είναι απρόβλεπτη και έτσι..συναρπαστική.
Δεν θα σας βάλω το βίντεο που με τράβηξε καθώς ανυποψίαστη εγώ πήρα την τσάντα που μου έδωσε και μου είπε να την ανοίξω μη πάθει κάτι το περιεχόμενο της.. όχι δεν σας το βάζω γιατί θα γελάτε μαζί μου σίγουρα με την έκπληξη και τα κλάματα μου!
Από το ταξίδι της στην Ουγγαρία το προηγούμενο μήνα το τρελλοκόριτσο  μου είχε πάρει κάτι που δεν ήθελα να ξαναβάλω στη ζωή μου και προχθές το παρέλαβε μαζί με τον..συνωμότη μπαμπά της από το αεροδρόμιο, του αγόρασαν όλη τη προίκα και μου το έφεραν προτετελεσμένου γεγονότος!


Έτσι ..μπήκε στη ζωή μου πλέον η Κάντυ και πρέπει να ξαναγαπήσω, να ξαναμεγαλώσω, να ξαναπληγωθώ ίσως από αυτό το γλυκό κουτάβι που ήρθε απρόσκλητο μα με πολλή αγάπη το παραδέχομαι από τους ανθρώπους που με αγαπούν και πίστεψαν πως η κατάθλιψη μου χτυπούσε τη πόρτα δειλά δειλά..


Εδώ και λίγο καιρό δεν μπορώ να ζωγραφίσω, θα το παλέψω όμως και ξέρω πως θα τα καταφέρω, προς το παρόν έχω ασχολία! Την βλέπω που με κοιτάζει με αυτά τα ίδια μάτια που τόσο αγάπησα στη Κλώντη" και της λέω κουνώντας το δάκτυλο: 
-"Εγώ κι εσύ γλυκιά μου, μαμά ξανά, θα σε "στρώσω", θα σου δείξω πως να είσαι καλό παιδί στο σπίτι, πως να μας αγαπήσεις  και θα μου μάθεις κι εσύ με τη σειρά σου να ξεπεράσω τους φόβους μου για το αύριο μαζί σου!Έλα τώρα να σου κάνω αγκαλίτσα!"
                                        Αχτιδένια φιλάκια

13 σχόλια:

fish eye είπε...

πολύ χαίρομαι, επίσης έχεις μια σπουδαία κόρη!!!
να το χαρείτε το νεοφερμένο σας με όλη σας την ψυχή.

Αμαλία είπε...

Γλυκειά μου Αχτιδούλα.
'Εχω πολύ καιρό να γράψω λόγω πολλών και διαφόρων, αλλά σε παρακολουθώ συνεχώς.
Αφού έφαγα, λοιπόν, κι εγώ το ποσοστό της φόλας που μου αναλογούσε αναφορικά με τον Σούλη, πραγματικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, τώρα χειροκροτώ το υπέροχο παιδί σου και τον συνένοχο άντρα σου. Μπράβο τους.
Να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου. Είναι κουκλί κι εσύ θα ανταποκριθείς τέλεια. Οι ζωόπληκτοι το έχουμε στο αίμα μας, άσε μην το ψάχνεις.
Σας φιλώ και τις δύο.

Giannis Pit. είπε...

Άχου καρδούλα μου!
Καλώς όρισε πάλι στην αγκαλιά σου μια ακόμα πανέμορφη ψυχούλα. Ξέρω ότι θα είναι σε καλά χέρια, σε μια αγκαλιά που θα το αγαπά και θα το αναδείξει όπως του αξίζει.
Άντε καρδούλα μου. Και χαίρομαι και για τις πρωτοβουλίες της κοράκλας σου.
Καλή βδομάδα Γεωργία μου.

...irida... είπε...

ειναι κουκλι!! να το χαιρεσαι!!!!!υπεροχοι οι αγαπημενοι σου!!!αναντικαταστατοι!!!........

Α. Παπαγιάννης είπε...

Να το χαίρεσαι, Γεωργία! Και να σου φτιάχνει πάντα τη διάθεση.
Καλό Δεκαπενταύγουστο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σας ευχαριστώ όλους που κάνετε το κόπο και με επισκέπτεστε και μου αφήνετε σχόλια!

Αννίκα είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου! Καλορίζικοοο!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Καλώς την δέχτηκες την Κάντυ!
Σίγουρα θα την αγαπήσεις και θα σας αγαπήσει κι αυτή.
Της είπες ότι είναι πολύ τυχερή που θα σε έχει μαμά ;
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Χελώνα είπε...

Οτι καλυτερο μπορουσε να συμβει. Ποναει βεβαια πολυ γιατι θυμιζει πολυ....

Χελώνα είπε...

Η χελωνιτσα ειμαι

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλοριζικο το κουκλι σας Αχτιδα μου μα τι ωραια εκπληξη σου εκανε η Ιωαννα σου.. !!νομιζω οτι σε ξερουν πολύ καλυτερα απο εσενα την ιδια φιλεναδα.. κατι ξερουν περισσοτερο για σενα μαμα τους είσαι.. !
Οχι μονο θα σε αγαπησει αλλα και εσύ θα ξετρελαθεις μαζι της.. πες οτι ειναι το παδι της Κλωντης σου .. το δευτερο παιδακι σου ..μπορεί να έχει τις δυσκολιες του το μεγαλωμα της αλλα δεν συγκρινονται με την αγαπη που θα παρεις ..εξ αλλου το ξερεις ... ασε που και τα εγγονακια σου θα ξετρελαθουν μαζι της.!!
Ο μηνας σου μπηκε με πολλα χαμογελα.. 😁και να συνεχισει ετσι αχτιδα μου..
Την αγαπη μου 🧡 και καλο μηνα φιλακιααα!!😘

Ανώνυμος είπε...

Το περίμενα αυτό, αργά ή γρήγορα θα γινόταν! Το ίδιο έκανα κι εγώ με τη μητέρα μου, όταν πέθανε μια σκυλίτσα της. Έπαθε κατάθλιψη. Κλείστηκε μέσα στο σπίτι (ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμη για βόλτες κλπ. αλλά με το σκυλί τουλάχιστον έβγαινε), οπότε συνεννοήθηκα με την κτηνίατρό της η οποία εργαζόταν στον Δήμο Αθηναίων, και από εκεί της έφερε μια κατάλευκη κουκλίτσα 11 μηνών, άσπρη και ροζέ. Η Ρέα μας, η οποία έχει γίνει βαρκούλα 10 ετών από τα μεζεδάκια. Αυτή κι αν είναι κολλητή της. Το "παιδί" λατρεύτηκε και λατρεύεται. Η άλλη δεν ξεχνιέται φυσικά, η φωτογραφία της κοσμεί την είσοδο του διαμερίσματός της. Οπότε, να σας ζήσει η ψυχούλα, μη φοβάσθε να το αγαπήσετε πάρα πολύ κι αυτό, αν και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει. Σοφία

Ariadne είπε...

Τι γλυκιά που είναι. Να τη χαίρεστε! Αυτή θα σε κάνει και να ζωγραφίσεις και άλλα πολλά να κάνεις ξανά! Μπράβο στην οικογένειά σου. Τα φιλιά μου. AriadnefromGreece!