Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Άρχισε το καλοκαίρι!



Για να δείτε τι χάνετε που δεν μου κάνατε επίσκεψη στο κτήμα!
Καλή εβδομάδα να έχετε φίλοι μου εγώ μάλλον θα αργώ να γράφω αφού σχεδόν είμαι στο κτήμα και περνάω μια χαρά αν και μου λείπει το..WiFi. 
Μάζεψε ο καλός μου τα κεράσια αφού όλοι  τα θέλουν έτοιμα και μαζεμένα και δεν ξέρετε τι κόπο έχει να μαζέψεις ένα κουβά κεράσια.



Μεταξύ μας..έχω βαρεθεί να τρώω κεράσια!!! Ευτυχώς άρχισαν και τα ροδάκινα.
Τα νέα για το γατάκι είναι θαυμάσια, πέρασα δύσκολα τις δύο πρώτες μέρες με ξενύχτια , να  το ταΐζω με μπιμπερό και μους τροφή ανά δύο ώρες με μπιμπερό μα τώρα άρχισε να τρώει μόνο του και προσαρμόζεται με το σπίτι, το κτήμα και τις συνήθειες μας.
Ακούει το όνομα του και με ακολουθεί όπου πάω φίλοι μου !


Βέβαια του κάναμε ένα..πάρκο κάτω από την μουριά δίπλα μας για να το βάζουμε όταν κάνουμε κάποια δουλειά γιατί φοβόμαστε μη το..χάσουμε! Αν αναρωτιέστε πως το δέχθηκε ο Κανέλλος..το γέλιο το μεγάλο γιατί του έβγαλε ..νύχια και ξέρετε εκείνη το..χουυυυυυ!! και ο καλοκάγαθος μας γίγαντας το έβαλε στα πόδια.


Το ατιμούλι σκαρφαλώνει και αναγκαστήκαμε να του βάλουμε και ..καπάκι, μα συνήθως την βγάζει στην ειδική θήκη μεταφοράς που του πήρε η κόρη μας δίπλα μου όταν κεντάω.
Άρχισαν οι ντοματούλες , τα αγγουράκια και οι πιπεριές μας και θα σας δείξω ένα σύνηθες πρωινό μας πια. Ομελέτα με τα χωριάτικα αυγά των γειτόνων που μας φέρνουν όταν μαζεύουν κεράσια και μικρά ντοματίνια που τα λατρεύω.


Μεσημέρι χθες μαγείρεψα εγώ και έκανα ένα καλοκαιρινό φαγητό που αγαπούσε η γιαγιά μου και το τρώγαμε συχνά στο σπίτι . Τρεις ντομάτες από τον μπαχτσέ μας στον τρίφτη, μία μεγάλη πιπεριά  , ένα φελάκι σκόρδο, αλάτι .πιπέρι ,μπόλικο μαιντανό από το παρτέρι μου και..σαρδέλες που τις βάζεις μέσα μόλις γίνει η σάλτσα και κάνουνε  μαζί μία βράση.Ένα καλοκαιρινό προσιτό και εύκολο φαγητό φίλοι μου..ε! και λίγο ουζάκι για..συνοδεία!


Αυτή την εβδομάδα τελειώνω και τα μαθήματα που κάνω στις μικρές μου μαθήτριες και..ποιος με πιάνει. Κέντημα, διάβασμα, ραδιόφωνο και καλή παρέα τα απογεύματα η μικρή μας βεραντούλα. Αύριο πάω και για ψώνια γιατί..τι να πω..ξέχασα που έχω βάλει τις καλοκαιρινές μου νυχτικιές και σκάω τα βράδια! 
Πάντως όποιος θέλει από εσάς που με ξέρετε, καφεδάκι, μεζεδάκι ε! και κάτι από το κήπο μας..ένα μέιλ και θα σας πω που θα μας βρείτε!
Σας εύχομαι μία όμορφη και εύκολη εβδομάδα.
                                     Αχτιδένια φιλάκια 

12 σχόλια:

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Εννοείται πως θα έρθουμε καλή μας φίλη.
Μεζεδάκι και θα πούμε όχι;
Σου τηλεφωνώ αύριο για να συνεννοηθούμε.
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ααα φιλενάδα... γιατί να μην είμαι κοντά να κεντάμε παρέα εκεί στον Παράδεισο !!!!
Καλή εβδομάδα.. σε φιλώ !!!!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Μα τι ομορφιές. Έχει πλάκα το γατόνι που έχει και παρκάκι. Έχω κι εγώ μπόλικα στην αυλή. Γερά να ναι τα σκασμένα. Καλή εβδομάδα!

Αννίκα είπε...

Να γεμίζεις τις χούφτες σου με ήλιο, να μοιράζεσαι με αγαπημένους τα όσα η φύση και ο κόπος σας έδωσε απλόχερα, να μη σε αγγίζει τίποτα άλλο πέρα από την εσωτερική γαλήνη.
Πες μου έναν άλλο ορισμό για την ευτυχία;
Να είστε καλά!
Καλό καλοκαίρι, να το χαρείτε με υγεία!

Giannis Pit. είπε...

Λατρεύω κάθε λεπτό από αυτές τις υπέροχες στιγμές Γεωργία. Σε ένα τόπο και μέρος ευλογημένο που σε γεμίζει γαλήνη και δημιουργία. Και απολαμβάνω και τα καλούδια σας.
Φιλιά και καλή βδομάδα να πω. Καλό καλοκαίρι.

Lysippe είπε...

Τι πλάκα έχει το άτιμο... Πολύ χαίρομαι που έγινε καλά και θα το έχετε παρεούλα σας. Να περνάτε τόσο όμορφα, αχτιδούλα μου. Φιλάκια πολλά!

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλά να περάσετε Γεωργία μου όλο το Καλοκαίρι με όμορφη παρεούλα και τις νοστιμιές από το κτήμα σας.
Φιλιά!

Maria είπε...

Η φύση ναι μεν είναι κουραστική και κοπιαστική εργασία για τον άνθρωπο, αλλά η απόδοση κι η απόλαυση,που σου προσφέρει δεν περιγράφεται με λόγια. Πάντα όμορφα να περνάτε γλυκιά μου αχτιδουλα!!! Φιλάκια!!!

fish eye είπε...

Γειά σου Αχτίδα με τις ωραίες εικόνες της φύσης. Μα πόσο τυχεροί είστε!
Και τα κερασάκια σας και τα αυγουλάκια σας και τις ντοματούλες σας, θέλουν όμως κότσια για να γίνουν όλα αυτά ναι;
Λοιπόν τα αυγουλάκια εμένα καθόλου δεν μ αρέσουν με τη μορφή αυτή της κίτρινης ομελέτας.
Εγώ θα ψιλοέκοβα τα ντοματάκια και θα τα έψηνα λίγο και θα έριχνα τα αυγά να σιγοψηθούν σαν μάτια, αλλά κάπου εκεί μόλις δέσει το ασπράδι, θα τα ανακάτευα.
Πω πω μόνο που τα σκέφτομαι, μιαμμμ..

Το γατάκι σας ήρθε για να μείνει τελικά!!!
Πολύ χαίρομαι :-)))

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΔΕΙΤΑ ΑΥΤΟ ------>> https://www.youtube.com/watch?v=Hzgzim5m7oU

Mia Petra είπε...

Τι άλλο να ζητήσει ο άνθρωπος από τον παράδεισο; Λίγα κεράσια, ένα γάτο θεούλη και σαρδέλες στο φούρνο..! Όλα τέλεια και καλό σας καλοκαίρι Αχτίδα μου. Πολλά φιλιά στο κουκλί γατούλι σας! 🐈

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Το ιδιο θα πω και εγω φιλεναδα με την Πετρα ..τι να θελει παραπανω ο αναθρωπος; αυτα που εχετε εσεις κοριτσι μου με τον Δημητρη σου να χαρητε οτι φτιαξατε με τον κόπο σας ο Θεος να σας τα πληθιενει φιλενδαδα.. την αγαπη μου παντα.. φιλακιαααα!!!