Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Σαν τις συννεφιασμένες μέρες..

Είναι από τις μέρες που περίμενα .. να ξεκουραστώ επιτέλους και που δεν είχα το κουράγιο πια ούτε να ζωγραφίσω ( λέμε τώρα!). Πολύ κουρασμένη φίλοι μου από το να περιποιούμαι τους φιλοξενούμενους μας μόνη , από τα πολλά Γαλλικά έπιασα τον εαυτό μου να σκέπτεται στα..Γαλλικά όπως παλιά . Βαρέθηκα  να μαγειρεύω ελληνικά φαγητά  σπέσιαλ και να στρώνω τραπέζια κάτι που παλιά έκανα τόσο άνετα και τώρα κουράζομαι τόσο μα τόσο εύκολα. 
Έστειλα ..τελεσίγραφο στον άνδρα μου λοιπόν στο κτήμα να γυρίσει απειλώντας με..αίτηση διαζυγίου και είπα στον εαυτό μου:
-Κορίτσι μου τώρα θα αράξεις να ξεκουραστείς!
Αμ! δε! Ένα ουρανοκατέβατο πρόβλημα αφού το πρωί βρήκαμε το γατάκι μας σχεδόν πεθαμένο , αναίσθητο  και έτρεχα στον κτηνίατρο σαν τρελή να το σώσουμε. Αφυδατωμένο μου είπε και ..με υπογλυκαιμικό σοκ! Το σώσαμε με ορό και μάθαμε πως δεν είχε μάλλον τραφεί ποτέ από την μαμά του, πως όποιος το πέταξε μαζί με τα άλλα 3 που πήρε η κόρη μου πετάχτηκαν μόλις γεννήθηκαν. Τώρα το ταΐζω ανά μία ώρα με ειδικό μπιμπερό ειδικό γάλα και γλυκόζη 2 φορές την ημέρα. Ελπίζω να σωθεί αν και ο γιατρός μου τα..μάσησε όμως εγώ πιστεύω ότι με την φροντίδα μου θα τα καταφέρει.



Πέρασα ένα πρωινό δύσκολο όσο δεν φαντάζεστε και δεν ήμουν έτοιμη ψυχικά για νέα περιπέτεια με ζωάκι που πονάω μαζί τους.
Μόλις όμως το σταθεροποίησα και το είδα να συνέρχεται είπα να ...ξεκουραστώ και... καθάρισα τα βύσσινα που μου έφερε ο άνδρας μου, έβγαλα από τα βύσσινα 785 κουκούτσια, 3600 γραμμάρια και έκανα γλυκό που το σερβίρισα σε επισκέπτες με γιαούρτι!!!
Η μόνη ευχάριστη και τρυφερή νότα σε αυτή τη δύσκολη ημέρα μου ήταν ο εγγονός μου ο Δημητράκης που από χθες μου ζητούσε να του αρχίσω μαθήματα ζωγραφικής : 
- Όπως στις μαθήτριες σου γιαγιά..
Ήξερα πως ζωγράφιζε με μαρκαδόρους και ότι σχεδιάζει μα θα ομολογήσω πως με άφησε με ανοιχτό το στόμα για την ευκολία που έπαιρνε τις οδηγίες. Του διάλεξα ένα εύκολο θέμα που συνήθως έτσι αρχίζω με όλες τις μαθήτριες μου, μία θαλασσογραφία εύκολη.


Πρώτη φορά με επαγγελματικά χρώματα..ένα καρτολίνο που του έδωσα..


Φίλοι μου "έπιασε" το σμίξιμο και το "σβήσιμο" χρωμάτων με ευκολία και ..με έκανε περήφανη γιαγιά!


Φίλοι μου σας εύχομαι καλό ΠΣΚ και ας ελπίσω να είναι καλύτερο για μένα γιατί δεν θα αντέξω άλλο χαμό για ζωάκι..
                                  Αχτιδένια φιλάκια

6 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Με την αγάπη και την φροντίδα σου καλή μου πιστεύω θα τα καταφέρει, μην απελπίζεσαι.
Ο εγγονός άξιος συνεχιστής σου μια και βλέπω (χωρίς να είμαι σαν κι εσένα ειδική) ότι α κατάφερε θαυμάσια !!!! Ξεκούραστο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι !!!! Τα φιλιά μου !!!!

Giannis Pit. είπε...

Εμ έτσι είναι!
Είναι δυνατόν ο εγγονός, αστέρι, να ...ξεφύγει από το ταλέντο της Γιαγιάς; Όχι! Συνεπώς μικρά αριστουργήματα θα κάνει και εκείνος και σε πολλαπλάσιο βαθμό μάλιστα.
Όσο για την ψυχούλα που περιποιείσαι, τυχερή τη βλέπω.
Φιλιά Γεωργία μου.

Αννίκα είπε...

Βρε Αχτίδα μου τί ενέργεια είναι αυτή; Και ζωγραφική και μαθήματα και γλυκά και νοσηλεία. Μπράβο Γεωργία μου.
Ο μικρός ταλέντο, δικαιολογημένα είσαι υπερήφανη. Μπράβο του. Άξιος μαθητής με μια άξια δασκάλα.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

ΜΠΡΆΒΟ για το αστέρι της οικογένειας Γεωργία μου.
Τον βλέπω να σε ξεπερνάει.
Το γατάκι σου είναι σε καλά χέρια και θα γλυτώσει σίγουρα.
Καλή δύναμη σου εύχομαι με όλα.
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Ανώνυμος είπε...

Αστεράκι φωτεινό ο μικρός!!! Ε, με τέτοια γιαγιά!!! Μπράβο του... Αλήθεια, τι γίνεται με το γατάκι;;

Ανώνυμος είπε...

Δε νοιωθεις ότι καμαρωνεις πιο πολύ για τα εγγόνια σου παρα για τα παιδια σου;
Διαπίστωση γιαγιάς Φαιης.