Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Σαν το γκρινιάρικο στρουφάκι..μου την ..δίνει ο καιρός!

Στο σπίτι αυτό το ΣΚ λόγω..εκλογών και επισκέψεως από το Βέλγιο οπότε ..αν και θα μπορούσα να φύγω θα παραμείνω γιατί έχω και το κουσούρι να μην μπορώ να ησυχάσω όταν σκέπτομαι πως ίσως κάποιος από τους φιλοξενούμενους συμβεί κάτι και με χρειαστεί..
όμως..έχω παρεούλα το μικρό Σούλη που έχει ξετρελάνει τον άνδρα μου γιατί είναι φανερό ότι τον "διάλεξε" για αφεντικό!


Όπως βλέπετε του έβαλα κουδουνάκι για να το ακούω μην και το πατήσουμε!
Πολύ πεσμένη αυτή την εβδομάδα είναι αλήθεια, χωρίς  αιτία, ίσως από την..γνωστή, προσπαθώ να ασχοληθώ λίγο από όλα και σαν κακομαθημένο παιδί τα παρατάω και πιάνω κάτι άλλο πράγμα που δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Έφτιαξα λοιπόν και εκκλησάκια που θα ταξιδέψουν στην εκκλησία του Ταξιάρχη Μιχαήλ στους Μανταμάδες της Λέσβου και να πουληθούν εκεί για το ναό στη Χάρη Του.


Η αλήθεια είναι πως ο καιρός ίσως με επηρεάζει με τις αλλοπρόσαλλες αλλαγές του και αν δείτε το δωμάτιο και τις κρεμάστρες μου έχουν όλου του είδους και εποχής ρούχα.  Ξεκινάς το πρωί με..μανικάκι κοντό, σε λίγο αλλάζεις και βάζεις ραντούλα, μετά..ρίχνεις ένα πουκαμισάκι κοντομάνικο σαν ..ζακετάκι . Να όμως που  το βράδυ βλέπεις την συλλογή από τις νυχτικιές και σκέπτεσαι να ..ξεκινήσεις με μανικάκι και εκεί κατά τις δύο να αλλάξεις με αμάνικο;  Έλα όμως που κατά τις 5 αρχίζει η γνωστή υγρασία της πόλης μου και τότε σκέπτεσαι και..τσατίζεσαι που μάζεψες τις κουβέρτες και έβαλες τις πικέ!
Πάει..θα τρελαθώ, τόσων ετών είμαι και αυτός ο καιρός είναι το κάτι άλλο. 
Το αστείο είναι πως οι επισκέπτες μας χθες πήγαν εκδρομούλα ολόχαροι στη θάλασσα και ..μεταχειριστηκαν τελικά την ομπρέλα για την βροχή!!!
Πριν λίγο , μόλις είχα βγάλει το υπέροχο πιστέψτε με παστίτσιο μου και τους κάλεσα για φαγητό μου λένε περιχαρείς πως φεύγουν ξανά για τη θάλασσα γιατί..έβγαλε ήλιο!! Τους έδωσα το παστίτσιο και τις σαλάτες σε ..τάπερ και τους έστειλα στο καλό. 
Κάθομαι που λέτε στον υπολογιστή και ανοίγοντας μου έρχεται μήνυμα για..βροχές, καταιγίδες και ακραία φαινόμενα!
Θα το ομολογήσω..έβαλα τα γέλια η ..κακίστρω και δεν τόλμησα να τους πάρω τηλέφωνο να αναβάλλουν την εκδρομή τους γιατί από τα πολλά Γαλλικά που μιλώ και ακούω αυτές τις μέρες έχω ζαλιστεί. 
Ε! όλα αυτά μου προκαλούν ταραχή και χάνω την..σειρά μου στο μυαλό γιατί είπαμε είναι ένα από τα προβλήματα της Πάρκινσον, δεν μπορώ το άγχος, τις ταραχές , τα πολλά "μέτωπα " όπως λέω συχνά ιδιαίτερα γιατί  ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που τα θέλω όλα σε..έλεγχο να πάρει η ευχή. 
Είναι γνωστό στην οικογένεια το πάθος μου για τις ..λίστες σε όλα, στα ψώνια, στις εργασίες, στα θέλω και τα πρέπει, στις υποχρεώσεις πληρωμών , στα υλικά του εργαστηρίου μου.
 Έτσι αποδιοργανώνομαι όταν ανακαλύπτω πως πια ξεχνάω ονόματα, φίλους, τηλέφωνα, γιορτές, επετείους των παιδιών μου.
Είμαι σίγουρη ότι θα γελάσετε όταν σας πω για προχθές σε σούπερ μάρκετ με τον άνδρα μου, συναντώ κάποια που με αρχίζει στα φιλιά, με ρωτάει για όλη την οικογένεια, μου λέει για τον άνδρα της που από ότι κατάλαβα μου ήταν πολύ γνωστός κι εγώ φίλοι μου..απλά έλεγα ναι σε όλα και αδυνατούσα να θυμηθώ το όνομα της απλά θυμόμουν το πρόσωπο της!! Περιττό να σας πω πως ο άνδρας μου που ήταν σε άλλο όροφο και δεν την είδε με κορόιδευε όλο το απόγευμα κι εγώ πήρα δεύτερο χάπι μπας και..θυμηθώ ( αδίκως μέχρι τώρα). Σήμερα πχ θυμήθηκα την άγνωστη φίλη Όλγα που της είχα υποσχεθεί να συναντηθούμε  στο σπίτι μου το..Πάσχα και βέβαια..το ξέχασα και άντε τώρα να βρω το μέιλ της! Χαμός φίλοι μου! 
Άρα βρέθηκε η αιτία που δεν έχω κέφια αυτές τις μέρες..ο καιρός και τα..παραλειπόμενα του μυαλού μου. Όσο σκέπτομαι πως αύριο πάλι θα ψηφίσω..τσατίζομαι!

                              
Καλό μήνα φίλοι μου, ας είναι τουλάχιστον καλύτερος από όλους  ( λέμε τώρα..) γιατί το ίδιο λέω κάθε αρχή μήνα και την πατάω στη μέση!
                                    Αχτιδένια φιλάκια

5 σχόλια:

Lysippe είπε...

Νομίζω πως ο καιρός μάς τη δίνει σε όλους μας, αχτιδούλα μου. Όσο για τις δημιουργίες και το γατάκι, τα λόγια περιττεύουν. Κουκλάκι, το μικρό ζουζούνι. Να το χαίρεστε! Μόνο που -νομίζω- το κουδουνάκι δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις γάτες, λόγω της φύσης τους (θέλουν να περνούν απαρατήρητες ως κυνηγοί - και να προστατεύονται κι οι ίδιες) και της αυξημένης τους ακοής. Με το κουδουνάκι είναι σε ένα μόνιμο στρες.

Φιλιά πολλά, κι ελπίζω μες στην ημέρα να νιώσεις πολύ-πολύ καλύτερα!

Giannis Pit. είπε...

Καλό μήνα να έχεις Γεωργία μου. Και καλοτάξιδα τα όμορφα σπιτάκια σου σε καλά χέρια να πέσουν. Τις ευχές μου.

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Γιωργία μου, καλό μήνα.
Εύχομαι να'χεις πάντα δύναμη!

υγ: Αυτό που έγραψες για τη γνωστή σου που δεν τη θυμόσουν (το περιστατικό στο super market) το έχω πάθει κι εγώ αρκετές φορές κι ας μην έχω Parkinson! Συνήθως, χαιρετώ ευγενικά και μετά σπάω το κεφάλι μου να βρω ποιος ήταν αυτός/ή που συνάντησα :)

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μη στεναχωριέσαι καλή μου, κι εγώ το έχω πάθει να με χαιρετούν, να χαιρετώ και να μην θυμάμαι όνομα.... τα εκκλησάκια σου υπέροχα !!!!! Σε φιλώ !!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ να ηξερες φιλεναδα πόσες φορες την εχω παθει και εγώ να με χαιερετανε και να να μην θυμαμαι ποιος με χαιρετα; μην ανησυχείς ολοι το παθενουμε αυτο
Οσο για την κακοκεφια με τετοι καιρο πως να μην ειμαστε έτσι; καλοκιαρι υποτίθεται οτι ειναι και ακόμη δεν το εχουμε δεί αχτιδα μου..
Τα εκκλησακια σου πανεμορφα οπως και ο σκοπος για τον οποιο τα εκανες..γεια στα χερια σου
Το γατοιυλινη σου δε φατσονι ειναι το κουκλί μου..
Να προσεχεις φιλη μου την αχτιδα.. καο ολα καλα θα πανε..ετσι δεν λεμε;.. την αγαπη μου ..φιλακιααα..