Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Γκρινιάζοντας για τα..αυτονόητα.


                   

Καλημέρα φίλοι μου και με..δεμένο χέρι γιατί..  απλά..το κούρασα, ξανά ..απλά .. κάτι λέει μέσα σε αυτό ξελασκάρισε κατά τον γιατρό και ξανά...γιατί ...δεν γίνεται καλέ μου γιατρούλη  να το κρατήσω ακίνητο ότι και να μου λες!
Αγόρασα πάντως από τα Ορθοπεδικά ειδικό χεράκι και μια χαρά ( πάντως το βγάζω όταν ζωγραφίζω..ομολογώ!)
Τέλειωσα με τις υποχρεώσεις μου, έφτιαξα και τα δωράκια μου, σκέπτομαι την χαρά των γειτόνων μου στο κτήμα που θα τους τα πάω και περιμένω αύριο αγαπημένες μου φίλες από το χώρο αυτό να με επισκεφτούν να χαρούμε την μέρα μας. Όπως είναι φυσικό ο άνδρας μου άρχισε από τώρα την γέμιση για τις  πίτες του κι εγώ τα δικά μου  . Μετά φεύγω πάλι για το κτήμα που έχω να πάω πολύ καιρό λόγω δουλειάς και επιστρέφω για τα μαθήματα με τις μικρές μου μαθήτριες.
Πάντως με ανησυχεί ο καιρός και αυτές οι φοβερές αλλαγές του από στιγμή σε στιγμή και τάζω..λαμπάδες για την ημέρα του Πάσχα για  τα ..όνειρα μου για μία όμορφη μάζωξη φίλων , παιδιών και εγγονιών. 
Η αλλαγή του καιρού είναι αυτό που με προβληματίζει περισσότερο σαν άτομο και σκεπτόμενο πολίτη. Απορώ γιατί αυτό που καταλαβαίνω εγώ χωρίς ειδικές γνώσεις και πτυχία στο θέμα αυτό δεν το βλέπουν και το κατανοούν οι..ειδικοί, οι έχοντες την εξουσία και την δυνατότητα να πάρουν αποφάσεις.
 Είδα σχετικό ντοκιμαντέρ για την πόλη Samsug στη Δανία που είναι η πρώτη πόλη με ΟΛΙΚΗ εφαρμογή κανόνων για την λειτουργία ολοκλήρου της πόλης σε ηλεκτροδότηση και βιοκαλλιέργειες με νέες μεθόδους χωρίς να υπάρχει μόλυνση της ατμόσφαιρας. Παράγει το 116% του ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας φίλοι μου με ένα δήμαρχο που απλά μας έδειχνε από κτήμα σε κτήμα τους ανθρώπους που τα δουλεύουν με φυσικό τρόπο χωρίς χημικά και επικίνδυνες για το περιβάλλον μεθόδους. Φυσικά κινούνται μόνο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ποδήλατα όπως είναι ο κανόνας τους. 
Αν βλέπατε τα σχολεία θα μένατε με ανοιχτό στόμα όπως εγώ. Ανά δύο τα παιδιά στο ..γραφειάκι τους αντικριστά με συνεργασία στις εργασίες. Η βιβλιοθήκη ο χώρος για τις μελέτες και τις έρευνες τους, δωρεάν ίντερνετ , πλήρη κάλυψη ιατρική. Ομάδες περιβάλλοντος που διδάσκονται από την..φύτρα τους πως να σώσουν το περιβάλλον και τι να αποφύγουν.  Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του σχολείου με ωράρια και σειρά. Υπάρχει η καντίνα του σχολείου που σερβίρει φαγητό  σε τραπεζαρία και που τα ίδια τα παιδιά στο δικό τους πόστο πλένει, καθαρίζει και σερβίρει τα μενού. 
Τι σας λέω τώρα..έτσι και γινόταν αυτό σε Ελληνικά σχολεία οι μαμάδες θα κάνανε ..μήνυση για κακοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών τους!!! 
Ζηλεύω φίλοι μου τέτοιες κοινωνίες, ζήλεψα τα κτήματα που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία . Οι  αγελάδες είχαν το φαγητό τους σε πεντακάθαρο περιβάλλον, το γάλα απευθείας σε στεγανά φιλτραρισμένο από τυχόν σκουπίδια  και τον αγρότη , έναν από όλους που μας ξενάγησε στο σπίτι του , κάθισε στην πολυθρόνα του και έπαιξε την κιθάρα του με τον σκύλο στα πόδια του.
Σήμερα κάποιος στη τηλεόραση αναρωτήθηκε γιατί οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν και εδώ μένουν στάσιμου..γιατί φίλοι μου εκεί ζουν μέσα σε οργανωμένη κοινωνία και εδώ ζουν σε μπάχαλο κανόνων , νόμων και ανθρώπων που χάνουν τα αρχικά τους όνειρα και πιστεύω όταν καταλαμβάνουν θέση.
Πάλι γκρίνια έβγαλα μα ..με πιάνει το παράπονο φίλοι μου για όσα βλέπω και καταλαβαίνω και για όσες ευκαιρίες χάνονται από τα νέα παιδιά που είναι το Αύριο. Ξέρω πότε να φεύγω..γι΄αυτό σας εύχομαι μία όμορφη εβδομάδα και να είστε πάντα με χαμόγελο .. μη το ξεχνάτε αυτό θα σας βοηθήσει να προσπερνάτε τα δύσκολα.
                                   Αχτιδένια φιλάκια.

10 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Γόνιμες μία ακόμα φορά οι σκέψεις σου Γεωργία μου.
Πως θα μπορούσε να την υποβαθμίσει κανείς;
Ποιος δεν προβληματίζεται για τις αλλαγές του καιρού; Φυσικά εκείνοι που νοιάζονται μόνο για τα παχουλά τους κέρδη και το βιασμό της φύσης. Και δυστυχώς είναι εκείνοι που άρχουν Γεωργία μου.
Είδες η πόλη στη Δανία; άντε τώρα να το κάνεις αυτό εν ...Ελλάδι!
Εδώ το μόνο που γνωρίζουμε καλά είναι να συκοφαντούμε κάθε συμπατριώτη μας που διαπρέπει στο εξωτερικό και αυτό μαρτυρά τον φθόνο μας.
Αρκετά όμως με τις άρρωστες σκέψεις. Απόλαυσε κορίτσι μου τα έργα σου.
Την καλησπέρα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Giannis Pit., φίλε μου Γιάννη είδα σήμερα ρεπορτάζ από Έλληνα 23 ετών που σχεδίασε αυτοκίνητα και τον "πήραν" στην Αγγλία.Κυκλοφόρησε κι όλας το πρώτο του αυτοκίνητο φανταστικό και το επόμενο του το πήρε Ινδικό εργοστάσιο αυτοκινήτων.Ένα 23χρονο παιδί, πολύ προσγειωμένο και με το μέλλον μπροστά του με Μ κεφαλαίο. Αυτά τα μυαλά γιατί να μην χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα; γιατί να μην εφαρμόζουν εδώ τα όνειρα τους;

ANNA FLO είπε...

Κι εγώ ζηλεύω πόλεις και χωριά σαν της Δανίας. Δυστυχώς εδώ δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κάτι γιατί τις θέσεις -κλειδιά τις κρατάνε καρεκλοκένταυροι που ελέγχουν τις ζωές μας.
Γκρινιάζω και εγώ πολλές φορές. Για αυτονόητα αλλά οι Έλληνες διαπρέπουν εκτός χώρας γιατί τους υπολογίζουν. Εδώ;
Καλή εβδομάδα σου και ας ελπίσουμε για τον καιρό του Πάσχα

Mia είπε...

Μια χαρά τα λες, Αχτίδα μου. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Ποια γκρίνια καλέ? Απλά την αλήθεια λες. Καλή εβδομάδα, φίλη μου.

Αννίκα είπε...

Εδώ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να εφαρμόσουμε τέτοιου είδους προγράμματα για τους απλούς λόγους που προαναφέρθησαν. Στην Ευρώπη (ιδιαίτερα στη βόρεια) υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, επιδιώξεις και προσδοκίες πολύ διαφορετικές από τις δικές μας.
Εδώ οι πόλεις έχασαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και έγιναν καταθλιπτικές. Πως θα οικοδομήσεις μέλλον έτσι;
Ευτυχώς μικρές κοινωνίες (γειτονιές) αντιστέκονται ακόμη (πχ εσείς και οι γείτονες) δεν είναι όμορφο;
Καλή εβδομάδα και περαστικά στο χέρι!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ονειρα θερινής νυχτός νομίζω φιλενάδα πως ονειρεύεσαι ίσως μετά από έναν αιώνα μετά να τους πλησιάσουμε δυστηχως..
Θα μπορούσαμε να είχαμε και εμείς μερικά από αυτά τα προνόμια αν το ήθελαν οι κυβερνόντες μισό αιωνα τωρα αυτόν τον τόπο Αχτιδα μου...υπομονη γλυκια μου...
Καλή εβδομαδα να περάσεις ..την αγαπη μου παντα.. φιλακιααααα..!!

BUTTERFLY είπε...

Καλημέρα και καλη εβδομαδα!
Ποσο υπεροχο το παραδειγμα της Δανίας! Αλλα, ας θυμηθουμε οτι στην ιδια αυτη χωρα καθε χρονο γίνεται η μαζικη σφαγη των δελφινιων! Αντιφατικο δεν ειναι;
Στην Ελλάδα το πρόβλημα ειναι οτι δεν υπάρχει νόμος κι οπου υπαρχει δεν εφαρμόζεται. Αλλα δεν υπαρχει και θεληση και οραμα για σκληρη δουλεια που δεν θα αποδωσει αυριο αλλα στο μελλον.
Τα φιλια μου

drastiria είπε...

Ετσι ακριβώς είναι, δυστυχώς, Αχτιδα μου!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Μελαγχολία και απογοήτευση με τέτοιες διαπιστώσεις Γεωργία μου. Δίκιο έχεις, μα έχουμε κι όλοι εμείς το μερίδιό μας στην ευθύνη. Κάθε νέο άνθρωπο που έρχεται με φρέσκες ιδέες και καινοτόμες πρακτικές, τον σταυρώνουμε με συνοπτικές διαδικασίες.
Είναι μεγάλες οι μίζες, είναι πανίσχυρα τα πολιτικά "τζάκια", είναι στραβός κι ο γιαλός...
Την καλησπέρα μου και καλή εβδομάδα να έχεις!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πολυ σωστα τα γραφεις αγαπημενη μου φιλη.Εμεις ομως δεν πτοουμαστε Ολα θα πανε καλα θα λεμε και ετσι θα τα ξεπερασουμε Χαμογελαστη βροχερη εβδομαδα 🌻 Οσο για τις μερες του Πασχα ελπιζω να ειναι ομορφες απο καιρο.