Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Οι λαμπάδες μου και...



Γύρισα από το..μίνι ταξιδάκι μου φίλοι μου πηγαίνοντας τα όσα έφτιαξα για την Πρωτοβουλία για το Παιδί και ήταν για μας και μία διαφυγή από την καθημερινότητα μας αφού η Βέροια και μετά η Έδεσσα είναι από μόνες τους ένας Ανοιξιάτικος κήπος. 
Στη Βέροια μας περίμενε η αγαπημένη μου Ποδηλάτισσα και στην Έδεσσα η αγαπημένη μου συννυφάδα. Το προηγούμενο απόγευμα είχα την επίσκεψη μιας πάλι αγαπημένης φίλης από εδώ το..
μπλοκοχωριό και ..τελικά φίλοι μου σήμερα λέω συνέχεια στον Θεούλη που ξέρω πως με ακούει ότι είμαι υπερτυχερή αφού έχω τόσους ανθρώπους που με αγαπούν γύρω μου και που αγαπώ  το ίδιο.!
Λοιπόν μόλις γύρισα και τέλειωσα με τα μπαζάρ για φέτος το Πάσχα άρχισα να ετοιμάζω τα δωράκια μου και πρώτα από όλα τις λαμπάδες μου για τις γειτόνισσες μου στο κτήμα , για φίλες καρδιάς και τις παραγγελίες της μίας κόρης μου.
Μα τι άλλη έμπνευση θα είχα παρά την..Άνοιξη; Αφού τα χελιδόνια δεν θέλησαν τελικά στο κτήμα να μου κάνουν τη χάρη να φτιάξουν φωλιά ( αυτή η γάτα μου φταίει..) τα έβαλα λοιπόν στις λαμπάδες μου!!!



Αυτή η..ρομαντικούλα  που θα σας δείξω την..προορίζω για μία έφηβη..90 ετών που άκουσον ..άκουσον ήταν η υπεύθυνη νεαρή κοπέλα που φρόντιζε στο ορφανοτροφείο της Ρόδου τον άνδρα μου ( 4 ετών τότε) πριν πάει στο Βέλγιο και φέτος ήρθε σε επαφή μαζί μας και με όσα "παιδιά" της μπόρεσε να βρει. Η γλυκούλα!


Της ετοιμάζω λοιπόν ένα δέμα με την λαμπάδα , τα αυγά , ένα από τα εκκλησάκια μου και μία  εικόνα που θα..τελειώσω αύριο με τον Άγιο Παίσιο με την ελπίδα να την κάνω να χαρεί!
Τα εκκλησάκια μου στη..σειρά όπως βλέπετε περιμένουν να δώσουν χαρά με το ταμπελάκι του που γράφει Καλό Πάσχα!!


Βέβαια τα πρώτα μου αυγά στολίστηκαν από τα λουλουδάκια μου με πηλό ( δεν είναι αληθινά βέβαια ) έτοιμα  για να μπουν στα πακέτα αφού πρώτα σκεφτώ που θα τα βάλω για να τα στολίσω!


Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω να βάφω αυγά για να τα ζωγραφίσω  βέβαια και για όσους μου τα ζητάνε.


Εν τω μεταξύ ας φερθώ και λίγο..πεζά και να πω πως με την δίαιτα τα έχω παίξει φίλοι μου ( 30 μέρες!!!!!!!!!!) έχοντας δίπλα μου έναν άνδρα που μαγειρεύει συνέχεια και κάνει πίτες κι εγώ παίρνω ασημένιο σταυρό και του κάνω σκηνή από ταινία δράκουλα που έχω δει στο σινεμά!!! Ύπαγε οπίσω μου σατανά εις το πυρ το εξώτερο! 
Μετά λέει πως με αγαπάει ο αφιλότιμος μάλλον ζηλεύει και δεν θέλει να γίνω ..κούκλα στα 67 μου!!!!! Εντάξει..το χιούμορ το διαθέτω μπόλικο να το παραδεχθείτε μα...πεινάωωωω..έχω μισήσει το πράσινο χρώμα από τις σαλάτες!
Φίλοι μου να σας δείξω λίγες από  τις λαμπάδες που έκανα για τους ηλικιωμένους από την "βοήθεια στο σπίτι "και σκέπτομαι ..αν κάποιος θα μου κάνει κι εμένα κάποτε λαμπάδα!!!

   Î— εικόνα ίσως περιέχει: λωρίδες
   
Τέρμα..αρκετά σας κούρασα πάω να στρωθώ στον καναπέ για να δω μία σειρά και...ες αύριο τα σπουδαία!!!!
                                   Αχτιδένια φιλάκια!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Αχτίδα οι λαμπάδες σου είναι φανταστικές . Θα ήθελα ένα εκκλησάκι να αγοράσω μπορώ να σας στείλω μήνυμα; Επίσης θα ήθελα από τα αυγά σας όμως δεν είμαι Θεσσαλονίκη.Σας ευχαριστώ για την καθημερινή παρέα που μου κάνετε. Μάγδα

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου αγαπημένη για την δίαιτα σε καταλαβαίνω..άστα να πάνε κι εγώ όλο την αρχίζω Δευτέρα και την σταματώ Τρίτη. Θαυμάσιες οι λαμπάδες σου τα χελιδονάκια έτοιμα να πετάξουν. Εδώ στον Έβρο τα βλέπω καθημερινά να μου λερώνουν το μπαλκόνι μα τους συγχωρώ γιατί με συγκινεί το γεγονός ότι έρχονται κάθε χρόνο. Αν έχεις γάτα δεν νομίζω πως θα κάνουν φωλιά. Φοβούνται μη τους φάνε τα μωρά τους.Σου στέλνω την αγάπη μου και σε περιμένω να έρθεις στον Έβρο , σου έχω στείλει μέιλ αν θυμάσαι, είμαι η Κατερίνα ΜΠ.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτίδα μου..πόσα πραγματα εχεις φτιαξει για όλους φιλεναδα.. γεια στα χερακια σου να εισαι καλα και να κανεις και του χρονου..παλι για όλους..τα χελιδονακια σου υπεροχα.. οπως και όλα οσα εχεις κανει.. και οπως παντα που ερχομαι εδω καθυστερημενη γιατί δεν σε προλαβενω στις αναρτησεις σου χα..χα.. ευτυχως που τα λεμε κι αλλιως ε;.. τι ωραια που περνατε στο κτημα.. απόλαυστε το οσο μπορείτε τωρα που ειστε ακομα νέοι..και που εχετε χρονια μπροστα σας να το καμαρωνετε και οι δυο και προπαντως ο Δημητρης σου γιατί αυτο το κτημα είναι δικο του δημιούργημα....
Να είσαι καλα φιλεναδα.. να εχεις παντα τοση ενεργεια για να δημιουργεις.. την αγαπη μου παντα φιλκιαααα..!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γλυκιά μου είσαι πραγματικά όνομα και πράγμα, Αχτίδα στη ζωή !!!!!! Υπέροχα τα δώρα της προσφοράς σου και βέβαια γεμάτη ενέργεια και πάθος για δημιουργία !!! Να είσαι πάντα καλά !!!! Σε φιλώ !!!!!

drastiria είπε...

Αχτιδα μου, πανεμορφα είναι όλα! Δες την ανάρτηση που έκανα το περασμένο Σάββατο και αφορά το υπέροχο δώρο που έστειλες για το Σπουργιτάκι μου.
https://drastiria.blogspot.com/2019/04/blog-post.html?m=1   

Νίκη είπε...

Είσαι απίστευτη Αχτίδα μου! Πόσο θα ήθελα να μπορούσα να σε πάρω μια αγκαλιά τωρα και να σου πω μπραβο!
Η καρδιά σου βάζει τόση αγάπη σε όσα δημιουργούν τα χέρια σου, που δεν υπάρχρι περιπτωση να μην πλημμυρίσουν χαρα όσους τα πάρουν!
Να είσαι καλά πάντα να προσφερεις και να παίρνεις αγάπη!!
Σε φιλώ!!

Αννίκα είπε...

Ένα όμορφο ταξίδι στη δημιουργία με προορισμό ένα και μοναδικό συναίσθημα: την αγάπη.
Αχτίδα μου να είσαι πάντα καλά να προσφέρεις χαμόγελα και ελπίδα.
Όλες σου οι δημιουργίες ξεχωριστές όπως και η ψυχή σου.
Να είσαι πάντα καλά!
Καλό ξημέρωμα!

Ariadne είπε...

Υπέροχα όλα όσα έφτιαξες πάλι Γεωργία μου. Ευχαριστήθηκα που τα είπαμε έστω και για λίγο. AriadnefromGreece!

Mia είπε...

Αχτιδένια μου, ό,τι κι αν πιάνουν τα χέρια σου το κάνουν χρυσό. Φανταστικές οι λαμπάδες, πανέμορφα τα εκκλησάκια, αγαπώ τα όμορφα αυγά και τα λουλούδια σου. Τι να πω? Χίλια μπράβο, φίλη μου.