Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Μία νέα όμορφη μέρα!

                        

Αρκετά πρωινή φίλη μου αφού από τις 7.30 ήμουν στο ταχυδρομείο για να στείλω το δωράκι μιας φίλης στο γλυκό μωράκι της. Πάω πάντα πρωί για να μη βρω κόσμο και περιμένω και γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα για να περάσω το δρόμο..εξυπνούλα !
Έχω μία υπέροχη διάθεση σήμερα γιατί πέρασα ένα θαυμάσιο 4ήμερο όπως ακριβώς το ήθελα και τότε φίλοι μου κάνω το σταυρό μου και λέω ευχαριστώ. 
Ξέρετε τι σημαίνει "καλή διάθεση" για μένα;.. μα τι άλλο από το να μπω φουριόζα στο εργαστήρι μου και να συμπληρώσω τα κουτιά για τα ιδρύματα και να σκεφτώ τα δωράκια για τις φίλες μου.
Από το κτήμα μας θα σας δείξω αυτή τη φορά κάτι το πολύ απλό..συνηθισμένο ίσως..σχεδόν αόρατο για πολλούς μα εγώ συγκινήθηκα, της μίλησα και της είπα: Καλώς την..


Μια πασχαλίτσα φίλοι μου από αυτές που κάθε Πάσχα στολίζω τις κατασκευές μου. Την είδα καθώς συνόδευα τον άνδρα μου για να μαζέψουμε χόρτα για τις πίτες του και τη σαλάτα τη δική μου!! Δεν μου έχει εμπιστοσύνη στο μάζεμα γιατί κάποτε μάζεψα μικρά γαιδουράγκαθα  αντί για ζοχιά!!!!
Από την Δευτέρα μου θα σας δείξω μία εικόνα από τη θέα του σπιτιού των φίλων μας που μας κάλεσαν και μας περιποιήθηκαν όπως πάντα με το κλασσικό γεύμα της ημέρας τον μπακαλιάρο που είναι η αδυναμία του άνδρα μου.


Τι όμορφα περνάς όταν γύρω σου έχεις αγαπημένα πρόσωπα και κυλάει η μέρα σου με όμορφες συζητήσεις και άφθονο χιούμορ που και οι δύο διαθέτουμε στο έπακρο. 
Όταν γυρίσαμε στο σπίτι μας και αράξαμε στους καναπέδες μας είπαμε ο ένας στον άλλο: -Περάσαμε υπέροχα! Τότε χτύπησε το κουδούνι και η γειτόνισσα δίπλα μου επέστρεψε τα πιάτα μου με δύο κομμάτια μπακλαβά ( φρίκη!!!!!..κάνω δίαιτα) και απέδειξα πόσο σοβαρά πήρα την απόφαση να πω σε όλα τα απαγορευμένα : ύπαγε οπίσω μου σατανά!
Ας κάνουμε υπομονή ακόμη ένα τελευταίο "γινάτι" του Μάρτη που θα μας κάνει να βγάλουμε πάλι από την κρεμάστρα το μπουφάν ..Ε! και που θα πάει..θέλει και δεν θέλει..η πασχαλίτσες εμφανίστηκαν  , τα χελιδόνια και οι πελαργοί επέστρεψαν, οι κίτρινες μαργαρίτες γέμισαν το κτήμα μας, η δύση αργεί και ο ήλιος μας χαμογελάει πια καθημερινά..χώνεψε το Χειμώνα..η Άνοιξη ήρθε!
Καλημέρα λοιπόν φίλοι μου, πάω πρώτα να βοηθήσω την νεαρή Λίτσα από το επάνω πάτωμα να φτιάξει λέει παστίτσιο για την επέτειο της...γνωριμίας τους (!!!!!!!!!!!) και μετά... στο εργαστήρι μου , κατασκευές και τελάρα μου σας έρχομαι!
Να είστε χαρούμενοι, ευγνώμονες για όσα έχετε, προσπεράστε τις αγχώδεις κακές σκέψεις και μη ξεχνάτε να φιλάτε και να λέτε το "σ ΄αγαπώ" μα που αλλού;..σε όποιον έχετε δίπλα σας! 
                                 Αχτιδένια φιλάκια.  

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου Αχτίδα! Είσαι θησαυρός για τους κοντινούς σου (βλέπε Λιτσα) αλλά και για τους μακρινούς σου, όπως εγώ!!! Φιλιά πολλά Βάσω Άργος

Giannis Pit. είπε...

Μικρές όμορφες στιγμές Γεωργία μου!
Σε μια καινούργια βδομάδα! Αχ πόσο καιρό έχω να δω πασχαλίτσα. Πόσο τις είχαμε παιδιά κοντά μας, πάνω μας.
Τα φιλιά μου και τους χαιρετισμούς μου.

Mia είπε...

Γεια σου, Αχτιδένια μου. Λατρεύω τις πασχαλίτσες!!!!!!!! Αλλά πιο πολύ λατρεύω τη διάθεσή σου να προσφέρεις!!!!! Χίλια μπράβο, φίλη μου. Να περνάς πάντα καλά.
Α όσο για τα χόρτα, έχω μαζέψει 2-3 φορές στη ζωή μου (δεν είναι το φόρτε μου), αλλά πάντα με το σύζυγο πλάι μου. Ο λόγος? Απλά δεν γνωρίζω τα χόρτα (!!!) άρα είμαι ικανή να μαζέψω ο,τιδήποτε μου αρέσει. Γι' αυτό οδηγό έχω πάντα το σύζυγο. Και εννοείται ότι μετά, τα δίνω στη μητέρα μου για καθάρισμα. Εκείνη συνήθως πετάει τα μισά (ή παραπάνω) και βράζει τα υπόλοιπα. Άρα μια χαρά. Μια σακούλα μαζεύω, βγαίνει ένα πιάτο! Χα, χα.
Πολλά φιλιά, φίλη μου.

Αννίκα είπε...

Η ζωή είναι σαν την ηχώ Αχτίδα μου, σου επιστρέφει αυτά που της δίνεις. Προσφέρεις και σου προσφέρει. Υπάρχουν όρια και κανόνες για το τι θεωρεί ο καθένας προσφορά. Δεν είναι μόνο η αλληλέγγυα φύση σου αλλά η συναισθηματική αξία και αγάπη και αυτό είναι ευλογία που σου επιστρέφετε.
Φιλιά...Καλό βράδυ!

Mary είπε...

Αισιόδοξη και χαρούμενη να είσαι πάντα Γεωργία μου!
Αγαπώ πολύ κι εγώ τις πασχαλίτσες, τους μιλάω και τις αφήνω στις γλάστρες μου.

Καλή και δημιουργική μέρα, φιλάκια!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πάντα έτσι τέτοια διάθεση να έχεις Γεωργία μου .
Κι όταν έχουμε τέτοια διάθεση, βλέπουμε και τα προβλήματα πιο μικρά .
Να δεις το έφτιαξα με τα κουρελάκια που μου έδωσες.
Πέρνα από το μπλογκ να δεις.
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Όμορφες στιγμές με αγαπημένους φίλους...τι πιο όμορφα !!! Λατρεύω τις πασχαλίτσες κι εγώ !!!! Πάντα με καλή διάθεση να είσαι καλή μου !!!! Σε φιλώ !!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάς πάντα όμορφα.
Φιλάκια ...