Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα

                             Rainy

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από καιρό από τον Φλεβάρη αν και απρόβλεπτος μα ..πάλι κλειστήκαμε σπίτι κι εγώ τρώγομαι με τα ρούχα μου και την υπομονή μου και ο Δημήτρης με το φούρνο και τις πίτες!!
Άνοιξα λοιπόν πρωί πρωί το μπλοκόσπιτο μου και ξεσκόνισα το τραπεζάκι και το καναπέ, μετά σας άνοιξα το παράθυρο και τη πόρτα για να σας πω..τι θα σας πω;..μα τι άλλο από τις σκέψεις μου και ότι μαθαίνω την εβδομάδα και μου κάνει εντύπωση.
Όταν ζωγραφίζω ως γνωστόν ακούω ραδιόφωνο , άλλοτε τραγούδια άλλοτε βάζω σταθμούς με κουβεντούλες για να ακούω και να τους μιλάω..από μόνη μου λες και είμαι εκεί καθισμένη μαζί τους.
Άκουσα λοιπόν μία συνέντευξη με μία υπεύθυνη για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που μας ταξιδεύει σε κάποια όμοια που ακούγαμε για χώρες του εξωτερικού.
Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης άρχισε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα θεραπείας ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα με..σκύλους. Έψαξα λοιπόν στο διαδίκτυο να βρω το ανάλογο άρθρο ώστε να το πληροφορηθείτε κι εσείς και σας το βάζω ΕΔΩ 
Φίλοι μου η αγάπη μου για τα ζώα γνωστή και ίσως παθιασμένη, η Κλώντη μου λείπει αφάνταστα ..ακόμη κλαίω κρυφά σε κάθε της ανάμνηση..ακόμη νοιώθω πολλές φορές θαρρείς την παρουσία της στο χώρο μου...


Πιστεύω ακλόνητα πως ένα σκύλος ή μια γάτα μπορεί να ηρεμήσει και να βοηθήσει πάρα πολύ έναν άνθρωπο σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές της ψυχολογίας του και το λέω από προσωπική εμπειρία φίλοι μου. Όσο "ανοιχτός" χαρακτήρας φαίνομαι τόσο κλείνομαι στο καβούκι μου όταν με απασχολεί κάτι πολύ σοβαρό και πιστέψτε με δεν το καταλαβαίνει κανείς γιατί σαν..παλιοχαρακτήρας χαμογελώ μονίμως και γελώ ..μονίμως!!
Λοιπόν άπειρες φορές της μιλούσα για χαρές και λύπες, άπειρες φορές με βοήθησε  απλά και μόνο τη ζεστασιά του κορμιού της επάνω μου..
Έτσι επικροτώ και χαίρομαι για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα και ιδιαίτερα που άκουσα ότι τα σκυλιά που μεταχειρίζονται είναι πρώην αδέσποτα που εκπαιδεύονται για 2-3 μήνες μαζί με τον εθελοντή που τα συνοδεύει ήδη τα αποτέλεσμα τα είναι φανερά είπαν και θα επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία. Χαίρομαι που πάλι κάτι ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη μας.

                        

Θα αναρωτιέστε γιατί δεν παίρνω άλλο σκυλάκι δίπλα μου..θα ομολογήσω ότι μπήκα σε πειρασμό ή μάλλον κάποιες στιγμές ψυχική αυτή ανάγκη μου με έκανε να το σκεφτώ ... όμως πάντα όση ευαισθησία έχω τόση συγχρόνως ψυχρή λογική διαθέτω φίλοι μου .
Καταλαβαίνω πως δεν έχω πια την σωματική κατάσταση να γίνω κηδεμόνας ενός πλάσματος, να το αγαπήσω και να με αγαπήσει..δεν θα είμαι αυτό  που θέλω να είμαι και η "σκιά" της Κλώντης στη ψυχή μου ίσως..ίσως..θα με βαρύνει . Άλλωστε με λογική σκέπτομαι πως δεν μπορώ να προγραμματίσω για..15 χρόνια που ζει ένα σκυλί ότι θα του προσφέρω όλα όσα οφείλω να του προσφέρω και δεν εμπιστεύομαι κανένα να του παραδώσω αυτό που θα αγαπήσω ξανά τόσο δυνατά.
Στα αισθήματα, στη ψυχή μου ήμουν πάντα απόλυτη δυστυχώς..αγαπώ απόλυτα, εμπιστεύομαι απόλυτα, πληγώνομαι..απόλυτα, "φεύγω" απόλυτα όταν αποφασίζω ότι η προδοσία αισθημάτων δεν είναι για μένα.
Κατέληξα να μιλώ πάλι για μένα να πάρει η ευχή.. σας κούρασα.. θα ήθελα σας παρακαλώ να διαβάσετε το άρθρο για να δείτε πως υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι που είναι πραγματικοί οραματιστές σε προγράμματα  που μόνο ο εθελοντισμός μπορεί να προχωρήσει.
                                  Αχτιδένια φιλάκια

10 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Δύο σχόλια μάνι-μάνι Γεωργία μου !
Πίτα απ τα χέρια του άντρα σου !!! μεγάλη εμπειρία μιλάμε ! του βγάζω το καπέλο λέμε και φυσικά θέλω 2-3 κομμάτι απ ότι φτιάξει. Ναι ;
Τώρα, στο πρόγραμμα που ανέφερες και με εξέπληξε θετικά μπράβο στην ομάδα που το σχεδίασε και επινόησε. Μπράβο. Και εύχομαι να προχωρήσει. Να βρουν λαβωμένες ψυχές γαλήνη και αρμονία στην ζεστασιά των τετράποδων αγαπημένων μας φίλων.
Μας έδωσες μια πολύ καλή πληροφορία φιλενάδα μου.
Καλό απόγευμα να έχετε.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι ωραια που ειναι να υπαρχουν αυτα τα προγραμματα φιλεναδα.. αλαλ ειναι μονο τοσο λιγα!!ας ελπίσουμε να ακολουθησουν και πολλα αλλα γυρω απο θεματα που βοηθανε την ψυχικη υγεια των ασθενων..και όλων των ανθρωπων..μπραβο τους..
Οσο για σενα φιλη μου εισαι η δυναμη και το κουραγιο μαζι πρωσοπωποιημενα..σε θαυμαζουμε οπως θαυμαζουμε και τις δημιουργιες σου..ακομα και σε βραχους επανω εχω ιδιαν πειρα και χαρα περι τουτου χα..χα αλλα και το εκλησακι σου εχει την αγαπη σου επανω γι αυτο που σου αρεσει να κανεις..ΥΠΕΡΟΧΟ..!! εχω ακουσει και εγω για την Παναγια των βραχων...εδω διαβασε οταν εχεις καιρο ..την αγαπη μου παντα φιλακιααα!!
https://hikingexperience.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%8C-%CE%BA%CE%BF/

Ανώνυμος είπε...

Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια εκπαιδεύουν σκυλιά και γάτες για βοήθεια των ασθενών. Τα πάνε σε νοσοκομεία και γηροκομεία, σε σχολεία. Επίσης τα εκπαιδεύουν για τους στρατιώτες που γυρίζουν από τους πολέμους, με ψυχολογικά προβλήματα και δυσκολία προσαρμογής στη πολιτική τους ζωή. Στην Ελλάδα ακόμα και μέσα σε νοσοκομείο, πολύ φοβάμαι ότι θα τους ρίξουν φόλα ή θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις εναντίον τους. Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν είμαστε φιλόζωοι. Και αυτό είναι γεγονός. Όσο για το άλλο σκυλάκι που λέτε, κανένα άλλο ζωάκι δεν μπορεί να αναπληρώσει την Κλώντη, σίγουρα. Ήταν μία και μοναδική, όπως ένα και μοναδικό είναι το κάθε ζωάκι. Εγώ που μέσα σε ένα χρόνο έχασα 2 σκυλάκια και 1 γατάκι λόγω γήρατος, βρήκα παρηγοριά μετά έναν χρόνο σε ένα άλλο. Η ζωή συνεχίζεται. Μη στερείτε την αγάπη ενός ζώου από τη ζωή σας, εσάς σας χρειάζεται λόγω προβλημάτων υγείας. Και ας μην ξεχνάμε, κάπου υπάρχει ένα, που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη την αγάπη σας. Καλό βράδυ, Σοφία

ANNA FLO είπε...

Ναι το έχω διαβάσει κι εγώ αυτό το πρόγραμμα και είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά ο σκύλος που αγαπώ πολύ δίνει τόση αγάπη μα τόση μεγάλη αγάπη και βοηθά πραγματικά.
Κι εγώ θα σου έλεγα να πάρεις σκύλο αλλά η λογική σου με αποστομώνει.
Να σαι καλά Γεωργία μου και έχεις τον Κανέλλο στο κτήμα για αγκαλίτσες και χαδάκια. Και να του μιλάς...κάνει καλό.
Φιλάκια πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Κι εγώ το ξέρω Αχτίδα μου αυτό το πρόγραμμα και πιστεύω ότι είναι ιδανικό !!!
Να είσαι καλά και καλοφάγωτα τα καλούδια του άντρα σου !!!!
Τα φιλιά μου !!!!

Mia είπε...

Αυτό το πρόγραμμα φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, Αχτίδα μου. Μπράβο, ελπίζω να υπάρχει και συνέχεια σε τόσο όμορφες προσπάθειες. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

γλυκουλα μου καλημερα
φιλια πολλα

drastiria είπε...

Αυτο το πρόγραμμα είναι τέλειο, το γνώριζα. Γενικά, πρέπει να βάζουμε τα κατοικίδια στις ζωές των ανθρώπων όλο και περισσότερο. Αυτό έχει σημασία τόσο για τα οφέλη που προσκομιζει ο άνθρωπος, όσο και για να μάθουμε να ειμαστε πιο ευαίσθητοι με τα ζώα ολοι μας. Φιλιά πολλά Γεωργία μου!

Ανώνυμος είπε...

www.e-radio.gr/Imagine-897-Thessaloniki-i762/live

χρυσάνθη είπε...

Χαχαχα και εγώ το ίδιο κάνω Αχτιδένια μου. Μιλάω μαζί τους. Ενίοτε τους βρίζω κιόλας !! Ίδιον της ηλικίας ? Μπορεί !
Ενδιαφέρον το πρόγραμμα με ζώα και δή με εκπαιδευμένους σκύλους . Θετικό βήμα και ας ευχηθούμε να αυξηθούν. Φιλάκια αχτιδένια