Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Επιστρέφοντας στην νηνεμία..

                                             

Όταν έχεις μέσα σου την προστασία από το χέρι του Θεού και την νοιώσεις τόσο έντονα στη ψυχή σου όλα πάνε καλά φίλες μου και τότε  έχεις την υποχρέωση να προχωράς και να μη κοιτάς πίσω παρά να τα σκέπτεσαι σαν εμπειρίες του "δρόμου" σου.
Από την..κλεισούρα που επέβαλα στον ανδρούλη μου με το ζόρι και άπειρες μικρές ..αψιμαχίες πιστέψτε με  το έριξε στη..καθαριότητα και βάλθηκε να καθαρίζει χθες ..( τι άλλο;) την αγαπημένη του μεριά στη κουζίνα που λόγω ύψους εγώ δεν φθάνω ! 
Φύλλο φτερό τα έκανε φίλοι μου τα υψηλά ντουλάπια, τον απορροφητήρα και τα σχετικά μεταλλικά ραφάκια  δίπλα στο φούρνο. Σήμερα αρχίσαμε να μειώνουμε τη κορτιζόνη και ελπίζω να μειωθούν μαζί της η έντονη κινητικότητα και νευρικότητα που του φέρνει.
Πάντως το χιούμορ το διατηρεί, μου λέει πως ο Άγιος Πέτρος τον πέταξε με τις κλωτσιές να γυρίσει πίσω γιατί λέει δεν μου πάνε τα μαύρα και είμαι τόσο γκρινιάρα που δεν θα κάνω με κανένα εκτός από αυτόν!
Εγώ λοιπόν ξαναγύρισα στο εργαστήρι μου και τελείωσα ένα τρίπτυχο από μουσαμάδες που τα " βασανίζω"  εδώ και αρκετό καιρό για τον πιο απλό για μένα λόγο: ΔΕΝ μου αρέσει το θέμα! Είναι και η αιτία  που δεν σας τα δείχνω βέβαια γιατί ήταν πίνακες κατόπιν παραγγελίας το ίδιο όπως καταλαβαίνετε και το..θέμα! 
Βέβαια θα μου πείτε ..είχα 35 χρόνια εργαστήρι και βιοτεχνία ζωγραφικής, άπειρες φορές ζωγράφισα θέματα που δεν μου άρεσαν όμως προσπαθούσα να δώσω τη δική μου πνοή μέσα τους. Ε! τότε ήμουν πιο νέα, το κίνητρο μου ήταν εμπορικό, η χοντρική πώληση ήταν παραγωγή κι εγώ έκανα το καθήκον μου . Τώρα πια θέλω να κάνω ότι μου αρέσει..όμως..( η ειρωνεία της ζωής ) τώρα το πρόβλημα με την Πάρκινσον ( δόξα το Θεό αρκετά ευγενική μαζί μου) με κάνει πάλι να ζωγραφίζω μόνον  ότι και όπως μπορώ. 
Η αγάπη μου και το πάθος μου ευτυχώς ικανοποιούνται από τα όσα κάνω για τα ιδρύματα και για δωράκια για φίλες, μου δίνουν ζωή και ευχαρίστηση και..ναι..άρχισα να ετοιμάζω κατασκευές και ζωγραφική για το Πάσχα φουλαριστά !!!.
Σήμερα ή έξοδος μας είχε πρακτικούς λόγους, θεώρηση του βιβλιαρίου μου , κάποιες ..βίδες και βιδάκια του άνδρα μου για κάτι που μου φτιάχνει και μετά...φάγαμε την υπόλοιπη μέρα μας στο σέρβις του αυτοκινήτου. 
Γυρίσαμε όμως σε ένα πεντακάθαρο σπίτι από την κυρία Στέλλα μας που μας φροντίζει , φάγαμε την κρεατόσουπα που έφτιαξε το βράδυ ο Δημήτρης ( δεν αγαπώ καθόλου τις σούπες!!!!) και τώρα φίλοι μου πιάσαμε τους καναπέδες μα..για μισή ώρα το πολύ.
Η κορτιζόνη φίλοι μου..αυτή η παλιοκορτιζόνη..άρχισε να φτιάχνει πορτοκάλι γλυκό αν το πιστεύετε κι εγώ είπα να ..ξεσκονίσω το μπλοκόσπιτο γιατί μου λείψατε ατιμούλια αν και πήρα αμέτρητα μέιλ και πολλά τηλεφωνήματα. 
Πάλι θα ζητήσω συγνώμη για τις πρώτες μέρες που στα τηλεφωνήματα σας ήμουν λιγάκι..λακωνική και χωρίς μεγάλη διάθεση. Τώρα λοιπόν επανήλθα, πήρα τα πάνω μου, και συνεχίζω με την ελπίδα και τη προσευχή να πάνε όλα καλά πια Θεούλη μου...έχω και μια ηλικία ..δεν είμαι για τέτοια σοκ !
Ετοιμαστείτε λοιπόν να σας δείχνω πια Πασχαλιάτικα και ότι μου έρθει στο μυαλό να κάνω , να σας ζαλίζω με τις ..αμπελοφιλοσοφίες μου και...πάω τώρα να κάνω ένα κέικ!!!!
                                  Αχτιδένια φιλάκια!

6 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Όλα περαστικά ας είναι και θα πάρουν όλα το ρυθμό τους. Να φύγει και ο χειμώνας γιατί φέτος νομίζω ότι κρατάει πολύ. Καλές δημιουργίες και ναι μετά από ένα "καλό τριώδιο"τι μένει; ένα "καλό πάσχα"
Φιλιά πολλά

Memaria είπε...

Εύχομαι ολόψυχα όλα να πηγαίνουν καλά από δω και μπρος!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...


Χαίρομαι που όλα τελείωσαν με το καλό, και γυρίσατε στο αγαπημένο σας μπλογόσπιτο!
Χαίρομαι που ο κύριος Δημήτρης εντελώς ανάρρωσε!
Καλή νύχτα! Χριστίνα της Γ.

χρυσάνθη είπε...

Χαίρομαι Αχτιδένια μου που τέλειωσε γρήγορα η περιπέτεια του αγαπητού Δημήτρη. Εύχομαι τα καλύτερα.φιλιά

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χαίρομαι που είστε καλά .
Περαστικά και σιδερένιος .
Καλό ξημέρωμα.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χαίρομαι που όλα πάνε καλά για τους δυο σας..... και ο σύζυγος που μπαίνει ακάθεκτος στην κουζίνα και εσύ στο εργαστήριο !!!!! Τα φιλιά μου !!!!