Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ζωγραφίζοντας στη γειτόνισσα!


Καλή μας εβδομάδα φίλοι μου, μόλις γυρίσαμε από το κτήμα και πριν ξεκουραστώ για τα καλά στο κρεβατάκι μου άνοιξα τον υπολογιστή γιατί...μου λείψατε ατιμούλια όσο δεν λέγεται!
Το τάμπλετ μου για σέρβις και έτσι δεν είχα το απεριόριστο ίντερνετ που έχω εκεί παρά τα ελάχιστα δεδομένα του κινητού μου για να δω τι μου κάνετε!
Όπως σας είχα πει έφυγα την Παρασκευή με όλα μου τα...συμπράγκαλα ζωγραφικής γιατί ..δεν μπορώ να πω όχι ποτέ  όταν μου ζητάνε κάτι.. 
Μου είχαν ζητήσει η Ρένα και ο Νίκος  οι άλλοι μας γείτονες  στο κτήμα να ζωγραφίσω ένα κομμάτι του τοίχου της στο υπέροχο πραγματικά σπίτι που έχουν λίγο πιο ψηλά από το δικό μας κτήμα. 
Η αλήθεια είναι ότι το σκεπτόμουν πριν για μέρες γιατί δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω να ..ανέβω σε σκαμπό λόγω της αστάθειας μου ή αν θα μπορέσω να ζωγραφίσω σε κάτι όπως η τοιχογραφία που έχω χρόνια να κάνω .

                           

Ο γείτονας μου είχε ετοιμάσει και..σκαλωσιά μα και πάλι για να ανέβω εκεί έπρεπε να ..ανέβω σκαμπό ( τι να κάνω βρε παιδιά..1.59 είμαι η αφιλότιμα). 
Αν αναρωτιέστε..όχι ...δεν με είδε ο Δημήτρης γιατί απλά δεν θα με άφηνε, τον άφησα στο κτήμα να κλαδεύει τα δένδρα του με..πατερίτσα!!!
Πήρα και διπλό φάρμακο για το τρέμουλο πριν ξεκινήσω και..νάτην η καλή σας Αχτιδούλα σκαρφάλωσα και σε δύο πρωινά τα κατάφερα και το έφτιαξα..

       

 

Λαϊκό μοτίβο ήθελαν να "δέσει" με τα ξύλα και την πέτρα του σπιτιού γιατί πρέπει να σας πω πως είναι ένα ζευγάρι με πολύ κουλτούρα επάνω στη παράδοση Αρχιτέκτονας ο Νίκος  και έφτιαξαν  κάτι πολύ όμορφο και με θέα .

        

Εκεί αριστερά στο βάθος φαίνεται το θερμοκήπιο μας και ευτυχώς όχι ο Δημήτρης.

                        

             Από δίπλα μου ούτε να δω..έχω βλέπετε ακροφοβία!!!!

              

                                               Πρώτη μέρα ..

                              

                                  Την επομένη το τελείωσα όμως..


         

                                         

Ότι μπορούσα έκανα φίλοι μου, ενθουσιάστηκαν όμως και αυτό μου έδωσε χαρά. 
Όμως και αυτοί με τη σειρά τους χτύπησαν το ..."κουδούνι" του καλέσματος στους υπόλοιπους 6 γείτονες και για πότε φτιάχτηκε η παρέα, το τραπέζι και το ψήσιμο δεν λέγεται.
                 

                 

Περάσαμε υπέροχα, με γέλια και τραγούδια, τσίπουρο μας έφερε δικό του ο ένας και τουρσί υπέροχο η άλλη. Για γλυκό υπέροχη σοκολατόπιτα της Ρένας και όπως βλέπετε ο ανδρούλης μου όρθιος πια  απολαμβάνει την παρέα.
Θα σας δείξω και ένα είδος λαχανικού τα Σαγιούλ που έχει ο γείτονας, τα ξέρουν λίγοι και μπορείς να το μεταχειριστείς όπως τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα έχω δοκιμάσει αν και δεν κατάφερα να ευδοκιμήσουν  σε μας.

         

Ο Νίκος και η Ρένα είναι ένα ζευγάρι που έχει πάθος με κάθε τι βιολογικό, τρώνε μόνο από τη δική τους παραγωγή χωρίς λιπάσματα και ραντίσματα και έχουν όλα τα δένδρα που μπορείτε να φανταστείτε καθώς και λαχανικά διάφορα και μερικά σπάνια. 

           

Αυτές είναι οι..σκούπες τους, φτιαγμένες από τα δικά τους φυτά για τέτοια χρήση. Τις φωτογράφισα για να σας τα δείξω!!!
Η Δύση στο κτήμα μας όταν γυρίσαμε..

       

Το βραδάκι ο καθένας στο τόπο του, δώσαμε ραντεβού την επόμενη σε μας για πρωινό καφεδάκι και η ..Φθινοπωρινή Δύση άρχισε να μας καλεί να μαζευτούμε στη ζεστασιά της σόμπας μας στο τροχόσπιτο. Μέχρι να έρθει όμως η ώρα για τηλεόραση ..ε!..παιδιά ήμαστε..ας παίξουμε!



  Τον κέρδισα φίλοι μου και στις 7 παρτίδες και έσκασε από το κακό του!!!   
Η Κυριακή ξεκίνησε από τα όμορφα χωνάκια που πάνε κόντρα στο Φθινόπωρο..

                             
        
Ο Κανέλλος περιμένει το πρωινό του...αυτό το σκυλί δεν έχει σταματημό στο φαγητό, δεν τον προλαβαίνουμε σε κροκέτες και κονσέρβες!

                                  

Έτσι πέρασε το τριήμερο για μας, όμορφο και γεμάτο φίλους μα έπρεπε να γυρίσουμε γιατί έχω ένα σωρό δουλειές να κάνω φίλοι μου για τα Χριστούγεννα που έρχονται.
Φίλοι μου καλή εβδομάδα να έχουμε με υγεία και αγάπη πάντα στη κάθε μέρα της.
                       Αχτιδένια φιλάκια!

19 σχόλια:

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αχ να μην σ εχω κοντααααααααααα!!!! μονο η θετικη σου ενεργεια αρκει να γεμισει τοιχους κ σπιτικα...........τα σχεδια φυσικα ονειρεμενααααααα τα χρωματααααααααα????απιθανααααα μπραβο χρυσοχερα μου να φτιαξεις κι αααλλα πολλααααααααααα!!!!

Giannis Pit. είπε...

Α εντάξει Γεωργία ! αυτό δεν το είχα φανταστεί ! τέτοια δημιουργία και τέτοια τέχνη όχι ! με τίποτα ! μένω έκθαμβος ειλικρινά. Είναι κάτι παραπάνω από υπέροχο και δεν το συναντάς εύκολα έτσι ; Μπράβο κοπέλα μου.
Καλή βδομάδα.

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου θαυμάζω την δύναμη που κρύβεις μέσα σου και το ταλέντο σου. Καλά να περνάς εκεί ανάμεσα στους φίλους σας.
Φιλιά πολλά!

drastiria είπε...

Πολυυυυ ομορφο, Αχτίδα μου! Και τι όμορφα που περάσατε! Πολύ το χάρηκα, διαβάζοντας. Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα!

ANNA FLO είπε...

Εντυπωσιασμένη δηλώνω κι εγώ!!!!!!!!!! Υπέροχο μα τα λόγια φτωχά να σου δείξουν πόσο μ'αρέσει.
Σίγουρα ενθουσιάστηκαν οι φίλοι σου με τέτοια δουλειά. Και ανεβασμένη εκεί στη σκαλωσιά ούτε να το φανταστώ. Μπράβο σου.
Καλά να περνάτε Γεωργία μου πάντα τέτοιες χαρές.
Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά

Marie-Anne είπε...

Υπέροχο το λαϊκό μοτίβο που ζωγράφισες για τους γείτονές σου, φίλη μου!!!
Φαντάζομαι πόσο θα χάρηκαν με το αποτέλεσμα!!
Καλό μήνα και καλά να περνάτε πάντα!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο το μοτίβο
Φιλάκια ...

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Ζηλευω!!!!!!!!!!!!Γιατι να μην σε εχω γειτονισσα!!!!!!!!!!!!!Φιλεναδα μου μπραβο να ειστε παντα καλα και παντα να δημιουργειτε ομορφιες!!!!Πολλα φιλια!!!!!!!

Μαρία Πλατάκη είπε...

Απλά είναι τέλειο!!! Έργο τέχνης !!!Ζηλεύω!!! Πολλά φιλιά!!!

syros2js είπε...

Τί να πρωτοσχολιάσω?
Το αριστούργημα που έφτιαξες στο σπίτι των γειτόνων?
Την όμορφη παρεούλα που είσαστε με τα τσιμπολογήματά σας?
Το πόσο άξια φίλη έχω στο ντόμινο??? (Κι εγώ κερδίσω συνέχεια και δεν με παίζει μετά ο Γιάννης! χιχι!)
Ή μήπως τον υπέροχο Κανέλλο???
Έτσι θέλω να σας βλέπω, κορίτσι μου! Χαμογελαστούς και χαρούμενους! Αυτό σας αξίζει!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ολόγλυκα, Αχτιδούλα μου!

marypertax είπε...

Μιλάμε για φανταστική δουλειά φίλη μου τα συγχαρητήρια μου είσαι αξιέπαινη! Και τι υπέροχες στιγμές με φίλους και γείτονες! Μπράβο κορίτσι μου αυτά αξίζουν! Φιλιά πολλά!

nikol είπε...

Αχτίδα μου το πόσο χαίρομαι που σας βλέπω πάλι στο κτήμα δεν λέγεται !!! Καμάρωσα το Δημήτρη όρθιο και γελαστό αλλά αθεόφοβη φιλενάδα μου δεν σταματάς σε τίποτα !!!Ανέβηκες στα ψηλά , πρόσεχε καλή μου !!! Βέβαια το αποτέλεσμα δικαιώνει !! Πολλά φιλιά και στους δυο σας!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

εισαι υπεροχη!
τι να πω...
πολλα πολλα μπραβο

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχ αυτές οι ταρζανιές σου !!!! Βέβαια το αποτέλεσμα καταπληκτικό, τι να πω ... οι φίλοι γείτονες θα ξετρελάθηκαν !!!! Μπράβο βρε Αχτίδα με το πείσμα σου και την όρεξή σου, είσαι παράδειγμα για όλες μας ... να είσαι καλά και να προσέχεις !!!! Τα φιλιά μου !!!!!

Ανώνυμος είπε...

www.e-radio.gr/ManCode-Radio-Internet-Radio-i2195/live

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ενταξει σε παραδεχομαι φιλεναδα.. δεν υπαρχεις !! εχεις ζωγραφισει καταπληκτικά τι σχεδιο!! σιγουρα θα εμεινα με ανοιχτό το στομα οι γείτονες οταν τελειωσες..!!
πως τα καταφερες κορίτσι μου; Παναγια μαζι σου..μπραβο αχτιδα μου.. η παρεα ομως ακομα καλύτερη ε;..παντα ετσι ομορφα να περνατε.. να είστε καλα ..και να προσεχεις φιλακιαααα!!

Χαλκιοπουλου Χριστινα είπε...

Αριστούργημα το έργο σου Γεωργια μου!
Άλλαξε τόσο πολύ η πρόσοψη του σπιτιού!
Συγχαρητήρια!
Είσαι η Αχτίδα στις ζωές όλων μας!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Αυτά είναι τα ωραία!
Εκπληκτική η τοιχογραφία σου Γεωργία μου!
Πόσο απόλαυσα τις κουβέντες και τις περιγραφές σου!...
Ξέρετε να απολαμβάνετε τα αγαθά της φύσης και να εκτιμάτε την κάθε στιγμή.
Πάντα τέτοιες "ηλιόλουστες" μέρες να έχετε στη ζωή σας!!!

Mia είπε...

Αχτιδούλα μου, θέλω επειγόντως τοιχογραφία στο σπίτι μου. Δεν ξέρω σε ποιον τοίχο, αλλά ΘΕΛΩΩΩΩΩ!!!!!! Χα, χα. Πανέμορφη, υπέροχη, εκπληκτική η τοιχογραφία σου, φίλη μου. Το ταλέντο σου ξεχειλίζει σε ό,τι κι αν κάνουν τα μαγιά σου χεράκια. Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!