Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

                                 

Καλημέρα φίλοι μου και καλό μας μήνα, πάντα με ελπίδα για κάτι καλύτερο σε κάθε ξημέρωμα όπως σήμερα.
 Είναι ένα πρωινό που ο άνδρας μου είναι πιο ήσυχος , πονάει λιγότερο και κοιμήθηκε χωρίς να με ξυπνήσει μέχρι τις 6 το πρωί. 
 Φαίνεται ότι πιάσανε τόπο οι βραδινές προσευχές μου και το διάβασμα ευχών ή τελικά με βαρέθηκαν οι Άγιοι και είπαν να τον ηρεμήσουν για να ησυχάσουν πια από εμένα. Ξέρετε αυτό που λέει ο Λαός μας...το πολύ το κυρελέησον  τον βαριέται και ο παππάς..
Βλέποντας ειδήσεις σκέπτομαι με στεναχώρια πόσο κακό γίνεται ολόγυρα μας, πόσοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα και δίνω μία ...αόρατη σφαλιάρα στον εαυτό μου να μη παραπονιέται. Απίστευτο μα σχεδόν ξεχνάω τον υπολογιστή μου..αφού δεν έχω λες χρόνο για μένα και καλά να είναι το τάμπλετ που μπορεί να με συνοδεύει δίπλα του.
Χθες όλη μέρα μόνοι μας, δεν ξεκλείδωσα καν την πόρτα!! Έχω δει φίλοι μου μαζί του τόσες ταινίες ( ΝΕΤFLIX) που το κεφάλι μου ζαλίστηκε μα και πάλι σκέφτομαι ότι τελικά είναι μεγάλη παρέα για κάποιον που είναι ξαπλωμένος και που δεν διαβάζει.
Θα με ρωτήσετε βέβαια γιατί δεν διαβάζει βιβλία..ο Δημήτρης μεγάλωσε και μορφώθηκε στο Βέλγιο, διαβάζει σωστά κείμενα μόνο στα Γαλλικά και ακόμα και τους υπότιτλους στις ταινίες όταν τους διαβάζει δύσκολα καταλαβαίνει κάποια νοήματα στα ελληνικά κι εγώ...μεταφράστρια! 
Όσο για την μαγειρική ( του λείπει το μαγείρεμα) ...μαγειρεύω και με ρωτάει συνέχεια αν έβαλα..κρεμμύδι, αν το σοτάρισμα είναι σωστό , αν έβαλα σάλτσα..αν πρόσθεσα κάποιο μπαχαρικό..θα τον σκοτώσω μα..σιωπώ!
Πάντως στο τέλος παραδέχεται με...πόνο καρδιάς ότι το..φρικασέ μου ήταν απίθανο, το παστίτσιο μου φανταστικό, το μυδοπίλαφο καλύτερο από το δικό του ( το παραδέχθηκε ) οι κρεμούλες όπως τις αγαπάει και οι φακές που δεν θέλει του τις κάνω παρεούλα σήμερα με ψαράκι κουτσομούρα για να τις ..φάει το "μικρό" μου κακομαθημένο! 
Μα μου λείπει αφάνταστα η παρουσία του όρθια δίπλα μου, η "ασφάλεια" του, οι βολτούλες μας, το κτήμα, τα ατελείωτα ψώνια του στα σούπερ μάρκετ και η δική μου γκρίνια για όλα τα περιττά που αγόραζε! 
Και για να γελάσετε λιγάκι με μας τους δύο ..παραδέχθηκε ότι τα έξοδα τελικά στο σπίτι τα κάνει εκείνος αφού εγώ αγοράζω μόνο τα όσα απαραίτητα μας λείπουν ή τελειώνουν και έτσι ξοδεύω τα ελάχιστα ή μάλλον τα απαραίτητα!
Σας εύχομαι καλό μήνα, εγώ η..συγκρατούμενη οικειοθελώς στο σπίτι μα πάντα με πολλή αγάπη για ότι κάνω σε κάποιον που έκαμνε πάντα τα πάντα για μένα.΅Αυτό δεν είναι γάμος φίλοι μου?
Αχτιδένια φιλάκια! 

13 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Μετά από καιρό επιστρέφω
Καλόν Οκτώβρη Γιωργία μου

Σε φιλώ πολύ ♥♥♥

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου.
Όλα θα περάσουν και θα σε ξανακακομαθαίνει αυτός ο χρυσός άνθρωπος.
Την αγάπη μου και στους δυό σας.

Ανώνυμος είπε...

καλη σας μεραα!!καλο σας μηνα!
...irida...

ANNA FLO είπε...

Ναι αυτός είναι γάμος μάλλον αυτό είναι αγάπη!!
Καλό μήνα Αχτιδούλα μου. Αγόρασέ του στα γαλλικά κάποια έκδοση να διαβάσει να έχεις και εσύ ησυχία να ασχοληθείς με τα δικά σου.
Σιγά σιγά θα πονάει όλο και λιγότερο έως καθόλου θα δεις
Καλά να είστε και οι δυο και αυτά περαστικά θα είναι
Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα

syros2js είπε...

Ναι, Αχτιδούλα μου, όλα θα περάσουν και τότε θα σκέφτεσαι τα σημερινά και θα χαμογελάς!
Αλλά τα εύσημα για τη μαγειρική σου και το ποιος κάνει τα περιττά έξοδα, τα κρατάμε σαν απόδειξη!!! Αφού το παραδέχτηκε!!!
;-) χιχι!
Καλό μήνα, κορίτσι μου! Όλα για καλό!
ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και στα 2 σας!

Drastiria είπε...

Είναι γεγονογ ότι σπάνια ακούς για ευτυχισμένα ζευγάρια και ιδιαίτερα στις μέρες μας. Αυτό που διάβασα εγω τώρα εδω δείχνει ένα πραγματικά ευτυχισμένο ζευγάρι πάρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Καταλαβαίνω βέβαια ότι στη φάση που είσαι, είναι δύσκολο να δεις τα θετικά. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Έχε πίστη και υπομονή!

Giannis Pit. είπε...

Καλό σου μήνα Γεωργία μου. Ήρεμος και γαλήνιος και το κυριότερο γεμάτος υγεία.
Την καλησπέρα μου.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Καλο μηνα φιλεναδα ...και ναι αυτο ειναι γαμος .Μπορει μερικες φορες με γκρινια με νευρα αλλα παντα στο τελος το νοιαξιμο η αγαπη.Θα περασουν τα δυσκολα η πιστη ειναι μεγαλο φαρμακο και ο κυριος Δημητρης πιστευει στον εαυτο του και αγαπαει εσενα και θα σηκωθει να σε νταντευει παλι.Πολλα φιλακια και ευχομαι ενα ησυχο και ομορφο βραδυ!

Δημιουργία είπε...

Καλο μήνα Γεωργία μου, με την υπομονή όλα περνάνε. Εύχομαι γρήγορα όλα να γίνουν μια κακή μακρινή ανάμνηση. Τα περαστικά μου στο Δημήτρη σου!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλό μήνα και καλό κουράγιο !!!
Σε φιλώ !!!

ikaxela είπε...

Καλό μήνα εύχομαι και όλα καλά! Σας φιλώ!

Maria είπε...

Μαζί όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα....περαστικά στον σύζυγο και καλή ανάρρωση!
Έναν όμορφο και Ευλογημένο μήνα,εύχομαι να περάσεις γλυκιά μου αχτίδουλα!!!
Φιλάκια!!!

LitsArt είπε...

Καλο μηνα !!!
Περαστικα του κ συντομα σιδερενιος να στελεται κ παλι διπλα σου στην κουζινα αλλα κ στη ζωη!