Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Το σύστημα υγείας που έχουμε...

                          

Ελπίζω να θυμάστε τα σχετικά με το σύστημα υγείας που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μας ... Θα ήθελα πολύ να ήταν δίπλα μου σήμερα  στο τηλέφωνο όταν προσπαθούσα ( για πρώτη φορά ομολογώ) να κλείσω ένα ραντεβού για τον άνδρα μου σε νοσοκομείο γιατί ήθελα να πάρουμε μία γνώμη από γιατρό που βλέπει πολλά περιστατικά όπως μας συμβούλεψα. 
Στην αρχή ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που με πληροφορούσε ότι για...όλους τους γιατρούς δεν υπήρχε ραντεβού μέχρι τέλους ...Δεκεμβρίου. Περίμενα να μιλήσω με..άνθρωπο για να του πω πως ήθελα απογευματινό ραντεβού επί πληρωμή. 
Τελικά η..υπεύθυνος μολογώ ευγενική με πληροφόρησε ότι ΚΑΙ τα απογευματινά ραντεβού επί πληρωμή ( 48 ευρώ) κλειστά μέχρι μέσα Οκτωβρίου.
Σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή με θυμό αν κάποιος που δεν διέθετε χρήματα χρειαζόταν γιατρό για το παιδί ή τον άνθρωπο του γενικά.
Τότε παίρνω τηλέφωνο στο Διαβαλκανικό και βρίσκω αμέσως..δηλαδή επιβεβαιώνομαι ότι μόνο επί πληρωμή βρίσκεις και ότι το σύστημα υγείας που οφείλει να μου παράσχει το κράτος που το πλήρωνα γι' αυτό το σκοπό είναι ανύπαρκτο φίλοι μου.
Αισθάνομαι ανασφαλής και προσβεβλημένη από το κράτος μου και το μέλλον γιατί θα είμαι αναγκασμένη πάντα να στρέφομαι σε ιδιωτική ασφάλιση όπως και είμαι βέβαια και τώρα αδιάφορο αν θελήσαμε κάτι περισσότερο από πλευράς γνώσης και θεραπείας.
Φίλοι μου σκεφτείτε ένα ηλικιωμένο άτομο να θέλει ραντεβού σε ιατρείο εξωτερικό όπως ξέρω κάποιον στο Γηροκομείο που επισκεπτόμαστε συχνά ο Δημήτρης κι εγώ από τότε που είχαμε το θείο μου εκεί. Με πρόβλημα στα πόδια του ο 82άχρονος προσπαθεί να βρει ραντεβού για ορθοπεδικό και ακτίνες από τότε που τον..ξέρω δηλαδή 3 μήνες! Ας σημειώσετε ότι έχει 2 γιους ο ένας...γιατρός και ο άλλος στρατιωτικός..νοιώθω οργή φίλοι μου..απογοήτευση..
Ξύπνησα όπως βλέπετε με την..τσατίλα μου, σας τα είπα και ξεφόρτωσα..καλή μέρα θα σας πω και εύχομαι το καλύτερο για όλους.
                    Αχτιδένια φιλάκια.

5 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλή σου μέρα Αχτίδα !!!!!
Δυστυχώς η κατάσταση είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις και πρέπει να ομολογήσω ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία είναι καταπληκτικοί και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει άνθρωπος ικανός να διορθώσει όλα αυτά τα προβλήματα της χώρας. Με μία ελπίδα και ένα Δόξα το Θεό πορευόμαστε..... Σε φιλώ !!!!

Giannis Pit. είπε...

Να γιατί η Πολιτεία οφείλει να προάγει, να χτίζει, να εξυπηρετεί ένα σοβαρό, λειτουργικό και σύγχρονο Δημόσιο σύστημα υγείας. Και όχι να το πριονίζει με άλλες μορφές της πολιτικής της.
Δυστυχώς η πολιτεία λειτουργεί ως ατζέντης ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.
Την καλησπέρα μου Γεωργία.

LitsArt είπε...

Ποσο δικιο εχεις....αλλα που να το βρεις στην Ελλαδα που ζουμε!

Mia είπε...

Καλή σου μέρα, Αχτίδα μου. Αν ήταν μόνον το σύστημα υγείας που δεν λειτουργεί σε αυτό το κράτος, πιθανόν κάποια στιγμή να έφτιαχνε. Όμως δυστυχώς δεν είναι το μόνο. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Δυστηχώς φιλεναδα την ιδια ιδεα εχεω και εγω για το συστημα υγειας της χώρας μας..που μόνο υεγεις δεν ειναι.. αν δεν έχεις να πληρωσεις πεθανες!! να λεμε την αληθεια..!! οσο για τους συνταξιουχους δεν τους συμφέρει φιλη μου να τους πληρωνουν ..καταλαβεναις τι σημενει αυτό ε;
ας προσεχουμε τον εαυτός μας να μην εχουμε την αναγκη τους..!!που ουτως ή αλλως δεν υπαρχει!!
Καλό Σαββατοκυριακο να εχετε αχτιδα μου φιλακιαααα!!