Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Γύρισα...για λίγο!!!!!

                    Î˜ÎµÎ¿Ï„όκος Δακρυρροούσας.  Η εικόνα της Παναγίας της Δακρυροούσας ή Κορωνιώτισσας φυλάσσεται στην ομώνυμη μονή του Ληξουρίου της νήσου Κεφαλληνίας. Η Παναγία κατά την ημέρα αυτή διέσωσε τη μονή από τον ισχυρό σεισμό του έτους 1867 μ.Χ.

Σήμερα γύρισα από το κτήμα μετά από τόσες μέρες. Δεν μπορώ να πω πως πέρασα υπέροχα γιατί η σκιά των γεγονότων βάραινε κάθε μας συζήτηση, κάθε συνάντηση με τους γείτονες μας και δεν θα το αρνηθώ πως ήμουν κολλημένη στο τραντζιστοράκι μου για να μαθαίνω τα νέα σχεδόν..παθολογικά.
Η Παναγία η δακρυρροούσα νομίζω ότι ταιριάζει στις μέρες αυτές, όταν είδα την εικόνα αυτή σκέφτηκα ότι κάθε μάνα δακρύζει αυτές τις μέρες.
Οφείλω να πω ότι η..πινελιά αυτές τις μέρες στο κτήμα ήταν η...φιλοξενούμενη  Ζουζού .

                       Î¦Ï‰Ï„ογραφία της Gorgia Manasi.

Η...μαμά της έπρεπε να φύγει στη Γερμανία και δεν είχε που να την εμπιστευτεί. Έτσι..την κράτησα εγώ.. Μπορεί να έμοιαζε στη Κλώντη μα ...δεν ήταν η Κλώντη βέβαια. Όμως θα ομολογήσω πως ήταν ένα σκυλάκι υπάκουο, καθαρό, υπερβολικά κοινωνικό σε αντίθεση με τη Κλώντη που ήταν κολλημένη μόνο με μας. 


                     

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι μας βγήκε υπερβολικά ..ερωτιάρα και δεν την ξεκολλούσαμε από τον Κανέλλο  σε σημείο που αναγκαστήκαμε να την δέσουμε όταν ο Κανέλλος έκανε τις..περιπολίες του στο κτήμα. Μέχρι..μπαούλο βάλαμε για φραγμό !!!!

                          Î¦Ï‰Ï„ογραφία της Gorgia Manasi.

   Βέβαια κατάλαβα με τη φιλοξενία αυτή ότι δεν μπορώ πια να αναλάβω ένα νέο κουτάβι, δεν μπορώ να αντεπεξέλθω τη ζωηράδα τους την ανάγκη τους για υπερβολικό παιχνίδι και κίνηση..είχα συνηθίσει την ηρεμία της ...γιαγιάς Κλώντης, τη σιωπηλή παρουσία της δίπλα μας...
Σε λίγες μέρες την Παρασκευή την..παραδίδω αν και ξέρω πως θα της λείψω αφού ..την κακομάθαμε σε φαγητό όσο δεν λέγεται!!!
Το μόνο που μας στεναχώρησε από την οικογένεια ήταν ότι στη κατασκήνωση που πήγαν τα δύο ..μεσαία αγόρια της κόρης μου ο μεγάλος ο Πασχάλης έσπασε το χέρι του και αναγκάστηκε η κόρη μας να τους φέρει πίσω. Ευτυχώς όλα καλά, είναι μικρός ( και πολύ ζωηρός) και θα θρέψει γρήγορα το κόκκαλο μας είπαν.
Έχω πολλά να κάνουμε αυτές τις μέρες, επισκέψεις από το εξωτερικό και τραπέζι , κάποια δέματα στο ταχυδρομείο που παράγγειλα από το ίντερνετ, ένα δωράκι για μία βάπτιση και στις αρχές του μήνα ταξιδάκι στη Λάρισα για το μνημόσυνο του φίλου μας.
Αν αναρωτιέστε πως περνούσα την ώρα μου στο κτήμα θα σας πω ότι διάβασα δύο βιβλία ( το ένα δεν μου άρεσε) και κέντησα 7 από τα νέα σχέδια γούρια που σχεδιάζω για τα...Χριστούγεννα!!!!!!
Φίλοι μου ξέρω πως όλοι μας ήμαστε επηρεασμένοι, πικραμένοι από τα γεγονότα..τόσοι χαμοί..τόσα άδικα..ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε αν και πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα όλοι αυτοί που δίνουν εκατομμύρια να ανελάμβαναν από ένα έργο ο καθένας προσωπικά , να το εποπτεύσει, να το δει να γίνεται χωρίς ..θα..θα...θα...
                      Αχτιδένια φιλάκια 

7 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έχεις πολύ δίκιο Αχτίδα, ότι όμορφο φτιάχτηκε στην Ελλάδα είναι από ευεργέτες που αγαπούσαν τον τόπο και διέθεταν τα χρήματα που είχαν για αξιόλογα έργα, πράγμα που σήμερα δεν γίνεται... λυπάμαι για τον εγγονό σου, αλλά, ναι ... είναι μικρός και θα αποκατασταθεί γρήγορα το ατύχημα. Χαίρομαι που περνάς ωραία στο κτήμα, παρά τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό και ανυπομονώ να δω τα κεντητά σου έργα !!!!! Καλή συνέχεια, σε φιλώ !!!

Mia είπε...

Αχτιδένια μου, καλώς όρισες. Η ...ερωτιάρα σκυλίτσα σίγουρα ήταν εκπληκτική συντροφιά για σένα. Και όσο ζωηρή κι αν είναι, να δεις πόσο θα σου λείψει όταν την παραδώσεις. Όσο για τον εγγονό σου εύχομαι γρήγορα να γίνει καλά το χέρι του. Πολλά φιλιά, φίλη μου, και να περνάς πάντα όμορφα.

...irida... είπε...

καλημερα!
περαστικα στο παιδακι.........
.την αγαπη μου....

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Περαστικά εύχομαι στο αγοράκι σας. Ήμουν σίγουρη ότι θα ήσουν καταπληκτική νταντά του μικρού γιόρκι. Τόσα χρόνια εμπειρίας και λατρείας το διασφάλισαν.
Να είσαστε όλοι καλά.

Μαρία Πλατάκη είπε...

Περαστικά στον εγγονό σου Γεωργία Να περνάς καλά Φιλιά

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα Γεωργία μου.
Καταλαβαίνω την ζεστασιά της ψυχής σου με την ζωηρούλα φιλοξενούμενή σου. Και την βλέπω όλο γλύκα και τσαχπινιά...! χαχααχαχα
Μια στάλα χαράς που να ξεκολλά απ τη θλίψη των ημερών.
Καλά να περνάτε καλή μας φίλη.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ετσι οπως τα λες ειναι Γιωσγια μου η διαθεση ειναι στα κατω της ..και πως να μην είναι φιλενάδα; τα τραγικα γεγονοτα που εχουν μεσολαβησει αυτον τον καιρό εχουν μαυρισει τις καρδιες μας..για τις τόσες απώλειες!!ας ευχηθουμε ποτε ξανα τετοιες τραγωδίες!!
Περαστικα στον μικρό σας.. ευτυχως τα παιδια εχουν δυναμη και θα φτιαξει γρηγορα..
Να ειστε καλα και να προσεχετε τους εαυτούς σας φιλεναδα..καλο σας μηνα φιλακιααα!!