Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Τα δικά μου μονότονα καθημερινά..


Από το ΣΚ μας οι φωτογραφίες, αφού ο κόσμος μας πια "γεμίζει" και παίρνει χαρά από τα όσα κάνουμε εκεί μαζί με την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης που χαιρόμαστε. 
Αν κάποτε μας έλεγαν εμάς τους δυο..(παιδιά της πόλης)..ότι θα γινόμασταν ένα με τη γη και τους καρπούς της..δεν θα το πιστεύαμε. Ίσως μόνο η Σμαραγδένια μας καταλαβαίνει μιας και ήμαστε οι ..κυριολεκτικά γιαγιάδες του χώρου της μπλοκογειτονιάς!
Ο άνδρας μου έχει  πωρωθεί με τα δένδρα, τα εργαλεία, τα φυτά και τα σχετικά ενός κτήματος , είναι όπως έχω εγώ το εργαστήρι και τα πινέλα μου. Όμως  ανησυχώ που κουράζεται, τον..μαλώνω ελαφρώς μα..δεν μπορώ παρά να χαίρομαι που τον ευχαριστεί αυτός ο νέος ρόλος..
Μας κάνει..ευτυχισμένους  και τους δύο και το μόνο που ελπίζω είναι ο χρόνος να φερθεί επιεικώς σε μας  για να φροντίζουμε το κτήμα και να δεχόμαστε φίλους εκεί, να τους δίνουμε τα..προϊόντα μας!.
         Ας αρχίσω λοιπόν από τα τριαντάφυλλα μου!


Έχει ξοδέψει όλη του τη σύνταξη να αγοράζει φυτά και από που δεν αγόρασε, από που δεν παρήγγειλε ποικιλίες..


Πρώτα το θερμοκήπιο , να γιατί φωνάζω..κουράζεται..


Μετά ο άλλος χώρος πίσω από το θερμοκήπιο..4 στρέμματα τον περιμένουν . Άρχισε το πρωί και τον βρήκε η Δύση...να γιατί πάλι φωνάζωωωωω!


Είναι και η..επιθεώρηση των δένδρων, ένα ένα και μόλις βρίσκει κάποιο ζουζούνι αρχίζει τον εξάψαλμο! Μαζέψαμε σπανάκι και αντίδια, φύλλα και δυόσμο, ρίγανη και θυμάρι, Λουίζα και φράουλες.


Σάββατο μεσημέρι το έχουμε καθιερώσει..ψαράκια από την λαϊκή του χωριού ( μελανούρια αγόρασε)  και για μένα η αγαπημένη μου σαλάτα από τα πρώτα μας κολοκυθάκια παρεούλα με φέτα!


Την Κυριακή είχαμε επισκέψεις, ψήσαμε και χαρήκαμε παρεούλα αγαπημένων φίλων και το απόγευμα καφεδάκι όλοι μαζί με τους γείτονες που μας έφεραν για πεσκέσι αυγουλάκια!
Για τέλος σας αφήνω να χαρείτε το χρώμα..τα κεράσια, οι ανθοί που έγιναν τελικά κολοκυθοκεφτέδες για τους φίλους., τα πρώτα μας βερίκοκα και ρείκια για την εγγονή μας που τα αγαπάει.


Ξέρω πως ίσως γίνομαι μονότονη και βαρετή αφού τα καθημερινά μου πια είναι "κλασικά"μα η ζωή μας είναι η χαρά να προσφέρουμε ότι μπορούμε στα παιδιά μας, στους φίλους στους γείτονες και σαν το μπούμερανγκ η αγάπη και η χαρά γυρίζει σε μας.
                      Φίλοι μου Αχτιδένια φιλάκια!

12 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Υπέροχα όλα
Πολύ όμορφα όλα
τόσα καλούδια που παράγει το κτήμα σας και ξέρετε οτι είναι με την αγάπη σας και τη φροντίδα σας

Μου αρέσουν πολύ οι φράουλες και τα κεράσια

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημέρα αγαπημένη μου
ψαράκια και σαλάτα ή χόρτα, εξαιρετικός συνδυασμός

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Γιατί του φωνάζεις; Αφ΄ενός κλείνεις το λαιμό σου, αφ΄ετέρου ταπεινά πιστεύω ότι του κάνει πολύ καλό η ενασχόληση με το κτήμα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Άσε τον αγρότη να κάνει τη δουλειά του και απόλαυσε τα δώρα του κτήματός σας.
Να περνάτε καλά και να μου φιλήσεις το κοριτσάκι μου.

Μαρία Γ. είπε...

Είναι όλα πανέμορφα στο κτήμα σας Αχτίδα μου!
Καλά κάνεις και φωνάζεις στον αγαπημένο σου γιατί πράγματι ρίχνει πολλή δουλειά και είναι μόνος απ' ό,τι καταλαβαίνω, χωρίς βοήθεια.
Δεν χρειάζεται να βάζει μεγάλες ποσότητες, λίγα απ' όλα. Να τα χαίρεται και να κουράζεται λιγότερο.
Να είστε καλά και να συνεχίσετε να ζείτε στον μικρό σας Παράδεισο.
Σε φιλώ!

ANNA FLO είπε...

Αυτό δεν είναι μονοτονία Γεωργία μου. Είναι ομορφιά. Μας χαρίζεις εικόνες παράδεισου. Πάντως ένα πράγμα θα σου πω για την κούραση του άντρα σου. Αν του αρέσει και δεν υπερβάλλει καλό του κάνει. Θυμάμαι ο γιατρός είπε στον άντρα μου ''σκάβέις στο εξοχικό σας; Καθαρίζεις το χωράφι; Αυτό να κάνεις και δεν έχεις ανάγκη'' Λοιπόν ό,τι τον ευχαριστεί ας κάνει.
Όλα πανέμορφα Όλα υπέροχα
Να σαι καλά και σ'ευχαριστούμε για την ανάσα φύσης που μας χαρίζεις με τις φωτογραφίες σου
Να περνάτε όμορφα
ΦΙλιά

Katrina είπε...

Πόσο σε καταλαβαίνω τα ίδια και εμείς λέγαμε πως είμαστε παιδιά της πόλης αλλά κάναμε λάθος!!! Κάθε Σαββατοκύριακο στο εξοχικό σπάνια να μην πάμε!!!! Εγώ για να είμαι ειλικρινής θέλω καμιά φορά να μείνω και στην Αθήνα αλλά σκέφτομαι την γκρίνια!!!! Αλλά ξέρεις τι λέω τελικά είμαστε τυχεροί!!!!!

Giannis Pit. είπε...

Κάνετε την καλύτερη επιλογή Γιωργία μου....!
Οι άνθρωποι που δένονται με τη γη, έχουν άλλα συναισθήματα....! και άλλες εμπειρίες...!
Είναι μοναδική αυτή η σχέση και εύχομαι να την απολαμβάνετε πάντα.
Την καλησπέρα μου.

marypertax είπε...

Να χαίρεστε πάντα αυτές τις υπέροχες ομορφιές και τα καλούδια των κόπων σας! Αυτά αξίζουν!
Να είστε καλά πολλά πολλά φιλιά!

Mia Petra είπε...

Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, όσο μεγαλώνουν, γίνονται πιο σοφοί κι αγαπούν τη φύση. Όσοι καταφέρνουν όμως, να ζουν κιόλας μέσα στη φύση, και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της, είναι απόλυτα τυχεροί. Τα κολοκυθάκια δείχνουν υπέροχα! Καλά να περνάτε πάντα! ✿

Νικολέτα Κριαρά είπε...

Από μικρή ονειρεύομαι να ζήσω σε ένα σπίτι που έχουν αφήσει εδώ πολλά χρόνια τώρα. Έχει κτήμα μεγάλο, δέντρα, δίπλα και μακριά από τη σκοτούρα όλου του τόπου.
Πολύ το ζήλεψα Γεωργία μου, σε καμαρώνουμε!
Υπέροχες φωτογραφίες και καλή δύναμη στον άντρα σου γιατί έχει τρομερή δουλειά η επιμέλεια τέτοιου κήπου! <3

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΦΑΔΆΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

jorjorbeth είπε...


I see your blog daily, it is crispy to study.
Your blog is very useful for me & i like so much...
Thanks for sharing the good information!
casino