Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ελάτε να σας..ζαλίσω!

                                  :)

Μία υπέροχη Ανοιξιάτικη μέρα η σημερινή με απέραντη ηρεμία μετά από το 2ήμερο του Πασχαλινού ...τυφώνα στο σπιτικό μας ! Τελικά αχάριστοι οι άνθρωποι θέλουμε τα πάντα όπως τα..θέλουμε ανάλογα με τις στιγμές μας και τη διάθεση που έχουμε όμως κουραστήκαμε πολύ φίλοι μου μα πάρα πολύ. 
Το αρνί ψήθηκε επιτυχώς στο μπαλκόνι και μεταφέρθηκε από τον ανδρούλη μου στη κουζίνα για..επιδρομή όλων.


 Με τα 4 εγγόνια να πανηγυρίζουν και να αλαλάζουν σαν ...ινδιάνοι και τους υπόλοιπους να χαίρονται την ημέρα , τους μεζέδες , το μάζωμα αυτό όπως τότε..λες και δεν πέρασαν τα χρόνια , λες και από κάπου θα ξεφύτρωναν οι γονείς μου , οι θείοι , οι νονοί... Γιόρταζε και ο εγγονός μου ο Πασχάλης και τον χαρήκαμε γιατί είναι ένα τόσο τρυφερό , ευαίσθητο παιδί  για αγόρι που με εκπλήσσει μιας και η αδυναμία μου για τα κορίτσια είναι δηλωμένη..
Απίστευτο φίλοι μου μα δεν κάθισα καν να  τσιμπήσω ..βλέπετε όταν μαγειρεύεις χορταίνεις από τις δοκιμές για το..αλάτι και τις μυρωδιές. Η κόρη μας η Ιωάννα μου έφερε τόσα γλυκά που δεν ήξερα που να τα βάλω, η Ειρήνη μας χαιρόταν αγκαλιάζοντας μας συνέχεια, οι γαμπροί μας αστειευόντουσαν , ο θείος παππούς μας δεν χόρταινε τα γλυκά .
Η Κλώντη έπαθε..μπλακ άουτ από το σαματά και έπιασε θέση σε ένα από τα κρεβατάκια της αφού πρώτα έφαγε απαγορευμένο κρεατάκι από τον άνδρα μου.


Απογευματάκι  λοιπόν  αποχαιρέτησα τα παιδιά μου που πετούσαν για Αθήνα και έστειλα στο αεροδρόμιο τον άνδρα μου για καφεδάκια και ...αποχαιρετισμούς .
Έκλεισα τη πόρτα πίσω τους και...αντίκρισα το Χάος που υπήρχε μπροστά μου και δεν ήξερα από που να αρχίσω πιστέψτε με. 
Έφυγαν λοιπόν, ευχαρίστησα το Θεό για όσα μου χάρισε και μετά ..μετά παρακαλούσα να ήμουν η παλιά "μαμά" που δεν με τρόμαζε τίποτα. Όμως όχι φίλοι μου δεν τα χάνω εύκολα , πήρα ανάσα , βούτηξα κουβά με ζεματιστό νερό για να "σβήσω" τα ίχνη από το αρνί του άνδρα μου διάσπαρτες οι τυχόν λαδιές στο πάτωμα, ανακάλυψα σε όλο το σπίτι από τα παιδιά "τα πάντα" που μπορείτε να φανταστείτε και όταν επιτέλους τελείωσα έπεσα στο καναπέ καταπίνοντας τα χάπια μου για να ..στανιάρω όπως λένε!!!
Σήμερα όμως ζήτησα την ημέρα.."δικιά μου" ,έστειλα τον άνδρα μου και τον φιλοξενούμενο μας από το Βέλγιο στο κτήμα και είπα ότι θα αράξω και δεν θα κάνω τίποτα αφού τα είχα κάνει λαμπίκος όλα χθες. 
 Μα τελικά το νοικοκυριό είναι κόλλημα φίλοι μου και βάλθηκα να να μαγειρεύω κάνοντας ανακύκλωση το αρνί με χόρτα φρικασέ και μετά η όμορφη ανοιξιάτικη μέρα με έκανε να πλύνω ότι βρήκα μπροστά μου και μου θύμιζε χειμώνα!!!
 Ελπίζω να μη ξαναχρειαστούμε χοντρά μπουφάν γιατί..έγιναν παρελθόν πλέον ολοκάθαρα στις θήκες τους.
Έπειτα έπιασα το εργαστήρι μου και το έκανα ..κουκλί αφού μάζεψα πρώτα όλα όσα θυμίζουν..Πάσχα στο κουτί τους με την υπόσχεση να τα δω ...του χρόνου!
Μα κάτι με ..γαργαλούσε..κάτι έπρεπε να κάνω..η αλήθεια είναι ότι μου ζήτησε ο φιλοξενούμενος μας ένα δωράκι για τη γυναίκα του σε..πηλό ... σε κόσμημα ( τι του ήρθε;) και...ψυχρός πηλός, κόψιμο, στέγνωμα στο φούρνο, φόντο , ζωγραφική και...Γρήγορη και πρόχειρη βέβαια δουλειά μα ..τέτοια ώρα ,τέτοια έργα.


Βρήκα και ένα κουτάκι..τα στόλισα και..ελπίζω να τους αρέσουν.


Στο μπαλκόνι μας η κληματαριά άρχισε να βγάζει τα πρώτα φυλλαράκια και αυτό σημαίνει για μένα..Άνοιξη, μέσα στις πολυκατοικίες αυτή η κληματαριά κάνει τη διαφορά στο σπίτι και στη διάθεση μας.
Πάλι φλύαρη βρε παιδάκι μου...δεν βάζω γλώσσα μέσα η αφιλότιμη.. Είμαι χαρούμενη φίλοι μου, έχω καλή διάθεση και ας έκλεισα πίσω μου τη σελίδα Πάσχα, κάθε τέλος μία άλλη αρχή δεν λένε; Κάτι θα βρω να κάνω πάλι μα πάνω από όλα παρακαλώ να είναι καλά όσοι αγαπώ και δυνατοί όσοι νοιάζομαι. Σας εύχομαι μία καλή και εύκολη εβδομάδα φίλοι μου.
Αχτιδένια φιλάκια

12 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Μπράβο και του χρόνου. Και με φασίνα και του χρόνου. Και με ψήσιμο αρνιού και με φασαρίες και με φωνές και με τραγούδια και με αγκαλιές και με ξεφωνιτά όλα μαζί να τα χεις και του χρόνου.
Να στε καλά Αχτίδα μου
Φιλιά πολλά

Giannis Pit. είπε...

Τελικά βρε Γεωργία μου,
άμα το έχεις δεν σε αφήνει το μεράκι. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα "βουνά" που περιέγραψες, την έκανες την ομορφιά σου.
Και του χρόνου να είστε καλά. Χρόνια σας Πολλά και πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές.

Mia είπε...

Αχτίδα μου, φταίει το μεράκι σου που δεν σε αφήνει σε ησυχία. Και του χρόνου να είστε όλοι καλά και να ξαναψήσετε το αρνάκι. Λοιπόν, πανέμορφα τα κοσμήματα που έφτιαξες για τη σύζυγο του φιλοξενούμενου και υπέροχη η κληματαριά σου.
Όσο για το κολάζ, πολύ θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα. Σε παρακαλώ, επικοινώνησε μαζί μου στο μαιλ μου craftartista@gmail.com
Σε φιλώ, φίλη μου και σ' ευχαριστώ πολύ.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Χριστός Ανέστη
Πάντα να βρέθεστε σε όμορφες στιγμές και να περνάτε τόσο όμορφα
Να χαίρεσαι τον εγγονό σου που γιορτάζει αλλά και τις κόρες σου,γαμπρούς και τα υπόλοιπα εγγόνια
Ωραία τα κοσμήματα για την γυναίκα του Βέλγου
Ομορφη η κληματαριά

Unknown είπε...

Χριστος Ανέστη και του χρόνου με υγεία και φασαρία πολύ και δουλειές και χαρές.
Η κληματαριά στο μπαλκόνι ξεκινάει από κάτω από την γή, ή σε όροφο σε μεγάλη γλάστρα. Με ενδιαφέρει άν είναι σε όροφο και γίνεται τόσο μεγάλη σε γλάστρα γι' αυτό ρωτάω. Την αγάπη μου!!!!

marypertax είπε...

Χριστός Ανέστη Γεωργία μου να χαίρεσαι τον εγγονό σου και επίσης όλη σου την οικογένεια που ο σαματάς τους σημαίνει αγάπη και Ζωή! Χρυσοχέρα είσαι και υπέροχα τα δώρα που στέλνεις σίγουρα θα τους αρέσουν!Να είσαι πάντα καλά μάτια μου και να είσαι έτσι δημιουργική και ζεστή και να ομορφαίνεις την ζωή των γύρω σου! Πολλά φιλιά και τις ευχές μου!

metaxia nikolopoulou είπε...

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη Αχτίδα μου!!!! Και του χρόνου να είσαι καλά και να περάσεις τόσο όμορφα με τα παιδιά και τα εγγόνια σου! Να είσαι πάντα δημιουργική και ευτυχισμένη.Πολυ ωραία τα δώρα που έφτιαξες!!!Πολλά φιλιά σε όλους!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Χριστος Ανεστη και από εδω αχτίδα μου χρονια πολλα.. να είσαι γερή φιλη μου να καμαρωνεις καθε φορα τα παιδια και τα εγγονια σου .. και ναι....κούραση σημενει ζωή..χι..χι..τι λες;
Η δημιουργία σου δεν σταματα ...και για αυτό να εισαι χαρούμενη φιλεναδα..
Δεν ηξερα οτι έχεις εγγονό Πασχαλη.. να τον χαιρεστε Γιωργία μου όπως και όλα τα παιδια και τα εγγονια σας... να είστε καλα όλοι φιλακιαααα!!!

kerina poiimata είπε...

Χριστός Ανέστη αχτίδα μου!
Χρόνια πολλά στον εγγονό σου και σε όλους, λόγω ημερών!
Και του χρόνου με υγεία!
Την αγάπη μου!

Μαρία Έλενα είπε...

Χριστός Ανέστη με υγεία.
Φιλάκια ...

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χρόνια πολλά και του χρόνου !!! Τέτοιες μαζώξεις είναι πάντα ευχάριστες και ας είναι κουραστικές. Πάντα να περνάς έτσι όμορφα !!!! Τα δωράκια που ετοίμασες είναι καταπληκτικά και ας ήταν και βιαστικά. Σε φιλώ !!!

Maria είπε...

Χριστός Ανέστη!!!
Χρόνια Πολλά!!!
Και του χρόνου να είσαστε καλά και πάντα χαρές στο σπιτικό σας!!!!
Πολλές ευχές και Χρόνια Πολλά για την εορτή του εγγονού σας,να τον χαιρόσαστε γλυκιά μου αχτίδουλα!!!!
Φιλάκια!!!