Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Αυγά και λαμπάδες


Μετά από ένα 2ημερο στο κτήμα όπου βέβαια ο καιρός δεν ήταν και στα καλύτερα του όμως ο άνδρας μου παρά τις διαμαρτυρίες μου με...αδιάβροχο φύτευε κρεμμυδάκια και σκορδάκια κι εγώ τελείωσα το 2ο σετ από τα παιδικά σεντονάκια για τη φίλη μου.
Όπως καταλαβαίνετε η χαρά μου είναι τώρα να φτιάχνω δωράκια για φίλες αφού τελείωσα με τις υποχρεώσεις μου στα μπαζάρ που είμαι εθελόντρια.
Κάθε χρόνο στόλιζα και έστελνα αληθινά αυγά, φέτος το έριξα στα..ψεύτικα!!! Πάντως..σαν αληθινά είναι και στα κρυφά συνεννοήθηκα με τον μεγάλο εγγονό μου το Πασχάλη να του φτιάξω ένα στα..μουλωχτά για να σπάσει όλα τα αυγά των φίλων!!!
         Ζωγραφιστά, ανάγλυφα με πηλό και ότι μου έρθει να ζωγραφίσω .


Λαμπάδες για φίλες αγαπημένες, τόλμησα κάτι το διαφορετικό ...ελπίζω να τους αρέσουν.


 Έχω τρελάνει το καημένο τον άνδρα μου να με πηγαίνει εδώ κι εκεί σε καταστήματα για διάφορα που..ξεχνάω. Δύσκολο πια να χρησιμοποιήσω το..αραχνιασμένο μου δίπλωμα οδήγηση άλλωστε μου έχει γίνει..απαγορευτικό!



Και μία λαμπαδίτσα  με τριανταφυλλάκι από πηλό για το κοριτσάκι μιας φίλης μου 25 ετών νομίζω ότι είναι σωστή και δεν θα μου τη φέρει στο..κεφάλι!!!
Λαμπάδες έφτιαξα και για τα βαφτιστήρια της κόρης μου Ιωάννας, για τους γαμπρούς και τις κόρες και έχω..μέλλον αφού έχω μία ολόκληρη ..κούτα. 
Αν δείτε το εργαστήρι μου έχει γεμίσει με κουτιά από λαμπάδες, φιόγκους και πασχαλίτσες και αν δεν ήταν το ταχυδρομείο που πρέπει να πηγαίνω στις..7.30  το πρωί για να γλυτώνω την ουρά στα σίγουρα θα είχα στείλει σε..όλους σας!

Η Κλώντη μου είναι σε γενικές γραμμές καλά, η εξέταση που της έγινε θα αργήσει και μετά θα δείξουν όλες τις φωτογραφίες και τις εξετάσεις της σε μία Κτηνιατρική παρουσίαση (!!!!!!) σταρ η Κλώντη μου !
Η Μαγνητική μου ..μη ρωτάτε..άστα να πάνε είναι μα είπαμε..χαμόγελο και πίστη σε κάτι καλύτερο πάντα.
Τώρα αρχίζω και μετράω τις μέρες μέχρι τις 31 που θα έρθουν τα παιδιά μου από Αθήνα, η Ειρήνη μου και ο γαμπρός μου. 
Αν ο καιρός δεν είναι τόσο καλός για να ψήσουμε στο κτήμα όπως θέλουμε , μας βλέπω με ψησταριά στο...μπαλκόνι αφού ο άνδρας μου δεν κρατιέται. 
Αυτή είναι η χαρά των γονιών φίλοι μου..το γεμάτο τραπέζι όπως παλιά από παιδιά και εγγόνια..οπότε..μετράω μέρες και σχεδιάζω τι θα τους μαγειρέψω για να τους ευχαριστήσω .
Καλή εβδομάδα φίλοι μου να έχουμε όλοι μας.
Αχτιδένια φιλάκια.








7 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Καλή εβδομάδα Γεωργία μου. Οι λαμπάδες και τα αβγά σου είναι υπέροχα δώρα καρδιάς και σίγουρα θα ξετρελαθούν οι αποδέκτες.
Χαίρομαι που η Κλώντη είναι καλά και φυσικά της αξίζει να γίνει σταρ.
Με το καλό να δεχθείς τα παιδιά σου και σίγουρα αυτά και τα εγγόνια γεμίζουν το σπιτικό μας
Να σαι καλά πάντα και με κέφι
Φιλιά πολλά

Μαρία Γ. είπε...

Κατ' αρχήν προτιμώ να σε προσφωνώ Αχτίδα, γιατί σαν αχτίδα σε νιώθω μέσα από τις αναρτήσεις σου. Αχτίδα αγάπης, χαράς, απλότητας, ουσίας, ομορφιάς, ζεστασιάς...!!
Έτσι νιώθω και μιλάω ειλικρινά.
Σχεδόν συγκινούμαι - το σχεδόν είναι περιττό στην πραγματικότητα- όταν διαβάζω όλα αυτά που περιγράφεις.
Ο λόγος? Mα γιατί με φέρνεις τόσα χρόνια πίσω και μου αναμοχλεύεις τις θαμμένες αναμνήσεις μου. Όταν η δική μου μητέρα μας περίμενε στις γιορτές να γυρίσουμε σπίτι, να γιορτάσουμε μαζί. Και αυτό το σπίτι..αχ αυτό το σπίτι, μύριζε πάντα κανέλα και βανίλια.
Σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την αίσθηση που μου θύμισε, πόσο όμορφη είναι η ζωή!!
Να είσαι καλά αχτίδα για να διαπερνάς όλα τα σκοτάδια της ψυχής μας.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Πολύ όμορφες όλες οι δημιουργίες και τα αυγά και οι λαμπάδες
με το καλό να δεχτείς τα παιδιά σου και να περάσετε όμορφα
καλή εβδομάδα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ολα οτι κανεις ειναι πανεμορφα φιλεναδα γιατι εχουν μεσα τους την χαρα της δημιουργίας και την αισιοδοξια που σε κατεχει..και σιγουρα θα αρεσουν σε οποιον τα παρει...
η Κλώντη σας είναι φαινόμενο..και σιγουρα πολύ δυνατη την κρατα γερή η αγαπη σας!!!
Και βεβαια τιποτε δεν συγκρίνεται με την μαζωξη των παιδιων και των εγγονιων σας στο σπιτι ..στο κτημα σε καταλαβενω απολυτα.. μονο τετοιες χαρες να εχετε..φιλη μου..τους χαρετισμους στον Δημητρη σου.. την αγαπη μας και τα φιλια μας απο τον Νότο!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτίδα με τα ωραία σου !!!! Και τα αυγά και οι λαμπάδες, όλα είναι πανέμορφα !!! Όμορφες στιγμές και εικόνες βέβαια με την οικογένεια όλη μαζεμένη γύρω απ το τραπέζι !!! Εύχομαι με το καλό να τους δεχτείς και να περάσετε όμορφα !!!Τα φιλιά μου !!!!

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου
Με ξετρέλαναν τα έργα σου
Να είσαι πάντα δημιουργική

Πολλά φιλιά ♥♥♥

Giannis Pit. είπε...

Και του χρόνου να είσαι καλά Γεωργία μου....!
να χαρείς τα όμορφα Πασχαλινά σου δημιουργήματα, που είναι πανέμορφα.
Πολλές καλησπέρες.