Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Το μήνυμα στις λαμπάδες μου φέτος.


Όταν η διάθεση μου για δημιουργία και κατασκευές με κυριεύει τότε δεν με πτοεί ούτε καν η Μαγνητική που μόλις πριν λίγο γύρισα . 
Οι ετοιμασίες για Πασχαλινές κατασκευές με έχει κάνει να μη σκέπτομαι όλα τα ..περιττά και ετοιμάζομαι τη Πέμπτη να πάμε με τον άνδρα μου ταξιδάκι στη Βεργίνα για να παραδώσουμε τα όσα έφτιαξα για τη Πρωτοβουλία για το Παιδί.
 Τέτοιες φορές νοιώθω ευγνωμοσύνη για το σύντροφο της ζωής μου που ποτέ δεν μου χάλασε χατήρι και έκανε τα δικά μου ενδιαφέροντα και δικά του.. 
Μαζί μας και η συννυφάδα μου από Σκύδρα που την έκανα κι αυτή εθελόντρια και της κόλλησα το...μικρόβιο!
Ένα κιβώτιο γεμάτο με ότι μπορείτε να φανταστείτε αφού το έχω ανοιχτό καιρό τώρα και μόλις κάνω κάτι ανάμεσα στα άλλα μου βάζω και κάτι μέσα ώστε.. έχει γίνει τόσο βαρύ που με ταχυδρομείο ούτε καν το σκέφτηκα.
Οι λαμπάδες μου φέτος έχουν το "άρωμα" Μακεδονία , βλέπετε..εγώ δεν πήγα σε καμία συγκέντρωση λόγω του προβλήματος και η καρδιά μου Μακεδονίτικη χτύπησε και εκφράστηκε με αυτό το τρόπο.
Ένα καραβάκι η Ελλάδα μας..σε κύματα μεγάλα, απρόβλεπτη η θάλασσα...ένας γλάρος η ελπίδα μας..η Μακεδονία μας..είναι Ελληνική!


Σαν τον χαρταετό ψηλά ας πάει το μήνυμα αυτό..αν κρατήσουμε γερά το σκοινί του, αν τον οδηγήσουμε σε ούριους άνεμους θα πάει ψηλά και θα βρει το δρόμο να επιστρέψει πίσω γερός  και περήφανος τότε έχουμε κερδίσει .



Ένα περιστέρι ας φέρει την Ειρήνη σε σχέσεις και διγνωμίες. 



Μα το Πάσχα σημαίνει χρώμα, λουλούδια , πασχαλίτσες ,Άνοιξη, Ανάσταση, Χαρά, Ελπίδα..


Σ΄αυτό το σημείο έκανα τη...τρέλα μου! Ομολογώ πως δεν τα πάω καλά με το πλέξιμο όμως έχω τόσο πείσμα όταν θέλω να κάνω κάτι που έρχεται στο..τσερβέλο μου σαν αστραπή και τότε..κάνω ένα πλεκτό λουλουδάκι που η φίλη συνονόματη Γεωργία μου είπε να δω στο...You Tube , μία πλεκτή κορδέλα (!!!) λίγο πράσινο φυλλαράκι και..νάτην η ιδέα μου!


Εντάξει..δεν θα σας δείξω άλλες γιατί θα με βαρεθείτε στο τέλος!!!  Πάντως έφτιαξα για τους γείτονες μας στο κτήμα, για βαφτιστήρια, για τα κορίτσια μου και τους γαμπρούς μου, για φίλες και...ψυχοκόρες..και λέω να πάω εκεί που δίνει η εκκλησία μας σισίτιο και να ρωτήσω αν υπάρχουν παιδάκια που δεν θα έχουν λαμπάδα. 
 Όχι..δεν γλυτώνετε εύκολα..θα δείτε και το χωριό μέσα στο μεγάλο κοχύλι που μου έδωσε ένας γείτονας και που το φαντάστηκα κάπως έτσι..


Μη γελάσετε..με έχουν πάρει είδηση όλοι και μου φέρνουν ότι μπορείτε να φανταστείτε για να κάνω κατασκευές  όμως κι εγώ δεν τους αφήνω χωρίς δωράκι!
Και ένα ..μίνι χωριουδάκι ..έτσι για συμπλήρωμα στο κουτί..


Φίλοι μου να είστε όσο μπορείτε θετικοί με ότι νομίζετε ότι μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους. Δοτικοί σε ότι μπορείτε να κάνετε για να γίνουν οι γύρω σας ευτυχισμένοι..και αισιόδοξοι σε όσα ελπίζετε να κάνουν το κόσμο ολόκληρο καλύτερο!
Θα σας δω όταν γυρίσω από το ταξιδάκι μου.
Αχτιδένια φιλάκια.

11 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Καλά να περάσετε! Καλοπούλητα όλα όσα έφτιαξες και είναι πανέμορφα. Περισσότερο γιατί μέσα από τις κατασκευές σου πέρασες και το μήνυμα της Μακεδονίας μας.
Μπράβο σου.
Με το καλό να γυρίσετε
Φιλιά πολλά

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Πολύ όμορφες όλες οι λαμπάδες και τα μηνύματα τους
και η πλεχτή είναι όμορφη
μου αρεσε το χωριό στο ξύλο
αλλά το χωριό στο κοχύλι μου άρεσε πολύ πολύ
καλό ταξίδι και καλά να περάσετε

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Γεωργία υπέροχες οι λαμπάδες σας.Πως μπορώ να αποκτήσω 2 για τα βαφτιστήρια μου; Θα βρω τη διεύθυνση σας την ηλεκτρονική και θα μιλήσουμε.Σας διαβάζω κάθε φορά εδώ και 3 χρόνια , είσαι μία υπέροχη παρέα σαν..μαμά εδώ μέσα. Ελένη Τσαργκίδου

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Με το καλό να πάτε Γεωργία μου και καλοπούλητα ολα.
Αφού τα στολίζεις πρώτα με την αγάπη σου είναι μοναδικά.
Τα χωριουδάκια σου τα λατρεύω .
Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μας όλα όσα κάνεις είναι φανταστικά μα πάνω από όλα ο τρόπος που επικοινωνείς και μας μιλάς.Σε λατρεύω αγαπημένη μου

Rena είπε...

Με το καλο να πατε και ειναι σιγουρη πως θα πουληθουν ολα γιατ ειναι υπεροχα!!!

marypertax είπε...

Υπέροχες οι λαμπάδες σου και οι κατασκευές σου επίσης! Αυτή η δημιουργικότητα σου με τρελαίνει! Μπράβο κορίτσι μου πολλά φιλιά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Υπέροχα τα έργα σου Αχτίδα μας, όπως πάντα !!! Με το καλό να πάτε και κάθε ανταπόδοση για την προσφορά σου !!!! Σε φιλώ !!!!

BUTTERFLY είπε...

Αχ βρε Αχτιδουλα μου Αχ!!! Ποσο ομορφα τα φτιαχνεις, ποσο ομορφα τα λες, ποσο ομορφος ανθρωπος εισαι!!!

despina είπε...

Υπέροχα όλα!!!Να σαι καλά πάντα να προσφέρεις!!!
Φιλάκια!!!

Ελένη B είπε...

Επίκαιρο το μήνυμα!! υπέροχες οι λαμπάδες!!!!