Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Μία..έκρηξη για αρχή εβδομάδος!

Η Χριστουγεννιάτικη μαγική διάθεση όσο πάει και..προχωράει φίλοι μου, ακόμη και ο άνδρας μου (αν και "πεσμένος" λιγάκι από τη σκιά της άγνωστης μέχρι τώρα υπέρτασης γι' αυτόν) άρπαξε τα λαμπάκια που τα είχαμε εδώ και 3 χρόνια σε..ύπνο και τα στόλισε στην αγαπημένη του κουζίνα !

 

Του υπενθύμισα βέβαια ότι μετά από τις γιορτές αυτά πρέπει να...ξανακατεβούν μα μου βρήκε αμέσως τη λύση!
- Θα τα ..κρύψω στη ψευδοροφή να μη φαίνονται και θα τα..ξανακατεβάσω του χρόνου!!!!
Ευρηματικός..το παραδέχομαι!
Να δείξω και το ελατάκι μας ( μωρό ακόμη μα..θα μεγαλώσει!!) που το στόλισα ελαφρώς γιατί μου είπε ότι δεν πρέπει να το βαραίνω ακόμη. Η γειτόνισσα πάντως μου φώναξε " και του χρόνου!!!!"


Βάλαμε και φωτάκια στην αμυγδαλιά δίπλα μας και το βράδυ φίλοι μου κολλήσαμε τις..μύτες μας στο παράθυρο του τροχόσπιτου για να θαυμάσουμε τα πολύχρωμα λαμπάκια που αναβόσβηναν ! Αν αναρωτιέστε δεν τα είχαμε στη γεννήτρια αλλά ήταν λαμπάκια με μπαταρίες που κράτησαν όμως όλη νύχτα μέχρι τις 8 το πρωί που τις ανανεώσαμε για να τα ανάψουμε το επόμενο ΣΚ που θα πάμε!
Μικρές χαρές φίλοι μου , κάτι σαν τα..λαμπάκια αυτά μα μου δίνουν χαρά γιατί κι εγώ είμαι λιγάκι πεσμένη με την αγωνία που έχω να ρεγουλαριστεί η πίεση του άνδρα μου.
 Για τον εαυτό μου δεν φοβάμαι ποτέ, τα προσπερνώ μα ..για αυτούς που είναι η ίδια η ψυχή μου, τα αγαπημένα μου πλάσματα πάντα φοβάμαι και αγωνιώ. όμως φίλοι μου όταν πιστεύεις στο Θεό απλά κάνεις το σταυρό σου και λες : -Όλα θα πάνε καλά!
Σήμερα λοιπόν νέα εβδομάδα μας, περίμενα τις φίλες μου το πρωί, η καλή μου Βίκυ η Ποδηλάτισσα, η Δήμητρα και βέβαια η φίλη μου η Μαιρούλα! Λοιπόν..πως άρχισε η μέρα μας;..μα με μια ..ΕΚΡΗΞΗ!!!
Εκεί φίλοι μου που έφτιαχνα κάτι στη κουζίνα , μισή ώρα πριν έρθουν και αφού είχα σιάξει, σκουπίσει, σφουγγαρίσει το σπίτι..ένας κρότος φοβερός, ένα μπαμ..και ο τοίχος δίπλα στο καναπέ έγινε ..κόκκινος ! Ο άνδρας μου είχε βάλει στο ράφι ένα μπουκάλι με μούστο και τον..ξέχασε και..να το λουτρό του τοίχου, του καναπέ, τα ράφια, ο πάτωμα και ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Αν νομίζετε ότι ..ούρλιαξα ..κάνετε λάθος. Απίστευτο για μένα όμως σε πολύ δύσκολες στιγμές η ηρεμία μου και η γρήγορη αποδοχή , εκτίμηση και άμεση διόρθωση της ζημιάς με χαρακτηρίζει!. 
Ευτυχώς που ήταν ο άνδρας μου ..βλέπετε το ύψος μου δεν έφθανε για ψηλά ράφια, ούτε για να τραβήξω τον βαρύ καναπέ. 
Χαμός..το κάλυμμα για πλύσιμο με καμία ελπίδα να συνέλθει, τα μαξιλάρια το ίδιο, εγώ να καθαρίζω τον μικρό βέβαια ευτυχώς  λεκέ στο εσωτερικό του ...μπεζ καναπέ( !!!!!!), κατεβάσαμε τα ράφια, πλύναμε τα πάντα, σφουγγάρισα τα..πάντα, τοίχο με χλωρίνη, έπλυνα τα..πάντα από κορνίζες μέχρι διακοσμητικά, ενώ συγχρόνως παρηγορούσα τον  άνδρα μου που δεν συγχωρούσε τον εαυτό του που ξέχασε το μπουκάλι εκεί.
Μόλις τελειώσαμε και είπαμε ότι θα..βάψουμε τον τοίχο τις επόμενες μέρες, ήρθαν οι φίλες μας και ...φιλιά, συζήτηση, ανταλλαγή δώρων ..όλα ξεχνιούνται οπότε:  Τέλος καλό όλα καλά και ο μούστος που ..έμεινε στο ψυγείο ανοιχτός!
Περιττό να σας πω πως το χέρι μου μπήκε πάλι στο μαντήλι αφού ο τένοντας μου κουράστηκε περισσότερο από ότι έπρεπε πάλι.
Φίλοι μου η καθημερινότητα μου ήταν επεισοδιακή για .. αρχή της εβδομάδος μα ελπίζω να συνεχιστεί με χωρίς εκπλήξεις.Σας κάνω μία μαμαδίστικη αγκαλίτσα και βέβαια..
Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

litsa t. είπε...

Τα καλικαντζαρακια φταινε.τελος καλο ολα καλα.Αλλα αμα ο αντρας ειναι κεμπαρης φαινεται.Να περασετε καλα και να προσεχετε.

ANNA FLO είπε...

Τα καλικαντζαράκια λέω και εγώ...για καλόπιασέ τα μην κάνουν άλλες ζημιές.
Τέλος καλό όλα καλά αν και το δεμένο χέρι ....ξεκουράσου!
Πέρασες καλά με τις φίλες σου τώρα ξεκούραση γιατί πλησιάζουν τα Χριστούγεννα
Ωραία τα λαμπάκια στην κουζίνα και στο έλατο σου
Και του χρόνου να είστε καλά χωρίς καλικαντζαράκια
Καλό βράδυ

Maria είπε...

Τις δύσκολες στιγμές φαίνεται ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου και μπράβο, που δέχτηκες το μπάμ με μεγάλη ψυχραιμία....φαντάζομαι θα περάσατε υπέροχα με τα κορίτσια!!!
Καλή ξεκούραση γλυκιά μου αχτιδούλα!!!! Φιλάκια!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχ συμβαινουν κι αυτα αχτιδουλα μου
φανταζομαι εκεινη τη στιγμη πως θα ενιωσες

φιλακια πολλα
καλημερα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αντε και του χρόνου να ειναι ο Δημηατρης σου καλά να σου ξαναβαλει τα λαμπακια αχτιδα μου μα είδες ιδεες για την αποθυκευση τους..χα..χα..μονο του χρονου να θυμασαι οτι θα βρίσκονται εκει πανω και τα γυρευεται αλλού..χα..χα.. καθυστρημενη οπως παντα περνώ φιλεναδα.. θαυμασα το δεντρακι που εφτιαξες.. ειναι πολύ ομορφο γιατί φτιαχτηκε απο ξαρχής με τα χερακια σου... αλλα και το άλλο στο κτήμα με τοσες ευχες επανω του θα γινει μεγαλο και τρανό σιγουρα !!Τι ωραία που ήρθαν τα κορίτσια και τα ειπατε!!!! εκει γυρω ήμουν και εγώ και ας μην με βλεπατε..χα...χα παντα έτσι ομορφα να περνας Γιωργια μου!!
Σε αφηνω με πολλες ευχες για ομορφες μαγικες γιορτινες μερες με τους αγαπημενους σας...καλα χριστουγεννα γλυκεια μου .. θα τα πουμε φιλακιααααα!!

Mia είπε...

Αχτίδα μου, το μπαμ πάει, έγινε, τελείωσε και τέλος καλό, όλα καλά. Έμεινες ψύχραιμη, πέρασες όμορφα με τα κορίτσια και ο άντρας σου στόλισε τα φωτάκια. Αυτά είναι που μετράνε. Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα, χωρίς άλλες τέτοιες εκπλήξεις, φίλη μου. Πολλά φιλιά.

ασωτος γιος είπε...

καλες γιορτες ,με αγαπη υγεια και πολλα χαμογελα
παιδικες φωνες και γλυκα πολλα γλυκα