Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Τα χρώματα του Φθινοπώρου!



Φθινοπωρινό τοπίο φίλοι μου, τα χρώματα γήινα, τα φύλλα χαλί στο ξεβαμμένο πια πράσινο, τα  δενδράκια μας έριξαν τα στολίδια τους και είναι λες και βλέπω ανάμεσα τους τα βράδια την Δήμητρα να κλαίει για τη Περσεφόνη που κλείστηκε πάλι στον Άδη..
Παράξενο όμως..κάποτε αυτές οι εικόνες μου έφερναν μελαγχολία, τώρα τη βλέπω ήρεμα και στοχαστικά, σκέπτομαι πόσο μου μοιάζει το Φθινόπωρο πια και τα χρώματα του αυτά γίνονται μέρος των δημιουργιών μου και των συναισθημάτων μου.
 Έμαθα πια να "βλέπω" πέρα από το τώρα και το σήμερα που είμαι ο ..περπατητής του , ακόμα και αν μετά έρχεται ο Χειμώνας..κάπου μετά..κάπου στα επόμενα βήματα..θα ξεπροβάλει η Άνοιξη έστω και αν δεν είμαι πια μέρος της..θα έρθει η Άνοιξη φίλοι μου!
Το ΣΚ μου όπως πάντα στο κτήμα παρεούλα στον άνδρα μου που τώρα μπαίνει πια στο..κλάδεμα . Έφερα γλυκά για τους γείτονες να κεράσω για τη γιορτή του Δημήτρη μου, τυροπιτάκια που εφτιαξα το βράδυ και πουράκια που μου έφτιαξε η κόρη μας, ζεστός καφές και τσάι μα πάνω από όλα καλούς φίλους γείτονες !
Έφυγαν  και μετά "άραξα" στο τροχόσπιτο μέσα με τη ζεστούλα της σόμπας με τη νέα μου εργασία που σας είπα. Πλέκω κουβερτάκια για ένα άσυλο με αδέσποτα σκυλάκια και μάλιστα έχω..όνειρα να προσπαθήσω να τους φτιάξω ρουχάκια  κάνοντας πρόβα στη Κλώντη που της έφτιαξα τη πρώτη μου...δημιουργία!!!!


Όσο για μένα..νάμαι στη γωνιά μου , με τη παρεούλα της Κλώντης μου και τα πλεκτά μου !!!Μη γελάσετε..δυσκολεύομαι ..να πάρει η ευχή..ξέχασα το πλέξιμο..ξέχασα πλέξεις..μα προσπαθώ και έχω πείσμα! Αφήστε που αυτές τις μέρες το χέρι μου είναι χάλια , μπορώ να το σηκώνω μέχρι..τη μέση (χι! χι!) και μόνο..πλέξιμο μπορώ να κάνω.Τη Δευτέρα θα προσπαθήσω ξανά να ζωγραφίσω.
-Στάσου να σε φωτογραφίσω να σε δουν οι φίλες σου ότι σε έχω..βασίλισσα!!!!!( λέει το καμάρι μου)
-Πρόσεξε μη πέσει το ταβάνι γλυκέ μου, σαν τη γνωστή ταινία!!!!!


Προχθές κάτι πάτησα και άλλαξε ο ..blogger μου !!! Εμφανίστηκε το πραγματικό μου όνομα ( όχι ότι με πειράζει) και μου λέει ότι άλλαξε το προφίλ μου και..τι να πω τώρα..είναι για μένα τέτοιες αλλαγές; Δυσκολεύομαι πια να καταλάβω πολλά! Ξεχνάω και τους κωδικούς ...όλη η ζωή μας έγινε  με κωδικούς, που να τους θυμάμαι πια.
Αύριο νέα εβδομάδα, θα έχω πάλι εξετάσεις και..περιμένω τη Τετάρτη που θα μπορέσω να κλειστώ πάλι στο εργαστήρι μου να..προσπαθήσω, να τελειώσω τα υπόλοιπα δέματα που έχω να στείλω .
Έχω κάνει ένα σωρό Χριστουγεννιάτικα και..ναι αγάπες μου περίεργες..θα σας τα δείξω..έχουμε χρόνο, άλλωστε έχω ένα σωρό ιδέες..θέλω τόσα να κάνω ακόμα.
 Πολλές φορές σκέπτομαι πόσο δυστυχισμένη θα ήμουν αν δεν μπορούσα να κάνω αυτά που..κάνω..μου είναι αδύνατον να μένω χωρίς να..φτιάχνω κάτι!!!
Λοιπόν σας εύχομαι μία όμορφη και εύκολη νέα εβδομάδα! Μη ξεχνάτε να χαμογελάτε στα δύσκολα, να σκέπτεστε θετικά , να λέτε ευχαριστώ στο Θεό για όσα έχετε και...
Αχτιδένια φιλάκια από εμένα!

7 σχόλια:

Mia είπε...

Για μένα θα είσαι πάντα η Αχτιδένια μου! Δεν σου πάει το Γεωργία! Πω πω σε ξαναβάφτισα! Σε λίγο θα με λες νονά! Χα, χα. Πανέμορφες οι φωτογραφίες σου, γλυκιά μου, και αγαπώ την Κλώντη! Συγχαρητήρια για τα πλεκτά κουβερτάκια για τα αδέσποτα αλλά και για τα ρουχαλάκια που σχεδιάζεις να φτιάξεις. Για ζωγραφική έχεις καιρό, κοίτα να γίνει πρώτα καλά το χέρι σου. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

ANNA FLO είπε...

Σαν βασίλισσα οντως!! Τι άλλο θέλεις; Και η Κλώντη στα ζεστά της. Να σαι καλά να δημιουργείς και το φθινόπωρο μια όμορφη εποχή είναι, εξάλλου χρειάζεται ξεκούραση η Γη.
Μπράβο για τα κουβερτάκια στα σκυλάκια. Μπράβο σου ξανά.Καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σου.
Και ναι ναι ναι, περιμένω τις ιδέες σου και τις δημιουργίες σου
Καλή σου εβδομάδα

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου,
Βασιλομήτωρ σκέτη είσαι. Η πόζα με το Κλωντομοντέλο στα πόδια σου, επική. Καλά να περνάτε και πάντα να σας έχουν ώπα-ώπα.
Φιλιά και στις δυό σας, πολλά πολλά.

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα στην Βασίλισσα μας
Υπέροχα όλα αυτά που δημιουργείς
Άξια να είσαι πάντα και μην το βάζεις κάτω...

Σε φιλώ πολύ ♥ καλή εβδομάδα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι μπράβο.... καλά έκανε και σε φωτογράφησε να σε βλέπουμε κι εμείς οι μακρινές φίλες !!! Όντως σε έχει σαν βασίλισσα και με την τόσο γλυκιά παρεούλα σου !!!! Καλή δύναμη για τις δημιουργίες σου και πολλά φιλιά !!!!!

ασωτος γιος είπε...

καλησπερα αχτιδα
ναι να σκεφτομαστε θετικα

kerina poiimata είπε...

Καλό μήνα αγαπημένη μου αχτιδούλα!
Αχ...πως να μην πονάει το χέρι σου από το δημιούργημα που χάρισες!απορώ...πότε τα προλαβαίνεις!Ναι είναι όμορφο και το φθινόπωρο, είναι όμορφη η κάθε μέρα καθε εποχής!αρκεί να έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά και να χαιρόμαστε τα πάντα!την κάθε ανάσα μας, που σημαίνει πως ζούμε!υπάρχουμε!φιλακια πολλα πολλά καλό μήνα!!!