Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Βροχούλα!!!


Καλημέρα βροχερή μετά από μία νύχτα...εντελώς βροχερή με αστραπές και τα όσα συνοδεύουν ένα Φθινοπωρινό ξέσπασμα.
Μα μη νομίζετε ότι μου χάλασε τη διάθεση..έστειλα τον καλό μου σε δουλειές κι εγώ μπήκα στο εργαστήρι μου παρεούλα με τη Κλώντη που άραξε στη κουβερτούλα της και με παρακολουθούσε. 
'Όσο βλέπει δηλαδή γιατί ο γιατρός της χθες μου είπε ότι  βλέπει ελάχιστα πλέον , ακόμη και εδώ μοιάζουμε λιγάκι γιατί κι εγώ χωρίς γυαλιά δεν βλέπω ..μπροστά μου!!!
Πάντα παραγωγική, απομεινάρι από την όλη καριέρα μου στη χονδρική παραγωγή, έχω βάλει ανοιχτά πακέτα και τα γεμίζω με κατασκευές μου Χριστουγεννιάτικες ανά...δεκάδες για τρεις μεριές σε ιδρύματα!!!
 Η αλήθεια είναι ότι χθες είχα πρόβλημα με τα χέρια μου με αποτέλεσμα να καώ άπειρες φορές με το πιστολάκι  να έχω μόνιμη παρέα μου το σπρέι για καψίματα!!!
 Όποιος έχει το δικό μου πρόβλημα με την Πάρκινσον βλέπει και ανακαλύπτει πόσο διαφορετικά είναι στο καθένα τα συμπτώματα και να αναγνωρίζει τις "κρίσεις" που έρχονται κατά διαστήματα και που όπως μου είπε η Νευρολόγος έχουν άγνωστο λόγο όταν γίνονται.
Το κύριο θέμα είναι φίλοι μου να τις αναγνωρίζεις και να προσαρμόζεις τις κινήσεις σου με τα.."νερά"τους κι εγώ το έχω καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό.
Χθες λοιπόν απολαύσαμε τη βραδινή μπόρα , λατρεύω τον ήχο της μπόρας τις νύχτες, οι λάμψεις, το τραγούδι των σταγόνων στις ανθρώπινες κατασκευές, η μυρωδιά της γης, η ψυχρούλα που βγάζει.  Τότε  σε κάνει να βγάζεις από το ντουλάπι την πλεχτή κουβερτούλα της μαμάς μου που όταν με σκεπάζει με ζεσταίνει στο σώμα και στη ψυχή γιατί ξεπηδάει  από κάθε της κομμάτι η ανάμνηση της μητέρας μου όταν τα βράδια μετά τη δύσκολη δουλειά της σαν γιατρός σε νοσοκομείο την έπλεκε.
-Τι τις πλέκεις μαμά;
-Έτσι..με ξεκουράζει..και άλλωστε πώς θα με θυμάστε κάποτε;
Έπλεξε 5 τέτοιες κουβερτούλες,(λες και πρόβλεψε ότι η μία θα πάει στο τροχόσπιτο στο κτήμα)  μία για το καθένα μας, οι κόρες μου τις έχουν τα βράδια στο χουχούλιασμα στο καναπέ , το ίδιο κι εμείς..χαίρομαι μαμά που πρόλαβα πολλές φορές να σου πω πόσο τις αγαπήσαμε αυτές τις κουβερτούλες και ελπίζω..πιστεύω ..ότι εκεί..από ψηλά το βλέπεις...
Σήμερα λοιπόν μία νέα μέρα..βροχερή μα μου αρέσει! Ανέλαβα τη μαγειρική , μία κοτόσουπα  και ...λίγο στιφάδο με κοτόπουλο σαν..σάλτσα απάνω σε τηγανιτές  πατάτες που είναι ένα πιάτο που αγαπάει ο Δημήτρης μου που το..έσκασε για το κτήμα με τη δικαιολογία: 
-" Κορίτσι μου ξέχασα τις δυο γεννήτριες έξω" θα γυρίσω για το φαγητό!!!
Λες και τα ..χάβω αυτά εγώ μα με βολεύει γιατί το σπίτι θα μείνει καθαρό όπως το έκανε η κυρία Στέλλα χθες, το φαγητό είναι καθ΄όδόν στη φωτιά, εγώ θα μπω στο εργαστήρι μου και..μία νέα μέρα ξεκινάει φίλοι μου !



Αχτιδενια φιλάκια φίλοι μου!

10 σχόλια:

...irida... είπε...

καλη σου μερα γλυκια μου!!

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλό φθινόπωρο αγαπητή μου...........Πάντα περιεκτική στον λόγο σου, πιστεύω και στον προφορικό (σε αντίθεση μ' εμένα που η κόρη μου λέει ότι πλατιάζω και μάλλον δίκιο έχει) ρούφηξα για άλλη μια φορά τα λεγόμενα σου στο κείμενο. Συγκινήθηκα γι' αυτά που γράφεις για την μανούλα σου κι εγώ κάπως έτσι την σκέφτομαι!!!Να'μαστε καλά και πω...πω πως τα προλαβαίνεις όλα παρά τα προβλήματα σου. Μ π ρ ά β ο !!!!!

ποιώ - ελένη είπε...

Αχ αυτές οι κουβερτούλες πόσο ζεσταίνουν την καρδιά

Καλημέρα Αχτίδα μου ♥

syros2js είπε...

Με συγκίνησες, βρε Αχτιδούλα! Αυτές οι αναμνήσεις, αυτή η γλυκιά νοσταλγία είναι ουσιαστικά, αυτά που είσαι εσύ σήμερα!
Να (σε) προσέχεις!!!
:-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και όπως πάντα... χαδάκια!!!

LitsArt είπε...

να τυλίγεσαι με την κουβέρτα και να σε τυλίγουν οι αναμνήσεις...αξία ανεκτίμητη!
καλημέρα!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Επιτέλους θα χουχουλιάσουμε,φτάνει τόση ζέστη και τόσες βόλτες.
Κι εγώ προσπαθώ να φτιάξω για τα παζάρια.
Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά.

Unknown είπε...

Καλο βραδυ Αχτιδα μου ....

Katrina είπε...

Καλό βράδυ Αχτιδούλα!!!!!!!ΜΑΤΣ ΜΟΥΤΣ!!!!!

Mia είπε...

Να προσέχεις τον εαυτό σου, Αχτίδα μου. Πολλά φιλάκια!

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα μου σε χαιρομαι που τις δυσκολιες της καθημερινοτητας σου τις διηγησαι με τοσο ομορφο τροπο λες και προκειται για καποιον αλλον , ευχομαι να εχεις παντα κουραγιο να το ξεπερνας