Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ο Σεπτέμβρης προ των ..πυλών!


Αν και ακόμη μυρίζει καλοκαίρι εγώ θέλω να το ..ξεπεράσω και να να ασχοληθώ με ότι έρχεται με τις πρώτες μερες του Σεπτέμβρη που σε λίγο μας κάνει ποδαρικό. Άλλωστε όταν έχεις 4 εγγόνια δεν μπορείς παρά να ..παρασυρθείς από τις συζητήσεις , τα σχέδια και τα προγράμματα τους που σε λίγο ξεκινούν.
 Χαρακτηριστική κουβέντα της κόρης μου είναι : "Δόξα το Θεό..ξεκινούν τα Άγια σχολεία!!" κι εγώ βλέπω τη δύναμη που κρύβει αυτό το κορίτσι να κάνει τόσα πράγματα, που τα προλαβαίνει όλα και λαχταράει για ..μία ώρα δική της όπως λέει!!
Περνούν τα χρόνια φίλοι μου, κάποτε δούλευα ώρες ολόκληρες στο εργαστήρι μου χωρίς να ξεχωρίζω μέρα και νύχτα, μεγάλωνα τα κορίτσια μου , μαγείρευα, διασκέδαζα με τον άνδρα μου χωρίς να παραμελώ τον εαυτό μου και γενικά τα έκανα..όλα βρε παιδάκι μου!!
Τώρα λες και η μέρα περνάει σαν το νερό, κουράζομαι με το παραμικρό , μετρώ ...χάπια και αν μου πείτε τι αγαπώ μέσα στο σπίτι θα ..κρυφοκοιτάξω το καναπέ μου!
Πάντως αυτές τις μέρες έχω παρασυρθεί κι εγώ από τον άνδρα μου και τη διακόσμηση του τροχόσπιτου μας που περιμένω να σας δείξω φωτογραφίες πριν και τώρα και είμαι σίγουρη ότι θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα!
Σήμερα αγοράσαμε τη τελευταία συρταριέρα που ήθελα και μένουν οι κουρτίνες που τις αγόρασα όμως η μοδίστρα μου πήγε διακοπές και αύριο που γυρνάει θα την περιμένω με το..τουφέκι να μου τις φτιάξει μέχρι το ΣΚ που θα πάω και θέλω να τις βάλω!
Έβαλα και τα λίγα κανδράκια που έφτιαξα για εκεί. Μία θαλασσογραφία  από σανίδες που όπως σας είπα περίσσεψαν από τις εργασίες του , ένα με ρόδια γιατί τα..αγαπώ και τα έχω γούρι και ένα μικρό τρίπτυχο 90 εκατ. που τελικά το κάναμε ένα γιατί..μία ώρα πολεμούσαμε να βρούμε την..ισιάδα για τα 3 καρφιά , δεν το καταφέραμε ( τα τοιχώματα στο τροχόσπιτο έχουν επάνω μία ελαφριά κλίση) και έτσι το κάναμε..ένα!

                                             "Η λίμνη"



Βέβαια έχω πολλά ακόμη, θέλω να ζωγραφίσω μία κρεμάστρα για τα κλειδιά που τα χάνει συνέχεια ο άνδρας μου, ένα σερβίτσιο φαγητού, κάτι για το..μάτι (!!!!!!!), ένα μικρό χαλάκι για την είσοδο μη μου μπαίνει με τις λάσπες και μία γωνιά με τις εικόνες μου για τη προσευχή μου.
Το κυριότερο σας το κρατάω για το ..τέλος! Είπαμε ότι η πλευρά επάνω από το κρεβάτι όπως σε όλα τα τροχόσπιτα είναι ελαφρά κυκλική οπότε δεν μπαίνει κάτι διακοσμητικό όπως ένα πίνακας έτσι...έτσι..αποφάσισα να ζωγραφίσω κάτι στο τοίχο εγώ περίπου στα ..2 μέτρα! 
Είδατε θράσος και κουράγιο που έχω ακόμη; Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.. όμως..θα το τολμήσω!
Πολλές φορές φοβάμαι με τα..όνειρα που κάνουμε με τον άνδρα μου, όνειρα για να χαρούμε κάποια πράγματα που κοινά αγαπούμε και οι δύο..δεν ξέρω αν ο Θεός μας κάνει τη χάρη να μας δώσει το χρόνο που ζητάμε μα..ελπίζω και ελπίδα είναι να κάνεις όνειρα φίλοι μου!
Αύριο λοιπόν αρχίζω τη προεργασία σε χαρτί για προσχέδιο της μικρής ..τοιχογραφίας που ετοιμάζω και αν αναρωτιέστε τι άλλο έχω να κάνω ..χάνω το μέτρημα.
Αρχίζω πράγματα για το ίδρυμα της Νικολίτσας , ένας πίνακας για αρχή.. 

                               "Μάζεμα κερασιών στον Άγρα"



Επίσης για το Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ της και για τη Πρωτοβουλία για το παιδί βέβαια που της έκανα απιστίες τώρα τελευταία και θέλω να επανορθώσω! 
Αύριο έρχεται και η αγαπημένη μου μαθήτρια και έχουμε οι δυο μας..πάρτι!!! Δεν το βλέπω να κάνουμε μάθημα από όσα έχουμε να πούμε, την επιθύμησα πολύ μα σίγουρα έχω πολλές προτάσεις να της κάνω για κάτι νέο να τολμήσει κι αυτή.
Σας υπενθυμίζω και τα σχετικά του Σεπτέμβρη ( όχι τον ..ΕΜΦΙΑ!!!!) Μη ξεχάσουμε ότι αυτή η κρίση πρέπει να μας φέρει πιο κοντά με τους συνανθρώπους μας.
Ότι μπορούμε πρέπει να κάνουμε φίλοι μου , ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που λέω. 
Όμως μη ξεχνάτε αυτό το καιρό τα παιδάκια που θα πάνε σχολείο και δεν έχουν οι γονείς τους να τους πάρουν τα αναγκαία. Κοιτάξτε γύρω σας, κάπου θα βρίσκεται ένα παιδί..που λαχταράει μία τσάντα..μία φόρμα..μολύβια και τετράδια...και για 5 ευρώ να πάρουμε κάτι σε ένα παιδί έχει την αξία του..
Αχτιδένια φιλάκια!

12 σχόλια:

nikolitsa είπε...

Αχ Αχτιδένια μου έτσι είναι.Το πνεύμα πρόθυμο η σάρξ ασθενής.Προσπαθούμε όμως όσο μπορούμε.Περιμένω και την υπόλοιπη διακόσμησητου Κουκλόσπιτου !!!
Ολοι μας πρέπει να βοηθάμε όσο και όπως μπορεί ο καθένας αυτούς που έχουν ανάγκη ο καθένας με τον τρόπο του.Καλή συνέχεια.

Litsa sevi είπε...

Αχτιδα μου δεν εχω λογια να σου γραψω ποσο μεσα στην καρδια μου σε εχω, χωρις να σε γνωριζω ,ποσο ,(θα τολμησω να πω σαγαπω) καθε μερα ανοιγω να σεδιαβασω να νοιωσω τη δυνα μη , τη χαρα, την ανθρωπια που εκπεμπεις ,αυτη την αυρα που λιγη χαρισματικοι ανθρωποι εχουν, σε ευχαριστω για ολα αυτα που δινεις σε ολους μας. Να εισαι παντα καλα και συ και ολη η υπεροχη οικογενεια σου φυσικα και η κουκλα κλωντη.

ANNA FLO είπε...

Χαίρομαι με τα όνειρά σου!!! Αλίμονο αν δεν κάναμε όνειρα και σίγουρα θα τα υλοποιήσετε. Πόσα ακόμη δεν έγιναν πραγματικότητα από όσα ήλπιζες και μας τα έγραφες εδώ!!!
Πολύ ωραία όσα φτιάχνεις, απίθανη θα είναι και η τοιχογραφία και περιμένουμε πως και τι τις φωτογραφίες.
Έχεις τόσα δίκια για το πόσο κοντά πρέπει να είμαστε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη!!! Έτσι πρέπει........
Να σαι καλά Αχτίδα μου και να έχεις δύναμη για όσα προγραμματίζεις να κάνεις πραγματικότητα
Καλές δημιουργίες!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Εύχομαι να είσαι πάντοτε δραστήρια και δημιουργική.
Καλή εβδομάδα.

Marie-Anne είπε...

Κι εγώ είμαι σίγουρη πως θα μείνουμε με ανοιχτό το στόμα!
Ανυπομονώ να θαυμάσω το κουκλίστικο τροχόσπιτό σας!!
Καλή εβδομάδα και καλό Σεπτέμβρη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλοι μου , εύχομαι ότι καλύτερο μέσα σ' αυτήν

Ariadne είπε...

Σ'ευχαριστούμε που μας δίνεις κουράγιο!Άντε κι από Αύγουστο χειμώνα!Καλή σχολική χρονιά για τα εγγόνια σου!Τέλειο το τρίπτυχο.Ανυπομονώ να δω το τροχόσπιτο!Φιλιά πολλά!Αριάδνη.AriadnefromGreece

LitsArt είπε...

εγω ειμαι η μονη μαμα που δε θελω να ανοιξουν τα σχολεια?αντε παλι τρεξιμο να τα προλαβουμε ολα....τι να πρωτοθαυμασω απο αυτα που εφτιαξες!!!
το τριπτυχο φοβερο!!!
και εννοειται οτι περιμενουμε με ανυπομονησία την τοιχογραφία!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλοι μου, να είστε όλες καλά σας εύχομαι μία εύκολη μέρα σε όλους σας!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλησπέρα, αχτίδα μου!
Πέρασα να σου ευχηθώ "καλησπέρα"! Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά στο γραφείο κι έτσι δεν έχω τον χρόνο που θα'θελα για να διαβάσω όλο το άρθρο σου! Θα το διαβάσω όμως μέσα στο Σ/Κ!!

Να'σαι πάντα καλά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μπράβο ακούραστη Αχτίδα .... Θα πετύχει σίγουρα η δημιουργία σου και θα χαρούμε να μας δείξεις όλο το εσωτερικό !!! Καλή δύναμη, φιλάκια !!!!!

Mia είπε...

Καλό μήνα, Αχτίδα μου. Οι δημιουργίες σου είναι πάντοτε πανέμορφες!