Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μια ..Πέμπτη για μένα!

Πράγματι..κάπως έτσι αφιέρωσα τη σημερινή μέρα μου , για μένα ! Αν και το "εμένα " πάντα περιλαμβάνει και άλλους όμως είναι όμορφο φίλοι μου να κάνουμε και μία μικρή επανάσταση πότε πότε! Επανάσταση;..μεγάλη λέξη , όμως πια στη σημερινή μου φάση κάθε τι που με ευχαριστεί είναι κατά κάποιο τρόπο μία επανάσταση στα..απλά, τα καθημερινά, τα συνηθισμένα.
Άρχισα με το να πω τον ανδρούλη μου:
-Στο καλό γλυκέ μου, πάνε στο κτήμα θέλω λίγο να μείνω μόνη σπίτι, να κάνω μικροδουλειές ίσως!
Μετά κοίταξα τη Κλώντη και της είπα:
-Κορίτσι μου σήμερα θα γίνουμε όμορφες και πρώτα θα αρχίσω από εσένα!
Έτσι φίλοι μου έκανα τη προσπάθεια να βγω, να πάρω την ανηφόρα, να "πολεμήσω " με την αστάθεια μου και τη δυσκολία μου να περνώ το δρόμο με τα πολλά αυτοκίνητα και άφησα την Κλώντη μου στο μέρος που την περιποιούνται πάντα.
Μετά πήρα το δρόμο του γυρισμού, πάντα η κατηφόρα μου είναι πιο εύκολη πάντως και μία στάση στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας για προμήθειες στη..λίστα που κάθε πρωί πλημμυρίζει το μυαλό μου να κάνω χίλια πράγματα.
Να η έκπληξη μόλις κατάφερα να γυρίσω σπίτι! Η ψυχοκόρη μου η Αθηνούλα με ένα: "-ήρθα Μάμμυ" ξεκλείδωσε τη πόρτα μου , ήρθε από τη Καβάλα, από τους γονείς της στη..μαμά Β όπως λέει!
Η μέρα μου έκανε κι εκείνη τη δική της επανάσταση σε όσα ήθελα να κάνω.
Πέρασα έτσι ένα όμορφο πρωινό μαζί της, με περιποιήθηκε λόγω..επαγγέλματος από τη κορφή μέχρι τα νύχια κι εγώ έφτιαξα  από ένα λεμονάτο ψαράκι να το χαρούμε όπως μας αρέσει και βέβαια ένα λευκό κρασί να τα τσουγγρίσουμε! 
Επιδόρπιο βέβαια το παγωτό που έφτιαξα χθες γιατί βλέπετε ο άνδρας μου θέλει τα βράδια ένα..κουβαδάκι παγωτό να το τρώει με το κουταλάκι!!
Τυχερούλα λοιπόν γιατί γλύτωσα το μεσημέρι να πάρω πάλι την ανηφόρα για τη Κλώντη αφού πήγε η Αθηνά και μου την έφερε, κουρεμένη μοσχοβολιστή και με νέο φιογκάκι!


Μετά το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα φίλοι μου, κάθεσαι στο καναπέ με τη φίλη -κόρη και λες..λες..λες..και οι δύο μεριές όσα δεν λες πουθενά παρά μόνο σε αυτό τον υπέροχο συνδυασμό φίλης -ψυχοκόρη .Τα είπαμε, τα ψάλλαμε, κάναμε τα όνειρα μας μαζί με τις γουλιές του καφέ και το..κέικ που έφτιαξα και βέβαια της έδωσα φεύγοντας ένα μερίδιο για το σπίτι!


Η..πονηριά του είναι η ..δόση από μαρμελάδα δαμάσκηνο που έβαλα και του έδωσε ένα υπέροχο άρωμα και ξυνούτσικη πετσούλα από έξω αφού μόλις το έβγαλα ζεστό με το πινέλο το αλείφω στα γρήγορα με το δαμάσκηνο μαρμελάδα που έφτιαξα χθες από τα φρούτα του κτήματος μας.


Η Αθηνούλα έφυγε κι εγώ σκεπτόμουν πως να περάσω το βραδάκι μου. Βέβαια στις 9 ακριβώς το τηλεφώνημα του γλυκούλη μου από το κτήμα.
-Τι κάνεις κορίτσι μου; πως περνάς χωρίς εμένα;(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
-Πως να περνάω βρε αγόρι μου..μόνη..μόνη..μόνη (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Λοιπόν φίλοι μου σκέπτομαι ότι το ψαράκι ήταν ελαφρύ...τι ψυχή έχει βρε παιδί μου ένα ψάρι...φρούτο! τι ώρα αρχίζει η ταινία που θέλω να δω;..10;.ε! έχω χρόνιο να φτιάξω μία πίτσα μα..εύκολη !


Όχι καλέ..δεν την έφαγα όλη..δύο κομματάκια έφαγα ..πόσες πια θερμίδες να είχαν ( λέω τώρα ψέμματα και στον εαυτό μου η αφιλότιμη).
Μετά έχω ..δίλημμα, θέλω να δω δύο πράγματα συγχρόνως , το MASTER CHEF τον αγαπημένο μου Γιώργο Πορφύρη και το άλλο στη τηλεόραση με τον Μετεωρίτη που απειλή να πέσει  στη Γη!!!!
Το τάμπλετ στο..καναπέ δίπλα με το ..MASTER CHEF ( Γιώργοοοοο! να νικήσεις!!!)


και το έργο μου απέναντι μη χάσω τη συνέχεια!


Μια στάση στον υπολογιστή να δω τι κάνει ο..κόσμος, μετά ένα ποτηράκι από το λευκό κρασί που ανοίξαμε το μεσημέρι..τι ξέχασα..τι ξέχασα..το φάρμακο μου βρε παιδιά!
 Νομίζω ότι η τελευταία φωτογραφία τα ..λέει όλα..αγάπη θα πει να  περιμένεις στη πόρτα να ανοίξει με ο κλειδί ο..μπαμπάς!


-Κλώντη..πάμε για ύπνο..ο μπαμπάς θα έρθει αύριο! 
Το πήρε μάλλον απόφαση!


Αύριο μία νέα μέρα, λέω να φτιάξω..φακές..και να γελάσω σατανικά με το ύφος του μόλις τις δει! Ε! να ..τέτοιες κακίες κάνω μερικές φορές !
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου.

7 σχόλια:

Katrina είπε...

Ήρθα για μια μέρα στην Αθήνα για κάτι δουλίτσες και είπα να περάσω από το σπιτάκια σας να δω τι κάνετε !!!! Και να η πρώτη φωνή άντε παιδάκι μου δεν θα προλάβουμε τελικά έχεις δίκιο πρέπει να κάνω και εγώ την επανάσταση μου χαχα!!!!! Ματς μουτς καλά να περνάς!!!!!

LitsArt είπε...

μου θύμησες τον παππού μου που έλεγε τι είναι το ψάρι?φρούτο! και ό άντρας μου ως διαιτολόγος με κοροϊδεύει!
πάντα να περνάς όμορφα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Η Κλώντη είναι μία κούκλα!!
Το κεικ και τα φαγητα φαινονται πεντανοστιμα!

Φιλια πολλα, την αγαπη μου!

soyfrano είπε...

Όπως πάντα απολαυστική και χρυσοχέρα, να είστε πάντα καλά!

Αμαλία είπε...

Καλή μου,
Η φωτό της ούτως ή άλλως κουκλίτσας Κλώντης δεν φτάνει. Πού είναι η δική σου, εεεε;
Πως θα διαπιστώσουμε το ταλέντο της Αθηνούλας;
Μπορώ να πάρω μια δαγκωνίτσα από την πίτσα και μία από το κέϊκ ;
Τα φιλιά μου και στις δύο σας.

AgapameAnDolmas είπε...

μια χαρα καλοπερασατε με την κλωντη!!! παρτυ!!!! ωρες ωρες ειναι ωραιο να μενεις λιγο μονος ναγεμιζεις μπαταριες!! το κεικ αχ αυτο το κεικ κλασσικο αγαπημενο μαμαδογιαγιαδιστικο!!! και η πιτσα πανευκολη κ νοστιμη !! η κλωντη φιγουρινι μοντελακι !!

Unknown είπε...

Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing!
Thank for your very good article...!

หนังใหม่