Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ένα γουρουνάκι που το λέγαν..Πένυ!

Ήταν ένα βροχερό , συννεφιασμένο και σχεδόν κρύο ΣΚ φίλοι μου τόσες εναλλαγές στο καιρό τουλάχιστον εγώ στα 65 μου χρόνια δεν έχω ξαναδεί. 
Θυμάμαι έναν Ιούνη κάποτε με βροχή σε κάποιες διακοπές μας στη Θάσο πολύ παλιά που δεν βγήκαμε στη κυριολεξία από το ξενοδοχείο τις 15 μέρες όμως ήταν κάποιες μέρες όλες με βροχή.
Αν το πιστεύετε το Σάββατο ήμουν στο κτήμα με καλοκαιρινά και τη Κυριακή φορούσα μάλλινη ζακέτα, κάλτσες και σκουφί! Όμως το να περνάς όμορφα  είναι κάτι που εξαρτάται  από τις όμορφες στιγμές που σου κάνουν υπέροχη την ημέρα και αυτό οφείλεται  από τους καλούς φίλους γείτονες που σε κάνουν να γελάς, να χοροπηδάς από τη χαρά και να φωνάζεις: 
- Ένα γουρουνάκι!!!!


Η καλή μας Λεμονιά και ο Σταύρος έχουν ένα κτήμα πιο πάνω από το δικό μας, μένουν και αυτοί μόνιμα εκεί και έχουν τώρα τελευταία διαμορφώσει ένα κοτέτσι, πάπιες , χήνες,  και χώρο για ζωάκια όπως..αυτό το γουρουνάκι που το ονόμασαν Πένυ!
Πίναμε λοιπόν το καφέ μας με την άλλη γειτόνισσα στο δικό μας κτήμα , ο άνδρας μου με τα φυτά του και ξάφνου..να η επίσκεψη που μας ειδοποίησε ο ...κατάπληκτος Κανέλλος με τα γαβγίσματα του που όπως και η Κλώντη είδαν για πρώτη φορά ένα γουρουνάκι!



Χαμός φίλοι μου γιατί..μη γελάσετε..ούτε κι εγώ είχα δει τόσο κοντά ώστε να το χαϊδέψω ένα γουρουνάκι!


-Τι θα μας κεράσετε; κάποιο φρούτο θα μας ενθουσίαζε!Είπε η γειτόνισσα και ο άνδρας μου γέμισε ένα κουτί με ρείκια  και κεράσια που απίστευτο φίλοι μου τα έτρωγε και..πετούσε τα κουκούτσια!!!!




Ο άνδρας μου του έφτιαξε παιδική χαρά όπως είπε δένοντας το κορδόνι σε ένα βαρίδι τενεκέ που έχουμε για τέτοιες περιπτώσεις. Απίστευτο όμως το έριξε κάτω για να πάει να φάει τα φύλλα από τα αμπέλια και ακόμη πιο απίστευτο ήταν οι τόσο δυνατές φωνές του ( λες και το σφάζαμε) όταν δεν ..περνούσε το δικό του!!!!


Κλώντη και πάλι Κλώντη απεφάνθη ο άνδρας μου και το έβαλε στο αμπέλι δεμένο από την μουριά που έχουμε!!!!


Και άρχισε να του κάνει λέει ...μασάζ γιατί του άρεσε ..λέει!


Όπως καταλαβαίνετε , όπως το συζητούσαμε μετά όλοι μαζί για μας τους δύο είναι αδύνατον να έχουμε ζωάκια γιατί θα μας ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τα σφάξουμε, ούτε καν κότα!
Μας "καθάρισε" όλα τα αμπέλια όπου έφθανε η μουσούδα του όσο εμείς πίναμε το καφεδάκι μας μα του το συγχωρέσαμε γιατί ήταν ένα γλυκό, όμορφο γουρουνάκι η Πένυ!
Όμως δεν τελείωσε εκείνη την ημέρα η γνωριμία μου με τα ζωντανά του Θεού! Καθόμουν στη πολυθρόνα μου και κεντούσα όταν ένας ξαφνικός θόρυβος με έκανε να σηκώσω το κεφάλι και να κοιτάξω προς τα εκεί,  ήταν μία αγιόπαπια φίλοι μου που προσγειώθηκε στο κτήμα μας! Είχε ένα υπέροχα όμορφο φτέρωμα, κανελί μπρικ όπως λέω εγώ και μπλε απολήξεις. Ξαφνιάστηκα και άρχισα να ψάχνω τη φωτογραφική μου και συγχρόνως φώναζα τον άνδρα μου που έκοβε τα χόρτα με το μηχάνημα .
 Τρόμαξε φίλοι μου άνοιξε τα φτερά της , τεράστια και πέταξε προς τη λίμνη!!!!
Όλα αυτά ομόρφυναν το ΣΚ μου, είχα να λέω τα όσα είδα και η ομορφιά της Φύσης με κατακτάει όλο και περισσότερο..εμένα..παιδί της πόλης που κάποτε δεν είχα δει κεράσι σε δένδρο, που φοβόμουν τα μαμούδια και τώρα πιάνω ζήνες..
Σήμερα σπίτι και αύριο ετοιμάζω έξοδο στη Χαλκιδική σε αγαπημένους φίλους που μας κάλεσαν κι εμείς πλέον θέλουμε γύρω μας ανθρώπους που μας αγαπούν και πάνω από όλα νοιώθουμε όμορφα μαζί τους γιατί τους αγαπούμε.
Καλή εβδομάδα φίλοι μου !
Αχτιδένια φιλάκια! 
 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιο σπίτι που έμενα πριν χρόοονια, οι ιδιοκτήτες είχαν φέρει 2 γαλοπούλες. Τις τάιζαν, κυκλοφορούσαν ελεύθερες στην αυλή (Αθήνα, υπόψη! και μάλιστα στα Πατήσια), έβγαινα έξω και μου τσιμπολογούσαν τις παντόφλες που είχαν κάτι κεντημένα λουλουδάκια, παίζαμε, και γενικά περνούσαμε ωραία... Γυρίζω μια μέρα από τη δουλειά, και μας είχαν καλέσει σε τραπέζι. Πάμε, και ρωτάω πού είναι οι γαλοπούλες, δεν τις είχα δει ή ακούσει. Και οι δυο, στην πιατέλα με μπόλικες πατάτες. Εν ψυχρώ σηκώθηκα και έφυγα, χωρίς καν να ζητήσω συγνώμη. Να φάω τέτοιο πράγμα, που μέχρι χθες έπαιζα μαζί τους! Και τελικά αναρωτιέμαι: Το γουρουνάκι θα το σφάξουν κάποια στιγμή;;; Ελπίζω όχι. Καλή βδομάδα, καλημέρα.

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου και καλή εβδομάδα
Οι ομορφιές της φύσης είναι άπειρες
κι είναι ευτυχισμένοι όσοι ζουν κοντά της

Σε φιλώ πολύ ♥

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα και καλή εβδομάδα.
Δεν θα πω καλό χειμώνα, με έχει εκνευρίσει πολύ αυτή η κατάσταση με τον παλιόκαιρο.
Τέλος πάντων, όλα τα ζωάκια έχουν καταλάβει την αδυναμία που τους έχετε και σας την "πέφτουν" λοιπόν. Η Πένυ είναι γλυκύτατη. Ελπίζω και εύχομαι να μην φτάσει να χαρακτηριστεί και νοστιμότατη. ΄Οταν το έχεις ζήσει ως κατοικίδιο, πως μπορείς μετά.........
Φιλιά σε σας και στη μυτούλα της.

ANNA FLO είπε...

Δεν μένει παρά να φτιάξετε μια φάρμα!! Και θα τρώτε αγνά και θα έχετε ζώα με ονοματεπώνυμο.
Τι χαριτωμένη η Πένυ δε λέγεται. Χαλάλι της και το αμπέλι έτσι;
Ώστε δεν είχες δει απο κοντά γουρουνάκι. Σαν και μένα που δεν είχα δει κερασιά φορτωμένη κεράσια και την είδα φέτος. Δεν ξέρεις τη χαρά μου!!!
Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου
Να περνάτε όμορφα και ας φοράς σκουφί κάποιες μέρες, τι να κάνουμε; Έχει ο καιρός γυρίσματα!!!

nikol είπε...

Νομίζω ότι το όνομα του γουρουνακίου είναι ασυνήθιστο Αχτίδα μου !! Ετσι λένε την κόρη μου αχαχα~~ Να περνάτε καλά φίλοι μου όπου και αν είστε!!
Ωραία περάσαμε στην εκδρομή μας αλλά βροχή στις Σπέτσες άλλο πράγμα. Τι καιρός!!!

Mia είπε...

Αχτίδα μου, αγαπώ την Πένυ!!! Και ναι, έχω την ίδια άποψη με σένα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να βάλω στο τραπέζι μου ένα πλασματάκι που έχω αναλάβει να το φροντίζω!

Funky Monkey είπε...

Τι χαριτωμένο! Σας αναστάτωσε λιγάκι στο κτήμα, αλλά άξιζε, σωστά;
Μου θύμισες πριν χρόνια (παιδάκι ήμουν) την πρώτη φορά που είδα γουρούνι από κοντά. Ακόμη το θυμάμαι, μου είχε φανεί τεράστιο και είχα εντυπωσιαστεί από το πόσα πράγματα μπορεί να φάει... (τα πάντα!)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος λυπάμαι που το λέω όμως στα χωριά οι κάτοικοι έχουν διαφορετική γνώμη.Βέβαια είναι ο τρόπος που τρώνε, το νοιώθω . Το συζητάω μαζί τους και μου λένε ότι τα ζώα είναι για..φαγητό.Τους φαίνεται παράξενο που περιποιούμαι τόσο τη ΚΛΏΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΈΛΛΟ.

@ ποιώ - ελένη, φίλη μου κάθε μέρα γνωρίζω εκεί νέα πράγματα.

@ Αμαλία μου είναι πλέον γνωστό σε όλους τους γείτονες μου!!!Τα αγαπώ και κάνω ότι μπορώ για τα αδέσποτα.

@ ANNA Flo, κάποτε έτσι λέγαμε όμως ούτε ο Δημήτρης είναι ικανός να σκοτώσει κάτι που το περιποιούμασατε

@ nikol ..θα τρελαθώ!!Την λένε Πένυ; θα της το πω και θα σκάσουμε στα γέλια.

@ Mia μου ούτε να το σκεφτώ δεν μπορώ..να με κοιτάζει με τα μάτια του και να με ακολουθεί όπως το γουρουνάκι;

@ Funky Monkey, πρώτη φορά το είδα τόσο κοντά, να το χαϊδέψω ..

Ανώνυμος είπε...

Αχ σε ζηλεύω! Τί όμορφα που περνάς! Σου εύχομαι πάντα χαρούμενες εκπλήξεις να έχεις :)