Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ζωγραφίζοντας, ψωνίζοντας, φλυαρώντας!!!


Μία καλή και δημιουργική εβδομάδα φίλοι μου εύχομαι και ξεκίνησε για μένα με ένα βάζο που ζωγράφισα τελικά εγώ.
 Μου το είχε φέρει η μικρή μου μαθήτρια για να το ζωγραφίσει όμως..τα μικρά χεράκια της , η έλλειψη πείρας σε αντικείμενα την έκανε να μου πει ότι δεν μπορεί ούτε καν να το σχεδιάσει. Δεν ξέρω αν φαίνεται όμως είναι ένα μεγάλο κομμάτι κεραμικό. Έκανα τα πάντα για να τη πείσω μα.. έτσι το ζωγράφισα εγώ και θα της το χαρίσω βέβαια..
Πέρασα ένα όμορφο ΣΚ φίλοι μου στο κτήμα και ο καιρός..τι να πω πια..ήταν μία εναλλαγή θερμοκρασιών.
Ξεκίνησε με ένα υπέροχο ζεστό Σάββατο που χάρηκα τη νέα μου πολυθρόνα στο κτήμα και το κέντημα μου και θαυμάζοντας το Δημήτρη που προχωράει βήμα βήμα στο όνειρο του . 
Είχα φορέσει από το σπίτι σε μία κρίση..ζέστης τα πέδιλα μου και το καλοκαιρινό μου περσινό βέβαια φόρεμα και ήμουν μια χαρά. 
Μου το "φύλαγε" ο καιρός την Κυριακή που την υποδέχθηκα με την ίδια ένδυση και έψαχνα μετά σαν..αλαφιασμένη να βρω κάλτσες , ζακέτα και παπούτσια !!! Αν με βλέπατε φίλοι μου θα σκάγατε στα γέλια..κάτι σαν ..πρόσφυγας ήμουν που βγήκε από τη θάλασσα και του έδωσαν ότι νάναι να φορέσει!!
Μα δεν ήμουν η μόνη..ήρθε η γειτόνισσα μου με..σορτς και μπουφάν από επάνω!!! Ήταν όμως ένα όμορφο ΣΚ και πραγματικά δεν ήθελα να φύγω.
Σήμερα αρχίζω να ζωγραφίζω τις ξύλινες μπουμπουνιέρες από την βάπτιση των διδύμων της φίλης της κόρης μου που το ένα θα το βαπτίσει η εγγονή μου και εγώ η γιαγιά κλήθηκα για βοήθεια όπως πάντα, λαμπάδα, μπουμπουνιέρες, κουτί και τα σχετικά. 
Οι ξύλινες σβούρες της..μαμάς δεν μου έδιναν το "κλικ" που ήθελα για να τις στολίσω. Ήθελε κάτι απλό ,σχεδόν ανύπαρκτο θα έλεγα ..μα θα κάνω ότι μπορώ .
Σήμερα επιτέλους έστειλα τα δέματα με τα δωράκια για τις δύο φίλες , περίμενα να τελειώσουν στο ταχυδρομείο οι..συντάξεις γιατί γίνεται χαμός τη πρώτη εβδομάδα και ήμουν τυχερή γιατί περίμενα ελάχιστα σε σειρά. 
Όλα καλά..όλα καλά , χαίρομαι όταν τακτοποιώ τα ζητήματα μου όπως τα σχεδιάζω.
Μετά γυρίζοντας έκανα μία "περιήγηση" στα μαγαζιά ( με το μπαστουνάκι μου μάλιστα) και έκανα και κάποιες αγορές χαζεύοντας. Ακούστε τι μου ζήτησε η εγγονή μου..μαγιό ..άλλο χρώμα το κάτω και άλλο το επάνω!!!
Ρώτησα λοιπόν σε ένα όμορφο κατάστημα της γειτονιάς μου και έμεινα κατάπληκτη όταν μου είπαν με φυσικότητα ότι.."έτσι είναι κυρία μου, έτσι φορούν οι νεαρές πια!!!" .Μετά μου ζήτησαν νούμερο και.."Κυρία μου ; θέλετε Brazil(!!!!), soleil(!!!!)...που ζω βρε παιδάκι μου σκέφτηκα..πόσο μεγάλωσα ! 
Αγόρασα το πιο ..νορμάλ που είδα κόκκινο κατακόκκινο ήθελε η εγγονή μου και ένα μαύρο με φιογκάκια στο πλάι!
Μετά αγόρασα γυαλιά ηλίου για τον άνδρα μου και μετά..μπήκα σε ένα κινέζικο και άρχισα να χαζεύω. 
Αγόρασα ταινία συσκευασίας και...ένα νέο ανεμιστηράκι που δεν χρειάζεται μπαταρία , απλά πατάς ένα χερουλάκι δίπλα του και γυρνάει, όταν γυρίσει ο άνδρας μου από το κτήμα του δείξω να μου πει πως δουλεύει..
Πήρα βέβαια δύο..και για τη κόρη μου την Ιωάννα..η Ειρήνη μου είναι μακριά πια..και αν της αγόραζα κάτι τέτοιο θα μου έλεγε με το δικό της μοναδικό τρόπο: - Βρε μάνα..πάλι τέτοια χαζά αγόρασες..σοβαρέψου!!!!!.
Σας ζάλισα πάλι ...όμως είναι μία νέα εβδομάδα φίλοι μου, αν και αυτές τις μέρες πονάω πολύ στο βάδισμα μου αφού πειράχθηκε και το άλλο ισχίο μου, όμως έχω μία υπέροχη διάθεση να κάνω πολλά και πάνω από όλα να χαρώ τη κάθε μου στιγμή όπως μπορώ βέβαια μα δημιουργικά.
Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσω;
Το υπέροχο βάζο;
Την εικόνα ''του πρόσφυγα μόλις βγήκε απο τη θάλασσα'' που παρουσίαζες την Κυραική; Πολύ γέλασα με την περιγραφή σου.
Μήπως τα ψώνια σου; Τουλάχιστον να δουλεύει το ανεμιστηράκι σου...Να τα χαρείς Αχτίδα μου
Και να περνάς όπως πάντα υπέροχα
Και προσοχή στο ισχίο. Η Άνοιξη δεν ευνοεί
Καλή σου εβδομάδα!!

Αμαλία είπε...

Γειά σου καλή μου Αχτιδούλα και καλή εβδομάδα.
Καταπληκτικό το βάζο σου.Γεια στα χέρια σου. Προσοχή στον καιρό, είναι ότι πρέπει για να μας στρώσει κάτω.
Όσο για τα μαγιώ,τα σχέδια και τα λοιπά, άστα, χάνουμε τον μπούσουλα.
Φιλιά πολλά σε σένα και στη μυτούλα της.

ALEXANDRA είπε...

Αχτιδουλα μου γλυκιά τα βάζα έγιναν δύο μικρά αριστουργιματα, να είσε πάντα καλά, πολλά φιλια

Ανώνυμος είπε...

Ρούλα @Το τι γέλια έκανα με τη περιγραφή σου Αχτιδούλα μου δεν λέγεται.Σε λατρεύω γλυκιά μου κυρία, είσαι αυθόρμητη και λες ότι σκέπτεσαι, είναι λες και κάθεσαι δίπλα μου και μου λες πως πέρασες.Να είσαι καλά και πάντα γερή, να προσέχεις γλυκιά μου κυρία.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου υπέροχα τα βάζα σου καθώς και η ημέρα σου.Έκανα βόλτα κι εγώ μαζί σου.Να σε ε΄χει ο Θεός καλά και να προσέχεις.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !ΤΟ ΒΑΖΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ!ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ!

Μαρία Έλενα είπε...

Να κάνεις ότι σε ευχαριστεί.
Φιλάκια ...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

To ιδιο θα σου γραψω με την συνονοματη μου από πιο πανω.. εχω κανει γελια.. με αυτα που γραφεις γιατι οι κορες σου μου θυμησαν τις δικες μας ..χα..χα. τα ίδια μας λενε οταν αγπαζουμε χαζα.. πραγματα ο Γιωργος δηλαδή... αλλα και εγω δεν παω πισω.. η αλήθεια να λεγεται. φιλέναδα.. το βαζο σου σκετη Ελλαδα.. εχω περιεργιεργια να δω τι θα κανεις με τις σβούρες.. παντως οτι και ν ακανεις να περνας ομορφα... φιλακιαααα χαιρομαι που τα λεμε..