Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Καλημέρα με αγάπη πάντα!


Καλημέρα, καλημέρα!!!Δεν ξέρω αν ήταν για τον ..μπακαλιάρο σκορδαλιά  αυτό το μπουκέτο ή για να με καλοπιάσει μαζί με τη θήκη των νέων μου γυαλιών μα είναι υπέροχα αγριολούλουδα που μου φέρνει συχνά από το ..απέναντι κτήμα.
Ο Δημήτρης είναι άνθρωπος των..λουλουδιών, πάντα μου έφερνε ..κλεμμένο από μια γλάστρα ή με...άδεια από κάπου. Η γειτόνισσα μας  η Θωμαή πάντα του γκρινιάζει όταν κόβει τα τριαντάφυλλα μας και τα προσφέρει σε όλες τις γυναίκες του πρωινού μας καφέ εκεί.
-Τι τα κόβεις καλέ τα καημένα..αν ήσουν άνδρας μου θα σε..σκότωνα!
Εδώ οι γνώμες..διίστανται..έχει δίκιο ; ή μήπως αυτό που λέει ο άνδρας μου είναι σωστό:
-Τα λουλούδια έγιναν για να τα προσφέρεις και να στολίζουν χώρους χωρίς την ομορφιά τους..τα λουλούδια είναι να τα χαίρεσαι παντού να τα βλέπει η ...γυναίκα μου και να με σκέπτεται!!( είναι αυτός έναςςςςςςςς!!!!!).


Είναι το τοπίο που βλέπεις καθώς κατεβαίνεις για τον Άγιο Βασίλειο  και όταν δεν υπάρχει υγρασία βλέπεις και θαυμάζεις αυτό το θέαμα. Όμως πάλι όταν υπάρχει η συχνότατη ομίχλη εδώ  αισθάνεσαι ότι πετάς στα ..σύννεφα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον νεράιδων. 
Φίλοι μου το κτήμα μας  βρίσκεται ανάμεσα στις δύο λίμνες και το αγάπησα από τη πρώτη στιγμή.
Σπίτι πάλι σήμερα, έκανα το πρωινό μου μπάνιο, έβαψα το..μαλλί, τάισα και έβαλα ένεση στη Κλώντη, θύμιασα για το κακό , πίνω το καφεδάκι μου μαζί σας και μετά..βόλτα γύρω από το..τετράγωνο τη Κλώντη και..κάτι θα βρω να κάνω. Μάλλον ξέρω..μελιτζάνες στη γάστρα με χωριάτικο λουκάνικο!!!
 Υποπτεύομαι φίλοι μου ότι ο άνδρας μου καλόμαθε να μαγειρεύω εγώ και το κάνει επίτηδες ότι έχει δουλειά με το κτήμα..
Ζητώ και ..βοήθεια ...συμβουλή για κάτι που με απασχολεί πολύ πολύ. Μπαίνουν μυρμήγκια από το μπαλκόνι..βάζω σπρέι όμως σχεδόν μετά από λίγο σφουγγαρίζω γιατί φοβάμαι μη γλύφει η Κλώντη.
Υπάρχει λέτε κάτι που να τα απομακρύνω; Τα λυπάμαι κι όλας όμως..ανεβαίνουν μάλλον από τη κληματαριά υποπτεύομαι , έβαλα σπρέι εκεί μα..αδίκως.
Αυτός ο καιρός θα με..πεθάνει..αυτό το βάλε βγάλε των ρούχων , που βγαίνεις έξω και δεν ξέρεις τι να βάλεις, που έχω το ελαφρύ ζακετάκι παραμάσχαλα , το κουβερτάκι και συγχρόνως το πιο ελαφρό παπλωματάκι δίπλα..
Ίσως η όλη αυτή εναλλαγή θερμοκρασιών είναι ο λόγος που αισθάνομαι..κάπως! Δεν πάω στο κτήμα λόγω μαθημάτων και μένοντας σπίτι με μία Κλώντη μέσα στο θυμό της που δεν πάει βόλτα στην εξοχή η μόνη μου διέξοδος είναι η ζωγραφική γιατί το κέντημα εδώ με το φως της πόλης μου είναι δύσκολο.  
Έτσι τελείωσα ένα πίνακα που μου είχαν παραγγείλει η φίλη Ελένη ..


Τι να κάνω η ..έρμη..θέλω πολλά να κάνω ..δεν μπορώ να βγαίνω έξω λόγω..οπότε κάτι πρέπει να κάνω..λίγη ..ψιλλομελαγχολία με πιάνει όμως μετά αμέσως δίνω..κλωτσιά στον εαυτό μου μπροστά στο καθρέπτη και του λέω!
 -Σύνελθε μη σε ..μπατσίσω!
Φίλοι μου σας εύχομαι μία όμορφη μέρα, αύριο είναι η μέρα που θα σουλατσάρω με τον άνδρα μου στα μαγαζιά για..χάζεμα βέβαια..
Αχτιδένια φιλάκια!

15 σχόλια:

Litsa sevi είπε...

Καλημερα καλημερα αχτιδα , τι υπεροχα αγριολουλουδα ,φαινεται ποσο σ αγαπαει ο Δημητρης σου , προτιμαει να τα κοβει και να σου τα προσφερει , συμφωνω μαζι του . Και οπως παντα ο πινακας σου τελειοςφιλια στην Κλωντη, καλη συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτίδα, να΄σαι καλά ! Πόσο γλυκιά η φύση γύρω-γύρω ! και τα αγριολουλούδια πάντα διηγούνται κάποια ιστορία ... Θαυμάζω και τους πίνακες σου ! Πολλά φιλιά, Χριστίνα της Γ.

Κωνσταντίνα είπε...

Πόσο δίκιο έχει ο κος Δημήτρης για τα λουλούδια, μακάρι όλοι οι σύζυγοι να έκαναν τέτοιες χειρονομίες.. Ο πίνακας υπέροχος, όχι όμως όσο η θέα από το κτήμα.. όσο για τα μυρμηγκάκια, δοκιμάστε να ψεκάσετε με ένα λιποκαθαριστικό, τα διώχνει και δεν είναι τόσο επικίνδυνο για την Κλώντη..Καλημέρα να έχετε..

ALEXANDRA είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου τέλεια τα άγριο λουλουδάκια τέλειος ο πίνακας, πολλά φιλια

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου
Θαυμάσια η προσφορά του άνδρα σου
αλλά κι ο πίνακας σκέτο στολίδι!!!!
Για τα μερμηγκάκια δεν έχω λύση

Σε φιλώ πολύ ♥

Unknown είπε...

Καλημερα Αχτιδα μου !!!
υπεροχα τα αγριαλουλουδα ....και εγω μαζεύω ,μου αρεσουν πολυ !!!
ο πινακας ειναι φανταστικό
φιλακια πολλα

Unknown είπε...

Χαίρετε...........ωραία τα γραφούμενα σου, με ξεκουράζουν, αλλά υπέροχη
η δημιουργία σου. Τι χρώματα!!!Τί λεπτομέρεια!!Μπράβο!!

Ανώνυμος είπε...

Ριξε παντου ριγανη, σφηνωσε τη σε χαραμαδες αλλα και στη κληματαρια. Ακινδυνη. Δεν τα σκοτωνει αλλα αλλαζουν δρομο.Οικολογικα και με ασφαλεια για τη Κλωντη. Χυμα οχι σε σακκουλακια και καθε βδομαδα ανανεωνε μεχρι να το παρουν αποφαση τα μυρμηγκια και ν αλλαξουν ροτα....
Πριν τη ριξεις τριβε τη λιγο για να μυριζει πιο δυνατα.
Γιαγια Φαιη.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΞΕΡΕΙς ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ !ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΚΛΩΝΤΟΥΛΑ!

ANNA FLO είπε...

Τα λουλούδια έγιναν για να τα προσφέρεις αρκεί να μην είναι του κήπου μου ή της γλάστρας μου χιχιχιχχιχι
Δεν ξέρω οικολογικό τρόπο για μυρμήγκια. Ξύδι ξέρω αλλά για αποτελεσματικότητα θα σε γελάσω.
Ο δε πίνακας σου υπέροχος. Είσαι σπουδαία ζωγράφος στο έχω πει, ναι;
Να περνάς καλά ό,τι και να κάνεις
Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥ. ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ. Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΒΑΛΕ ΕΚΕΙ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΝΕΛΑ . ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ. ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ .ΡΑΝΙΑ

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου ο Δημήτρης σου μοιάζει με τον δικό μου, είναι αδύνατον άμα δει ένα ωραίο λουλούδι να μην το κόψει για να μου το προσφέρει...είναι μια ωραία χειρονομία και μου αρέσει.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ περάσει πολλά χρόνια από τότε που μέσω διαδικτύου σας γνώρισα,Πολλά ..Εφυγα από τη χώρα., ξαναγύρισα , προχώρησα σε πολλές προσωπικές αλλαγές ( και όχι ζωής :) ) και έτσι προσπέρασα πολλά .΄Σήμερα γύρισα για λίγο πίσω στοχευμένα για να δω το παρελθόν μου μέσα από τα γραφόμενα μου που πίστευα οτι λογικά θα χαν σβήσει. Και σας είδα εκεί.Και πραγματικά χάρημα πολλλλλλύ που σς βρίσκω καλά ευτυχισμένη και δημιουργική ..ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ οτι κάποτε μου επέτρεψες να μαι εκεί , παρατηρητης σε μια όμορφη ζωή..

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι να λεμε τωρα φιλεναδα.. λιγοι αντρες το κανουν αυτο πια.. τυχερο κοριτσι είσαι..χα..χα..
Τα λουλουδια μου αρεσουν πολύ οπου και να ειναι είτε στο βαζο είτε στην αυλή.. προσφέρουν την ομορφια τους παντου...!!
Ο πίνακας σου μια ομορφη γειτονια γεματη χρωματα είναι... να κανεις κοριτσι μου οτι σε ευχαριστεί.. και να περνας ομορφα φιλακιααα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΌΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΆΦΕΤΕ ΣΧΌΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΌΣΠΙΤΟ ΜΟΥ.ΤΏΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΏ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΣΑΣ.ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ , ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗς ΠΩ ΠΩς ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΝΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑς ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΑΣ.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΟΠΟΤΕ ΘΈΛΕΙΣ ΠΑΡΕΟΥΛΑ. aktida7@gmail.com