Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Τα προβλήματα θέλουν καλή διαχείριση!


Καλημέρα φίλοι μου , μια Κυριακή ακόμη και προβλέται ηλιόλουστη οπότε για πολλούς λόγους "γεμίζω" τη τσάντα μου με τα ενδιαφέροντα μου και ξεκινώ για το κτήμα.
Ο κύριος λόγος όμως φίλοι μου είναι ότι ο άνδρας μου χρειάζεται όπως κατάλαβα την ηθική συμπαράσταση μου για ότι ξεκίνησε με ενθουσιασμό να φτιάξει στο τροχόσπιτο. 
Εδώ και 3 μέρες πηγαίνει καθημερινά χωρίς εμένα λόγω..ψυχρούλας ..κι εχθές μου γύρισε ελαφρώς...απογοητευμένος γιατί κατάλαβε ο..μικρός μου σε τι περιπέτεια μπήκε!
Όμως γι' αυτό υπάρχει το..έτερον ήμισυ φίλοι μου, δηλαδή εγώ, για να κάνουμε τη..μαμά όταν χρειάζεται να παίξουμε και αυτό το ρόλο.
         Φεύγω..η συνέχεια στην επιστροφή!


Φθάσαμε νωρίς και ευτυχώς δηλαδή γιατί είδαμε σήματα ότι θα έκλεινε ο δρόμος για ένα τοπικό Μαραθώνιο που θα άρχιζε από το Πανόραμα και θα τελείωνε στο Χορτιάτη!
Πρώτα περάσαμε και από την εκκλησία της Γερακαρούς για ένα κεράκι, μετά για το κτήμα , όμως πριν φθάσουμε ακούσαμε καλέσματα από το πρώτο γειτονικό μας κτήμα.
-Καλώς ήρθατε, βάζω καφέ έρχονται και οι απέναντι σε λίγο! 
Η Κούλα και ο Σωκράτης , η Θωμαή και ο Ιορδάνης, καφεδάκια, κουβεντούλα, πειράγματα , λίγο να δούμε τα πρώτα φυτά ντομάτας που φύτεψαν..την φάγαμε τη μία ώρα όμως ευχάριστα.τους αγαπώ όλους, μας αγαπούν κι αυτοί...
Ο Κανέλλος μας άκουσε από μακρυά και το γάβγισμα του ήταν λες και μας έλεγε να αφήσουμε το χαβαλέ και να πάμε αμέσως! Μας περίμενε στη πόρτα με χοροπηδητά.
Αχ! εμείς οι γυναίκες ..το..ασθενές φύλο..αχ! αυτοί οι άνδρες..το ισχυρό!!!!!!! 
Χαμό βέβαια αντίκρισα εκεί και ένα χαμηλοβλεπούμενο "παιδάκι" δίπλα μου περίμενε φωνές!
 Όχι φίλοι μου, τέτοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται με χαμόγελο , ένα φιλί, ένα χάδι στον ώμο (όσο τον φθάνω η..πανύψηλη!!!) και μετά εκτιμάς τη κατάσταση και απλά αφού πρώτα του κάνεις ένα καφεδάκι δίνεις εντολές που θα πρέπει να μπουν τα αμέτρητα σκόρπια πράγματα .
Μετά από μία ανάσα παίρνεις τη σκούπα, πετάς σε σακούλες όλα τα άχρηστα που ..νομίζεις χρήσιμα και πού "ίσως" χρειαστείς , ανοίγεις χώρο, τον στέλνεις στο χωριό να πετάξει σκουπίδια και όταν γυρίζει έχω κιόλας καθαρίσει το γυάλινο τραπέζι έξω, έχω φτιάξει τη πολυθρόνα μου, το καφεδάκι μου , τα εργαλεία του και του λες με θαυμασμό:
-Είμαι σίγουρη καλέ μου ότι θα το κάνεις ..μοναδικό,υπέροχο,  θα το βλέπουν και θα το ζηλεύουν οι και μετά εγώ θα σου το ζωγραφίσω από έξω και θα σου το κάνω κουκλί!
Έτσι ήμαστε εμείς οι γυναίκες, πυροσβέστες σε φωτιές, τεχνίτες σε ζημιές, ψυχολόγοι σε καταστάσεις πεσμένες , τροχονόμοι σε..μποτιλιαρίσματα και όλα μπαίνουν σε καλό δρόμο.
Μάζεψα και χόρτα, κέντησα και το κέντημα μου, ήρθαν και οι γείτονες για...2ο γύρο , τελείωσε τις δουλειές που είχε στο πρόγραμμα να κάνει, φύτεψε και 2 σειρές πατάτες και όταν κάθισε δίπλα μου είπε:
-Δεν κουράστηκα σήμερα καθόλου, θα έρθεις και τη Τετάρτη;
-Μη το παρατραβάμε..έχω μάθημα Τετάρτη και Πέμπτη..θα έρθω για ..επιθεώρηση την επόμενη Κυριακή!
Στο γυρισμό με κέρασε και μεζεδάκι σε ουζερί!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η Κλώντη φίλοι μου μαζί μας , το θαύμα όπως  λέει ο γιατρός που περιμένει ακόμη το Καρκίνο να τη πεθάνει. Όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ, όταν του δείχνεις την αγάπη σου με φροντίδα και προσοχή , όταν προσεύχεσαι γι' αυτό και για κάθε δυσκολία σου ..όλα θα πάνε καλά φίλοι μου.
Τώρα πάω να ..περιποιηθώ και την  ..Αχτίδα, το μπανάκι μου, τα χάπια μου, το ζεστό κρεβατάκι μου και ας ευχηθώ μία όμορφη και εύκολη εβδομάδα .
 Αύριο έχω συνάντηση με τις παλιές μου συμμαθήτριες , απόγευμα, πρόβλημα, σκέπτομαι ότι δεν μπορώ να φορέσω άλλα παπούτσια εκτός από ειδικά για να έχω σταθερότητα στο βάδισμα και ντροπή να μη πάρω μπαστούνι.
 Αναγκαστικώς θα φορέσω παντελόνι και...τι να βάλω από πάνω αφού δεν ταιριάζει με τέτοια παπούτσια τέτοια ώρα ένα κλασικό μαύρο μαντό. 
Το μπουφάν είναι..βαρύ για τέτοια θερμοκρασία, το άλλο μου..πολύ πολύ σπορ...τι να βάλω βρε κορίτσια; Έχουν και χρόνια να με δουν, θα πάθουν σοκ αναγνώρισης ..Σκασίλα μου θα πείτε..αν με αγαπούν θα με δουν με τα μάτια τα..παλιά.. Μετά της 6 άλλωστε σκοτεινιάζει..ίσως δεν φορούν τα γυαλιά τους!
Φίλοι μου σας κάνω μία μαμαδίστικη γλυκιά, γλυκιά αγκαλίτσα και Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

Litsa sevi είπε...

Γλυκια μου αχτιδα (μου επιτρεπεις να σε αποκαλω ετσι ) περιμενω πως και πως να γραψεις να σε διαβασω να νοιωσω ολα αυτα τα ωραια που περιγραφεις. Εισαι υπεροχη . Να εισαι παντα καλα και συ και ο Δημητρης σου και ολη η οικογενεια σου και φυσικα η κλωντη σου (μας)

ANNA FLO είπε...

Έλιωσα με τα γυαλιά που μπορεί να μη φορούν οι συμμαθήτριες!!!!!!
Να πας και να περάσει καλά. Άνετη και μη σε νοιάζει, όποια θα έλθει για τα ρούχα σου δεν θα θες να τη ξαναδείς.
Όσο για όλα αυτά που είμαστε εμείς οι γυναίκες για το σύζυγο και για όλη την οικογένεια συμφωνώ απόλυτα. Έτσι πρέπει και πάντα να είστε καλά να ξεκουράζει ο ένας τον άλλον
Χαίρομαι για την Κλώντη σου. Η αγάπη νικά τα πάντα
Καλή εβδομάδα εύχομαι

LitsArt είπε...

Ποσο μου αρεσουν οι βολτες σας στο κτημα...ειδικα στο σημειο που συναντιεστε με τους γειτονες!ευχομαι να ειστε παντα τοσο αγαπητοι σε ολο τον κοσμο!!
Καλα να περασεις στη συναντηση!!

Συννεφάκι είπε...

Καλή εβδομάδα!
Εύχομαι να χαρείτε την Άνοιξη και να περνάτε όμορφα τόσο με το σύζυγο όσο και με τις φιλικές συντροφιές.
Φιλιά πολλά

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

καλημερα κοριτσι μου γλυκο καλη εβδομαδα να εχεις και μη σε νοιαζει τα απεξω .Εσυ εχεις τοση ομορφια μεσα σου που κανει τα αθλητικα 12ποντες κατακοκκινες γοβες!!!!Αχτιδουλα μμου να εισαι παντα καλα !Πολλα φιλια!

ποιώ - ελένη είπε...

Σε θαυμάζω.....τίποτα άλλο!!!!

Καλή εβδομάδα Αχτιδένια μου ♥

Νίκη είπε...

Πόσο χαίρομαι να βλέπω τέτοια ζευγάρια ! Δε βγαίνει τίποτα με τους καυγάδες και τις γκρίνιες, είναι τόσο δυσκολο να το καταλάβουν μερικοί; Η αγάπη, ένα χάδι και μια καλή κουβέντα αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα ως δια μαγείας! Ακόμα και αρρώστειες θεραπεύουν...
Φιλιά πολλά και στους δυό σας, και στην παρέα των παλιών συμμαθητριών!