Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Φτιάχνοντας δωράκια!

                      Cozy Night Signed Print:

Πρώτα έφτιαξε η χθεσινή μου άσχημη διάθεση  όταν ο άνδρας μου τελείωσε ως ..θριαμβευτής τη ..καριέρα του σαν υδραυλικός στα καημένα τα καλοριφέρ μας. Κουράστηκε κι εκείνος κι εγώ τακτοποιώντας το..ΜΕΤΑ! Τέλος καλό όλα καλά όπως λένε.

Μετά το απόγευμα μέσα σε όλο αυτό το ξεσηκωμό ξέχασα ότι είχα μάθημα με την αγαπημένη μου μαθήτρια που σε λίγες μέρες έχει γενέθλια  και έτσι..ανακάλυψε την έκπληξη που της είχα ετοιμάσει αγοράζοντας της διάφορα πραγματούδια για να φτιάξουμε κάτι που ήξερα ότι θα της δώσει χαρά.
Θα πω με παράπονο ότι μερικοί γονείς δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να..δημιουργούν στο σπίτι!!Δεν θέλουν κομμένα χαρτιά, χρώματα, κατασκευές..μη λερώσουν..μη κάνουν χνούδια..
Μου είναι απαράδεκτο αυτό φίλοι μου, δεν μπορώ να το καταλάβω. Εγώ όποτε πάω σε καταστήματα υλικών αγοράζω για τα εγγόνια μου ότι βρω μπροστά μου για να φτιάξουν μικρές δημιουργίες.
Στο προηγούμενο μάθημα μου μίλησε για τα γενέθλια της και ότι θα ήθελε να κάνει μόνη της προσκλήσεις για τις φίλες της και  κάποια μικρά δωράκια γι' αυτές .Της έδωσα ένα σωρό ιδέες όμως πέρασαν από τη...λογοκρισία γιατί απέρριπτε όσες η μητέρα της δεν θα άφηνε να φτιάξει στο σπίτι λόγω..καθαριότητος. Δεν επέτρεπε ούτε..πατατάκια!!!!
-Σερπαντίνες ρώτησα; 
Ας μη τολμήσω να πω για κομφετί!!!!!
Αγόρασα πηλό, σακουλάκια , διάφορα διακοσμητικά, κορδέλες, χαντρούλες ματάκια και Μάρτηδες για βραχιολάκια , φακελάκια για καρτούλες , αυτοκόλλητα και ότι απλό και εύκολο μπορούσαμε να κάνουμε μέσα στο δίωρο .



Την προηγούμενη μέρα έκανα εγώ τη μπελαλίδικη δουλειά κόβοντας με κουπ καρδούλες, τις στέγνωσα, τις λείανα με γυαλόχαρτο και τις  έβαψα κατακκόκκινες!

Όταν αποκαλύφθηκε η έκπληξη καθίσαμε και φτιάξαμε πρώτα τις κάρτες και μετά όλα τα άλλα.
Ήρθε και η φίλη μου η Μαιρούλα και βρέθηκε στο μικρό μας πανηγύρι!









Φτιάξαμε και βραχιολάκια  Μάρτη ,στολίσαμε με κορδέλες τις καρδούλες , τις ζωγράφισε η μικρή με λευκές βουλίτσες ολόγυρα και γράψαμε το όνομα της κάθε καλεσμένης επάνω σε κάθε μία!

Πέρασα υπέροχα, πέρασε κι αυτή υπέροχα και η Μαιρούλα που της φτιάξαμε κι εκείνης ένα ..δωράκι!
Η ανταμοιβή μου είναι η χαρά της μικρής  μου Μάγδας, η αγάπη και το φιλάκι της .
Κανένα παιδί δεν πρέπει να μη μπορεί να δημιουργεί, να συγκρατεί τη ζωντάνια και τη κινητικότητα του. Το κάθε παιδί μέσα από τη τέχνη φτιάχνει ένα χαρακτήρα υπομονής και ηρεμίας. Όταν ζωγραφίζει να θυμάστε ότι απελευθερώνει από μέσα του κάθε τι που κρατάει στο υποσυνείδητο, σκέπτεται, μιλάει μέσα από το μυαλό στη ψυχή του την ίδια.
Τέλος πάντων..αυτή είναι η δική μου εκδοχή για τα παιδιά και δεν με νοιάζει ένα καθαρό σπίτι χωρίς χνουδάκι μπροστά σε ένα εγγόνι που ζωγραφίζει και κάνει κατασκευές. 
Γι'αυτό χθες πήρα και για τα εγγόνια μου χάρτινες καρναβαλίστικες μάσκες που έπρεπε να ζωγραφίσουν μόνα τους. Ο..παππούς τους πήρε τα..απαγορευμένα..σοκολάτες, καραμέλες, μπισκοτάκια..και φανταστείτε την έκπληξη του όταν μας πήραν τηλέφωνο να πουν τη τρελή χαρά  για τις..μάσκες που ζωγράφιζαν!
Και κάτι..σοβαρό βρε παιδιά..έφτιαξα για τη Πρωτοβουλία για το Παιδί το σήμα της Βεργίνας σε μικρά αναμνηστικά , η Μαιρούλα με βοήθησε στις φουντίτσες και να τα πρώτα 50 κομμάτια που έχω να στείλω .



Ελπίζω να αρέσουν και έχω συνέχεια τα..σπίρτα  που θα σας δείξω μία άλλη φορά!

Έξω χιονίζει, ο χειμώνας στρογγυλοκάθισε στο Γενάρη και δεν λέει να το κουνήσει...που θα πάει..κάποια στιγμή θα του κουνήσουμε το μαντίλι!
Αχτιδενια φιλάκια.


11 σχόλια:

...irida... είπε...

εισαι υπεροχος ανθρωπος...και...δασκαλα... ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ...ΚΥΡΙΑ....Ειναι πολυ τυχεροι οσοι βρισκονται στο δρομο σου...να εισαι ευλογημενη!!

ANNA FLO είπε...

Συμφωνώ μαζι σου σε όλα. Και εμένα με ενδιαφέρει ένα ευτυχισμένο παιδί παρά ένα καθαρό σπίτι. Αλίμονο αν περιορίσουμε του παιδιού τη φαντασία, την επιθυμία για δημιουργία και για παιχνίδι.
Υπέροχα και τα δωράκια και χαίρομαι που χαρήκατε όλες σας μικρές μεγάλες με τις κατασκευές.
Πανέμορφο και το σήμα της Βεργίνας καλοτάξιδα να είναι και ευκολοπούλητα
Καλό σου βράδυ

nikol είπε...

Χαίρομαι πολύ για τη μικρή σου μαθήτρια Αχτίδα μου γιατί το αγαπάς και σε λατρεύει και εσένα αυτό το κοριτσάκι !! Συμφωνώ με τις απόψεις σου τα παιδιά είναι ανάγκη να δημιουργούν !!
Τώρα για τα αστέρια της Βεργίνας εγώ τα βρίσκω καταπληκτικά και γνωρίζω ότι ψάχνουν στην Πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο και πιστεύω οτι θα ενθουσιαστούν !!1
Χαιρετισμούς στη Μαιρούλα που τόσο συμπαθώ και πολλά φιλιά σε σένα και στο Δημήτρη !!

ποιώ - ελένη είπε...

Μου αρέσουν οι απόψεις
Αγαπώ τις δημιουργίες σου πολύ!!!!!


Καλημέρα Αχτίδα μου ♥

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα σε όλες με το..τσάι στο χέρι κάνω τις επισκέψεις μου τις πρωινές, σας αγαπώ πολύ και σας εύχομαι μία υπέροχη μέρα!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου,
Δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον στους "αποστειρωμένους" ανθρώπους. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η ιδιοτροπία τους ευνουχίζει την δημιουργικότητα των παιδιών τους. Τι να πω...
Εσύ βέβαια, ως καλλιτέχνης, οπότε και ελεύθερη ψυχή με αυτές τις συμπεριφορές ανατριχιάζεις.
Τέλος πάντων.
Καλή σου μέρα και φιλιά σε σένα και τη μυτούλα σας.

Αμαλία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα τα δωράκια που φτιάξατε.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

από την άλλη, θα μου επιτρεψεις να τονισω αχτιδα, ότι πολλοι είναι οι γονεις που δουλευουν πολλες ωρες σε κακοπληρωμένες και δυσκολες δουλειες οποτε και αδυνατουν να συμμαζευουν και να καθαριζουν σχεδόν καθημερινα. και φυσικα δεν εχουν ολοι δυνατοτητα για γυναικα για το σπιτι. οποτε τους καταλαβαινω πρεπει να πω. στην περιπτωση αυτή όμως υπαρχει και η μεση οδος δηλαδή να εκπαιδευσουν τα παιδια από μικρα να καθαριζουν μονα τους το χωρο που εχουν λερωσει. ετσι μαθαινουν όχι μονο να δημιουργουν αλλα και να είναι υπεύθυνα για όλα τα δυσαρεστα της δημιουργιας. κάθε κατασταση εχει πολλαπλες αναγνωσεις και είναι λιγο αδικο να τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα. βεβαίως αυτό ότι δε θελει ουτε πατατάκια για να μη λερωθεί το πατωμα είναι η υπερβολή της υπερβολης αλλα για σκεψου το μαρμαρο ή τους τοιχους βαμμενα με χρωμα! εγω θα παθαινα μια ταραχη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου, μεγάλωσα τα δύο μου κορίτσια ενώ συγχρόνως εργαζόμουν .Ξέρεις τι σημαίνει χονδρική; πολλές φορές ζωγράφιζα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, έφτιαχνα το σπίτι κάθε μέρα όσο μπορούσα και φρόντιζα είναι αλήθεια να κάνω τις κόρες μου να βοηθούν και το είχα πετύχει.Το σπίτι μου ήταν πάντα γεμάτο φίλες των παιδιών μου.Δίπλα ακριβώς υπήρχε μία εργαζόμενη μητέρα με ..3 κορίτσια που μεγάλωσαν στο σπίτι μου μαζί με τα δικά μου.Όλα μαζί ζωγράφιζαν , έπαιζαν, μαγείρευαν , κατασκεύαζαν , το σπίτι ήταν πάντα γεμάτο ζωή από τη χαρά που έβγαζε αυτή η δημιουργική ατμόσφαιρα.Οφείλω να παραδεχθώ πως είχα πάντα βοηθό δίπλα μου τον άνδρα μου και το εργαστήριο μου μετά τον 4 χρόνο λειτουργούσε κάτω από το σπίτι μου όταν αγόρασα το κάτω κατάστημα.Καθαρή να είσαι..υπερβολική να μη είσαι.Το σπίτι θα γίνει καθαρό..μα τα παιδιά σου θα τα μεγαλώσει μόνο ΜΙΑ φορά μη το ξεχνάς.Στο χέρι σου είναι να γίνουν οι αυριανές καλές νοικοκυρές.

Ποδηλάτισσα είπε...

Πόσο τυχερούλα είναι η μικρή Μάγδα που σε έχει στην ζωή της!!!! Φαντάζομαι πόση χαρά θα πήρε η ψυχούλα μου με τις δημιουργίες που φτιάξατε για τους φίλους της!!!! Πάντως φιλενάδα μου και εγώ της δικής σου άποψης είμαι.... τα παιδιά πρέπει να δημιουργούν και το σπίτι να λερώνεται, πως μπορεί να είναι ευτυχισμένο ένα παιδάκι μέσα σε ένα σπίτι όταν δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά που θέλει???? και είναι τόσο ταλαντούχα αυτή η μικρούλα!!!!! Τα έργα σου για την Πρωτοβουλία εξαιρετικά....θα ενθουσιαστούν όταν θα λάβουν το πακέτο σου!!!!! Να είσαι πάντα καλά φιλενάδα μου να δημιουργείς και να προσφέρεις!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!