Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ζωγραφίζοντας με σφουγγάρι.


Έχω ζωγραφίσει στη ζωή μου με άπειρους τρόπους φίλοι μου, είναι από τις στιγμές που θες να κάνεις κάτι με ..άλλο τρόπο δοκιμάζοντας και αυτή την εκδοχή. 
Βέβαια η ζωγραφική με σφουγγάρι δεν είναι κάτι νέο για πολλούς μάλιστα την έχω δείξει και σε μαθήτρια μου με διασκεδαστικά αποτελέσματα γιατί είναι ένας τρόπος γρήγορος και φιγουρατζίδικος.
Εδώ και μέρες  δεν είχα καμία όρεξη για ζωγραφική , Σάββατο πρωί  με έπιασε η ..κρίση όσο έβλεπα τον άνδρα μου να κάνει τον..υδραυλικό στο νεροχύτη μας και να μου κάνει τη καθαρή κουζίνα μας κάτι σαν..τι να  πω..κάτι σαν πεδίο μάχης! 
Είναι η ώρα που το σκάω αφού πρώτα ρωτάω ( δήθεν) :
-Αγάπη μου θέλεις βοήθεια;.
Ακούω μουγκρητό που το εκλαμβάνω σαν ..ΟΧΙ..και το σκάω στο εργαστήρι μου με τη Κλώντη παραμάσχαλα. 
Τότε κοιτάς ένα λευκό καμβά, ανοίγεις το ραδιοφωνάκι σου τόσο ώστε να μην ακούς τα..ψαλτήρια με τους σωλήνες από έξω και...
Παίρνεις 2 παλιά σου σφουγγάρια , τα κόβεις κάπως στρογγυλά , μία λεκανίτσα με νερό για να μη βγεις έξω..στο χάος..βάζεις ποδιά για παν ενδεχόμενο και...
Πρώτα σχεδιάζεις στο..περίπου τι θες να κάνεις..μετά περνάς με το φάρδος ενός ολόκληρου σφουγγαριού ένα φόντο για ουρανό που τον ήθελα λιγάκι Φθινοπωρινό. 
Μετά σκέπτεσαι: καλέ που είναι η φωτογραφική μου να τραβήξω στάσεις!!!


        Περιττό να σας πω πως οι μισές ήταν χάλια κουνημένες.





                                     Πάμε για το νερό..


              Να κάνουμε και μία βαρκούλα στο ποτάμι...







Τώρα αρχίζουν τα..δύσκολα, πάμε για λεπτά πράγματα όπως τα δένδρα.κόβω ένα μικρό ..πολύ μικρό σφουγγαράκι και το βάζω  σαν πινελάκι με ένα ξυλάκι στην αρχή και μετά με το..τσιμπιδάκι!!!




Σας ζάλισα..είμαι σίγουρη..και από ευγένεια τι να κάνετε..μένετε, σας έκλεισα στο μπλοκόσπιτο και που να πάτε!!!!
Τώρα πάμε σε πιο λεπτά και βρίσκω ότι ένα μικρό λεπτό ξυλάκι μου κάνει τη δουλειά.



Σε αυτό το σημείο..διάλειμμα..ο "υδραυλικός μου" μου λέει με καμάρι ότι τελείωσε και ότι αν θέλω..αν θέλω..(λες και θα έλεγα όχι) να φέρω σε τάξη το..χάος!
Το έφερα φίλοι μου, ειδικότητα μου να αντιμετωπίζω τέτοια. Μετά εκείνος ανέλαβε το φαγητό στη ..καθαρή πλέον κουζίνα κι εγώ συνεχίζω.
Λίγα λουλουδάκια έτσι για ομορφιά!


Λίγα ακόμα.."σφουγγαρίσματα"..όχι άλλο σφουγγάρι..όχι άλλο βιτέξ..έλεος.. 
Έτοιμο φίλοι μου ! Το βερνικώνω και με σπρέι..


Να το κρεμάσω να το δω από μακριά..


Λέω να το κάνω δωράκι στη φίλη μου τη Θωμαή τη γειτόνισσα μου στο κτήμα που ήθελε ένα Φθινοπωρινό πίνακα!
Προς το παρόν έχω έργο γιαγιάς! Πάω να φυλάξω το μικρό Κωνσταντίνο μέχρι αργά λέει η ..κόρη που θα πάνε σε ένα αρραβώνα. Από τις 8 μέχρι τις..11.30 περίπου ( λέμε τώρα ) ..σκέπτομαι τι να τους ζητήσω!!! Το πολύ πολύ να με κεράσουν λεμονόπιτα..
Αχτιδένια φιλάκια!

21 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα, πρώτη εμφανίζομαι σήμερα πιστή όπως σου έχω ξαναπεί. Υπέροχο το έργο σου και επίσης δυνατό το χιούμορ σου και η υπομονή σου με τον πατριώτη του άντρα μου...Να'ναι καλά ο άνθρωπος που πιάνουν τα χέρια του. Ξέρεις τι ζητούν για την επίσκεψη μόνο οι υδραυλικοί.
Ο πίνακας για να επανέλθουμε είναι σαν όμορφη φωτογραφία και η τεχνική που δούλεψες, ΟΚ δεν είναι πρωτότυπη αλλά δίνει κάτι διαφορετικό νομίζω δεν το πολυβλέπουμε..
Να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου και πιστεύω ότι είναι μεγάλη χαρά να κρατάς τον μικρό για να περνάνε καλά τα παιδιά σου. Εμένα η εγγονούλα μου είναι 17 μηνών σχεδόν αλλά δεν μου την έχουνε αφήσει ακόμη, θα το ήθελα όμως..σύντομα θέλω να πιστεύω θα το απολαύσω.Καλές γιορτές και να χαίρεσαι όσους έχεις γύρω σου και αγαπάς και υγεία.....υγεία...και αγάπη!!!

Ελένη B είπε...

Πανέμορφο αποτέλεσμα!!! εγώ δε το ήξερα ότι μπορείς να ζωγραφίσεις με σφουγγάρι!! και κα΄νει θαύματα!!!
Μπράβο σου!!!!!!

LitsArt είπε...

Αμα ο ανθρωπος ειναι καλλιτεχνης..ακομη κ με ενα σφουγγαρι κανει θαυματα!!

ποιώ - ελένη είπε...

Πολύ όμορφο τοπίο και τι ωραία τεχνική!!

Καλημέρα Αχτίδα μου ♥♥

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα σου. Μ'αρέσει ο πίνακας πάρα πολύ. Και χαίρομαι που είπες τόσα πολλά για το πώς γίνεται. Ωραία να το δοκιμάσω να γελάσουμε...
Και ο χρυσοχέρης σου έκανε καλή δουλειά φαντάζομαι και θα πέρασες και όμορφα με τον εγγονό..
Να στε καλά και να περάσετε πολύ όμορφα τις γιορτινές μέρες

Κλαυδία είπε...

Με κάθε υλικό και κάθε τεχνική μπορείς να ζωγραφίσεις εσύ Γεωργία μου και το έργο σου να είναι υπέροχο γιατί ο καλλιτέχνης μπορεί να εκφράζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους....και αυτό το έργο σου θαυμάσιο φτιαγμένο με ευαισθησία και λεπτότητα...Να είσαι καλά, να δημιουργείς, να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου !!!(Ανεκτίμητο πράγμα ο άνδρας που πιάνουνε τα χέρια του και μαστορεύει στο σπίτι !!!)
Καλές γιορτές !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ EIRINI TZIKA, Είναι μία τεχνική ..παραγωγική, έτσι ζωγραφίζονται ( με μικτή βέβαια τεχνική) όλοι οι πίνακες που βλέπεις έξω φθηνούς παραγωγικούς.Καλημέρα γλυκιά μου.

@ Ελένη B, η ζωγραφική είναι έμπνευση ..ιδεών ,τεχνικής και υλικών.Τα πάντα μπορούν να δώσουν αποτέλεσμα .Καλημέρα και σε σένα φίλη μου.

@ LitsArt καλλιτέχνης;..παρελθόν πια με το χέρι μου που τρέμει..απλά ερωτευμένη με τα πινέλα και τα χρώματα, ανάγκη ζωής.

@ ποιώ - Ελένη, καλημέρα γλυκιά μου, να πάνε όλα καλά.Φεύγω στο κτήμα!

@ ANNA Flo φίλη μου χωρίς χιούμορ δεν μπορώ να ζω, νομίζω ότι είναι μέσα μου σαν το αίμα και κυλάει.Λατρεύω τους ανθρώπους που έχουν χιούμορ.

@ Κλαυδία μου ξέρεις τι μου είπε μόλις τελείωσε;..Πόσα θα πλήρωνες σε υδραυλικό;Χα! χα! ΚΑΛΗΜΈΡΑ!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
Τέλειος ο πίνακας, δεν την είχα ακούσει αυτή την τεχνική με το σφουγγάρι. Βέβαια δεν είμαι και καμμιά ειδική. Άλλά είπαμε, έχεις το χάρισμα.
Καλή Κυριακή, και φιλιά στο κοριτσάκι μου.

Ποδηλάτισσα είπε...

Α πα πα.... καλέ πότε πρόλαβες και το έφτιαξες???? Την Παρασκευή το βράδυ έλεγες θα το φτιάξω... και το Σάββατο το βάζεις και τελειωμένο???? Είσαι μοναδική!!!! Πολλά φιλιά αγαπημένη μου, να έχεις μια όμορφη Κυριακή και μια υπέροχη εβδομάδα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το λάτρεψα, με τρέλαναν τα χρώματα. Και λατρεύω που βλέπω και καταλαβαίνω ΤΙ βλέπω! Αφηρημένη τέχνη για μένα, δε περνάει. Έχει κι αυτή την ομορφιά της, αλλά άμα μου λένε είναι δέντρο, θέλω να βλέπω δέντρο, και όχι μια γραμμή κυματιστή! Καταλαβαίνετε το νόημά μου! Μια όμορφη Κυριακή και μια όμορφη βδομάδα! Φιλιά στο φιογκί! Σοφία

Funky Monkey είπε...

Υπέροχος πίνακας, ενδιαφέρουσα τεχνική!
Φιλιά πολλά!

Woman in Blogs είπε...

Αχ, τα μαγικά σου χέρια!!! Όλες τις λεπτομέρειες διάβασα, αν και δεν μπορώ να ζωγραφίσω, γιατί μου αρέσουν πολύ!
Καλή εβδομάδα!

syros2js είπε...

Εμένα, αν μου έδινες σφουγγάρι, τα νερά από το νεροχύτη θα πήγαινα θα μαζέψω, γιατί για να έφτιαχνα ένα τέτοιο αριστούργημα, ούτε λόγος!
ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ πίνακας, Αχτιδούλα μου!
Μια αγκαλιά πελώωωωωρια κ χαδάκια για το κοριτσάκι μας!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Rena είπε...

Με ότι και να ζωγραφίσεις εσύ αριστούργημα θα βγει!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Δημιουργία είπε...

Καταπληκτικό Γεωργία μου, αν δεν έλεγες ότι είναι με το σφουγγαρακι ούτε που θα το φανταζόμουνα.

ikaxela είπε...

Υπέροχο, δεν έχω λόγια! Καλές γιορτές αγάπη, υγεία και ευτυχία σε όλους σας!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Εγω θα έπερνα όρκο οτι ηταν ο πινακας ζωγραφισμενος με πινελο... ακου με σφουγγαρι..!! απιστευτα ωραιος ειναι φιλεναδα.. και το νερο .. η βαρκα απιστευτο πως εγιναν με το σφουγγαρι.. μπραβο και παλι μπραβο για την δημιουργια σου.. αν ημασταν κοντα θα ερχομουν για σεμιναρια..!!
Να περασετε χαρουμενες γιορτινες μερες φιλη μου να είσαι καλα να προσεχεις και να περνας ακομα καλύτερα.. φιλακιαα!!

Unknown είπε...

Πόσο όμορφο που μπορείτε και ζωγραφίζετε. Υπέροχος πίνακας με τα πανέμορφα χρώματα του φθινοπώρου. Να περάσετε όμορφες γιορτές.

Σοφία είπε...

Συγχαρητήρια.. μα είναι καταπληκτικό !!
Καλές γιορτές σε όλους σας, να χαίρεστε
τα παιδάκια σας !!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

καλημέρα φίλες μου , να είστε καλά και να περάσετε μία όμορφη υπόλοιπη εβδομάδα.

Γιάννα είπε...

πολυ ωραιο!!!!